Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδώ και αρκετές μέρες εχω συνεχείς αποσυγχρονισμούς οι οποίοι είναι αρκετά ενοχλητικοί διότι γίνονται σε τυχαία χρονικά διαστήματα (π.χ την μια φορά θα σταματάει κάθε 15 λεπτά, την άλλη θα είναι σταθερό για 12 ώρες+).

Μίλησα με τον πάροχο (vodafone) και μου είπαν ότι το θέμα δεν είναι δικό τους και να καλέσω ηλεκτρολόγο, αλλά ακόμα και έτσι το πρόβλημα συνεχίζεται. Πολλές φορές όταν αποφασίσει να ξανασυνδεθεί το router τότε οι ταχύτητες είναι της τάξης των 2,5 Mbp/s (κανονικά πιάνω περίπου 8) και το SNR Margin αυξάνεται από 6 σε 8+, προτού αποσυγχρονιστεί και πάλι.

Όσο για τα λαμπάκια LED, όταν γίνεται ο αποσυγχρονισμός, το λαμπάκι του ADSL αναβοσβήνει ενώ αυτό του internet παραμένει κλειστό.

Τέλος, στα router logs μου βγάζει συνεχώς "ppp1 user request" error.

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Αυτό (ppp1 user request error) στο βγάζει γιατί δεν μπορεί να ανταλλάξει σωστα τα κριτήρια συνδεσης ο ρουτερ λόγο κακής γραμμής

Ηλεκτρολόγος ήρθε τελικά ή όχι γιατί δεν το ξεκαθαρίζεις

Δημοσ.

Συγγνώμη έχεις δίκιο, δεν το διατύπωσα σωστά. Ηλεκτρολόγος ήρθε και έκανε κάποιες δοκιμές, άλλαξε την πρίζα και είπε ότι τα καλώδια δεν παρουσιάζουν φθωρά. Σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να κάνει ηλεκτρολόγος για αυτό το θέμα.

Πολλές φορές όταν είναι έτοιμο να αποσυγχρονιστεί, δείχνει το current rate (down) να ειναι μεγαλύτερο από το max rate της γραμμής και λίγα δευτερόλεπτα μετά το SNR Margin δείχνει αρνητικό αριθμό και η ιστορία συνεχίζεται.

Δημοσ.

Το μονο που μένει είναι να το δώσεις σε βλαβη, πριν απο αυτό αντικατέστησε τον ρουτερ με εναν αλλον για να βεβαιωθείς οτι δεν φταίει ο ρουτερ

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ, θα δοκιμάσω από αύριο το πρωί να επικοινωνήσω με vodafone και να τσεκάρω αν όντως είναι θέμα του εξοπλισμού μου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...