haris_216 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Το κράτος θελω να σεβεται καποιες βασικες αρχες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση 1)Η αρχή της χρηστής διοικήσεως, η οποία πρέπει να σέβεται την προστασία των δικαιωμάτων του διοικουμένου και να λειτουργεί με επιείκεια. 2)Η αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή της επιλογής μέσων ανάλογων προς τον επιδιωκόμενο από τα όργανα της δημόσιας διοίκησης σκοπό. Οταν τώρα το πιο διευθαρμενο κομματι της δημοσιας διοικησης(τελωνιακοι) διατυμπανιζει οτι επιασε καποιον με λαθραια 25 λίτρα βενζίνα σαν καποιο κατόρθωμα, τότε αυτο που βλέπω είναι η παθογένεια του κράτους σε όλο της το μεγαλείο και οχι μια ενδειξη οτι το κράτος λειτουργει. Επειδή αυτη την περίοδο μένω κοντά στον Προμαχώνα, οταν βλέπεις ολόκληρα Station Wagon φουλ με μπιτόνια κάυσιμα σκεπασμένα με χαρτόκουτα και τις ρόδες τους να ακουμπάνε στον θόλο, τοτε μονο να γελάσεις μπορείς τα 25 λίτρα λαθραία, όπως παλαιότερα με τις 4 τυρόπιτες. Καταρχήν που είδες ότι οι τελωνειακοί διατυμπάνισαν τίποτα; Μήπως ένα άλλο διαφορετικό κομμάτι, τα μμε, στο κυνήγι της είδησης βρήκαν αυτό γιατί δεν είχαν (ή δεν ήθελαν) να προβάλουν κάτι άλλο; Το "μένω κοντά στον Προμαχώνα" ίσως εξηγεί το σκεπτικό σου. Δεν λέω απαραίτητα ότι το κάνεις κι εσύ ή το σκέφτεσαι (το οποίο σαφώς και είναι μία πιθανότητα) αλλά ίσως (το καλό σενάριο) η συνεχής "έκθεσή" σου στο φαινόμενο να σε κάνει πιο εύκολα να το αποδεχτείς (εννοείται πως κι εσύ απ' την πλευρά σου μπορείς να μου προσάψεις ότι επειδή είμαι μακριά από τα σύνορα οι θέσεις μου απλά εκφράζουν κακία και ζήλεια επειδή δεν μπορώ να ωφεληθώ από τέτοιες διαδικασίες ). Για μένα απλά ο νόμος είναι νόμος. Άδικος; Μπορεί. Παράλογος; Ίσως Μέχρι όμως να αλλάξει δεν είναι θέμα άποψης αλλά εφαρμογής. Και μπορεί όταν φτάσει στο δικαστήριο η όποια περίπτωση να εξεταστεί με επιείκια ή όχι ανάλογα με τη σοβαρότητα, το άτομο, την κοινωνική κατάσταση ή ότι άλλο, αλλά το σκεπτικό ότι για να πιάσεις τον "μικρό" πρέπει πρώτα να έχεις τελειώσει με όλους τους "μεγάλους" είναι για να 'ναι. Μάλιστα ίσως να έχει μέσα και κάτι το ιδιοτελές αφού την εκφράζουν οι "μικροί" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bloodraven Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Αν η ποσότητα λαθραίου καυσίμου ήταν μεγάλη , κάνεις δεν θα έβαζε τον εαυτό του στην θέση του άτυχου συμπολίτη μας, όλοι θα μίλαγαν για λαθρέμπορο που πρέπει να τιμωρηθεί.Η εφαρμογή της νομοθεσίας κατά γράμμα καθώς και η μικρή ποσότητα καυσίμου (35lt) που αναφέρεται στην είδηση έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι που έχουν την ίδια συνήθεια με τον παθόντα να ταυτιστούν με το γεγονός και να βάλουν τον εαυτό τους στην θέση του. Μέτα λοιπόν την ανάγνωση της παραπάνω είδησης, σκέφτομαι πόσοι συμπολίτες μας που είτε κατ' επιλογή, ειτε κατ' ανάγκη, κατέφευγαν στην γειτονική χώρα για φθηνά ψώνια και καύσιμα θα ξανασκεφτούν διπλά να κάνουν