panoc Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε O Christopher Tolkien αν δεν κάνω λάθος, τις έθαψε, ειδικά γι' αυτό που γράφεις... σωστα επρεπε να τις κανουν σαν το GoT, να γεμισουν ατελειωτες ωρες με 3ης σημασιας πραγματα, να βγουν 5-6-7-8 ταινιες για να ξεχασουμε την πρωτη κατι μου λεει οτι κανει παρεα με τον R.R.M
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, panoc said: σωστα επρεπε να τις κανουν σαν το GoT, να γεμισουν ατελειωτες ωρες με 3ης σημασιας πραγματα, να βγουν 5-6-7-8 ταινιες για να ξεχασουμε την πρωτη Δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά, αλλά η γνώμη του γιου του Tolkien για αυτό το θέμα είναι πιο σημαντική από ένα δις δικές σου και δικές μου μαζί... Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από ThReSh 1
D.Luffy Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε O Christopher Tolkien αν δεν κάνω λάθος, τις έθαψε, ειδικά γι' αυτό που γράφεις... Ναι, όπως είπα δεν γνωρίζω αν οι LOTR ταινίες θεωρούνται επιτυχημένες μεταφορές γιατί παρόλο που τις είδα, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 1 minute ago, D.Luffy said: Ναι, όπως είπα δεν γνωρίζω αν οι LOTR ταινίες θεωρούνται επιτυχημένες μεταφορές γιατί παρόλο που τις είδα, δεν έχω διαβάσει τα βιβλία. Το θέμα είναι από ποιον. Από την πλειοψηφία κατά πάσα πιθανότητα είναι και δεν το λέω υποτιμητικά.
panoc Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά, αλλά η γνώμη του γιου του Tolkien είναι σαν ένα δις δικές σου και δικές μου μαζί... εφοσον δεν ειναι ο δημιουργος ειναι απλα αλλος ενας αναγνωστης/θεατης... και οχι δεν ειναι ουτε μια τριχα πιο βαρυα απο τη δικη μου ή τη δικη σου. 1 λεπτό πριν, ThReSh είπε Το θέμα είναι από ποιον. Από την πλειοψηφία κατά πάσα πιθανότητα είναι και δεν το λέω υποτιμητικά. Εξαρταται τι περιμενεις απο μια μεταφορα. Οταν διαβασα το βιβλιο επλασα ενα κοσμο στο μυαλο μου, εαν περιμενα να δω αυτο στην οθονη οχι, δεν ηταν επιτυχια. Το ειδα μονο ως μια ιστορια, με εξιστορηση καλτυερα, μιας περιπετειας βασισμενη σε ενα πολυ μεγαλο βιβλιο. Με αυτη τη προοπτικη ναι ηταν μια χαρα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, panoc said: εφοσον δεν ειναι ο δημιουργος ειναι απλα αλλος ενας αναγνωστης/θεατης... και οχι δεν ειναι ουτε μια τριχα πιο βαρυα απο τη δικη μου ή τη δικη σου. Είναι συνεχιστής του έργου κι άνθρωπος που έζησε χρόνια μαζί με τον συγγραφέα και γνωρίζει το χαρακτήρα του. Ουσιαστικά έχει βγάλει περισσότερα βιβλία από τον πατέρα του. (από τις σημειώσεις του βέβαια) Οπότε όταν κάνουμε "επίκληση στην αυθεντία", η αποψή του είναι σημαντικά πιο βαριά από τις δικές μας... Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από ThReSh 2
panoc Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Είναι συνεχιστής του έργου κι άνθρωπος που έζησε χρόνια μαζί με τον συγγραφέα και γνωρίζει το χαρακτήρα του. Δεν εχω αντιρηση, αλλα οπως και εγω ετσι και αυτος εχει πλασει ενα κοσμο στο μυαλο του. Για την ακριβεια, πιθανοτατα ο δικος του κοσμος ειναι πολυ πιο λεπτομερης απο ολες τις αποψεις απο οποιοδηποτε δικο μας δημιουργημα. Θα ηταν τουλαχιστο ουτοπιστικο να πιστευε οτι θα εβγαινε αυτος ο κοσμος σε 6-7 ωρες οθονης απο τις οποιες μεγαλο μερος εχουν σκηνες χωρις αναπτυξη χαρακτηρα/κοσμου οπως οι μαχες. Οποτε ναι δε του αρεσε, λογικο. Γιαυτο συνεχιζω να πιστευω οτι δεν εχει σημασια η αποψη του. Βασικα κανενος η αποψη δεν εχει σημασια παρα μονο σε αυτον που την εκφερει. Εμενα μου αρεσε, του ThRESh οχι, εγω τη θεωρω πετυχημενη ο Christofer οχι. Και; Edit, πρεπει να σταματησω, εχω βγει παντελως εκτος θεματος... ειναι εντελως αλλη συζητηση αυτη που ανοιξα, sorry. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από panoc
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Like i said ανούσιες συγκρίσεις και αυτό που είπε ο Panoc "οταν διαβασα το βιβλιο επλασα ενα κοσμο στο μυαλο μου" νομίζω τα λέει όλα γιατί πρέπει να αποφεύγουμε το book vs movie
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, panoc said: Δεν εχω αντιρηση, αλλα οπως και εγω ετσι και αυτος εχει πλασει ενα κοσμο στο μυαλο του. Δεν είναι θέμα "λεπτομέρειας" (και κατ' επέκταση διάρκειας), αλλά αυτού που quotαρα αρχικά, του "πνεύματος" του βιβλίου/ιστορίας, το οποίο δεν το έχουν οι ταινίες. Αυτό δεν άρεσε στον Christopher Tolkien και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα άρεσε και στον πατέρα του. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2018 από ThReSh
YMIB Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Οι ταινίες έκαναν ακόμα περισσότερο κόσμο να διαβάσει τα βιβλία. Ίσως το ίδιο να συμβεί και με το Ready Player One, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα πριν βγει η ταινία. Ο Christopher και ο κάθε Christopher ας κάνει μπάνιο στα εκατομμύρια του και ας εκτιμήσει ορισμένα πράγματα. Αλλιώς να γράψουμε βιβλία για ταινίες και να βγαίνουμε οι λάτρεις των ταινιών και να λέμε ότι το βιβλίο τα διέλυσε όλα. Γελάει ο κόσμος.
snake_plissken2112 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 τι ακριβώς να εκτιμήσει? ότι ο Jackson ισοπέδωσε το έπος του πατέρα του σε μια φαντασμαγορική χολυγουντιανή περιπέτεια? Ότι η κληρονομιά του έγινε το movie higlight της γενιάς των multiplex και της πλέμπας του Hollywood? Το καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για το πιο σημαντικό ίσως βιβλίο της λογοτεχνίας του φανταστικού και ένα από τα πιο εβληματικά του 20ου αιώνα έτσι? 2
Wayward Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μήπως υπερβάλεις λίγο με το "ισοπέδωσε"? Ναι λείπουν πράγματα σημαντικά, ναι έχουν αλλαχτεί πράγματα και χαρακτήρες σε κάποια σημεία αλλά έχουν γίνει και σωστές κινήσεις στις ταινίες οι οποίες φυσικά είναι από τις καλύτερες αν όχι οι καλύτερες fantasy movies ανεξαρτήτως του υλικού στο οποίο έχουν βασιστεί. Anyway είμαστε πολύ offtopic 1
mindtrapper Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Αν δεν διακόπτεται η μάχη για να ρίξει τραγούδι ο Tom Bombadil δεν είναι LOTR. 2
KilliK Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, katergaris79 είπε Στις μεταφορές που ξεπέρασαν τα βιβλία να προσθέσω τα Stand by me, το Shawshank Redemptrion, το Hannibal, το Gone with the winds, το Βασικό ένστικτο και η Λίστα του Σίντλερ που οκ, δεν είναι ακριβής μεταφορά πάντως η νουβέλα στην οποία βασίστηκε είναι το λιγότερο αδιάφορη. Σίγουρα έχω κι άλλα, απλά δε μου έρχονται τώρα. Σε καμία περίπτωση η ταινία δεν είναι πάντα χειρότερη του βιβλίου. Jaws, The Godfather, First Blood, Warriors, MIB, Total Recall, Christine, The Shinning 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα