lary7 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Αυτό με την ιδιωτική/προσωπική χρήση δεν το πολυκαταλαβαίνω. Αν μιλούσαμε για ναρκωτικά πχ θα είχε τεράστια διαφορά αν προορίζονταν για προσωπική χρήση ή για εμπόριο, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ελάχιστη διαφορά έχει. Αυτά σαν απάντηση στο β). Όσο για το α) το παράπτωμά του ήταν η παράβαση της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα, για αυτό θα δικαστεί. Αν δεν τον έχουν ξαναπιάσει πιθανότατα να αντιμετωπιστεί με επιείκεια, αν τον έχουν ξαναπιάσει η ποινή θα είναι μεγαλύτερη. Τι ακριβώς σε ζοριζει, η καθε περιοχη της χωρας εχει καποια πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτήματα. Το πλεονέκτημα αυτων που μενουν συνορα ειναι οτι εχουν προσβαση σε ποιο φθηνα προιόντα, ειναι ενα απο τα ελαχιστα πλεονεκτηματα που εχουν. Όπως κάποιος κουβαλαει ενα τσιγαριλικι για προσωπικη χρηση και οχι για εμποριο ναρκωτικων , ετσι μπορει και καποιος να φερει 25 λιτρα (10 δικαιουται) γιατι μπορει απλα βρέθηκε βουλγαρια και να σκεφτηκε να γλιτωσε μερικα ευρω. Αν ηταν λαθρεμπορας θα εφερνε ενα αμαξι γεματο μπιτονια, οπως φερνουν κατι. Επισεις 10 κιλα βουλγαρικη φετα να φερεις μπορει να κερδισεις πολυ παραπανω απο τα 25λιτρα βενζινη, μηπως και αυτους με τις φετες να τους κατασχουν το αμαξι; Διασυνοριακο εμποριο γινεται σε ολες τις χωρες της ΕU, απλα Ελλαδα καποιοι το τερματισαν με τους γιγαντιους φορους. Γιγαντιοι φοροι+ανικανη κρατικη μηχανη= πληρώνουμε ενα σκασμο λεφτα σε υπαλληλους που ασχολουνται με 1 μπιτονι βενζινη. Τοσο εξυπνοι ειμαστε.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Τι ακριβώς σε ζοριζει, η καθε περιοχη της χωρας εχει καποια πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτήματα. Το πλεονέκτημα αυτων που μενουν συνορα ειναι οτι εχουν προσβαση σε ποιο φθηνα προιόντα, ειναι ενα απο τα ελαχιστα πλεονεκτηματα που εχουν. Όπως κάποιος κουβαλαει ενα τσιγαριλικι για προσωπικη χρηση και οχι για εμποριο ναρκωτικων , ετσι μπορει και καποιος να φερει 25 λιτρα (10 δικαιουται) γιατι μπορει απλα βρέθηκε βουλγαρια και να σκεφτηκε να γλιτωσε μερικα ευρω. Αν ηταν λαθρεμπορας θα εφερνε ενα αμαξι γεματο μπιτονια, οπως φερνουν κατι. Επισεις 10 κιλα βουλγαρικη φετα να φερεις μπορει να κερδισεις πολυ παραπανω απο τα 25λιτρα βενζινη, μηπως και αυτους με τις φετες να τους κατασχουν το αμαξι; Διασυνοριακο εμποριο γινεται σε ολες τις χωρες της ΕU, απλα Ελλαδα καποιοι το τερματισαν με τους γιγαντιους φορους. Γιγαντιοι φοροι+ανικανη κρατικη μηχανη= πληρώνουμε ενα σκασμο λεφτα σε υπαλληλους που ασχολουνται με 1 μπιτονι βενζινη. Τοσο εξυπνοι ειμαστε.... Τίποτα δεν με ζορίζει εμένα, άλλοι είναι αυτοί που κλαίγονται επειδή δεν τους φτάνει να γυρίζουν με γεμάτο τεπόζιτο και 10λιτρο... Ξυδάκι. Όσο για την παρομοίωση που προσπαθείς να κάνεις, προφανώς πιστεύεις πως το να πουλάω ναρκωτικά με το πουλάω βενζίνη είναι το ίδιο