Προς το περιεχόμενο

Ready Player One (2018)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KilliK είπε

Jaws, The Godfather, First Blood, Warriors, MIB, Total Recall, Christine, The Shinning

Το total recall ειναι short story λιγοστων σελιδων και η οποια αντιστοιχηση υπαρχει με ταινιες σταματαει εκει που επισκεπτεται την εταιρια για τις αναμνησεις, δηλαδη σχεδον στην αρχη των ταινιων... που ειναι το τελος της ιστοριας (με ενα twist που δεν υπαρχει φυσικα στις ταινιες και ειναι αδιαφορο στη συγκεκριμενη περιπτωση). Δεν υπαρχει καμια συγκριση λοιπον.

Το christine σου αρεσε οντως πιο πολυ απο το βιβλιο?

Επεξ/σία από Bspus
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Bspus είπε

Το total recall ειναι short story λιγοστων σελιδων και η οποια αντιστοιχηση υπαρχει με ταινιες σταματαει εκει που επισκεπτεται την εταιρια για τις αναμνησεις, δηλαδη σχεδον στην αρχη των ταινιων... που ειναι το τελος της ιστοριας (με ενα twist που δεν υπαρχει φυσικα στις ταινιες και ειναι αδιαφορο στη συγκεκριμενη περιπτωση). Δεν υπαρχει καμια συγκριση λοιπον.

ναι αλλα το premise του short story εδωσε ενα καλυτερο τελικο αποτελεσμα με την ταινια, γιαυτο και το ανεφερα.

η Christine εννοειται, το γεγονος οτι ο Καρπεντερ εβγαλε το φαντασμα του  βιβλιου που στοιχειωνε το αμαξι και η ιστορια αφορα τον ερωτα του νεαρου με το αμαξι του, την κανει σαφως ανωτερη.

γενικα αυτο ειναι το προβλημα του Κing με πολλες ιστοριες του, φοβερα premises αλλα καπου χανει την μπαλα γιατι τις παραγεμιζει και το τελος τους δεν ειναι ανταξιο του ολου προηγουμενου setup. γιαυτο και προτιμω τα πιο "μικρα" εργα του.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.
8 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε

τι ακριβώς να εκτιμήσει? ότι ο Jackson ισοπέδωσε το έπος του πατέρα του σε μια φαντασμαγορική χολυγουντιανή περιπέτεια? Ότι η κληρονομιά του έγινε το movie higlight της γενιάς των multiplex και της πλέμπας του Hollywood?

Το καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για το πιο σημαντικό ίσως βιβλίο της λογοτεχνίας του φανταστικού και ένα από τα πιο εβληματικά του 20ου αιώνα έτσι? 

Τι ισοπέδωσε ακριβώς; Νέα πνοή του έδωσε και ενίσχυσε το έργο και την κληρονομιά του κάνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό. Εγώ μετά τις ταινίες διάβασα τα βιβλία και δεν απογοητεύτηκα για κανένα από τα δύο. Τα βιβλία μου άρεσαν πολύ, το ίδιο και οι ταινίες. Αντίστοιχα και με ό,τι συνέβη και με το Game of Thrones. Προσπαθείτε με μια ελιτιστική νοοτροπία να το παίξετε ψαγμένοι λες και προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε γκόμενα. Ούτε ο Thanos να ήσαστε. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, YMIB είπε

Προσπαθείτε με μια ελιτιστική νοοτροπία να το παίξετε ψαγμένοι 

Στη προσπαθεια μενουν 

Δημοσ.
On 13/04/2018 at 2:05 ΜΜ, ThReSh said:

Δεν είναι θέμα "λεπτομέρειας" (και κατ' επέκταση διάρκειας), αλλά αυτού που quotαρα αρχικά, του "πνεύματος" του βιβλίου/ιστορίας, το οποίο δεν το έχουν οι ταινίες.

Αυτό δεν άρεσε στον Christopher Tolkien και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα άρεσε και στον πατέρα του.

https://io9.gizmodo.com/j-r-r-tolkiens-son-resigns-as-director-of-tolkien-esta-1820476459 ωχ ωχ δεν τα'ξερα τα νεα...τι μας περιμενει αραγε; 

• Sad 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, *nenya* είπε

https://io9.gizmodo.com/j-r-r-tolkiens-son-resigns-as-director-of-tolkien-esta-1820476459 ωχ ωχ δεν τα'ξερα τα νεα...τι μας περιμενει αραγε; 

Παρόλο που θα ήθελα να δω και άλλο  content από τον κόσμο της middle earth, φοβάμαι ότι θα το σκίσουν τόσο πολύ που θα μας κάνουν στο τέλος  να το σιχαθουμε  :(

Δημοσ.
7 ώρες πριν, *nenya* είπε

ωχ, θεμα χρονου πλεον μεχρι να ανακοινωσουν το Middle Earth Shared Cinematic Universe. ηδη θα αρχισε να γραφει ο Jackson τα σεναρια για τις πρωτες spin-off ταινιες...

Δημοσ.
Στις 4/13/2018 στις 10:36 ΜΜ, Bspus είπε

Για το Christine θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το βιβλίο ήταν πιο καλό. Όπως και η Λάμψη που αναφέρθηκε. Η ταινία δεν αντιλέγω ότι είναι καταπληκτική αλλά το βιβλίο είναι αριστούργημα (και με καλύτερο τέλος φυσικά).

Δημοσ.
Στις 14/4/2018 στις 1:43 ΠΜ, YMIB είπε

Τι ισοπέδωσε ακριβώς; Νέα πνοή του έδωσε και ενίσχυσε το έργο και την κληρονομιά του κάνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό. Εγώ μετά τις ταινίες διάβασα τα βιβλία και δεν απογοητεύτηκα για κανένα από τα δύο. Τα βιβλία μου άρεσαν πολύ, το ίδιο και οι ταινίες. Αντίστοιχα και με ό,τι συνέβη και με το Game of Thrones. Προσπαθείτε με μια ελιτιστική νοοτροπία να το παίξετε ψαγμένοι λες και προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε γκόμενα. Ούτε ο Thanos να ήσαστε. 

η στοιχειώδης έλλειψη λογοτεχνικής παιδείας δεν έχει να κάνει τίποτα με ''ελιτίστικες νοοτροπίες'' και λοιπά μη επιχειρήματα...αν θεωρείς ότι αυτές οι  συγκεκριμένεςταινίες έδωσαν ''νέα πνοή'' σε αυτό το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο, τότε πάσο, no need for further argument, έκαστος στη γνώμη του...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, snake_plissken2112 είπε

η στοιχειώδης έλλειψη λογοτεχνικής παιδείας δεν έχει να κάνει τίποτα με ''ελιτίστικες νοοτροπίες'' και λοιπά μη επιχειρήματα...αν θεωρείς ότι αυτές οι  συγκεκριμένεςταινίες έδωσαν ''νέα πνοή'' σε αυτό το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο, τότε πάσο, no need for further argument, έκαστος στη γνώμη του...

Όποιος δεν το βλέπει ότι ενίσχυσαν την κληρονομιά του Τόλκιν και το μετέτρεψαν σε σημείο αναφοράς για την ποπ κουλτούρα, εθελοτυφλεί. Δεν μειώθηκε η αξία του λογοτεχνικού έργου αλλά το αντίθετο. Η τριλογία των ταινιών συγκαταλέγεται στα αριστούργηματα του κινηματογράφου για το είδος τους. Εν τω μεταξύ η πρώτη πρόταση που έγραψες δεν βγάζει κανένα νόημα. Αν εννοείς ότι εσύ έχεις λογοτεχνική παιδεία και εγώ όχι, θα πρέπει να με αναγκάσεις να βάλω εικόνα με τη βιβλιοθήκη μου και με το βιβλίο που έχω δίπλα στο κρεβάτι μου; Αφησε το θέμα της λογοτεχνικής παιδείας και πιάσε τπτ άλλο που να σε παίρνει. Εγώ αυτό που λέω και εδώ και στο τοπικ για τα comics της Marvel είναι ότι έχω τη φαιά ουσία να εκτιμήσω κάθε έργο στο δικό του context. Εκ των πραγμάτων μία ταινία δεν μπορεί να είναι τόσο πλατιάζουσα όσο ένα βιβλίο. Στο βιβλίο αφιερώνονται σελίδες επί σελίδων σε περιγραφές που σε μια ταινία μπορεί να είναι ένα καρέ απλώς δείχνοντας τα ρούχα που φοράνε που στο βιβλίο ο άλλος θα το έχει περιγράψει αναλυτικά. Τι δεν καταλαβαίνετε δεν ξέρω. Το πιθανότερο είναι ότι επειδή οι ταινίες είναι πιο εύκολα προσβάσιμες, χάνετε την ''αποκλειστικότητα'' της γνώσης του κόσμου του Tolkien και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε. Ξαφνικά εκεί που ξέραν το έργο του Tolkien εκατομμύρια ξεχωριστές χιονονιφάδες, τώρα το ξέρουν άλλοι τόσοι και ακόμα περισσότεροι. Πολλοί μάλιστα διάβασαν τα βιβλία, αναζήτησαν περισσότερες πληροφορίες με αφορμή τις ταινίες όπως έκανα κι εγώ που τότε ήμουν στο γυμνάσιο.

Επεξ/σία από YMIB
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/4/2018 στις 1:34 ΜΜ, YMIB είπε

Όποιος δεν το βλέπει ότι ενίσχυσαν την κληρονομιά του Τόλκιν και το μετέτρεψαν σε σημείο αναφοράς για την ποπ κουλτούρα, εθελοτυφλεί. Δεν μειώθηκε η αξία του λογοτεχνικού έργου αλλά το αντίθετο. Η τριλογία των ταινιών συγκαταλέγεται στα αριστούργηματα του κινηματογράφου για το είδος τους. Εν τω μεταξύ η πρώτη πρόταση που έγραψες δεν βγάζει κανένα νόημα. Αν εννοείς ότι εσύ έχεις λογοτεχνική παιδεία και εγώ όχι, θα πρέπει να με αναγκάσεις να βάλω εικόνα με τη βιβλιοθήκη μου και με το βιβλίο που έχω δίπλα στο κρεβάτι μου; Αφησε το θέμα της λογοτεχνικής παιδείας και πιάσε τπτ άλλο που να σε παίρνει. Εγώ αυτό που λέω και εδώ και στο τοπικ για τα comics της Marvel είναι ότι έχω τη φαιά ουσία να εκτιμήσω κάθε έργο στο δικό του context. Εκ των πραγμάτων μία ταινία δεν μπορεί να είναι τόσο πλατιάζουσα όσο ένα βιβλίο. Στο βιβλίο αφιερώνονται σελίδες επί σελίδων σε περιγραφές που σε μια ταινία μπορεί να είναι ένα καρέ απλώς δείχνοντας τα ρούχα που φοράνε που στο βιβλίο ο άλλος θα το έχει περιγράψει αναλυτικά. Τι δεν καταλαβαίνετε δεν ξέρω. Το πιθανότερο είναι ότι επειδή οι ταινίες είναι πιο εύκολα προσβάσιμες, χάνετε την ''αποκλειστικότητα'' της γνώσης του κόσμου του Tolkien και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε. Ξαφνικά εκεί που ξέραν το έργο του Tolkien εκατομμύρια ξεχωριστές χιονονιφάδες, τώρα το ξέρουν άλλοι τόσοι και ακόμα περισσότεροι. Πολλοί μάλιστα διάβασαν τα βιβλία, αναζήτησαν περισσότερες πληροφορίες με αφορμή τις ταινίες όπως έκανα κι εγώ που τότε ήμουν στο γυμνάσιο.

Ναι σε σημείο αναφοράς για την pop κουλτούρα το μετέτρεψε, τί με αυτό? :P 

Η αξία της ταινίας σαν ταινία ωχριά κατά 110% σε σχέση με το ποιόν και τη αξία του βιβλίου......ξανα-μανα, ένα βιβλίο ορόσημο γενικότερα της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, έγινε ένα hollywood blockbuster... τόσο απλό είναι...εκτός αν όντως το εννοείς ότι η διαφορά βιβλίου ταινίας είναι ότι στο ένα περιγράφει ένα βουνό και στο άλλο το βλέπεις :P οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω,, πάσο, δικό σου, no sense at all...για το content του βιβλίου δεν μπορώ να γράψω εδώ καθότι θα μιλάμε για κάτι -για να το απλοποιήσω παντελώς- εφάμιλλο της Ιλιάδας/Οδύσσειας σε βαθμό πυκνότητας και περιεκτικότητας, καθώς αυτό είναι και η τριλογία του Lord of the Rings για τη σύγχρονη λογοτεχνία...για τις ταινίες όμως μπορώ κάλλιστα σε 2 γραμμές να πώ το προφανές, ότι είναι 3 εξαιρετικές -σχεδόν- ταινίες φαντασίας του σύγχρονου hollywood, με τα καλά και τα κακά που συνεπάγεται αυτό...έχουν πολλά peak, πολλά downs αλλά overall σαν ψυχαγωγικό hollywood με λιγότερο mindless fun από τα υπόλοιπα, στέκουν μια χαρά... όμως το πρωτότυπο υλικό δεν έχει ουδεμία σχέση με τίποτα από τα παραπάνω που είναι η ταινία...ούτε σε περιεκτικό/διαλογικό επίπεδο, ούτε στο μέσο στο οποίο υλοποιείτε -καθώς η γραφή του Τόλκιν είναι πολύ μεγάλου επιπέδου γλωσσολογικά και περιγραφικά, επιπέδου που κάνει και το βιβλίο να συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα και πιο σημαντικά του περασμένου αιώνα-... το ότι έκαναν κόσμο ίσως να ασχοληθεί μετά με τα βιβλία, δεν είπε κανείς ότι είναι κακό σαν ρεύμα που ακολούθησε... αλλά το να θεωρεί κανείς πιστή ή overall σωστή μεταφορά των 3ων βιβλίων στις 3 αυτές ταινίες, ε μάλλον δεν τα διάβασε ποτέ πλην τα οπισθόφυλλα με την περίληψη...

επίσης το τελευταίο κομμάτι δεν έχει καμία λογική και σημασία για, πάλι, οποιονδήποτε ενήλικα! Το ''χάνετε την ''αποκλειστικότητα'' της γνώσης του κόσμου του Tolkien και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε'' αφορά υποθέτω τίποτα no lifer nerds, εμένα τουλάχιστον όχι, προσωπικά ψιλοχέστηκα αν διάβασε κανείς τα βιβλία, όσο και αν κάποιος είδε την ταινία ή και τα δύο..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, snake_plissken2112 είπε

όμως το πρωτότυπο υλικό δεν έχει ουδεμία σχέση με τίποτα από τα παραπάνω που είναι η ταινία...ούτε σε περιεκτικό/διαλογικό επίπεδο, ούτε στο μέσο στο οποίο υλοποιείτε.

Αυτό είναι ανακριβές. Υπάρχουν διάλογοι-φράσεις copy paste από τα βιβλία στις ταινίες. Μπορεί ορισμένες φορές να αλλάζει η χρονική στιγμή ή οι χαρακτήρες που εμπλέκονται, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει σχέση και μάλιστα πολύ στενή.

Επεξ/σία από kirileman
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αλλο οι ταινιες, αλλο τα βιβλια.  τεσπα στο θεμα μας αρκετα καλη η ταινιουλα. Προφανως λειτουργει καλυτερα για τους gamer geeks που μεγαλωσαν στα 80ς και οχι για αυτους που διαβασαν το βιβλιο. Δηλαδη η ταινια απευθυνεται σε εμενα :P

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον προσωπικα δεν μου αρεσε ,εκει που θα μπορουσε να περασει μηνυματα τα οποια οσο κλισε και εαν ακουγεται υπηρχαν στο βιβλιο ,προτιμησε την γρηγορη δραση με σκηνες εναλλασομενες και προς την μεση  του εργου χανει εντελως τον χαρακτηρα που ανεμενα.

Spoiler

Ο Δημιουργός του oasis στο βιβλιο δεν ηταν ενας παρανοικος απομονωμενος και εκτος του κοσμου nerd , δημιουργησε την oasis για να εχουν ολοι ισες ευκαιριες μορφωσης σε ενα κοσμο εντελως αλλοτριωμενο και διαλυμενο . Δεν χρειαζομασταν επισης κανενα λογιδριο στην κορυφη του λοφου απεναντι απο το καστρο αν ακολουθουσε εστω και ελαχιστα μερος του βιβλιου, οι χαρακτηρες στο εργο δεν ειχαν βαθος για να πεισουν ηταν απλα να πανε απο το σημειο α στο σημειο β και τελειωσε....

Επεξ/σία από forgotten

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...