Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς γίνεται ο 40 ετών να έχει περισσότερη αντοχή;

στο ανέφερα παραπάνω η πυγμαχία είναι μυαλό κ τακτική όχι δύναμη. Ο money δεν χτύπησε σχεδόν ποτέ αέρα ενώ ο mac συνέχεια.  H πυγμαχία είναι κάτι παραπάνω απο μπουνιές. 

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ηταν θεμα ηλικας αλλα εμπειριας,οι αγωνες του UFC πανε μεχρι πεντε γυρους οποτε ο McGregor δεν ειχε καμια ουσιαστικη εμπειρια πως να κανει συντηρηση δυναμεων και να διαχειριστει εναν αγωνα μεγαλυτερης διαρκεις.Οποτε ο αλλος απλα επαιξε αμυνα τους πρωτους γυρους μεχρι να αρχισει να κουραζεται ο αντιπαλος του και τοτε εκανε την επιθεση του και το τελειωσε

Δημοσ.

στο ανέφερα παραπάνω η πυγμαχία είναι μυαλό κ τακτική όχι δύναμη. Ο money δεν χτύπησε σχεδόν ποτέ αέρα ενώ ο mac συνέχεια. H πυγμαχία είναι κάτι παραπάνω απο μπουνιές.

Δηλαδή αν εγώ μάθω τακτική και δεν έχω δύναμη παίζει να κερδίσω έναν γυμνασμένο;

Δεν ηταν θεμα ηλικας αλλα εμπειριας,οι αγωνες του UFC πανε μεχρι πεντε γυρους οποτε ο McGregor δεν ειχε καμια ουσιαστικη εμπειρια πως να κανει συντηρηση δυναμεων και να διαχειριστει εναν αγωνα μεγαλυτερης διαρκεις.Οποτε ο αλλος απλα επαιξε αμυνα τους πρωτους γυρους μεχρι να αρχισει να κουραζεται ο αντιπαλος του και τοτε εκανε την επιθεση του και το τελειωσε

Πώς γίνεται ο Ιρλανδός να χτυπάει δυνατά σε κάθε αγώνα και τώρα σαν κοπέλα; αυτό μου έκανε εντύπωση, τώρα βλέπω τους αγώνες του, χτυπάει δυνατά, χτες ήταν για κλάματα.

Δημοσ.

Δηλαδή αν εγώ μάθω τακτική και δεν έχω δύναμη παίζει να κερδίσω έναν γυμνασμένο;

Ναι γιατί το παν είναι να ξέρεις να ρίχνεις μπουνιές σωστά ώστε να μεταφέρεται η δύναμή σου στον αντίπαλο. Γι αυτό σου είπα  δοκίμασε σάκο κ στην πρώτη που θα βαρέσεις αέρα θα καταλάβεις. Αυτό σε συνδυασμό με σωστές μπουνιές σε σημεία όπου κουράζουν τα χέρια του αντιπάλου σου δίνουν πλεονέκτημα στις άμυνες κτλπ κτλπ. Η πυγμαχία έχει κανόνες.

• Like 1
Δημοσ.

Το καθε αθλημα εχει διαφορετικη "αντοχη"

Για να το καταλαβεις καλυτερα σκεψου τον Μπολτ στην καλυτερη του ηλικια, απεναντι σε ενα 40χρονο μαραθωνοδρομο.

Ποιος εχει περισσοτερη αντοχη σε μια κουρσα χιλιομετρων;

Αυτο εγινε και με το Κονορ. Δεν ειχε την αντοχη και την φυσικη κατασταση που απαιτει το μποξ για να αντεξει τοσους γυρους και ετσι στους τελευταιους 2 γυρους ιδιως ηταν απλα σακος του μποξ. Δεν ειχε δυναμη ουτε να σηκωσει τα χερια του...

Δημοσ.

Ο Κονορ ειχε την δυνατοτητα να φυγει με γρηγορα χτυπηματα, αλλα με ανυπαρκτη στρατηγική, του να προσπαθεις να μπεις μεσα για upercut,  δεν πας μακρυα. Κουραστηκε και εχασε. Μπορουσε και πολυ χειροτερα παντως, το δυσκολοτερο στη περιπτωση του ηταν να μην του ξεφυγει καμια κλωτσια.

Δεν υπηρχε περιπτωση να μη κανει ο αλλος την 50η του νικη.

Κανονικα θα πρεπε να παιξουν κι ενα ματς στα χωραφια του Ιρλανδου...

Θα μπορουσε υπο προυποθεσεις να κερδισει. Ετσι ξαναγινει αλλωστε σε υψηλο επιπεδο.

Και αν παιζαν με κανονες πραγματικης μαχης και οχι πυγμαχιας, θα ηταν επιτυχια να αντεξει ο Φλοιντ πανω απο δεκα δευτερολεπτα. Μεγαλη επιτυχια.

• Like 1
Δημοσ.