πράγμα... Όσο για τη βουλγάρικη φέτα, ας έφερνε φέτα, δεν τον υποχρέωσε κανείς να φέρει βενζίνη, δεν τον υποχρέωσε κανείς να φέρει οτιδήποτε. Από όσο ξέρω κατάσχεση οχήματος προβλέπεται μόνο για παράνομη διακίνηση καπνών-ποτών-καυσίμων, όχι τυριών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Κοροιδο αισθανομαι και ειμαι οχι για 12 ευρω αλλα για καθε 1 ευρω που κλεβει καποιος συμπολιτης μου που δεν το κλεβω εγω γιατι ειμαι νομοτυπος. Ειναι πρωτα θεμα ισονομιας και ηθικης. Εφαρμοζουμε την ισονομια, οπως και οπου μας συμφερει.Ειδικα αν ο νομος ειναι με το μερος μας.Το νομιμο δεν ειναι παντα ηθικο, για να μην πω στην Ελλαδα δεν ειναι κατα 90%. Το δικο μου 50ευρω εχει μεγαλυτερη αξια απο του δημοσιου υπαλληλου; Εαν παω εγω σουπερ μαρκετ θα ψωνισω περισσοτερο πραγματα; ΟΧΙ.Τοτε γιατι για καθε 50 ευρω που βγαζω εγω σαν ελευθερος επαγγελματιας φορολογουμε περισσοτερο.Γιατι μαλλον ειμαι κοροιδο και μαλακας.Που ειναι ειναι αγαπητε η ισονομια και η ηθικη.Θα μπορουσα να γραψω σεντονι, αλλα θα χαλαστω Κυριακατικα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Εφαρμοζουμε την ισονομια, οπως και οπου μας συμφερει.Ειδικα αν ο νομος ειναι με το μερος μας.Το νομιμο δεν ειναι παντα ηθικο, για να μην πω στην Ελλαδα δεν ειναι κατα 90%. Το δικο μου 50ευρω εχει μεγαλυτερη αξια απο του δημοσιου υπαλληλου; Εαν παω εγω σουπερ μαρκετ θα ψωνισω περισσοτερο πραγματα; ΟΧΙ.Τοτε γιατι για καθε 50 ευρω που βγαζω εγω σαν ελευθερος επαγγελματιας φορολογουμε περισσοτερο.Γιατι μαλλον ειμαι κοροιδο και μαλακας.Που ειναι ειναι αγαπητε η ισονομια και η ηθικη.Θα μπορουσα να γραψω σεντονι, αλλα θα χαλαστω Κυριακατικα. Κακώς καταρχάς απαντάς στον Yourtrulegend. Ο τυπάς μένει εξωτερικό κι όλη την ώρα κάνει κριτική στην Ελλάδα λες και μένει εδώ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oge Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Τον ελεύθερο χρόνο διαβάζω σχόλια στο ινσομνια και χαλαρώνο. Είναι μαματο συνεχίστε παιδιά μην μου δίνετε σημασία!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tedkald Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Καταρχήν 35 λίτρα λαθραίου(χωρίς να έχει πληρώσει φόρους δλδ) καυσίμου στερούν από το κράτος κάτι παραπάνω από 35€, όχι 10-15. Επίσης κατά τη γνώμη σου ποιο θα έπρεπε να ήταν το όριο φοροδιαφυγής ώστε να τιμωρηθεί κάποιος? Που θα σταματούσες την ηθική δικαιολόγηση της αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς? Έλα μωρέ, πως κάνουν έτσι για 35 ευρώ φόρους που παρακράτησε? Έλα μωρέ, πως κάνουν έτσι για 150 μέτρα ρέματος που καταπάτησε? Έλα μωρέ, πως κάνουν έτσι για 5 δεντράκια χασίς στις γλάστρες? Η δική σου λογική είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάποιον να φρίξει. Στην τιμωρία (διοικητικό ή ποινικό κολασμό) πρέπει να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας. Την κατάσχεση προέβλεψε ο νόμος για βαρειά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα από συστηματικούς και κατ´ επάγγελμα παραβάτες. Το να εξομοιώνεται ο μικρό παραβάτης μου μοιάζει σαν κρατική τρομοκρατία. Να υποστεί τις κυρώσεις αλλά όχι εξοντωτικές. Όσο για τις απόψεις σαν την παραπάνω τις βλέπω ως κοινωνικό κανιβαλισμό.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Στην τιμωρία (διοικητικό ή ποινικό κολασμό) πρέπει να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας. Την κατάσχεση προέβλεψε ο νόμος για βαρειά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα από συστηματικούς και κατ´ επάγγελμα παραβάτες. Το να εξομοιώνεται ο μικρό παραβάτης μου μοιάζει σαν κρατική τρομοκρατία. Να υποστεί τις κυρώσεις αλλά όχι εξοντωτικές. Όσο για τις απόψεις σαν την παραπάνω τις βλέπω ως κοινωνικό κανιβαλισμό.... Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι... Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι στην περίπτωση του συγκεκριμένου τυπά δεν ίσχυσε η αρχή της αναλογικότητας? Είδες πχ καμιά απόφαση δικαστηρίου που του έριξε 3 μήνες με αναστολή ή 10κις ισόβια? Ξέρεις αν ο τυπάς έχει ήδη πάρει πίσω το αυτοκίνητο του ή αν έχει ήδη εκποιηθεί από τον ΟΔΔΥ? Όσο για την κατάσχεση ο νόμος την προβλέπει για συγκεκριμένα αδικήματα, όχι απαραίτητα για "βαρειά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα"(ότι και να σημαίνει αυτό), και άσχετα αν πρόκειται για συστηματικούς και κατ' επάγγελμα παραβάτες(ο συγκεκριμένος δεν ξέρω αν ήταν τέτοιος, εσύ ξέρεις?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Το κακό με το "νομοθέτη" είναι ότι θεσπίζονται νόμοι και ποτέ (άκουσον, άκουσον) δεν ρωτήθηκε ο μέσος insomniak ποιοι, πότε και πως κατά τη γνώμη του πρέπει να εφαρμόζονται. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Το κακό με το "νομοθέτη" είναι ότι θεσπίζονται νόμοι και ποτέ (άκουσον, άκουσον) δεν ρωτήθηκε ο μέσος insomniak ποιοι, πότε και πως κατά τη γνώμη του πρέπει να εφαρμόζονται. Ποιος ειναι ο νομοθετης;Eιναι καποιο υπερτατο-αλανθαστο-ηθικο ον;Οι νομοι παντα φτιαχνονταν απο το κρατος, για το κρατος και οι νομοθετες δουλευαν γιαυτο.Με καθε αλλαγη κυβερνησης αλλαζανε οι νομοι.Οποτε ποιος ηταν σωστος, ο καινουργιος, η ο παλιος.Εαν καποιος νομος ηταν δικαιος, θα ισχυει παντου στην γη, οπως οι φυσικοι νομοι και δεν θα ηταν διαφορετικοι σε καθε χωρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Οι νόμοι εφαρμόζονται αν μας αρέσουν. Αν δε μας αρέσουν πάνε περίπατο (βλ. αντικαπνιστικό). Εδώ είναι Ελλαδάρα σε όποιον αρέσει. Όποιος θέλει κάτι να αλλάξει ας αλλάξει τον εαυτό του. Δε θα γίνουμε άνθρωποι οι περισσότεροι, επειδή μια μειοψηφία έχει βίτσιο να είναι νομοταγής. Ανομία , ασυδοσία, 12 ωρο για 500 ευρώ, 7 ήμερο και τον ελεύθερο χρόνο της ανεργίας facebook, κι έχει ο θεός. Κανείς δε πάει χαμένος στους χαμένους. ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Έτσι μας αρέσει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Ποιος ειναι ο νομοθετης;Eιναι καποιο υπερτατο-αλανθαστο-ηθικο ον;Οι νομοι παντα φτιαχνονταν απο το κρατος, για το κρατος και οι νομοθετες δουλευαν γιαυτο.Με καθε αλλαγη κυβερνησης αλλαζανε οι νομοι.Οποτε ποιος ηταν σωστος, ο καινουργιος, η ο παλιος.Εαν καποιος νομος ηταν δικαιος, θα ισχυει παντου στην γη, οπως οι φυσικοι νομοι και δεν θα ηταν διαφορετικοι σε καθε χωρα. Αισθάνομαι τόσο αβοήθητος που δεν είμαι Ιάπων. Αν είχα το σκεπτικό τους το να κάνω χαρακίρι θα ήταν μια λύση λύτρωσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Αν είχα το σκεπτικό τους το να κάνω χαρακίρι θα ήταν μια λύση λύτρωσης Oχι μονο για εσενα, αλλα και για οσους δεν ειναι σαρκοφαγοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Oχι μονο για εσενα, αλλα και για οσους δεν ειναι σαρκοφαγοι. Τουλάχιστον εγώ γνωρίζω και παραδέχομαι "φωναχτά" (στο location) ότι είμαι "στον κόσμο μου" σε αντίθεση με άλλους που ζουν στο συννεφάκι τους, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Από εκεί "ψηλά" παριστάνουν τους ανώτερους (δίκαιους, μη "σαρκοφάγους", κλπ) μέχρι να τους ενοχλήσει κάτι προσωπικά (να τους φεσώσει ο νοικάρης τους, να μην τους πληρώσει το αφεντικό ή να χάσουν κάποια εγγύηση). Τότε γίνονται υπέρμαχοι των "άδικων και μη παγκόσμιων νόμων" και φωνάζουν για την εφαρμογή τους I'll keep walking, you keep dreaming για παναθρώπινους νόμους παρόμοιους με την...βαρύτητα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Φιλε τα μπερδευεις.Μην το συγκρινεις με το να μην σε πληρωσει ο νοικιαρης η το αφεντικο.Ο ανθρωπος δεν πηρε βενζινη απο το πρατηριο και δεν την πληρωσε.Εφερε μερικα λιτρα βενζινη απο αλλη χωρα.Γιαυτο λεω οτι η τυφλη εφαρμοφη νομων, χωρις παραμετρους και εξισωση των παντων ειναι ενα θεμα.Ενοχλουμε και εγω οταν δεν με πληρωνουν στην δουλεια, αλλα αλλο να με φεσωση 5-10 ευρω και αλλο 500.Αλλο να πιασεις 30 λιτρα και αλλο βυτιοφορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ποιος ειναι ο νομοθετης;Eιναι καποιο υπερτατο-αλανθαστο-ηθικο ον;Οι νομοι παντα φτιαχνονταν απο το κρατος, για το κρατος και οι νομοθετες δουλευαν γιαυτο.Με καθε αλλαγη κυβερνησης αλλαζανε οι νομοι.Οποτε ποιος ηταν σωστος, ο καινουργιος, η ο παλιος.Εαν καποιος νομος ηταν δικαιος, θα ισχυει παντου στην γη, οπως οι φυσικοι νομοι και δεν θα ηταν διαφορετικοι σε καθε χωρα. μια χαρα τα γραφεις.θεεικοι νομοι που πρεπει να τους ακολουθουμε κατα γραμμα,ψηφισμενοι απο 300 ατομα που επρεπε να ειναι 2 μετρα κατω......και βεβαια κανενας υποστηρικτης των νομων,δεν σου απαντησε γιατι ο ελ.επ τριπλοφορολογητε απο το πρωτο ευρω,και ο δυ εχει αφορολογητο και μικροτερη κλιμακα φορου στο υπολοιπο........κατα τα αλλα,θελουν ισονομια.....και μονο απο τον διαχωρισμο στην φορολογια,αναιρειται καθε ισχυρισμος ισονομιας,δεν συζηταμε για δημοκρατια,αυτη εχει παει διακοπες μετα τον καποδαριστρια............... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις