Προς το περιεχόμενο

Ready Player One (2018)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΡΩΤΗΣΗ αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ.

Υπάρχει κάποια streaming υπηρεσία όπως netflix/hulu/amazon κλπ που να το έχει στην βιβλιοθήκη του και μάλιστα με υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων? Γνωρίζει κάποιος? 

Γιατί αν γνωρίζει θα κάνω συνδρομή την επόμενη στιγμή.

Ευχαριστώ

Και ρε παιδιά γιατί πρέπει οποιαδήποτε ταινία στηριζόμενη σε βιβλίο να πρέπει να την κρίνουμε πόσο πιστή ήταν η μεταφορά της στην ταινία? Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Η ταινία ήταν μαγική. Τα οπτικά εφέ επίσης μοναδικά. Το σενάριο πανέμορφο με αρχή μέση τέλος. Θέλεις να την δεις και ξανά και ξανά. Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου κανένα βιβλίο και δεν έχω άποψη πόσο καλή είναι η μεταφορά. Αλλά έχω άποψη να πω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν η μεταφορά ήταν καλή. Με ενδιαφέρει που έχει άπειρα στοιχεία μέσα που με κρατάνε καθηλωμένο στην οθόνη και στο τέλος μου έχει μείνει η ευχαρίστηση όπως και σε όλες τις ταινίες του Σπίλμπεργκ. 

Έχω δει βιβλιοφάγους φίλους να λένε πολλές φορές σε μια καλή ταινία ότι ήταν πολύ καλύτερη από το βιβλίο έστω και αν είχε μεγάλες διαφορές και σχεδόν καμία ομοιότητα με το βιβλίο. 

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν πρέπει σώνει και καλά να συγκρίνεις την πιστότητα αλλά συμβαίνει διότι δε μπορείς να κάνεις αλλιώς αν έχεις διαβάσει το βιβλίο. Είναι αναπόφευκτο να συγκρίνεις.

Στην παρούσα φάση λοιπόν η πλειοψηφία αυτών που διάβασαν το βιβλίο και μετά είδαν την ταινία (τουλάχιστον οι απόψεις που διάβασα εγώ - δεν έκανα καμιά έρευνα) είπαν όπως και εγώ πως η ταινία είναι σαφώς υποδεέστερη.

Κατά τα άλλα αν δείς μόνο την ταινία λες "Α, ένα αξιοπρεπές blockbuster του Spielberg"

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/6/2018 στις 4:08 ΜΜ, jimandri9000 είπε

ΕΡΩΤΗΣΗ αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ.

Υπάρχει κάποια streaming υπηρεσία όπως netflix/hulu/amazon κλπ που να το έχει στην βιβλιοθήκη του και μάλιστα με υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων? Γνωρίζει κάποιος? 

Γιατί αν γνωρίζει θα κάνω συνδρομή την επόμενη στιγμή.

Ευχαριστώ

Και ρε παιδιά γιατί πρέπει οποιαδήποτε ταινία στηριζόμενη σε βιβλίο να πρέπει να την κρίνουμε πόσο πιστή ήταν η μεταφορά της στην ταινία? Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Η ταινία ήταν μαγική. Τα οπτικά εφέ επίσης μοναδικά. Το σενάριο πανέμορφο με αρχή μέση τέλος. Θέλεις να την δεις και ξανά και ξανά. Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου κανένα βιβλίο και δεν έχω άποψη πόσο καλή είναι η μεταφορά. Αλλά έχω άποψη να πω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν η μεταφορά ήταν καλή. Με ενδιαφέρει που έχει άπειρα στοιχεία μέσα που με κρατάνε καθηλωμένο στην οθόνη και στο τέλος μου έχει μείνει η ευχαρίστηση όπως και σε όλες τις ταινίες του Σπίλμπεργκ. 

Έχω δει βιβλιοφάγους φίλους να λένε πολλές φορές σε μια καλή ταινία ότι ήταν πολύ καλύτερη από το βιβλίο έστω και αν είχε μεγάλες διαφορές και σχεδόν καμία ομοιότητα με το βιβλίο. 

Όντως δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου ένα βιβλίο;

Τότε κανείς δεν μπορεί να πάρει την άποψη σου στα σοβαρά!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Tο ειδα χτες μιας και υπαρχει στα γνωστα μερη και η ταινια δεν ειναι καθολου κακη χωρις βεβαια να ειναι αριστουργημα. Ευχαριστο διωρο.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο (αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη του), μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω. Δράση και εφέ και ένα ευχάριστο δίωρο πέρασε νεράκι.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, _linuslost_ είπε

Όντως δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου ένα βιβλίο;

Τότε κανείς δεν μπορεί να πάρει την άποψη σου στα σοβαρά!

Πιτσιρικάς μόνο διάβαζα κανένα κόμικ... Μιλάω τώρα για 1975-80... Από εκεί και πέρα είμαι φανατικός κινηματογραφόφιλος και δεν ασχολούμαι καθόλου με διάβασμα. Το αν μπορεί να πάρει κανείς την άποψη μου σοβαρά εννοείται επίσης με αφήνει αδιάφορο. Εδώ δεν προσπαθούμε να περάσει ο ένας στον άλλον την άποψη του. Συζητάμε μόνον και λέμε τι μας αρέσει και τι όχι. 

Ο καθένας βλέπει και κρίνει με διαφορετικό τρόπο μια ταινία. Άλλα συναισθήματα μου αφήνει εμένα και εντελώς διαφορετικά σε άλλους με άπειρους συνδυασμούς.  Η πεθερά μου για παράδειγμα δεν θα μπορούσε ούτε κατά διάνοια να παρακολουθήσει μια τέτοια ταινία. Όπως και εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω κατά διάνοια οποιαδήποτε Ελληνική παραγωγή που εκείνη λατρεύει. 

Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει πόσο καλή/ακριβή παραγωγή είναι αλλά σύμφωνα με τα μάτια/μυαλό/αισθήσεις του καθένα μας.  

Ακόμη και αν διάβαζα βιβλία δεν θα έκανα ΚΑΜΙΑ σύγκριση γιατί απλά δεν υπάρχει σύγκριση και θεωρώ γελοίο να συγκρίνω λέξεις γραμμένες σε χαρτί από τον κινηματογράφο που παίζει με όλες τις αισθήσεις (ήχος εικόνα εφφέ κλπ) κάτι που για να στο δώσει το βιβλίο είναι απλά αδύνατο και θα πρέπει να έχεις πολύ ανεβασμένη φαντασία για να σε διεγείρει όπως σε διεγείρει μια ταινία.

Τώρα αν το σενάριο είναι πανόμοιο η όχι είναι σκέτη κοτσάνα να κρίνει κανείς μια ταινία. :P

6 ώρες πριν, Captain Falafel είπε

Tο ειδα χτες μιας και υπαρχει στα γνωστα μερη και η ταινια δεν ειναι καθολου κακη χωρις βεβαια να ειναι αριστουργημα. Ευχαριστο διωρο.

Βασικά είναι αριστούργημα άσχετα αν δεν αγγίζει εσένα η οποιονδήποτε αρέσει λίγο/δεν αρέσει/ κλπ γιατί πολύ απλά είναι παραγωγή του Σπίλμπεργκ που δεν έχει ακόμη καμία παραγωγή να είναι κάτω του  μετρίου. Όλα είναι αριστουργήματα και πάνω του μετρίου. Το μάτι του είναι μοναδικό σε παραγωγές κυρίως που έχουν να κάνουν με μέλλον και τεχνολογία.

Ότι αναλάβει αυτός ο σκηνοθέτης αποκλειστικά η έστω συνεργός απλά η ταινία θα είναι αριστούργημα. Αυτό δεν είναι μόνον άποψή μου αλλά σε παγκόσμια κλίμακα άποψη. 

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, jimandri9000 είπε

θεωρώ γελοίο να συγκρίνω λέξεις γραμμένες σε χαρτί από τον κινηματογράφο που παίζει με όλες τις αισθήσεις (ήχος εικόνα εφφέ κλπ) κάτι που για να στο δώσει το βιβλίο είναι απλά αδύνατο

Eeeeeeeer ok...

• Like 6
Δημοσ.

Λέγεται φαντασία.

Τι να πω κι εγώ που τις καλύτερες ταινίες τις βλέπω στον ύπνο μου. Ούτε καν λέξεις σε χαρτί δεν χρειάζομαι. :P

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

1/10 μόνο και μόνο επειδή δεν είναι νέο account, αλλιώς το 0 θα ήταν αναπόφευκτο... 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταπληκτική ταινία που σε είχε συνέχεια με κομμένη την ανάσα!

Εντωμεταξύ ενώ μισώ τα cartoon τα συγκεκριμένα δεν κουράζανε καθόλου!

Τα δε γραφικά ήταν απίστευτα πραγματικά!

10/10 από εμένα!

Είχα δει το trailer που ήταν τραγικό αλλά μετά είδα την υψηλή βαθμολογία στο imdb.com και την ψυλλιάστηκα την δουλειά!

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εντυπωσιακα εφε που κοβουν την ανασα.Μαεστρια απο οπτιακουστικα CGI  και υπεροχο σαουντρακ. Homage σε ολλα τα κλασικ 80ς films   η καλυτερη σκηνη

με το shinning   ολλα τα λεφτα.

Acting για τα μπαζα λολ αλλα πιος  νιαζεται; Χαζο τινορομαντζ αλλα πιος νιαζεται;πολλη δραση και ηταν σαν να παιζες και συ αυτο το παιχνιδι βλεποντας το.
ο στηβεv για αλλη μια φορα ξεπερασε τον ευατο του.και μας παρουσιασε κατι τοσο ξεχωριστο οπως με τα μεγαλα παλια του  διαμαντακια

Δε διαβασα το βιβλιο αλλα για αυτο που με εδωσε η ταινια δε με ενδιαφερει ποσα εκοψαν η αλλαξαν απ το βιβλιο.εξαλου εαν δεν εκοβαν η ταινια θα πρεπε να παει σε σειρα αρα;
Δειτε το σε 4κ και Μπητε και σεις στο κοσμο του OASIS

Δημοσ.

Άσχετα με το πόσο καλό είναι ο βιβλίο η ταινία είναι επιπέδου Sucker Punch και δεν το λέω ως αρνητικό γιατί και με τις 2 πέρασε σχετικά ευχάριστα η ώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...