Ο Κονορ ειχε την δυνατοτητα να φυγει με γρηγορα χτυπηματα, αλλα με ανυπαρκτη στρατηγική, του να προσπαθεις να μπεις μεσα για upercut, δεν πας μακρυα. Κουραστηκε και εχασε. Μπορουσε και πολυ χειροτερα παντως, το δυσκολοτερο στη περιπτωση του ηταν να μην του ξεφυγει καμια κλωτσια.

Θα μπορουσε υπο προυποθεσεις να κερδισει. Ετσι ξαναγινει αλλωστε σε υψηλο επιπεδο.

Και αν παιζαν με κανονες πραγματικης μαχης και οχι πυγμαχιας, θα ηταν επιτυχια να αντεξει ο Φλοιντ πανω απο δεκα δευτερολεπτα. Μεγαλη επιτυχια.

Δνε έπαιξαν πραγματική μάχη Δηλσδη;

Για να το καταλαβεις καλυτερα σκεψου τον Μπολτ στην καλυτερη του ηλικια, απεναντι σε ενα 40χρονο μαραθωνοδρομο.

Αυτο εγινε και με το Κονορ. Δεν ειχε την αντοχη και την φυσικη κατασταση που απαιτει το μποξ για να αντεξει τοσους γυρους και ετσι στους τελευταιους 2 γυρους ιδιως ηταν απλα σακος του μποξ. Δεν ειχε δυναμη ουτε να σηκωσει τα χερια του...

Μήπως ο Μπολτ όμως έπαιρνε πράγμα πριν τον τελευταίο του αγώνα και στον τελευταίο είπε να τρέξει καθαρός ; λέω μήπως;

Δημοσ.

Μήπως ο Μπολτ όμως έπαιρνε πράγμα πριν τον τελευταίο του αγώνα και στον τελευταίο είπε να τρέξει καθαρός ; λέω μήπως;

Τι σχεση εχει αυτο ρε φιλε με την συζητηση μας?

Μου ειπες πως γινεται ενας 40χρονος να εχει περισσοτερη αντοχη.

Ε γινεται μια χαρα να εχει περισσοτερη αντοχη, γιατι σε καθε αθλημα η αντοχη που απαιτειται ειναι διαφορετικη...

Και σου εφερα το παραδειγμα με τον Μπολτ και τον μαραθωνοδρομο για να καταλαβεις καλυτερα...

• Like 2
Δημοσ.

Δνε έπαιξαν πραγματική μάχη Δηλσδη;

Υπαρχει μια τεραστια συζητηση πανω στη πυγμαχια και στην εφαρμογη της σε πραγματικες συνθηκες. Αλλιως ειναι να επιτρεποντε αποκλειστικα και μονο οι γροθιες, σε σχεση με το να μπορεις να κλωτσησεις, να κανεις λαβες κτλ.

Το 99.999999% των πυγμαχων προσπαθησαν κατω απο τετοιες συνθηκες, ειχαν σοβαρα προβληματα.

• Like 1
Δημοσ.

Διαφορετικοί muscle fiber types:

https://www.bodybuilding.com/fun/kelly13.htm

Ανάλογα με τις ασκήσεις που κάνεις αναπτύσσεις διαφορετικές μυικές ίνες. Οι αναερόβιες ίνες ταχείας συστολής (Type IIB) είναι καθαρά θέμα γενετικό. Το ότι είναι μαύρος ο mayweather όπως και η πλειοψηφία των sprinter έπαιξε μεγάλο ρόλο. Για τον λόγο αυτό ο Mayweather μπορεί να έχει ταυτόχρονα και μεγάλη αντοχή και μεγάλη εκρηκτικότητα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γυναίκες δεν μπορούν να νικήσουν άντρες ακόμα και όταν αυτές έχουν γίνει γομαράκια.

Όχι, με την καμία.

Ναι γιατί το παν είναι να ξέρεις να ρίχνεις μπουνιές σωστά ώστε να μεταφέρεται η δύναμή σου στον αντίπαλο. Γι αυτό σου είπα  δοκίμασε σάκο κ στην πρώτη που θα βαρέσεις αέρα θα καταλάβεις. Αυτό σε συνδυασμό με σωστές μπουνιές σε σημεία όπου κουράζουν τα χέρια του αντιπάλου σου δίνουν πλεονέκτημα στις άμυνες κτλπ κτλπ. Η πυγμαχία έχει κανόνες.

Αθλητική επίδοση (εκρηκτικότητα, χρόνος αντίληψης, αντοχή, συγχρονισμός κλπ) >>> σωματική διάπλαση και δύναμη > τεχνική

Η τεχνική μετράει μόνο όταν και οι δύο έχουν παρόμοια διάπλαση και αθλητική επίδοση. Στα παραδείγματα με μικρούς άντρες να νικάνε τέρατα, πάντα ο μικρόσωμος άνδρας είναι φέτες και αθληταράς. Δεν έχει υπάρξει περίπτωση ένας αδύναμος λαπάς να νικήσει κάποιον μεγαλόσωμο, ούτε για αστείο. Αν ίσχυε αυτό που λες και η τεχνική ήταν το παν, γυναίκες θα νικούσαν άντρες όλη την ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μονο εγω δεν περιμενα να χασει ο Conor???? :mellow:

είχα ποντάρει λιγα στον ιρλανδό.. Αλλά με κανόνες του μποξ έπρεπε να το περιμένω.
Δημοσ.

Διαφορετικοί muscle fiber types:

https://www.bodybuilding.com/fun/kelly13.htm

Ανάλογα με τις ασκήσεις που κάνεις αναπτύσσεις διαφορετικές μυικές ίνες. Οι αναερόβιες ίνες ταχείας συστολής (Type IIB) είναι καθαρά θέμα γενετικό. Το ότι είναι μαύρος ο mayweather όπως και η πλειοψηφία των sprinter έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γυναίκες δεν μπορούν να νικήσουν άντρες ακόμα και όταν αυτές έχουν γίνει γομαράκια.

Όχι, με την καμία.

Αθλητική επίδοση (εκρηκτικότητα, χρόνος αντίληψης, αντοχή, συγχρονισμός κλπ) >>> σωματική διάπλαση και δύναμη > τεχνική

Η τεχνική μετράει μόνο όταν και οι δύο έχουν παρόμοια διάπλαση και αθλητική επίδοση. Στα παραδείγματα με μικρούς άντρες να νικάνε τέρατα, πάντα ο μικρόσωμος άνδρας είναι φέτες και αθληταράς. Δεν έχει υπάρξει περίπτωση ένας αδύναμος λαπάς να νικήσει κάποιον μεγαλόσωμο, ούτε για αστείο. Αν ίσχυε αυτό που λες και η τεχνική ήταν το παν, γυναίκες θα νικούσαν άντρες όλη την ώρα. 

Λαθος δικιά μου διατύπωση/κατανόησης. Ένας τακτικός πυγμάχος τύπου floyd νικάει "ξεκούραστος" τον 15 χρόνια νεότερο  power machine canello. Αυτό εννοώ. Αυτό που λες κ συ στο bold. 

Υπαρχει μια τεραστια συζητηση πανω στη πυγμαχια και στην εφαρμογη της σε πραγματικες συνθηκες. Αλλιως ειναι να επιτρεποντε αποκλειστικα και μονο οι γροθιες, σε σχεση με το να μπορεις να κλωτσησεις, να κανεις λαβες κτλ.

Το 99.999999% των πυγμαχων προσπαθησαν κατω απο τετοιες συνθηκες, ειχαν σοβαρα προβληματα.

Τίποτα δεν εφαρμόζετε σε πραγματικές συνθήκες. Ούτε το MMA ούτε τπτ. Προσωπικά αν κ έχω βρεθεί σε 2-3 "καβγάδες" το πρώτο που σκέφτηκα είναι τι "όπλο" μπορώ να πάρω απο  γύρω μου για να έχω πλεονέκτημα κ ψυχολογικό και στρατηγικό.

Μονο τεχνικές τύπου krav maga μπορούν να σε γλυτώσουν απο real fight. 

• Like 1
Δημοσ.

Λαθος δικιά μου διατύπωση/κατανόησης. Ένας τακτικός πυγμάχος τύπου floyd νικάει ξεκούραστος τον 15 χρόνια νεότερο  power machine canello. Αυτό εννοώ. Αυτό που λες κ συ στο bold. 

Απλά πολλές φορές μπερδεύεται η αθλητική επίδοση με την τεχνική, ενώ είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Πάντα ακούς για strength vs skill, ενώ υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί βλέπουν αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=YCKOtBjLZaA

και νομίζουν ότι με 4-5 χρόνια bjj θα νικάνε γομάρια επειδή οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο μπορούν να το καταφέρουν. Φυσικά μετά πουλιέται το ίδιο παραμύθι και στις γυναίκες και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική.

Δημοσ.

Τίποτα δεν εφαρμόζετε σε πραγματικές συνθήκες. Ούτε το MMA ούτε τπτ. Προσωπικά αν κ έχω βρεθεί σε 2-3 "καβγάδες" το πρώτο που σκέφτηκα είναι τι "όπλο" μπορώ να πάρω απο  γύρω μου για να έχω πλεονέκτημα κ ψυχολογικό και στρατηγικό.

Μονο τεχνικές τύπου krav maga μπορούν να σε γλυτώσουν απο real fight. 

Μια χαρα μπορεις να εφαρμοσεις τεχνικες υπο πραγματικες συνθηκες. Δεν μιλαω για mma. Λεω εδω ομως, πως ειναι εντελως διαφορετικο να ξερεις πως μπορεις να κλωτσησεις, να παρεις κατι στα χερια σου και ουτω καθεξης, απο το να ξερεις πως περιοριζεσαι μονο σε γροθιες.

Για το krav manga διαφωνω, αποψεις ομως ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...