Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το ότι υποτίθεται δεν θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφίες σας με την CIA είναι μια αυθυποβολή σημαντικότητας... Ότι τους είστε ιδιαίτερα πληροφοριακά πολύτιμοι... Σιγά ρε. Μου γίνατε όλοι Jason Bourne...

Εγώ πάλι νομίζω είναι ήδη εκεί απλά με το sync δίνουμε δικαιοδοσία να τα πάρουμε από εκεί εφ'όσον μας χαλάσουν ή θέλουμε να τα διαβάσουμε από εκεί.

Δημοσ.

να πω σε αυτούς που λένε ότι αφού είσαι ασήμαντος,

ότι κανείς δεν θα κάτσει να δει τις φωτογραφίες σου ή τις σημειώσεις σου,

δεν κάθεται κανέις να κοιτάει φωτογραφίες ή να διαβάζει e-mails όπως φαντάζονται,

αλλά τη δουλειά αυτή την κάνουν εξελγμένοι αλγόριθμοι, που τρέχουν νυχθημερόν και για αυτούς δεν κάνει διαφορά ποιος είσαι,

ψάχνουν ασταμάτητα σε data αλλά και σε metadata, τα οποία συνδυάζουν για να βγάλουν ένα σωρό συμπεράσματα για καθένα από εμάς,

τώρα αν κάποιος είναι αδιάφορος για αυτό (που δεν το νομίζω, δηλαδή αν έβλεπε τα γράμματά του και τους λογαροασμούς του ανοιγμένα, θα έλεγε κλάιν μάιν; ), τότε πάω πάσο,

αλλά δεν μπορώ να ακούω το χιλιοειπωμένο, ποιος είμαι εγώ που θα δούνε τις φωτογραφίες μου ή ας τις δούνε, θα δούνε τα τέτοια μου,

δεν τις κοιτάνε άνθρωποι φίλε μου, αλγόριθμοι τις επεξεργάζονται και σύντομα θα είναι πιο έξυπνοι από εμάς

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτός είναι ο λόγος που έχω 100G storage plan και στη Google. Απλά όσον αφορά το backup συγκεκριμένα έχουν λιγότερα features και μεγαλύτερο κόστος.

Πέρα από το γελοίο της αναλογίας που κάνεις, ας πούμε ότι έχεις δίκιο και είναι ακριβώς έτσι. Τότε υποθέτω εσύ το email σου το κάνεις host ο ίδιος σε σέρβερ που επίσης διαχειρίζεσαι εξολοκλήρου ο ίδιος;

Και Facebook εννοείται ότι δεν έχεις έτσι;

I thought so.

Άλλο το email, άλλο τα αρχεία.

Please, μη με βάζεις να το εξηγήσω περαιτέρω, νομίζω είναι προφανές.

Facebook δεν έχω.

στο 99,999% των περιπτώσεων αυτών που διαρρηγνύουν τα ιματια τους για τη διασφάλιση του privacy και των προσωπικών τους δεδομένων, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα "συρτάρια" τους.

Τα συλλέγουν, άρα κάπως ενδιαφέρονται.

Ίσως όχι ξεχωριστά για τον καθένα μας, αλλά μαζικά (και αναδρομικά).

Το γιατί, θα γίνει πιο ξεκάθαρο στα χρόνια που έρχονται.

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποιήστε compression & encryption ΠΡΙΝ το ανέβασμα, το crashplan το κάνει ηδη

Δεν ισχύει αυτό που λες, ή τουλάχιστον δεν ισχύει όπως το νομίζεις εσύ.

Αν το Crashplan ή το κάθε crashplan κρυπτογραφούσε με τρόπο που να μη μπορεί κανένας εκτός από σένα να πάρει τα αρχεία πίσω, αυτό σημαίνει πως εσύ και μόνο εσύ έχεις στα χέρια σου το μαγικό κλειδί. Επίσης σημαίνει πως αν το χάσεις, bye bye backup.

Χρησιμοποιείς εσύ κάποια υπηρεσία στην οποία κάθε φορά που θες να επαναφέρεις αρχείο είσαι πρώτα υποχρεωμένος να δώσεις κλειδί αλλιώς τον πούλο; Και για την οποία έχεις ένα κλειδί που γνωρίζεις πως αν το χάσεις τον ήπιες;

Όχι, άρα μπορούν και άλλοι να διαβάσουν τα αρχεία σου. Και για ένα καταναλωτικό σύστημα backup αυτό είναι και το πρέπον.

Άλλο το email, άλλο τα αρχεία.

Please, μη με βάζεις να το εξηγήσω περαιτέρω, νομίζω είναι προφανές.

Σόρι αλλά θα σε βάλω να το εξηγήσεις περαιτέρω γιατί τα email σου είναι λιγότερο σημαντικά από τα αρχεία σου και από ποιά οπτική γωνία. Και θα έχει και πλάκα. Γιατί εμένα ας πούμε τα mp3 μου και τις φωτογραφίες από τις διακοπές τα θεωρώ λιγότερο ευαίσθητα δεδομένα από την καθημερινή μου επικοινωνία για κάθε είδους θέματα (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων νομικών παραβάσεων που κάνω) με όλο τον κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.

Σόρι αλλά θα σε βάλω να το εξηγήσεις περαιτέρω γιατί τα email σου είναι λιγότερο σημαντικά από τα αρχεία σου και από ποιά οπτική γωνία. Και θα έχει και πλάκα.

Όχι. :-)

Να είσαι καλά

Δημοσ.

Και αυτός είναι ο λόγος που έχω 100G storage plan και στη Google. Απλά όσον αφορά το backup συγκεκριμένα έχουν λιγότερα features και μεγαλύτερο κόστος.

Πέρα από το γελοίο της αναλογίας που κάνεις, ας πούμε ότι έχεις δίκιο και είναι ακριβώς έτσι. Τότε υποθέτω εσύ το email σου το κάνεις host ο ίδιος σε σέρβερ που επίσης διαχειρίζεσαι εξολοκλήρου ο ίδιος;

Και Facebook εννοείται ότι δεν έχεις έτσι;

I thought so.

Το ότι έχεις Facebook, δε σημαίνει ότι δίνεις και λοκω. Σε ένα βαθμό έχεις αρκετές επιλογές και είναι ξεκάθαρα στο δικό σου χέρι τι ανεβάζεις (almost). Αλλά ακόμα και να δεχτεί κανείς ότι όλες οι mobos και όλοι οι δίσκοι είναι hacked από nsa (έτσι και αλλιώς τα smartphone μας δίνουν κανονικά), για ποιο λόγο να μην προσπαθεί κανείς να ελαχιστοποιήσει τη διαρροή των προσωπικών του δεδομένων όταν και όπου μπορεί;
Δημοσ.

Το ότι έχεις Facebook, δε σημαίνει ότι δίνεις και λοκω. Σε ένα βαθμό έχεις αρκετές επιλογές και είναι ξεκάθαρα στο δικό σου χέρι τι ανεβάζεις (almost). Αλλά ακόμα και να δεχτεί κανείς ότι όλες οι mobos και όλοι οι δίσκοι είναι hacked από nsa (έτσι και αλλιώς τα smartphone μας δίνουν κανονικά), για ποιο λόγο να μην προσπαθεί κανείς να ελαχιστοποιήσει τη διαρροή των προσωπικών του δεδομένων όταν και όπου μπορεί;

Η διαρροή δεδομένων είναι πολύ μεγαλύτερη από το τι ποστάρεις, αλλά anyway δεν έχει σημασία αυτό. Ποια διαρροή λεμε όταν ανεβάζεις cloud backup? Εκεί είναι ο ορισμός του έχεις απόλυτο έλεγχο τι ανεβάζεις και αν μπορεί να το διαβάσει άλλος, παρόλο που αυτό δεν εμποδίζει κανέναν να πει τις χαζομάρες του αααααα μας παρακολουθούν, όχι δε θα πάρω κλπ κλπ.

Όχι. :-)

Να είσαι καλά

I thought so. Κι εσύ επίσης.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το να μην ανεβάσει κάποιος τα δεδομένα του στο cloud σίγουρα τον προφυλάσσει από πλευράς διαρροής, όχι όμως από το FBI γιατί το FBI μπορεί να τα πάρει οποτεδήποτε. Όχι μόνο τα data αλλά και τον χρήστη ολόκληρο.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι έχοντας τα δεδομένα του κάποιος off line χάνει σε ασφάλεια και θυμίζω τον διαχρονικό κανόνα των 3 σημείων. Όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με data σε επίπεδο επιχειρησιακό, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο διότι κάθε επιχείρηση καλείται να απαντήσει σε 2 ερωτήματα σχετικά με το δικό της backup plan:

1)Για πόσο χρόνο "αντέχει" χωρίς τα data της πριν πέσουν πρόστιμα, δυσαρεστημένοι πελάτες και λοιπές ζημιές.

2)Για πόσο χρόνο στο παρελθόν θέλει να μπορεί να γυρίζει πίσω σε παλιές εκδόσεις των αρχείων της ή σε διαγραμμένα αρχεία.

Άρα το ερώτημα δεν είναι αν είναι ή όχι απαραίτητο το cloud backup αλλά αν θα υλοποιηθεί από την ίδια την εταιρεία ή αν θα το αναθέσει σε κάποιον πάροχο.

Αντίστοιχα και για τον απλό χρήστη, το ζήτημα είναι να έχει ένα backup plan σύμφωνο ως προς τον κανόνα των 3 σημείων. Αν όχι κινδυνεύει να τα χάσει, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο κανόνας των 3 σημείων δεν ισχύει, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται εκτός επαγγέλματος sysadmin και τα ματάκια του έχουν δει λίγα.

Όποιος συμφωνεί λοιπόν με τον κανόνα των 3 σημείων αλλά έχει ενστάσεις ως προς το θέμα του security και του privacy θα πρέπει να υλοποιήσει ένα δικό του cloud based backup plan που θα του παρέχει τα δέοντα ως προς τις απαιτήσεις του.

Τώρα αν οι απαιτήσεις αυτές έχουν ένα μέσο όρο μεταβολής των δεδομένων περί τα 5GB το μήνα, η δουλειά στην οποία θα μπει θα είναι τόσο εντατική, που θα μπει στον πειρασμό να ανοίξει εταιρεία cloud backup, αφού θα αντιληφθεί πως με τον ίδιο κόπο μπορεί να εξυπηρετεί και όγκο δεδομένων πελατών.

Έτσι δημιουργήθηκαν οι Backup Experts.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...