Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι γαλλικό και γιαπωνέζικο ρε παιδιά την σήμερον ημέρα;; 

Από τα ίδια εργοστάσια βγαίνουν πλεον σχεδόν όλα, από κοινοπραξίες εταιρειών με κοινά ανταλλακτικά και κινητήρες.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GenesisX είπε

Τι γαλλικό και γιαπωνέζικο ρε παιδιά την σήμερον ημέρα;; 

Από τα ίδια εργοστάσια βγαίνουν πλεον σχεδόν όλα, από κοινοπραξίες εταιρειών με κοινά ανταλλακτικά και κινητήρες.

Να σου πω δεν εχεις αδικο. Renault με nissan , toyota  με peugeot citroen, fiat με suzuki. Ολα ειναι ανακατεμενα. Vag group ολα ιδια...... 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mp123 είπε

Οκ εχεις δικιο. Παρε κουτα το v60 volvo και μετα συγκρινε. Μτχ ποτε. Ποσα διαθετω,  μονο καινουργιο. Μην συγκρινεις πατατες με πορτοκαλια. Καινουργια να συγκρινεις. 

Εγω αντιθετα ειμαι της λογικης "ποτε καινουριο". Το να θελει οικογενειακο και να παρει καινουριο i20 ειναι ηλιθιο. Ουτε χωρους εχει ουτε ανεση στο δρομο. Μεταχειρισμενο με μεταχειρισμενο υπαρχει διαφορα. 

Αλλα χρειαζονται και μερικοι να παιρνουν καινουρια αυτοκινητα...

• Like 3
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εγω αντιθετα ειμαι της λογικης "ποτε καινουριο". Το να θελει οικογενειακο και να παρει καινουριο i20 ειναι ηλιθιο. Ουτε χωρους εχει ουτε ανεση στο δρομο. Μεταχειρισμενο με μεταχειρισμενο υπαρχει διαφορα. 

Αλλα χρειαζονται και μερικοι να παιρνουν καινουρια αυτοκινητα...

Το μτχ ειναι μτχ. Τελος.

Απο τα 9 αυτοκινητα που εχω αλλαξει τα 3 ηταν μτχ. Δεν αξιζει. (τωρα μιλαμε για αυτοκινητα 3ετιας κατω απο 40000 χλμ bmw 316, alfa 159, mazda rx8). Καλυτερα καινουργιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Το μτχ ειναι μτχ. Τελος.

Απο τα 9 αυτοκινητα που εχω αλλαξει τα 3 ηταν μτχ. Δεν αξιζει. (τωρα μιλαμε για αυτοκινητα 3ετιας κατω απο 40000 χλμ bmw 316, alfa 159, mazda rx8). Καλυτερα καινουργιο.

Γιατι δεν αξιζει; Πες μας. Εγω ειχα παρει αμαξι 5ετιας, το εχω κρατησει 6 χρονια, του εχω κανει 80,000χλμ, του βαλει αεριο και η μοναδικη ζημια που εβγαλε ηταν ο διακοπτης που ρυθμιζει τη ροη του αερα απο το AC. Δηλαδη τιποτα. Ολα τα αλλα που εχω αλλαξει ηταν απλα λογω χρησης και θα τα αλλαζα σε οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο (πχ λαστιχα). 

Επισης, δινεις €12,000 να παρεις ενα i20, το πας σπιτι σου και αξιζει €10,000. Και τι αυτοκινητο κατεληξες να εχεις; Ενα supermini, χωρις χωρους, χωρις ανεση στο δρομο, χωρις δυνατη μηχανη, χωρις κρατηματα που χαζοχαιρεσαι που εχει Apple Car Play στην οθονη αφης. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο, είναι ότι εκτός από το γνωστό ρίσκο, δεν υπολογίζουμε το ετήσιο κόστος συντήρησης.

Το νέο αυτόκινητο έχει εγγύηση, έχει φθηνά σερβις, μέχρι και η πρώτη μπαταρία αντέχει 5-6 χρόνια.

Ειδικά μέχρι τα 80-100.000 λίγες βλάβες βγάζουν τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Δημοσ.

Αναλογως παντα το αυτοκινητο και σε τι κατασταση ειναι. Φιλος πηρε Toyota Yaris 1.0 για μεσα στην πολη, χρονολογιας καπου 2002, του εχει κανει ακομα 100,000χλμ, δεν του εβγαλε τιποτα. Αμα τωρα παρεις μια BMW με 300,000χλμ που δεν την εχουν κανει σερβις ποτε, ε νταξει, λογικο ειναι να σε πεθανει στις ζημιες...

Δημοσ.
3 hours ago, GenesisX said:

Το πρόβλημα με το μεταχειρισμένο, είναι ότι εκτός από το γνωστό ρίσκο, δεν υπολογίζουμε το ετήσιο κόστος συντήρησης.

Το νέο αυτόκινητο έχει εγγύηση, έχει φθηνά σερβις, μέχρι και η πρώτη μπαταρία αντέχει 5-6 χρόνια.

Ειδικά μέχρι τα 80-100.000 λίγες βλάβες βγάζουν τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Γιατί να μην το υπολογίζεις? 

Προφανώς το βάζεις και αυτό μέσα. 

Το νέο αυτόκινητο, κυρίως αν έχεις και επέκταση εγγύησης, θα το πας αναγκαστικά αντιπροσωπεία με αντίστοιχες τιμές. 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Γιατι δεν αξιζει; Πες μας. Εγω ειχα παρει αμαξι 5ετιας, το εχω κρατησει 6 χρονια, του εχω κανει 80,000χλμ, του βαλει αεριο και η μοναδικη ζημια που εβγαλε ηταν ο διακοπτης που ρυθμιζει τη ροη του αερα απο το AC. Δηλαδη τιποτα. Ολα τα αλλα που εχω αλλαξει ηταν απλα λογω χρησης και θα τα αλλαζα σε οποιοδηποτε αλλο αυτοκινητο (πχ λαστιχα). 

Επισης, δινεις €12,000 να παρεις ενα i20, το πας σπιτι σου και αξιζει €10,000. Και τι αυτοκινητο κατεληξες να εχεις; Ενα supermini, χωρις χωρους, χωρις ανεση στο δρομο, χωρις δυνατη μηχανη, χωρις κρατηματα που χαζοχαιρεσαι που εχει Apple Car Play στην οθονη αφης. 

Οτι πεις δικιο εχεις. Εγω απο ακριβα αυτοκινητα πηρα i10 αυτοματο καινουργιο. Τι οδηγαω ο φτωχος ε; 

Δημοσ.

Μια χαρά πλούσιος είσαι ...:)

Eγώ είμαι ο φτωχός που πήρα πριν πέντε χρόνια 2500 γιούρα τη C5  και ακόμη δεν έχω ξοδέψει τα υπόλοιπα 7500 ,μέχρι τις δεκα χιλιάδες που κάνει το χψζ i10 , συνολικά σε καύσιμα - τέλη - ασφάλειες - συντήρηση - βλάβες (που δεν έχει βγάλει  αλλά λέμε τώρα)κλπ . Ευτυχώς ξαναλέω που υπάρχει η φήμη για τα γαλλικά που είναι μαπαματρακάδες :P

Δημοσ.
14 ώρες πριν, nik0laus είπε

Μια χαρά πλούσιος είσαι ...:)

Eγώ είμαι ο φτωχός που πήρα πριν πέντε χρόνια 2500 γιούρα τη C5  και ακόμη δεν έχω ξοδέψει τα υπόλοιπα 7500 ,μέχρι τις δεκα χιλιάδες που κάνει το χψζ i10 , συνολικά σε καύσιμα - τέλη - ασφάλειες - συντήρηση - βλάβες (που δεν έχει βγάλει  αλλά λέμε τώρα)κλπ . Ευτυχώς ξαναλέω που υπάρχει η φήμη για τα γαλλικά που είναι μαπαματρακάδες :P

μου ηθελες μοστρα    να ανεβοκατεβενει το υδροπνευματικο :P στα φαγε το LHM :lol:

Δημοσ.

:D

Hydractive 3 , LDS  πλέον φίλε μου και με μηδαμινές απαιτήσεις σε συντήρηση.  Δεν σπάει δεν χαλάει δεν έχει διαρροές . Ισως το πιο αξιόπιστο σύστημα   στο αυτοκίνητο

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σκέφτομαι σιγά σιγά μετά από καιρό να δω για αυτοκίνητο...

Τα δεδομένα:

Ταβάνι αυστηρό τα 15,000 , για μτχ 5ετίας 

Το αυτοκίνητο θα κάνει πολύ λίγα χλμ ετησίως, άρα μιλάμε για βενζίνη, και η κατανάλωση δεν αποτελεί τόσο σημαντικό παράγοντα στην επιλογή

Ιδανικά θέλω spor χαρακτήρα, αλλά να μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες οικογένειας (όχι της Χωραφά)

Σχετικά compact διαστάσεις, καθώς το γκαράζ μου είναι στενό 

Για να δώσω το στίγμα, θα μου άρεσε πολύ το V40 cross country (ή και το απλό), αλλά σε αυτά τα χρήματα περιέργως δε βρίσκω κάτι (κοιτάω μόνο αυτοκίνητα ιδιωτών)

Καμία πρόταση ;;; 

Δημοσ.

Περιορίζεσαι σε μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο δηλαδή? Σαν το hatchback το volvo που ανέφερες? Γενικά πρέπει να σκεφτείς και άλλες παραμέτρους που θα θέσεις... μέχρι πόσα χιλιόμετρα να έχει, έως πόσα κυβικά, αν θα χρειαστεί αναλώσιμα (π.χ. λάστιχα) κ.λ.π. κ.λ.π.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...