Προς το περιεχόμενο

Νοσταλγία στο gaming: πότε θα περάσει η μόδα;

Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από εποχές atari 2600 και spectrum+ που θυμάμαι, τα καλύτερα games είναι .... φέτος. Και όσο περνάει ο καιρός γίνονται και καλύτερα.

Εγκωμιάζονταν πάντα περισσότερο τα παιχνίδια των κονσολών , επειδή ήταν πιο θωρακισμένα απέναντι στην πειρατεία, σε σχέση με των υπολογιστών .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φανταστείτε την εποχή του kick off πχ να έβλεπε κάποιος το fifa 17 ή την εποχή του chase hq το forza. Θα συνέχιζε κανείς να παίζει τα πρώτα; Όπως σωστά έγραψε ένας φίλος πιο πάνω τα παιχνίδια έχουν φτάσει στο σημείο που φανταζόμασταν κάποτε αλλά μας φαίνεται φυσιολογικό και δεν μας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

• Like 2

Και πριν μιλήσετε για τη διάρκεια, θυμηθείτε ότι κάποτε δεν υπήρχε καν save. Πόσες και πόσες φορές ξαναρχίζαμε ένα παιχνίδι απλά επειδή μας τελείωναν οι ζωές -και δεν υπήρχε απλά ένα save για να συνεχίσουμε από 'κει που χάσαμε; Κωδικοί μόνο για τις πίστες κι αυτούς όσοι τους ήξεραν, από κάνα περιοδικό...

• Like 6

Και που ειναι το κακο?

Δε βαλανε σε κανενα το μαχαιρι στο λαιμο.

Οποιος θελει παιζει τα καινουρια.

Αλλα κατ'εμε αμα ειναι προσεγμενο το remake αξιζει.

Για το wipeout δε θα εκφερω αποψη γιατι δεν εχω ασχοληθει, αλλα το crash ειναι εξαιρετικοτατο.

Χιλιες φορες να παιζω αυτο παρα το 90% των "καινουριων" παιχνιδιων του σωρου.

Οχι οτι δεν βγαινουν και καλα παιχνιδια (τα οποια και θα καταληξουν future classic), αλλα το μονο στο οποιο υστερουσαν τοτε καποιες παιχνιδαρες ηταν στα γραφικα, ευκαιρια λοιπον να τα απολαυσουμε οπως θα επρεπε (και θα θελαμε) να δειχνουν.

• Like 1

Δεν είναι μονο η νοσταλγία. Είναι και η κολοσιαία διαφορά ποιότητας.

Απλά βρείτε μου ένα game εξίσου επικό σε ατμόσφαιρα/gameplay/φαντασία με το Heroes of Might and Magic 2 ή και το 3 που να βγήκε τα τελευταία 10 χρόνια.

Για να μην μιλήσω για θηρία όπως το starcraft που κυριολεκτικά έστησαν τα online sports απο το μηδέν.

Παντως δεν νομιζω πως τα γραφικα παιζουν τρομερο ρολο(για την καθε εποχη εννοω), γιατι την εποχη του μονοχρωμου οι cga οθονες ηταν κοσμοιστορικη ανακαλυψη κοκ.

Υ.γ Εχω εντυπωσιαστει απο γραφικα αρκετων παιχνιδιων, αλλο στο μονο παιχνιδι που μου ειχε πεσει το σαγονι ηταν το monkey island.

Το πρωτο που εβλεπα σε 256 χρωματα.

Ειχα φωναξει ολη την γειτονια και ας μην ηξερε κανεις αγγλικα το χαζευανε ενω επαιζα με τις ωρες.

• Like 3

Επισκέπτης
Τα παλιά παιχνίδια,δέν έχουν τα γραφικά του σήμερα.

Τα καινούρια παιχνίδια,δέν έχουν το gameplay των παλιών.

Στα καινούρια γραφικά,στα δίνει όλα,οπότε δέν σε αφήνει να φανταστείς!!

Παράσειγμα ένα παιχνίδι στην Amiga 500 το another world,είχε βγεί και σε άλλες κονσόλες,η φαντασία σου σε έκανε να οργιάζεις.

Φυσηκά και άλλα παιχνίδια,όπως Agony (A500),Kick off (A500),Starwing (Snes),Resident Evil 1 (PSX) κτλ..

Συγκρίνεται το Resident Evil 1 με τα Resident Evil 5,6,7?

Δέν νωμίζω...Εγώ προσόπηκά,είμαι retro gamer,και μπορώ να πώ,οτι παιχνίδια σάν τα παλιά,δυστυχώς δέν βγαίνουν..

Μή ξεχνάτε την εποχή του 96-97,οταν είχε γίνει πάταγως με το PSX,έκλεισαν τα υοφάδικα!!

Ποιός πήγενε να παίξει Virtua Fighter έξω; Έπαιζε στο Saturn σπίτι του και Tekken στο PSX του...

Τα arcades τα ρημαξε κυρίως ο ελεεινός νόμος για τα φρουτακια (νόμος ποναει χερι, κοβει κεφαλι) επι Σημιταριού. Γύρω στο 2000.

Η τέχνη διαπρέπει όταν υπάρχουν περιορισμοί.

Τα παιχνίδια του παρελθόντος σίγουρα είχαν τεχνικά όρια, με αποτέλεσμα μερικές πολύ δημιουργικές περιπτώσεις.

Κατά τα άλλα, δεν είναι ούτε χειρότερα, ούτε καλύτερα από τα σημερινά, απλά διαφορετικά.

H κουλτούρα που ερχόμαστε σε επαφή όταν είμαστε έφηβοι, μας σημαδεύει και διαμορφώνει το γούστο μας.

Thinkaboutit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...