το ταξίδι. Πάνω κάτω η ίδια λογική εφαρμόζεται και για τις αγορές μικροαντικειμένων που κάνουμε από το εξωτερικό: -Πόσοι από εμάς θέλουμε να αγοράσουμε ενα αξιοπρεπές και φθηνό κινητό από το εξωτερικό , άλλα το ξανασκεφτομαστε γιατί πληροφορηθηκαμε από συνφορουμιτες πως υπάρχει το ενδεχόμενο να πληρώσουμε τελωνείο; Ο φόβος φυλάει τα έρμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 διαβάστε γιά νά φρίξετε ... επιασαν τόν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ ...καυσίμων κ τού κατέσχεσαν τά αμάξι , ευγε στό κράτος - τιμή κ δόξα κ αυξηση στούς υπαλλήλους ... πού συνέλαβαν τόν λαθρέμπορα καυσίμων ... http://www.protothema.gr/greece/article/697007/agorase-fthini-venzini-sti-voulgaria-kai-gurise/ Φυσικα και μπραβο στο κρατος. Ο νομος ειναι σαφης, ο λαικιστικος τροπος με τον οποιο παρουσιαζεις το γεγονος, αδιαφορος. Περα απο το νομικο, υπαρχει και το ηθικο κομματι που λεει οτι ο εν λογω μαγκας δεν ειναι πιο εξυπνος απο τους συμπολιτες του, ουτε οι συμπολιτες του ειναι πιο κοροιδα απο αυτον. Και το κρατος ΚΑΛΑ κανει και του το αποδεικνυει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ακραίο το να γίνεται κατάσχεση αυτοκινήτου για τέτοια ποσότητα λαθραίου προϊόντος μιας και υποθετικά προορίζεται για ιδιωτική χρήση. Αλλά : α) ξέρουμε αν το έκανε μια φορά ή όχι; β) ξέρουμε ότι όντως δεν κάνει λαθρεμπόριο; Δηλαδή ο τύπος μπορεί να πήγε μια φορά και να θεώρησε πως είναι ευκαιρία να φύγει με άλλα 35λίτρα αλλά από την άλλη μπορεί να το κάνει και συστηματικά. Πιθανόν να έπεσε κάποια καρφωτή ή να τον είχαν σταμπάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ένα επίσης σημαντικό, το οποίο δεν γνωρίζω, είναι και το τι σημαίνει "κατασχέθηκε το όχημα". Δηλαδή το όχημα κατασχέθηκε τελεσίδικα ή έχει σχέση το αποτέλεσμα του αυτοφώρου ή του όποιου άλλου δικαστηρίου;. Σε τελευταία ανάλυση η αστυνομία, τελωνειακοί, κλπ απλά βεβαιώνουν την παράβαση. Για την όποια εξέλιξη και ποινή αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Με τόσα κινητά, τάμπλετ, γκατζετάκια που έχουμε φέρει χωρίς τελωνείο θα έπρεπε να μας έχουν πάρει τα σπίτια δηλαδή... Ένα επίσης σημαντικό, το οποίο δεν γνωρίζω, είναι και το τι σημαίνει "κατασχέθηκε το όχημα". Δηλαδή το όχημα κατασχέθηκε τελεσίδικα ή έχει σχέση το αποτέλεσμα του αυτοφώρου ή του όποιου άλλου δικαστηρίου;. Σε τελευταία ανάλυση η αστυνομία, τελωνειακοί, κλπ απλά βεβαιώνουν την παράβαση. Για την όποια εξέλιξη και ποινή αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές Βάλανε πιο πάνω ένα νόμο που, αν κατάλαβα καλά, λέει ότι μπορεί να μην ισχύσει η κατάσχεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Καταρχήν που είδες ότι οι τελωνειακοί διατυμπάνισαν τίποτα; Μήπως ένα άλλο διαφορετικό κομμάτι, τα μμε, στο κυνήγι της είδησης βρήκαν αυτό γιατί δεν είχαν (ή δεν ήθελαν) να προβάλουν κάτι άλλο; Το "μένω κοντά στον Προμαχώνα" ίσως εξηγεί το σκεπτικό σου. Δεν λέω απαραίτητα ότι το κάνεις κι εσύ ή το σκέφτεσαι (το οποίο σαφώς και είναι μία πιθανότητα) αλλά ίσως (το καλό σενάριο) η συνεχής "έκθεσή" σου στο φαινόμενο να σε κάνει πιο εύκολα να το αποδεχτείς (εννοείται πως κι εσύ απ' την πλευρά σου μπορείς να μου προσάψεις ότι επειδή είμαι μακριά από τα σύνορα οι θέσεις μου απλά εκφράζουν κακία και ζήλεια επειδή δεν μπορώ να ωφεληθώ από τέτοιες διαδικασίες ). Για μένα απλά ο νόμος είναι νόμος. Άδικος; Μπορεί. Παράλογος; Ίσως Μέχρι όμως να αλλάξει δεν είναι θέμα άποψης αλλά εφαρμογής. Και μπορεί όταν φτάσει στο δικαστήριο η όποια περίπτωση να εξεταστεί με επιείκια ή όχι ανάλογα με τη σοβαρότητα, το άτομο, την κοινωνική κατάσταση ή ότι άλλο, αλλά το σκεπτικό ότι για να πιάσεις τον "μικρό" πρέπει πρώτα να έχεις τελειώσει με όλους τους "μεγάλους" είναι για να 'ναι. Μάλιστα ίσως να έχει μέσα και κάτι το ιδιοτελές αφού την εκφράζουν οι "μικροί" Μενω κοντα στον Προμαχωνα προσωρινα για εργασια, το αμαξι ειναι της εταιριας και μου πληρωνουν το καυσιμο οποτε απεναντι δεν περναω παρα μονο για σκι....Αλλα και απο γευγελη που περναω τακτικα σιγα μην εβαζα μπιτονι μεσα στο αμαξι, ταρζανιες δεν κανουμε. Τωρα αν δωθηκε δελτιο τυπου απο το τελωνειο ή το ξεθαψε καποιος δημοσιογράφος δεν το γνωριζω, αλλα επαναλαμβων πως μονο κλαυσιγελο μου προκαλει αυτη η ακεραια και αυστηρη εφαρμογη του νομου απο τα οργανα επιβολης. Ρωτα ενα νταλικερη να σου πει ποιά ειναι η ταριφα για να μην σου ελεγξουν οι τελωνιακοι το ντεποζιτο, μιας και επιτρεπεται συγκεκριμμένη ποσότητα να εχει (νομίζω 300λιτρα) ενώ αυτα χωράνε 800+λιτρα, και πολλα αλλα τετοια ομορφα. Βεβαια στα 35λιτρα δεν περισευουν για λαδι οποτε εκει επιβολη του νομου κατα γράμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Εμ αυτα παθαινεις αν εισαι ψιλικατζης.. Επρεπε να χε βυτιο ή φορτηγο και να δηλωνε τρανζιτ Ή τουλ να εφερνε ενα προκατ ετοιμο με επιπλα και κουφωματα για το 2ο σπιτι του 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
παπι Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Οτι ναναι. Πραγματικα άτυχος ο τυπος. Btw θελει τελωνειο ελλαδα/βολγαρια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 "Καλά του κάνανε"Ένα μεγάλο μπράβο για τις ανθρώπινες σκέψεις σας και του συντάκτη της εφημερίδας και των υπαλλήλων που τον πιάσανε χωρίς να γνωρίζει κανείς αν ο τύπος έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά που θα του επιβληθούν στα προστίματα και δικαστήρια πάνω από όλα το κράτος και τα κοράκια του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 "Καλά του κάνανε" Ένα μεγάλο μπράβο για τις ανθρώπινες σκέψεις σας και του συντάκτη της εφημερίδας και των υπαλλήλων που τον πιάσανε χωρίς να γνωρίζει κανείς αν ο τύπος έχει ανάγκη αυτά τα λεφτά που θα του επιβληθούν στα προστίματα και δικαστήρια πάνω από όλα το κράτος και τα κοράκια του. Δηλαδη αν εχεις αναγκη τα χρηματα ειναι οκ να παρανομεις; Αυτοι που δε ζουν 15 χιλιομετρα απο τα συνορα και πληρωνουν τη βενζινη στην κανονικη τιμη ενω αυτος στη μιση, ποιος χαρακτηρισμος τους αξιζει; Μαλάκες; Κατι αλλο δε μου ερχεται. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δηλαδή αισθάνθηκες κορόιδο που ο άλλος θα κέρδιζε από τα 35 λίτρα κανα 12άρι ευρώ ενώ εσύ δεν μπόρεσες να το κάνεις!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δηλαδή αισθάνθηκες κορόιδο που ο άλλος θα κέρδιζε από τα 35 λίτρα κανα 12άρι ευρώ ενώ εσύ δεν μπόρεσες να το κάνεις!!Κοροιδο αισθανομαι και ειμαι οχι για 12 ευρω αλλα για καθε 1 ευρω που κλεβει καποιος συμπολιτης μου που δεν το κλεβω εγω γιατι ειμαι νομοτυπος. Ειναι πρωτα θεμα ισονομιας και ηθικης.That being said μου ειναι τελειως αδιαφορο το τι οικονομικες αναγκες μπορει να ειχε ο συγκεκριμενος. Οι παντες εχουν τις δικες τους οικονομικες αναγκες κι αυτο δεν ειναι πατημα για να κλεβει καποιος. Μονο Ελλαδα αυτη η νοοτροπια. Δευτερον, το οτι το κρατος δεν σταματα αλλους δεν σημαινει οτι η ισονομια πρεπει να επιτευχθει με το να μην σταματανε κανεναν. Το αναποδο, πρεπει να ενθαρρυνουμε και να απαιτουμε να ενταθουν τετοιοι ελεγχοι... Εχουμε μαθει κατα τ´αλλα να κραζουμε σε καθε ευκαιρια το κρατος επειδη πιανει απιθανους τυπους που κουβαλανε μπιτονια απο τη Βουλγαρια, που εχουν τα οχηματα τους ανασφαλιστα, που δεν περνανε ΚΤΕΟ και παραλληλα να το κραζουνε που δεν εχει ουτε για σαλιο στα ταμεια. Και κραζει ενας λαος που εχει στην ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του τη φοροδιαφυγη για κανονα εδω και χρονια.... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δηλαδή αισθάνθηκες κορόιδο που ο άλλος θα κέρδιζε από τα 35 λίτρα κανα 12άρι ευρώ ενώ εσύ δεν μπόρεσες να το κάνεις!! Φιλε μου, με ολη την καλη διαθεση. Σου απαντησε εμπεριστατωμενα ο yourtruelegend. Ισοι δεν ειμαστε οι πολιτες μονο στα δικαιωματα αλλα και στις υποχρεωσεις. Δε λεω οτι το κρατος και οι ελεγχοι δεν εχουν πολλα προβληματα, αλλα η λογικη "ελαμωρετωρα" ειναι μεγαλος καρκινος για τη χωρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Ακραίο το να γίνεται κατάσχεση αυτοκινήτου για τέτοια ποσότητα λαθραίου προϊόντος μιας και υποθετικά προορίζεται για ιδιωτική χρήση. Αλλά : α) ξέρουμε αν το έκανε μια φορά ή όχι; β) ξέρουμε ότι όντως δεν κάνει λαθρεμπόριο; Δηλαδή ο τύπος μπορεί να πήγε μια φορά και να θεώρησε πως είναι ευκαιρία να φύγει με άλλα 35λίτρα αλλά από την άλλη μπορεί να το κάνει και συστηματικά. Πιθανόν να έπεσε κάποια καρφωτή ή να τον είχαν σταμπάρει. Αυτό με την ιδιωτική/προσωπική χρήση δεν το πολυκαταλαβαίνω. Αν μιλούσαμε για ναρκωτικά πχ θα είχε τεράστια διαφορά αν προορίζονταν για προσωπική χρήση ή για εμπόριο, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ελάχιστη διαφορά έχει. Αυτά σαν απάντηση στο β). Όσο για το α) το παράπτωμά του ήταν η παράβαση της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα, για αυτό θα δικαστεί. Αν δεν τον έχουν ξαναπιάσει πιθανότατα να αντιμετωπιστεί με επιείκεια, αν τον έχουν ξαναπιάσει η ποινή θα είναι μεγαλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις