Προς το περιεχόμενο

Απώλεια βάρους - Αναγκαστική επιλογή

thephotoshoped

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξαναγράφω εδώ μετά από 1.5 μήνα από τότε που ξεκίνησα. Θα ανανεώνω παροδικά το θέμα καθώς από εδώ πήρα τη δύναμη να ξεκινήσω την προσπάθεια μου. 

Πλέον έχω χάσει 7 κιλά. Το αρχικό μου βάρος ήταν 112.5 και όχι 110. Αγόρασα την ζυγαριά της Xiaomi mi scale v.2 και είδα ότι η δική μου, μια παμπάλαια έχανε πολύ. Τώρα βρίσκομαι στα 105.5 κιλά με ΔΜΣ 30.5, Σωματικό λίπος 31.4%, Μυική μάζα 68.6 kg (το μόνο που είναι κανονικό και όχι στα κόκκινα όπως τα άλλα 2). 

Το σώμα μου ήδη έχει αλλάξει, το νιώθω στα ρούχα μου, το βλέπω στον καθρέπτη και μου το λένε οι γύρω μου. Βέβαια έχω ακόμη πολύ δρόμο. 

Ακολουθώ όλες τις συμβουλές σας, μετράω θερμίδες καθημερινά, ζυγίζω όσο μπορώ το φαγητό μου και τρέχω 3 με 4 φορές την εβδομάδα τα πρωινά. Στην προπόνηση βλέπω μεγάλη βελτίωση στους χρόνους και στην αντοχή που είχα και που έχω. Κυρίως όμως έχω αλλάξει τον τρόπο διατροφής μου ως προς το πιο υγιεινό.

Το καλοκαίρι και γενικά η περίοδος που ξεκίνησα το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολος. Πειρασμοί, ψησίματα κλπ κλπ. Παρόλα αυτά αντιστάθηκα όσο μπορούσα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έφαγα και παγωτό και σουβλάκια απ' έξω και ταβέρνα κλπ. Όταν το έκανα όμως πάντα θα ήταν 1 φορά την εβδομάδα και μετά θα συνέχιζα πιο εντατικά. Σχεδόν πάντα μετά από ένα γεύμα απ'έξω εάν ζυγιζόμουν 1-2 μέρες μετά θα ήμουν 1 κιλό επάνω, το έχανα όμως σταδιακά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω καταφέρει να κόψω τελείως τα γλυκά π.χ. και να μην βάζω στο στόμα μου καθόλου ζάχαρη. Θα φάω κάτι γλυκό μόνο 1 φορά την εβδομάδα όπως παγωτό. Και αυτό φυσικά προσπαθώ να το αποφεύγω απλά το αναφέρω διότι υπάρχουν εδώ παιδιά που κατάφεραν να μη βάζουν στο στόμα τους καθόλου ζάχαρη. Στην καθημερινότητα μου πίνω τον καφέ μου σκέτο και τρώω μερικές σταφίδες για πρωινό, όπως μου προτείνατε μαζί με πίτουρο βρώμης και γιαούρτι. Ή θα φάω κάποια φρούτα. 

Γενικά πως σας φαίνεται σαν "ποσότητα" απώλειας κιλών; 

Μπράβο σου που συνεχίζεις για αρχή, πολύ καλή πρόοδος! Οι ατασθαλίες μια στο τόσο είναι στο πρόγραμμα, το θέμα είναι να είναι όντως μια στο τόσο κι όχι κάθε τόσο ώστε να πηγαίνουν πίσω το στόχο σου όπως επίσης αργότερα θα βρεις και τρόπους να κάνεις ακόμη κι εκεί πιο υγιεινές επιλογές. 

Μην κυνηγάς τα άκρα, από γλυκά κάθε μέρα σε καθόλου γλυκά ελάχιστοι άντεξαν να πάνε. Είναι σπουδαίο και που τα περιόρισες. Πρόσεχε τις μερίδες να μην ξεφεύγεις. 

