Alex Chalkidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Κλασσικό Ελληνικό πολυόροφο σπίτι μεγάλης φαμέλιας. Το Router στο ισόγειο. Στον από πάνω όροφο ΟΚ το σήμα, αλλά στο πατάρι (δυο ορόφους πιο πάνω δηλαδή) και στο υπόγειο, οι γωνίες του σπιτιού δεν έπαιζαν ή μισοέπιαναν ανάλογα με τα κέφια τους με το speedport. Δοκίμασα διάφορα repeater αλλά δεν έφτανε ποτέ ένα και έριχναν την ταχύτητα. Και βάζω το Fritz7490 και σαν να είμαι σε άλλο σπίτι. Καταρχάς από 30 που έπιανα, τώρα πιάνω 35 (σε 50άρα vdsl). Με τη μια, χωρίς να κάνω τίποτα. Αληθινή διαφορά, ιδιαίτερα αισθητή στα download καθότι είναι και πιο σταθερή. Πιο εντυπωσιακό όμως στο wifi. Έχουμε συχνά πάνω από 8 συνδεδεμένες συσκευές και προφανώς το Speedport δεν έχει τρόπο να τα διαχειριστεί έξυπνα. Και δεν λέω για παραμετροποίηση, αυτόματα πράγματα. Εμάς μας έσκιζε όταν τα παιδιά έμπαιναν YouTube. Το 7490 κάνει διαχείριση ανάλογα με την συσκευή, την θέση της και τι κάνει. Δεν ξέρω πως ακριβώς αλλά δουλεύει και κάνει μεγάλη διαφορά. Στο site https://en.avm.de/ifa-2016/intelligent-wifi-technology/ λένε για πολλαπλές συχνότητες και κάτι τέτοια. Υποψιάζομαι ότι υπάρχουν τεχνολογίες για όλα αυτά αλλά θα ήταν καλό κάποιος να μας πει ποιες είναι για να τις ψάχνουμε με το όνομά τους.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Η νέα τεχνολογία που αναφέρεις είναι το Multi User MIMO (MU-MIMO), που δεν την έχει το 7490 και η πρώτη συμβατή συσκευή Fritz είναι το 7580, όπως αναφέρει και το άρθρο. Το 7490 σίγουρα έχει καλύτερη δυνατότητα κάλυψης, λόγω του σχεδιασμού της εσωτερικής κεραίας, σε σχέση με το Speedport (που δεν φημίζεται για το ασύρματό του), αλλά γενικά το 7490 δεν έχει την καλύτερη κάλυψη σε σχέση με πολλά άλλα του εμπορίου σε παραπλήσια τιμή αγοράς. 1
Alex Chalkidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Η νέα τεχνολογία που αναφέρεις είναι το Multi User MIMO (MU-MIMO), που δεν την έχει το 7490 και η πρώτη συμβατή συσκευή Fritz είναι το 7580, όπως αναφέρει και το άρθρο. Το 7490 σίγουρα έχει καλύτερη δυνατότητα κάλυψης, λόγω του σχεδιασμού της εσωτερικής κεραίας, σε σχέση με το Speedport (που δεν φημίζεται για το ασύρματό του), αλλά γενικά το 7490 δεν έχει την καλύτερη κάλυψη σε σχέση με πολλά άλλα του εμπορίου σε παραπλήσια τιμή αγοράς. Για πες τι είναι αυτά τα άλλα του εμπορίου που λες που είναι καλύτερα να τα ψάξω! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι με το κουτί που σου δίνει ο πάροχος (ote, wind, hol, οτιδήποτε) δεν κάνεις δουλειά της προκοπής. Υπόψη ότι έχω τρία παιδιά και με ενδιαφέρουν σχεδόν όλα τα ωραία που κάνει το Fritz OS. Το είχα ψάξει παλιότερα και ΟΚ, κάνα δυο router έχουν ξερω γω λίγο πιο γρήγορο USB και κάτι τέτοια ψιλά, αλλά κανένα δεν πλησιάζει καν ούτε στα 6/10 αυτά που κάνει το 7490.
trickius Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Κοίτα πληροφορίες για τα Unifi της Ubiquiti. κορυφή .- 1
Alex Chalkidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Ωραίοςςςςςς! Αλλά με τίποτα δεν πλησιάζει τα features που έχει το FritzOS από πρακτικής άποψης. Έχω συνδέσει και repeater της ίδιας εταιρείας (max ταχύτητα) και home automation για πότισμα κλπ. Επίσης με βολεύει τρομερά το fritzFon με το οποίο έχουμε όλοι (7 άτομα στο σπίτι) πρόσβαση στο σταθερό και ενδοεπικοινωνία κλπ. Εντυπωσιακό σαν επιδόσεις αυτό που παρέθεσες αλλά καμία σχέση ως τελικό ΠΡΟΙΟΝ όπου προϊόν είναι όλα αυτά που κάνει σε σχέση με έναν χρήση. Αν είσαι τώρα μόνος και τεχνικός, πάσο και μπράβο σου. Χωρίς τίποτα άλλο εξειδικευμένο και χωρίς να γίνω χάκερ έχω εύκολα fax, media streaming διαφόρων ειδών, βλέπω από την παραλία ποιος με κάλεσε στο σπίτι και ακούω τηλεφωνητές, συγχρονίζω με google contacts επαφές στο τηλέφωνο, συνεργάζεται με τα dect του παππού κλπ κλπ κλπ. Όπως έγραψε ο trickius....κορυφή. ; )
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Η αναφορά μου έχει να κάνει αποκλειστικά για το ασύρματο. Το ένα είναι ένα εσωτερικό ΑΡ και το άλλο πλήρες modem/router με επιπλέον δυνατότητες τηλεφωνικού κέντρου και άλλα πολλά. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ τους. 1
Alex Chalkidis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Έχεις δίκιο. Απλά στο μεταξύ πωρώθηκα με κάτι άλλα κουφά που κάνει πολύ εύκολα το 7490 και παρασύρθηκα. ; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα