Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπον θα σου πω για την δικη μου προσφατη εμπειρια.

Ειμαι  34 χρονων, 1,93 και 111 κιλα.

Εχω φτασει τα 130 και ειχα πεσει στον στρατο στα 105.

Ξεκινησα πριν ακριβως 1 μηνα διατροφη. Πηγα σε ενα διατροφολογο υστερα απο παροτρυνση ενος γνωστου μου που ηταν σε παρομοια θεση με εμενα, και ειχε αποτελεσματα.

Εκανα την διατροφη που μου εδωσε για εναν μηνα οσο πιο ευλαβικα μπορουσα, με 2-3 παραπτωματα.

Γενικοτερα δεν πεινασα ποτε μου. Το αντιθετο μαλιστα, η συχνοτητα και οι ποσοτητες που επρεπε να φαω μου φαινονταν υπερβολικες.

5 γευματα την ημερα και γενικοτερα ενιωθα παντα χορτατος.

Τα φαγητα ηταν νορμαλ. Κρεας, ψαρι, ζυμαρικα, πολυ σαλατα, ομελετες για μεσημεριανο ή βραδυνο (αναλογα τι με βολευε)

Τορτιγια φουλ λαχανικα μαζι με καποιες επιλογες απο κρεατικα για μεσημεριανο ή βραδυνο (αναλογα με το αν ετρωγα το παραπανω γευμα μεσημερι ή βραδυ)

Πρωινο 2 τοστ ή 5 φρυγανιες με μερεντα, μαρμελαδα, ταχινι ή ακομα και ζαμπον τυρι

Ενδιαμεσα 2 γευματα με φρουτα ή γιαουρτι με γλυκο του κουταλιου

Στα γραφω ολα αυτα για να δεις οτι δεν προκειται να πεινασεις ευκολα. Και επειδη εχεις και εσυ υψηλο μεταβολισμο σε ηρεμια, οπως και εγω, πιθανων να εχεις και αναλογα αποτελεσματα.

Μετα απο ενα μηνα λοιπον, ειχα φτασει τα 105,9 κιλα, χωρις να εχω χασει μυικη μαζα.

Συνεχιζω για αλλο 1,5 μηνα τωρα, μεχρι τελη Αυγουστου, οπου περιμενω να χασω αλλα 4-5 κιλα. Τα πρωτα φευγουν πιο ευκολα παντα. Μετα θελει περισσοτερο χρονο απ'οτι μου ειπε.

Μετα βλεπουμε.

Δεν θα σου χρυσωσω το χαπι ομως. Ειναι δυσκολο να τρως 5 γευματα την ημερα ειδικα αν δουλευεις.

Εγω επειδη ειμαι μαγειρας εχω την δυνατοτητα να το κανω πολυ ευκολα ακομα και την ωρα που δουλευω.

Και υποψιν οτι απο γυμναστικη δεν κανω τιποτα. Βοηθαει οτι ειμαι ορθιος 8-10 ωρες την ημερα φανταζομαι, αλλα δεν ειναι το ιδιο με μια ωρα περπατημα ή τρεξιμο.

Δημοσ.

για αλλη μια φορα,το νημα γεμισε με θεωριες απο.. θεωρητικους.

μονο 2-3 προσωπικες εμπειριες ειδα,οι αλλοι απλα λενε τα δικα τους.

μπραβο σας,για αλλη μια φορα δε με καταπληξατε.

Δημοσ.

Θα διαφωνισω για τους 6 μηνες που διάβασα κάπου, το αδυνάτισμα απαιτεί χρονο, τι θέλω να πω, δεν φτανει μονο να αδυνατίσεις αλλά να αλλάξεις διατροφή, αυτό μπορεί να σου πάρει και χρόνια και ο αγώνας είναι αέναος

• Like 1
Δημοσ.

αν συνδιασει καποιος καθημερινο *γρήγορο* περπατημα, ελαχιστο 40 λεπτα και το πολυ 1 ώρα και παράλληλα χωρις να κάνει κάποια ιδιαίτερη διατροφη, απλα να κοψει εντελώς όμως τηγανιτά, αναψυκτικά, ψωμιά, πατατάκια, και αλλα τετοια μπινελίκια και τρώει μόνο μια φορά στις 7 μέρες απέξω (πχ σουβλάκια - πίτσες) αποκλείεται να μην δει μια αξιοπρεπή απώλεια κιλών στο πέρας 3-4 μηνών, λογο της δουλειάς μου οσο παχυσαρκος και να είναι ενας άνθρωπος αν ακολουθήσει αυτούς τους βασικούς κανόνες θα χάσει άνετα (εκτός αν υπάρχει κάποιο προβλημα υγειας, πχ θυροειδής).

στο θέμα διατροφής τώρα και όχι διαιτας το τονιζω , αλλο η διαιτα αλλο η διατροφή, η διατροφή λοιπόν γίνετε για να ξυπνήσεις το μεταβολισμό διοτι ο μεταβολισμός αδρανοποιείτε με την ελλειψη ασκησης και της καλής διατροφής. Η διαιτα ειναι αλλο πράμα διαιτα σημαίνει πείνα και εφαρμόζεται στους πολυ παχύσαρκους ανθρώπους αν και είμαι αντίθετος με τις δίαιτες, βοηθάνε να χάσεις αλλα προκαλούν σοβαρά προβληματα στην υγεια. 

Καλή Διατροφή και περπατημα λοιπόν και βαδίζεις σίγουρα στον σωστο δρομο...

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα στο σούπερ μάρκετ αγόρασα 2 γιαούρτια κρι κρι, 1 πακέτο fitness μπάρες δημητριακών και 1 πεπόνι. Για πρωινό έφαγα το 1 γιαούρτι και 1 μπάρα.

Αν οι μπάρες που αγόρασες στα συστατικά γράφουν "σιρόπι γλυκόζης και ζάχαρη" να τις πετάξεις.

Προσπάθησε να τρως κάποιο ψωμί ολικής με μέλι για γλυκό και μαύρη σοκολάτα,για σνακ ωμά αμύγδαλα,γκοτζι μπερι, ιπποφαές, σταφίδες Κορινθίας.

Τα στραγάλια δεν έχουν πολλές θερμίδες και έχουν πρωτεινη και σύνθετους υδατάνθρακες.

Να πίνεις πολύ νερό,2 λίτρα το λιγότερο.

Ένα ακόμη σνακ που έχω στο πρόγραμμα είναι:Φρέσκος αλεσμένος σε μύλο λιναρόσπορος με ξυνόγαλα ή χτυπημένο γιαούρτι σε σέικερ με νερό.

Κάποτε ήμουν 98 κιλά και με περπάτημα έπεσα στα 80 και άρχισα το τρέξιμο, σήμερα είμαι 75 με 175 ύψος 15% λίπος.

• Like 4
Δημοσ.

Ts, λες αρχησες ασκηση και καλα εκανες αλλα εγω σου λεω να κανει πολυ λιγοτερο απ οτι πραγματικα μπορεις τωρα στην αρχη. Περπατα/τρεχα στο 50% των δυνατοτητων σου ισα ισα να ιδρωσεις λιγο. Μη πατας φουλ γκαζι ακομα, και μη ξεχνας η διαιτα ειναι πιο σημαντικο. Τα κιλα που θα χασεις σε ενα μηνα με μια διαιτα θα σου παρει μερες τρεχοντας μονο για να τα χασεις..

Τρωγε οσο πιο πολυ πρωτεινη μπορεις, και λιγο η καθολου ζαχαρη. Εμενα μαρεσουν αυγα το πρωι και το γιαουρτι το τρωω σαν σνακ με πολυ λιγο μελι. Κανε προγραμμα με το τι θα τρως αλλιως θα χαθεις στη πορεια...πηγαινε και ψωνισε φαγητα της εβδομαδας και τρωγε το ιδιο καθε μερα

Η διαιτα ειναι μαθηματικα. Τρωγε χ θερμιδες (συνηθως 500) λιγοτερες απ οτι χρειαζεσε, και κανε λιγη ασκηση η οποια ειναι εξτρα, αμα βαριεσε μια μερα δε τρεχει τιποτα κανε περπατημα εστο για 5 λεπτα και μη νιωθεις ασχημα οτι τα "παρατας". Εγω πολλες φορες βαριομουν και πηγαινα γυμναστηριο για 5 λεπτα ετσι για να μη στααμτησω τη ρουτινα και εφευγα, ασε που οταν ημουν εκει τις περισσοτερες φορες μου ερχοταν η ορεξη και εκανα πιο πολλες ασκησεις απ οτι ειχα σκοπο

Δημοσ.

επειδή η δευτερη δουλεια μου ειναι personal trainer θα σου πω 2-3 πραγματάκια, βαλε το περπάτημα στην ζωη σου και κοψε μαχαίρι για αρχη γλυκα , πατατακια αναψυκτικα, τηγανητά  και ψωμιά και ελα να τα πουμε σε 2-3 μηνες, εισαι 1.90 οποτε το φυσιολογικο βαρος για το υψος σου κυμαίνετε απο 88 με 94 κιλά , λες οτι είσαι 110, ε ενταξει δεν εισαι σε τραγική κατάσταση εχεις 10-15 κιλα περισσότερα  απο οσο θα επρεπε να ειχες. Μην τρελαίνεσαι , θέληση θέλει ...   

Αυτο 

Εκοψα μονο τη ζαχαρη για 2 μηνες και εχασα 5 κιλα 

Δημοσ.

Κάθε άποψη ήταν χρήσιμη. Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα συνολικής αλλαγής διατροφής με ενσωμάτωση της άσκησης. Αργότερα ίσως απευθυνθώ σε διατροφολόγο για να έχω ένα σταθερό πρόγραμμα. Προς στιγμήν θα ακολουθήσω αυτά που είχα πάρει και γενικά προσοχή στα φαγητά βάσει των συμβούλων σας.

3 μέρες τώρα τρώω όσο πιο προσεγμένα μπορώ αποφεύγοντας κάθε πειρασμό. Π.χ. επειδή βρίσκομαι τώρα σε εξοχικό εχθές αναγκάστηκα να πάω σε γυραδικο να πάρω φαγητό. Πρώτη φορά μπηκα και πήρα μόνο τεμάχια 2 κοτοσουβλακια και 1 φιλέτο κοτόπουλο που ήταν μισό ουσιαστικά. Έκανα και μια σαλάτα ντομάτα σπίτι και 1 φέτα ψωμί. Θα μπορούσα να είχα πλακώσει τους γύρους με πατάτες και πίτες αλλά αρνήθηκα. Ενώ μετά υπήρχε και τούρτα λόγω γενεθλίων έφαγα πεπόνι λίγο καρπούζι και νεκταρινι.

Περπάτημα έντονο δε μπορώ να κάνω λόγω βροχής 2 μέρες τώρα όμως πρωί βράδυ βγάζω το σκύλο μας βόλτα ώστε να μη μείνω αδρανής.

Ένα ταξίδι επιμονής και υπομονής ξεκινάει και είναι στο χέρι μου το πόσο θα κρατήσει.

• Like 2
Δημοσ.

Μη το κάνεις στο μυαλό σου πιο πολύπλοκο από ό,τι είναι. Τρία απλά πραγματάκια που γράφτηκαν είναι. Καλή αρχή, καλή συνέχεια :)

Δημοσ.

TS, περπάτημα και πάλι περπάτημα. Είμαι 1,82 και 90 κιλά. Έχω τουλάχιστον 10 κιλά παραπάνω από όσο πρέπει. Πριν 2 μήνες ήμουν 95 όμως. Χάρη στο περπάτημα κατάφερα και τα έχασα αυτά τα 5 κιλά. Ακόμα και αν βαριέσαι πίεσε τον εαυτό σου να περπατάς. Βέβαια παίζει ρόλο και ο μεταβολισμός. Ευτυχώς ο δικός μου είναι καλός.

Δημοσ.

Σαν να ακούω τον εαυτό μου... 180, 105 κιλά πριν κάνω στροφή 180 μοιρών.

Θα στα γράψω επιγραμματικά, από προσωπική πείρα, αν και τα περισσότερα αναφέρθηκαν:

- Μέτρα θερμίδες με το myfitnesspal. Θα αποκτήσεις μια χρήσιμη συνήθεια.

- Κόψε τις τσάμπα θερμίδες. Μια πάστα έχει 500-600 θερμίδες. Οι τηγανητές πατάτες είναι θάνατος. Μια σαλάτα με μερικές βούτες στο λάδι είναι θερμιδική βόμβα. Μπορεί να τα προσέχεις όλα όλη τη μέρα και να τα χαλάσεις για δυο (κυριολεκτικά) παπάρες στη σαλάτα.

- Μην στερείσαι τίποτα. Αν θέλεις γλυκό, ξεγελάσου τις καθημερινές με καμία καραμέλα με λίγες θερμίδες. Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να τρως το γλυκό σου.

- Τρώγε σε μικρά χρονικά διαστήματα, προσεκτικά και ίδιες ώρες. Βάλε τον οργανισμό σου σε ρουτίνα.

- Πείνασες; Περίμενε ένα δεκάλεπτο, θα σου περάσει.

- Πίνε πολύ νερό, ιδίως την ώρα της λιγούρας.

- Βάλε στόχο άσχετο από το βάρος. Ξεκίνησες περπάτημα. Πολύ προσεκτικά κάνε το τρέξιμο. Θα δεις πως όσο η απόσταση ή ο χρόνος μεγαλώνει το βάρος σου θα είναι εμπόδιο και θα έχεις ένα έξτρα κίνητρο.

- Απέφυγε τις κακές παρέες στο θέμα της διατροφής.

- Τρώγε μικρές μερίδες και περίμενε πριν συνεχίσεις. Θα εκπλαγείς πώς θα σου φαίνονται μετά 200γρ κοτόπουλο.

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά το θέμα αυτό καθεαυτό. Οι συμβουλές είναι ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες. Τον τομέα του ψυχολόγου δεν τον είχα σκεφτεί διότι ποτέ κανείς δε με παρέπεμψε σε κάτι αντίστοιχο. Δεν είμαι αρνητικός, εκτιμώ πολύ τις άλλες επιστήμες και την εξειδικευμένη γνώση. Ωστόσο θα ήθελα σε μια πρώτη φάση να κάνω την προσπάθεια μόνος μου διότι είναι κάτι που έχω ξανακάνει. Εάν αποτύχω και δεν υπάρχουν αποτελέσματα τότε θα είναι από τις πρώτες επιλογές σαν λύση. 

κοίτα όσα άτομα (γνωρίζω που) έχασαν πολύ βάρος και το διατήρησαν, όλοι είχαν μια αλλαγή στη ψυχολογία τους και στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα.

αν δε μπορείς μόνος, ίσως κάποια πιο επαγγελματική βοήθεια θα το φυτέψει πιο βαθιά μες στο μυαλό σου. 

πάντως φίλος μου πολύ πιο κοντός από σένα πήγε από τα 120 στα 84, αλλά δεν του ήταν εύκολο..

τηρούσε ευλαβικά αυτά που του έλεγε ο διατροφολόγος, ατελείωτη γυμναστική (φουλ γυμναστήριο και μια ώρα τη μέρα τρέξιμο έξω παρά το βαρύ του σχετικά πρόγραμμα) και πλέον τον βλέπεις άλλον άνθρωπο, το βλέπεις στα μάτια του του ότι έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον εαυτό του να μην ξαναγίνει χοντρός.

αν αυτό δε μπορείς να το βάλεις μόνος σου στο κεφάλι σου δοκίμασε και ψυχολόγο, αλλά γενικά χάσε κιλά χωρίς να κάνεις κακό στον εαυτό σου, αντίθετα βελτίωσε την υγεία σου.

μικρός είσαι και τα κιλά σου δεν είναι και τόσα πολλά (δεδομένου του ύψους σου). αν νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου κάντο, αν είναι επειδή κινδυνεύει η υγεία σου εννοείται ότι πρέπει να προσπαθήσεις πιο σκληρά. αλλά η ψυχολογία παίζει φοβερό ρόλο αφού η σωματική δοκιμασία δεν είναι εύκολη.

πάντως γενικά μια κουβέντα με ψυχολόγο είναι πάντα καλή, πριν κάποιο καιρό που έκανα φιλική σχετικά κουβέντα με ψυχολόγο και ήρθε η κουβέντα και στο βάρος μου, μου "ξεκλείδωσε" και μου σύνδεσε σκέψεις που έκανα  υποσυνείδητα και ενώ ήταν αρκετά προφανή κάποια πράγματα δεν τα είχα συνειδητοποιήσει. 

η ψυχολογία του καθενός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τι κάνει ή δεν κάνει και πώς το κάνει.. 

Δημοσ.

Αν οι μπάρες που αγόρασες στα συστατικά γράφουν "σιρόπι γλυκόζης και ζάχαρη" να τις πετάξεις.

Προσπάθησε να τρως κάποιο ψωμί ολικής με μέλι για γλυκό και μαύρη σοκολάτα,για σνακ ωμά αμύγδαλα,γκοτζι μπερι, ιπποφαές, σταφίδες Κορινθίας.

Τα στραγάλια δεν έχουν πολλές θερμίδες και έχουν πρωτεινη και σύνθετους υδατάνθρακες.

Να πίνεις πολύ νερό,2 λίτρα το λιγότερο.

Ένα ακόμη σνακ που έχω στο πρόγραμμα είναι:Φρέσκος αλεσμένος σε μύλο λιναρόσπορος με ξυνόγαλα ή χτυπημένο γιαούρτι σε σέικερ με νερό.

Κάποτε ήμουν 98 κιλά και με περπάτημα έπεσα στα 80 και άρχισα το τρέξιμο, σήμερα είμαι 75 με 175 ύψος 15% λίπος.

φίλε επειδή έχουμε το ίδιο ύψος και είμαι στα κιλά που ήσουν, ενώ έχω τον ίδιο στόχο (78kg), θα κάνω μια ερώτηση:

κρεμασε το δέρμα σου, έστω κ λιγάκι;

Δημοσ.

Σαν να ακούω τον εαυτό μου... 180, 105 κιλά πριν κάνω στροφή 180 μοιρών.

Θα στα γράψω επιγραμματικά, από προσωπική πείρα, αν και τα περισσότερα αναφέρθηκαν:

- Μέτρα θερμίδες με το myfitnesspal. Θα αποκτήσεις μια χρήσιμη συνήθεια.

- Κόψε τις τσάμπα θερμίδες. Μια πάστα έχει 500-600 θερμίδες. Οι τηγανητές πατάτες είναι θάνατος. Μια σαλάτα με μερικές βούτες στο λάδι είναι θερμιδική βόμβα. Μπορεί να τα προσέχεις όλα όλη τη μέρα και να τα χαλάσεις για δυο (κυριολεκτικά) παπάρες στη σαλάτα.

- Μην στερείσαι τίποτα. Αν θέλεις γλυκό, ξεγελάσου τις καθημερινές με καμία καραμέλα με λίγες θερμίδες. Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να τρως το γλυκό σου.

- Τρώγε σε μικρά χρονικά διαστήματα, προσεκτικά και ίδιες ώρες. Βάλε τον οργανισμό σου σε ρουτίνα.

- Πείνασες; Περίμενε ένα δεκάλεπτο, θα σου περάσει.

- Πίνε πολύ νερό, ιδίως την ώρα της λιγούρας.

- Βάλε στόχο άσχετο από το βάρος. Ξεκίνησες περπάτημα. Πολύ προσεκτικά κάνε το τρέξιμο. Θα δεις πως όσο η απόσταση ή ο χρόνος μεγαλώνει το βάρος σου θα είναι εμπόδιο και θα έχεις ένα έξτρα κίνητρο.

- Απέφυγε τις κακές παρέες στο θέμα της διατροφής.

- Τρώγε μικρές μερίδες και περίμενε πριν συνεχίσεις. Θα εκπλαγείς πώς θα σου φαίνονται μετά 200γρ κοτόπουλο.

Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Θέλω όμως να ρωτήσω να χρησιμοποιήσω το myfitnesspal ή το S Health του S7 edge που με βολεύει πιο πολύ;

Μετράει βήματα κλπ και καταχωρώ εγώ φαγητά στις θερμίδες. Αξίζει σχετικά με το myfitness;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...