Επειδή έχεις επενδύσει σε smart scale, έχε κατά νου ότι τα νούμερα που σου δίνει δεν είναι 100% ακριβή, ωστόσο έχεις δώσει στον εαυτό σου έναν μπούσουλα για να καταγράφεις την ποιότητα της απώλειας εφόσον ζυγίζεσαι στην ίδια ζυγαριά με τα ίδια στατιστικά. Σταδιακά ο ρυθμός που χάνεις βάρος θα πέφτει, εκεί θα χρειαστεί εκ νέου προγραμματισμό το σώμα σου. Εσύ να στοχεύεις στο να μειώνεις το ποσοστό λίπους χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά αυτό της μυικής σου μάζας γιατί τότε έρχεται ένα άσχημο αποτέλεσμα που δεν θα σε ευχαριστήσει καθόλου και αυτό θα το καταφέρεις με μικρή σταδιακή απώλεια και όχι χάνοντας απότομα βάρος. Καλή συνέχεια! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εννοείται ειναι πιο ωφέλιμο να φας χίλιες θερμίδες αμύγδαλα απ οτι πατατάκια (δε λέω σουβλάκια γιατι αν ενός ενάμιση δυο σουβλάκια ειναι χίλιες θερμίδες κ πιστεύω ειναι σχετικά πλήρες υγιεινό γεύμα) αλλα αν στον οργανισμό περισσεύουν αυτές οι χίλιες θερμίδες λίπος θα γίνουν είτε ειναι απο καραμέλες ειναι απο βιολογικό σολομό Παταγονίας.

Για τα σουβλακια, δεν σχολιαζω καν  :rolleyes:  Απο κει και περα οσο διατηρεισαι σε φυσιολογικα κιλα (ΔΜΣ κλπ)

πεποιθηση μου -μεχρι οσο δεν παει παραπερα- ειναι πως κανει μεγιστη διαφορα απο που προερχονται οι

θερμιδες τους. Αλλα δεν θελω να επιμεινω γιατι στο τελος εχμ μπορει να μου βγουν "σκληρα" πραγματα :mrgreen:

Για παραδειγμα, παραλιγο να 'πλακωθω' με διαιτολογο, που ειχε σημειωσει: "γαλα χαμηλων λιπαρων",

οταν στην ερωτηση μου: "δηλαδη εσεις τωρα προτεινεται ως ωφελιμο(!)...αποβουτυρωμένο αγελαδινο

γαλα?", δεν ελαβα ποτε απαντηση -τουλαχιστον οχι, απαντηση με [επιστημονικη] επιχειρηματολογια :(

• Moderators

Για τα σουβλακια, δεν σχολιαζω καν  :rolleyes:  Απο κει και περα οσο διατηρεισαι σε φυσιολογικα κιλα (ΔΜΣ κλπ)

πεποιθηση μου -μεχρι οσο δεν παει παραπερα- ειναι πως κανει μεγιστη διαφορα απο που προερχονται οι

θερμιδες τους. Αλλα δεν θελω να επιμεινω γιατι στο τελος εχμ μπορει να μου βγουν "σκληρα" πραγματα :mrgreen:

Για παραδειγμα, παραλιγο να 'πλακωθω' με διαιτολογο, που ειχε σημειωσει: "γαλα χαμηλων λιπαρων",

οταν στην ερωτηση μου: "δηλαδη εσεις τωρα προτεινεται ως ωφελιμο(!)...αποβουτυρωμένο αγελαδινο

γαλα?", δεν ελαβα ποτε απαντηση -τουλαχιστον οχι, απαντηση με [επιστημονικη] επιχειρηματολογια :(

o ΔΜΣ ειναι η πιο μεγαλη μαλακια που υπαρχει :)

170 83 κιλα τι με λες? Συμφωνα με το ΔΜΣ παντα

Ειναι ο,τι λεει: ενας δεικτης :shifty:

Στο 1.75 εχω υπαρξει απο 57(!)-82 κιλα [-> απο εφηβος, στη διαδρομη και των ετων, προφανως],
και η ζυγαρια ειναι ενας ακομη δεικτης, πλεον ομως κοιταζω περισσοτερο το "τι" παρα το "ποσο".
Θεωρω οτι τα ~70 ειναι τα κανονικα κιλα μου (sic), κι εκει βρισκομαι. Ιδανικο θα ηταν, να ειχα την
διατροφη που επιθυμω στο ακεραιο μα, για αρκετους πρακτικους λογους, δεν ειναι παντα εφικτο.

• Moderators

Ναι απλά είναι τελείως άκυρος δείκτης γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του πολλούς παράγοντες. Οπότε το να κοιτάει κάποιος το ΔΜΣ και να λέει α είμαι χοντρός/λεπτός είναι αστείο

• Like 1

Ιδανικο θα ηταν, να ειχα την

διατροφη που επιθυμω στο ακεραιο μα, για αρκετους πρακτικους λογους, δεν ειναι παντα εφικτο.

Eίναι ΠΑΝΤΑ εφικτό...αν το θες!!!

Eίναι ΠΑΝΤΑ εφικτό...αν το θες!!!

Μπα...μονο αν εχεις μοναχα (για) τον εαυτο σου να νοιαστεις

-και βεβαιως εαν διαθετεις ολα τα resources που χρειαζεσαι...

:-D

Από ποιόν θεωρούνται υγιεινά? Αφού τίγκα στη ζάχαρη είναι τα περισσότερα :P

Γύρνα το σε βρώμη, αν και ξέρω είναι λίγο δύσκολο να την φας

τα απλα εχουν 8 γραμμαρια σαχαρη στα 100 γραμμαρια δεν ειναι πολυ, δεν αξιζει η βρωμη λαι σκατα γευση και εχει ενα καρο θερμιδες.

Η βρώμη έχει ένα κάρο θερμίδες; Αλήθεια τώρα; 390/100γρ και είναι και γαμώ τις τροφές, άσε που είναι απίθανο να καταφέρεις να φας 100γρ βρώμη αν τη μουσκέψεις (τύπου porridge)

Ναι απλά είναι τελείως άκυρος δείκτης γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του πολλούς παράγοντες. Οπότε το να κοιτάει κάποιος το ΔΜΣ και να λέει α είμαι χοντρός/λεπτός είναι αστείο

Πολυ αστειο, ειδικά σε ασθενεις και νοσηλευομενους δεν εχει καμια χρησιμοτητα και γινεται μονο επειδη θελουμε να γελασουμε στις εφημεριες.

Προτεινω συν ολων των αλλων που πρεπει να γινουν, να μετραμε περιμετρο μεσης, δικεφαλου, τετρακεφαλου και μετα να αποφανθουμε αν είναι χοντρος/λεπτος.

• Like 1

• Moderators

Πολυ αστειο, ειδικά σε ασθενεις και νοσηλευομενους δεν εχει καμια χρησιμοτητα και γινεται μονο επειδη θελουμε να γελασουμε στις εφημεριες.

Προτεινω συν ολων των αλλων που πρεπει να γινουν, να μετραμε περιμετρο μεσης, δικεφαλου, τετρακεφαλου και μετα να αποφανθουμε αν είναι χοντρος/λεπτος.

170 83 κιλα σαν τι θα με αντιμετωπιζες? σαν χοντρο?

Συμφωνα με το ΔΜΣ ειμαι στην κατηγορια 2ος βαθμος παχυσαρκιας. Αν σου δειξω φωτογραφια μου θα συνεχισεις να με αντιμετωπιζεις ως τετοιον?

Η βρώμη έχει ένα κάρο θερμίδες; Αλήθεια τώρα; 390/100γρ και είναι και γαμώ τις τροφές, άσε που είναι απίθανο να καταφέρεις να φας 100γρ βρώμη αν τη μουσκέψεις (τύπου porridge)

και οι νυφαδες καλαμποκιου τοσες εχουν

Ο ΔΜΣ είναι ο πολύ "φλου" μέγεθος.

στη βασική του μορφή δεν λαμβάνει υπόψη του το φύλο

επίσης (αν και αυτό είναι θέμα γούστου ίσως) νομίζω τίνει προς μια εικόνα σχετικά αγύμναστου ανθρώπου.

Είμαι 1.72 και τα τελευταία 15-20 χρόνια έχω υπάρξει από 72 ως 100 κιλά

Στο χαμηλότερό μου θα ήμουν τυπικά οριακά "κανονικός" παρότι αυτό ήταν σε περίοδο που "ελιωνα" στο γυμναστήριο και κάθε άλλο παρά "υπερβαρο" θα μπορούσες να με πεις (ούτε και ντουλάπα).

Από την άλλη πλευρά θα ήμουν τάχα "κανονικός" αν ζύγιζα 55 kg (~18.5 BMS) το οποίο εμένα προσωπικά μου κάνει υπερβολικά "ξερακιανό". Είχα πολύ καλό φίλο που είμασταν πάνω κάτω στο ίδιο ύψος και ζύγιζε περίπου αυτά (ίσως όχι τόσο τραγικά) και μου φαινόταν υπερβολικά "παιδική" η όλη του εικόνα.

170 83 κιλα σαν τι θα με αντιμετωπιζες? σαν χοντρο?

Συμφωνα με το ΔΜΣ ειμαι στην κατηγορια 2ος βαθμος παχυσαρκιας. Αν σου δειξω φωτογραφια μου θα συνεχισεις να με αντιμετωπιζεις ως τετοιον?

εσυ ρε τρελε εισαι τουμπανος ολο το βαρος το εχεις σε μυς , βασικα υπαρχει ενας τυπος που λεει ακριβως τι εισαι αλλα δεν το θημαμε ειναι ολοκληρο μακριναρι ο δμς ειναι για τον μο του πλυθησμου οχι για ατομα σαν εσενα.

και οι νυφαδες καλαμποκιου τοσες εχουν

Πάρε τα κουτιά και σύγκρινε λιπάρα, πρωτεϊνες, και σάκχαρα, δεν έχει σημασία μόνο το νούμερο, ειδικά σε τέτοιου τύπου σαβουροείδη πρωϊνού

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...