exarhis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ! Έχω έναν VPS με webmin και 2 IP. Το δεύτερο το IP το αγόρασα για να το βάλω σαν Name Server στον domain hoster μου. Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να έχω 3 VPS 1 για το Web SIte και 2 για DNS. Η εταιρία μου είπε ότι δεν παρέχει υπηρεσία NS. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2017 από exarhis
exarhis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Τα δύκτια με δυσκολέυουν. Άλλαξα το αρχικό ποστ
xrhstosiak Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 σαν κατι να λειπει σε αυτα που λες τι ακριβως θες να κανεις;;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλημέρα,δε χρειάζεται δεύτερη IP καθώς εάν όλα τα τρέχεις από ένα μηχάνημα και δεν έχεις δεύτερο τότε θα πρέπει να βάλεις ένα DNS server σε αυτό. Ο DNS ακούει στην UDP53 και ο web server στην TCP80/443. Δεν υπάρχει conflict.
exarhis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Καλημέρα. Καλημέρα,δε χρειάζεται δεύτερη IP καθώς εάν όλα τα τρέχεις από ένα μηχάνημα και δεν έχεις δεύτερο τότε θα πρέπει να βάλεις ένα DNS server σε αυτό. Ο DNS ακούει στην UDP53 και ο web server στην TCP80/443. Δεν υπάρχει conflict. Στην εταιρία που έχω το domain ζητάει 1-5 name servers. Οπότε μπορώ να ρυθμίσω στο BIND το 1 και μοναδικό IP ως name server ;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Τεχνικά και από άποψη προδιαγραφων θα μπορούσες να πεις ότι το dns και το web ανήκουν στο ίδιο lifecycle σε τόσο μικρή κλίμακα για να το αιτιολογησεις στο σκεπτικό σου. Επίσης για να μην το κάνεις zombie dns πρέπει να κλείσεις το recursion έτσι ώστε να μην απαντάει σε queries για τα οποία δεν είναι authoritative ,αλλά επειδή αναφέρεις bind δε ξερω για να σε βοηθήσω
exarhis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ. Μάλλον θα με βοηθήσει ο VPS provider
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα