Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα τελικά μου έδωσε κάτι χάπια για 1 βδομάδα μπας και περάσει ο πόνος γιατί λέει ότι αν γίνει απονεύρωση σε μπροστινό δόντι θα γκριζάρει, ωστόσο σταμάτησε να πονάει, μόνο για κάτι εξετάσεις θα πάω και τελειώνω πιστεύω.Ευχαριστώ πολύ πάντως!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mariad97 είπε

Πήγα τελικά μου έδωσε κάτι χάπια για 1 βδομάδα μπας και περάσει ο πόνος γιατί λέει ότι αν γίνει απονεύρωση σε μπροστινό δόντι θα γκριζάρει, ωστόσο σταμάτησε να πονάει, μόνο για κάτι εξετάσεις θα πάω και τελειώνω πιστεύω.Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δεν παίρνει απλό σφράγισμα μην το αφήσεις γιατί θα σύντομα θα το χάσεις τελείως.

Καλύτερα μία απονεύρωση και αν μελλοντικά αλλάξει χρώμα μία θήκη και έτσι θα αντέξει περισσότερα χρόνια.

Edit.Τα εμφυτεύματα εκτός του ότι είναι πολύ ακριβά έχουν και αρκετή ταλαιπωρία πάνω στην καρέκλα.:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα ο οδοντίατρος μου είπε ότι γκριζαρει το δόντι οταν δεν έχει καθαριστεί καλά. 

Μου έχει κάνει απονεύρωση σε μπροστινό εδω και 2 χρόνια και είναι ακριβως ίδιο με τα διπλανα.

Άρα από γκριζαρισμα (προς το παρόν) είμαι οκ. 

εκτος αν γκριζαρει αργότερα από τα 2 χρόνια

Επεξ/σία από nkar
Δημοσ.

Υπήρχε πόνος;

14 ώρες πριν, nkar είπε

Εμένα ο οδοντίατρος μου είπε ότι γκριζαρει το δόντι οταν δεν έχει καθαριστεί καλά. 

Μου έχει κάνει απονεύρωση σε μπροστινό εδω και 2 χρόνια και είναι ακριβως ίδιο με τα διπλανα.

Άρα από γκριζαρισμα (προς το παρόν) είμαι οκ. 

εκτος αν γκριζαρει αργότερα από τ

Πόνεσε το μπροστινό δόντι στην απονεύρωση;

Δημοσ.

Στην απονευρωση δεν πονάει γιατί κάνουν ένεση. Ομως εμεινε πολύ ευαίσθητο στο άγγιγμα και μουδιασμένο για πολλους πολλους μήνες.

Το μπροστινο έχει ρίζα πολυ μεγάλη -βαθιά. Υποπτευόμαι οτι στην απονευρωση βγήκε το εργαλείο πιο πέρα  απο τη ρίζα και "πλήγωσε" το νευρο εκτος δοντιου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν αισθάνομαι πρησμένο τον.λεμφαδένα κάτω απ το απονευρωμενο δοντι τι ειναι?? Ειχε συμβει και σε κανεναν άλλον?? Μετα τη θεραπεία να νιώθετε διογκωμενο τον λεμφαδενα? 

Επεξ/σία από Zeledenia
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zeledenia είπε

Οταν αισθάνομαι πρησμένο τον.λεμφαδένα κάτω απ το απονευρωμενο δοντι τι ειναι?? Ειχε συμβει και σε κανεναν άλλον?? Μετα τη θεραπεία να νιώθετε διογκωμενο τον λεμφαδενα? 

ενα μικρό πρήξιμο μπορεί να συμβεί αλλά να κρατήσει μερικές μέρες.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 28/11/2018 στις 3:35 ΠΜ, Mariad97 είπε

Παιδιά βοήθεια!

Με πονάει το μπροστινό μου δόντι υπερβολικά, (είχα πάει πριν μισό χρόνο περίπου στον οδοντίατρο επειδή είχε σαπίσει ελάχιστα μου το καθάρισε και το σφράγισε) και τώρα παγώνει όταν πίνω κάτι κρύο και καίγεται όταν πίνω κάτι ζεστό, μάλλον θέλει απονεύρωση. Πείτε μου αν πονάει και πόσο γιατί έχω τρομοκρατηθεί, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπαρχει λογος φοβου/αγχους. Εκανα απονευρωση απο μικρος και το δοντι ειχε πολυ περιεργη μορφη. (Ριζικοι σωληνες). Απο την στιγμη που η απονευρωση γινετε με μουδιασμα δεν νιωθεις απολυτος τιποτα περα απο καμια φορα αν νιωσεις λιγο πιεση. Μερικοι ανθρωποι μπορει να νιωσουν μια μικρη ενοχληση, που αν το συγκρινουμε δεν θα ξεπερναει τον πονο που νιωθεις οταν πινεις κατι κρυο. Υπαρχουν οδοντιατροι ειδικευμενη στις απονευρωσειες (ενδοοδοντικες θεραπειες) οι λεγομενοι ενδοδοντιστες. Αυτοι εχουν μεγαλυτερη ειδικευση σε αυτα και μπορουν να χειρηστουν τις δυσκολες απονευρωσεις καλυτερα. Παντως να ξερεις δεν ποναει. Ο μονος πονος που μπορει να νιωσεις ειναι μετα το τελος και παλι φυσιολογικο γιατι εγιναν δουλειες. Συνηθως το καταπολεμας με φαρμακα. Συνιστω να ρωτησεις οδοντιατρο γιατι ουτε γιατρος ειμαι ουτε και κανενας ειδικος γνωστης. Παντως περαστικα και ευχομαι καλα αποτελεσματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...