Προς το περιεχόμενο

Ready Player One (2018)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον Will Wheaton τον ειχαν και σε ποστερ στην ταινια :D

επισης ο Spielberg πρεπει να ειχε hard on με την Tracer, δεν περιμενα να την βαλει σε τοσες πολλες σκηνες στη ταινια. :wub:

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σα blockbuster ταινία μια χαρά διασκεδαστική, καλά εφφέ, ό,τι πρέπει για χαλαρό δίωρο στο σινεμά.

Γενικότερα αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή μπορείς να το βγάλεις από το κεφάλι σου cool...

Αν όμως έχεις διαβάσει το βιβλίο θεωρώ πως οι αλλαγές που έγιναν σε βασικά σημεία ήταν κακές και προς το παρόν στο κεφάλι μου αδυνατώ να καταλάβω γιατί έγιναν (οκ έχω υποψία για τους λόγους αλλά και πάλι... )

Γενικότερα δε μεταφέρει καλά ούτε το κλίμα, ούτε τους χαρακτήρες του βιβλίου και λείπει ολόκληρο συγκεκριμένο κομμάτι που σου δίνει να καταλάβεις σε πόσο ζοφερό κόσμο ζουν

δε λείπει ολόκληρο το σημείο στο οποίο αναφέρομαι αλλά μέρος του έχει αλλάξει τον χαρακτήρα από τον Parzival στην Artemis

Τεσπά άποψή μου πως σαν ταινία είναι πετυχημένη αλλά σα μεταφορά βιβλίου αποτυχία.

Επεξ/σία από Wayward
  • Like 1
Δημοσ.

Θα πάω σήμερα να το δω τελικά. Νομίζω πως κανένας δεν ενδιαφέρεται από όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, το πως μεταφέρθηκε. 

Δημοσ.

Το ειδα χθες και εγω με τη κοπελα.

Το βρηκα αρκετα καλο και νομιζω πως ειναι οκ και η βαθμολογια του στο imdb.

Της αρεσε και της δικιας μου κιολας.

Τωρα για το βιβλιο κτλ,νομιζω τη πλειοψηφια δε την ενδιαφερει,καθως δε το εχει διαβασει.

Ποτε δεν εγινε μεταφορα βιβλιου σε ταινια και να εμεινε κανεις ικανοποιημενος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από πολλές ταινίες που βασίζονται σε βιβλία, πρόσφατο παράδειγμα το IT. ;) Να μου πεις video games movies ναι, μαζί σου! :D

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2018 στις 2:09 ΠΜ, Wayward είπε

Σα blockbuster ταινία μια χαρά διασκεδαστική, καλά εφφέ, ό,τι πρέπει για χαλαρό δίωρο στο σινεμά.

Γενικότερα αν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο ή μπορείς να το βγάλεις από το κεφάλι σου cool...

Αν όμως έχεις διαβάσει το βιβλίο θεωρώ πως οι αλλαγές που έγιναν σε βασικά σημεία ήταν κακές και προς το παρόν στο κεφάλι μου αδυνατώ να καταλάβω γιατί έγιναν (οκ έχω υποψία για τους λόγους αλλά και πάλι... )

Γενικότερα δε μεταφέρει καλά ούτε το κλίμα, ούτε τους χαρακτήρες του βιβλίου και λείπει ολόκληρο συγκεκριμένο κομμάτι που σου δίνει να καταλάβεις σε πόσο ζοφερό κόσμο ζουν

Απόκρυψη περιεχομένων

δε λείπει ολόκληρο το σημείο στο οποίο αναφέρομαι αλλά μέρος του έχει αλλάξει τον χαρακτήρα από τον Parzival στην Artemis

Τεσπά άποψή μου πως σαν ταινία είναι πετυχημένη αλλά σα μεταφορά βιβλίου αποτυχία.

καλα ναι, το worldbuilding ηταν μακραν το χειροτερο σημειο της ταινιας, πολλα πραματα δεν βγαζανε νοημα. φανταζομαι στο βιβλιο θα ειναι

καλυτερα αναπτυγμενος.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dantε είπε

LOTR, και στο λέει άτομο που κοιμόταν με tolkien διπλα στο μαξιλάρι 

• Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mike299 είπε

only the FOTR, τα υπολοιπα δυο σαν μεταφορες ηταν πολυ πισω.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, mike299 said:

Ούτε για αστείο...

• Like 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Dantε είπε

12 ώρες πριν, KilliK είπε

only the FOTR, τα υπολοιπα δυο σαν μεταφορες ηταν πολυ πισω.

2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ούτε για αστείο...

Γιατί ρε παιδιά, δεν την βρήκατε ούτε καν  ικανοποιητική δηλαδή? Δεν είπε ακριβή μεταφορά του πρωτότυπου (που δεν είναι φυσικά) ή αριστούργημα που είναι υποκειμενικό για τον καθένα.  Δεν αναφερόμαστε στο έκτρωμα το Hobbit trilogy, για να έχουμε και μια σύγκριση το πως θα μπορούσε να είχε γίνει.

Εκτός και αν θεωρείτε την καλύτερη fantasy τριλογία για πέταμα. Οπότε δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ότι και πω :(

Δημοσ.

δεν είναι κακά τα LOTR σαν περιπέτειες φαντασίας, ίσα ίσα, χορταστικές, εντυπωσιακές, με καλό ρυθμό και δυνατές ερμηνείες... δεν είναι για εμένα προσωπικά ούτε στο τοπ-10 αγαπημένων fantasy ταινιών αλλά σίγουρα είναι μια χαρά fantasy ταινίες -ειδικά το πρώτο συγκεκριμένα, που είναι και το καλύτερο κατ εμέ-...τώρα πιο συγκεκριμένα τί παραπάνω αξία έχουν στο sword and scorsery fantasy gendre, αυτό είναι άλλη κουβέντα...

Σαν μεταφορές του βιβλίου όμως δεν έχουν καμία σχέση πέρα από κοινά ονόματα πρωταγωνιστών, τοποθεσιών και την πολύ γενικής μέσες άκρες ιστορίας, τύπου αυτή που θα διάβαζε κανείς στο οπισθόφυλλο του κάθε βιβλίου αν κυκλοφορούσε πχ σήμερα για τα pubic και για τέσπα μαζική κατανάλωση από κανένα μεγάλο εκδοτικό οίκο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε 100% ακριβής μεταφορά βιβλίου σε ταινία, ειδικά όταν πρόκειται για fantasy. Μια ταινία έχει συγκεκριμένο budget και διάρκεια προβολής. Ένα βιβλίο μπορεί να ξεφύγει σε αυτά τα δύο όσο θέλει. Ούτε κόστος στα ειδικά εφέ υπάρχει και μπορείς να το κλείσεις όταν κουραστείς και να το συνεχίσεις όποτε θες.

Για μένα εάν η ταινία καταφέρνει να πιάνει το βασικό πνεύμα ενός βιβλίου την θεωρώ επιτυχημένη μεταφορά. Προσωπικά πχ θεωρώ τις Harry Potter ταινίες επιτυχημένες μεταφορές. Σίγουρα έλλειπαν κάποια sub-plots και έξτρα χαρακτήρες σε σχέση με τα βιβλία αλλά και οι 7 ήταν υποδειγματικές ως προς την ατμόσφαιρα, τους βασικούς χαρακτήρες και το νόημα των βιβλίων. Δεν ξέρω αν το LOTR είναι επιτυχημένη μεταφορά γιατί δεν έχω διαβάσει τα βιβλία...

Τώρα όσο αναφορά για το Ready Player One, δεν ξέρω αν αξίζει να την δω σε imax 3D ή σε απλή προβολή. Δεν είμαι fan του 3D αλλά αν όντως προσφέρει κάτι στην εμπειρία της συγκεκριμένης τότε θα το σκεφτόμουν. Όσοι το είδατε σε 3D σας εντυπωσίασε?

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.

Στις μεταφορές που ξεπέρασαν τα βιβλία να προσθέσω τα Stand by me, το Shawshank Redemptrion, το Hannibal, το Gone with the winds, το Βασικό ένστικτο και η Λίστα του Σίντλερ που οκ, δεν είναι ακριβής μεταφορά πάντως η νουβέλα στην οποία βασίστηκε είναι το λιγότερο αδιάφορη.  Σίγουρα έχω κι άλλα, απλά δε μου έρχονται τώρα. Σε καμία περίπτωση η ταινία δεν είναι πάντα χειρότερη του βιβλίου.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, D.Luffy said:

Για μένα εάν η ταινία καταφέρνει να πιάνει το βασικό πνεύμα ενός βιβλίου την θεωρώ επιτυχημένη μεταφορά.

O Christopher Tolkien αν δεν κάνω λάθος, τις έθαψε, ειδικά γι' αυτό που γράφεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...