Chrisxxx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Συμφωνα με το franchise.gr θελει καπου 70Κ για franchise, εμπορευμα, μαγαζί κλπ σε ποσο καιρό σου ειπαν θα τα βγάλεις πισω;
larisaNET Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το πόσο καιρό θα κάνει για απόσβεση είναι κάτι που σίγουρα κάνεις δεν μπορεί να απαντήσει Το ρίσκο είναι μικρό μου είπαν γιατί ανοίγει με βάση έρευνες που κάνουν αυτοί μέρος επίσης αυτοί διαλέγουν, Προσωπικά από καφέ (freddo) ξέρω γιατί εργάζομαι ήδη σε παραγωγή καφέ εδώ και 4 χρόνια αλλά αυτό δεν έχει σχέση γιατί σε εκπαιδευουν από το 0 Τώρα για καλό καφέ ή όχι οπός αναφέρθηκε διαλέγει το εκάστοτε κατάστημα τι χαρμάνι θα έχει σαν βασικό και μετά πάμε και στα γούστα του κάθε ένα δεν γίνετε να αρέσει σε όλους ο ίδιος καφές. Στην αρχή σκεφτόμουν να το κάνω μόνος την ξέρω την δουλειά αλλά το ρίσκο είναι 2πλασιο και 3πλασιο ποιος θα πάρει από ανώνυμο μαγαζί όσο καλό καφέ και να κάνει. Οι αλυσίδες δουλεύουν πλέον δύστυχος το λέω και από προσωπική εμπειρία στο κατάστημα που ηδη εργάζομαι το οποίο είναι noname και έχει δουλειά επιδή δεν υπάρχει άλλο κοντά αν υπήρχε κάποια αλυσίδα κοντά θα έκλεινε εχθές. Βέβαια αν το κάνω μόνος τα χρήματα θα είναι πολύ λιγότερο από τα μισά ίσος και το 1/4 αλλά και τα έσοδα (αν δουλέψει ) θα είναι το 1/4 Επίσης κάτι που δεν είπα είναι ότι πρόκειται για συνεργασία και όχι απλά να ανοίξω το μαγαζί όσο δουλεύω θα δουλεύουν και αυτοί αφού θα είναι οι προμηθευτές μου δεν του συμφέρει να μην έχω δουλειά ή χειρότερα να κλείσω (δυσφήμιση) ΎΓ: μπήκα από κινητό γιαυτό δεν έκανα ορθογραφικά (lol) 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το ρίσκο είναι μικρό μου είπαν γιατί ανοίγει με βάση έρευνες που κάνουν αυτοί μέρος επίσης αυτοί διαλέγουν, lol, το ρίσκο θα ήταν μικρό αν σου προσεφεραν κάποια αποζημίωση σε περιπτωση που δεν λειτουργήσει, τώρα όπως καταλαβαινω το ρίσκο ειναι όλο δικό σου, αυτά περι ερευνες, κτλ ειναι @@. ΎΓ: μπήκα από κινητό γιαυτό δεν έκανα ορθογραφικά (lol) καλά, μην εισαι σίγουρος 1
paylidis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Καλύτερα στα χωράφια και από εμένα. Έχετε τέτοιο κάμπο και τις βγάζετε με καφετέριες, αμαρτία. Η πρωτογενής παραγωγή πάσχει στην Ελλάδα. Όχι η παραγωγή φρεντο. Βρες και ένα προγραμμα νέου αγρότη να πάρεις και 20.000, βάλε και κάτι αποδοτικό και διαφορετικό από τους αλλουσ Και θα είσαι άρχοντας.
kostantisgr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Επειδή τυχαίνει να έχει ανοίξει γνωστός μου κατάστημα της εν λόγω εταιρίας, αρχικά να ξέρεις ότι τα πάντα είσαι αναγκασμένος να τα πάρεις από την "μαμά" εταιρεια. Όταν λέω τα πάντα εννοώ από τα μηχανήματα μέχρι και τυχόν τραπεζάκια - σταντάκια - τέντα που ίσως χρειαστεί για κάποιο εξωτερικό χώρο μέχρι και τυχόν tablet που θα χρειαστείς για παραγγελειοληψεία μέσω net ή app. Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω θα τα προμηθευτείς σε τιμές με αισθητό καπέλο σε σχέση με το αν τα αγόραζες εσύ μεμονομένα διότι και η εταιρία όπως καταλαβαίνεις από κάπου πρέπει να βγάλει. Υπολόγιζε ότι θα του φύγουν 50-70k αλλά έφτασε τα 100k τη στιγμή που μιλάμε. Συνεπώς πριν κάνεις οτιδήποτε, υπολόγισε με λεπτομέρεια όλες τις παραμέτρους. Αν σου αρέσει πάντως γενικά η ενασχόληση με τα του καφέ ή γουστάρεις τέλος πάντων το brand, υπόψιν ότι η coffee island παίρνει και άτομα για το service (μηχανήματα καταστημάτων) αλλά και ελεγκτές που γυρνάνε στα καταστήματα και κάνουν ποιοτικό έλεγχο. (Μισθός γύρω στα ~1000€, εταιρικό αυτοκίνητο, πληρωμένη διαμονή απλά είσαι συνέχεια στο δρόμο).
opcorsa Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 μπορει το μαγαζι που παιρνεις να φταει για μενα ειναι ο τοπ με δευτερο τον γρηγορη εγω για τοπ εχω τον γρηγορη που το λες κιολας επισης θεωρω πολυ καλο και που με ξυπναει τον iIly 1
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Το χω ξαναγραψει για αλλη αλυσιδα με πολλαπλασια ποσα για να μπεις..οι προμηθευτες συνεργατες που λες εχουν βαλει ορο να αγοραζεις μονο απο αυτους και με τις χ τιμες που ειναι χ2 χ3 πανω.. Αν το σημειο ειναι καλο και αποδιδει εγω σαν μαμα εταιρεια θα σου δεινα κατι λιγα για να φυγεις και θα το δουλευα με το μισο κοστος απο αυτο που θα χεις εσυ.. Που γινονται αυτες οι ερευνες για τα spot και πως?! Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2017 από kage 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το να μπεις ήδη σε μια αγορά που είναι κορεσμένη, δεν είναι και η πιο έξυπνη επιχειρηματική ιδέα. Ιδίως στη Λάρισα που το brand των Μικέλ είναι πάρα πολύ δυνατό. Έχω επισκεφθεί την πόλη μόνο για αθλητικούς λόγους και μπορώ να πω ότι όλες οι ομάδες πηγαίναμε και πίναμε καφέ εκεί γιατί "Μικέλ". Τα χωράφια/καλλιέργειες όντως φαίνονται καλύτερα, έχουν και περισσότερες επιδοτήσεις/ΕΣΠΑ κτλ, βοηθάς και το επιχειρείν στη χώρα και έχουν και προοπτικές εξέλιξης. Το franchise/leasing αντιθέτως δεν έχει (έχει μόνο για την εταιρεία). Υ.Γ Αν και όντως άσχετο με το θέμα, (και δεν πάσχεις από κάποια μαθησιακή δυσκολία/σύνδρομο) αγράμματος είναι αυτός που δεν ξέρει επαρκώς γραφή/ανάγνωση, για την ετυμολογία της υπόθεσης
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 100χιλ για laminate αφισες κοντρα πλακε και σιδερενια σταντ..αυτα ειναι!μαγκες Και παει τοσο καλα που ξεχρεωσε και εδωσε κ αλλα χρηματα?!??! Και ξαφνικα εβαλαν και ντελιβερι βλεπω..
panos2171 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ενώ εσύ ο ''γραμματιζόμενος''.... Ούτε ένα τόνο δεν έβαλες και κάνεις και κριτική... Καλύτερα στα χωράφια και από εμένα. Έχετε τέτοιο κάμπο και τις βγάζετε με καφετέριες, αμαρτία. Η πρωτογενής παραγωγή πάσχει στην Ελλάδα. Όχι η παραγωγή φρεντο. Βρες και ένα προγραμμα νέου αγρότη να πάρεις και 20.000, βάλε και κάτι αποδοτικό και διαφορετικό από τους αλλουσ Και θα είσαι άρχοντας. Αν δεν έχεις από πίσω είτε κάποια στρέμματα είτε κάποιον εξοπλισμό δεν ξεκινάς από το μηδέν πόσο μάλλον την συγκεκριμένη εποχή. Πρώτον τα ενοίκια στον κάμπο είναι τρελά ενώ το κράτος έχει χτυπήσει πολύ τον κλάδο με τους φόρους που επιβάλλει. Στην Λάρισα οι καφετέριες πάντα θα δουλεύουν αλλά ήδη ο κορεσμός είναι μεγάλος οπότε αν πεις ότι θα έκανες απόσβεση σε 1 χρόνο τώρα θα θες 2 μπορεί και 3 χρόνια. Πάντως μπορείς να δεις αν υπάρχει ευκαιρία σε τοποθεσία πέριξ της Λάρισας. Στη Νίκαια πχ που είναι σα χωριό το Bruno και Detox δουλεύουν καλά καθώς εκεί πηγαίνουν και τα γειτονικά χωριά. 1
παπι Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Και γω θα έλεγα πως έχει αρκετό ρίσκο. Σίγουρα δεν θα σου πω να πας στα χωράφια, εγώ δεν θα πήγαινα. Εγώ θα ελεγα, εφόσον όπως λες σαρεσει ο καφές, να δεις τα επαγγέλματα γύρο από τον καφέ. Πριν κάνεις οτιδήποτε, πάρε ένα καφεδάκι από όλα τα καταστήματα, μετά από μια δυο βδομάδες ξαναπάρει και δες πως πάει η δουλεια. (Στις αποδείξεις μπορείς να δεις πόσες παραγγελίες είχε την τρέχουσα μέρα και πόσες συνολικά)
Anorymous Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 100χιλ για laminate αφισες κοντρα πλακε και σιδερενια σταντ..αυτα ειναι!μαγκες Και παει τοσο καλα που ξεχρεωσε και εδωσε κ αλλα χρηματα?!??! Και ξαφνικα εβαλαν και ντελιβερι βλεπω.. εμενα ανοιξε σχεδον πριν ενα χρονο στην γειτονία και ποσα μαγαζια ηδη και γρηγορη και παει σφαιρα κανει delivery 7 μερες την βδομαδα και εχει 3 μηχανακια. Παρεμπιπτόντως μολις ηρθε και το καφεδακι που παρήγγειλα
g_alkis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Παρατηρω οτι πολλοι εχουν τακτικη να μπαινουν σε αλυσιδα φραντσαϊζ για κανα 2 χρονια, αποκτουν την πελατεια τους και μετα φευγουν απο την αλυσιδα και συνεχιζουν μονοι τους το μαγαζι με τα ιδια προϊοντα με τις ιδιες τιμες διατηρωντας ακεραιη την πελατεια τους.
larisaNET Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Αυτο γίνετε γιατί πολλά φρανσάιζ έχουν ποσοστά ανάλογα τον τζίρο..το συγκεκριμένο δεν έχει ποσοστά. μπορεί πχ να παίρνουν 5% του τζίρου βλέπε μικέλ (οχι του κέρδους) και αυτο είναι ένα μεγάλο ποσό (royalties) 1
porets Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 παθών από εταιρεία franchise(όχι καφέ αλλά anyway) θα σου έλεγα να μην προχωρήσεις με μία εταιρεία που σε υποχρεώνει να προμηθεύεσαι τα πάντα από αυτήν. αν καταφέρεις και πετύχεις μεγάλη ευελιξία στην προμήθεια αναλώσιμων και παγίων τότε οκ. πάντως αν σου αρέσει η αγορά του καφέ (η δουλειά του καφετζή είναι στο top3 για εμένα) θεωρώ ότι αν διαλέξεις μία σωστή μεριά,μία illy που λεέι ο λόγος και φτιάξεις ένα καλαίσθητο μαγαζί ο κόσμος θα μαζευτεί. καλά τα brand names και η βιτρίνα αλλά η ποιότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο. άσε που θα σου στοιχήσει τα μισά λεφτά και θα έχει πακέτο για extra διαφήμιση και promotion 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα