Προς το περιεχόμενο

Λαπτοπ στα 389€ Acer Aspire E5-575G-359E, i3-6006U/15.6 FHD/4GB RAM/128GB SSD/NVidia Geforce 940MX 2GB/Linux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα στις φωτο που ανεβασε ο lionheart75 (click me), το πληκτρολογιο δεν εχει ελληνικα γραμματα πραγμα το οποιο σημαινει οτι παιζει να ειναι καμια παραεισαγωγη απο Πολωνια ή κατι αντιστοιχο και γι'αυτο ειναι και χαμηλη η τιμη.

Αυτο φυσικα δεν μειωνει την αξια του, απλα το αναφερω. :)

Αν χρειζομουν laptop αυτη τη στιγμη, θα το επαιρνα κι'εγω.

Μπορω να επιβεβαιωσω ομως οτι οσα ACER εχω αγορασει στο παρελθον, ολα ειχαν και ελληνικα γραμματα στο πληκτρολογιο.

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι κάποιο αρνητικό καθώς πολλά μικρά eshops και όχι μόνο εδώ και χρόνια φέρνουν laptops αλλά και keyboards γενικότερα (μηχανικά και μή) χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες, είτε με us layout είτε με uk layout. Ακόμα και οι γνωστές μεγάλες αλυσίδες πουλάνε μηχανικά πληκτρολόγια χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες καθώς δεν βάζουν οι εταιρείες που τα βγάζουν (  π.χ Logitech, CM, Razer κλπ).

Aκόμα και τα gaming laptops των 1,5k + ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ( π.χ allienware, msi, acer predator κλπ) δεν διαθέτουν ελληνικούς χαρακτήρες απ όσο γνωρίζω. Επομένως δεν έχει να κάνει αυτό με την τιμή.

Τελευταία να θυμηθώ το Lenovo Thinkpad L520 πίσω στο 2013 αν θυμάμαι καλά που είχαμε πάρει πολλοί από εδώ μέσα σε προσφορά από τα τότε Makro. Ούτε αυτό διέθετε ελληνικούς χαρακτήρες καθώς επίσης και το E-shop πουλάει συχνά χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες, τόσο laptops όσο και πληκτρολόγια γενικότερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το εγραψα σαν αρνητικο και ελπιζω να μην το παρεξηγησει καποιος.

Επισης δεν ξερω με ποιο τροπο δουλευει το εμποριο, οποτε δεν θελω να γραφω και ανακριβειες.

Βλεπω οτι καποια προιοντα πωλουνται στην Ελληνικη αγορα ενω δεν προοριζονταν για την Ελληνικη αγορα.

Αυτο ηθελα να πω με λιγα λογια.

Δεν εχω στοιχεια για το αν αυτο επηρεαζει την τιμη ή οχι, αυτο το ξερουν οι εμποροι και οποιοι αλλοι εμπλεκονται, απλα διαβαζοντας γνωμες αλλων χρηστων κατα καιρους, εχω συνδεσει αυτες τις "παρα"-εισαγωγες με την τιμη.

Ξαναλεω οτι ισως ειμαι λαθος, αν γνωριζει καποιος πως δουλευει το εμποριο ας μου εξηγησει πως φτανουν στην Ελληνικη αγορα ACER laptops απο τα οποια αλλα ειναι με ελληνικα πληκτρολογια και αλλα με μη-Ελληνικα. Απο που ερχονται τα μεν και απο που τα δε π.χ, για να καταλαβω.

Δημοσ.

Παντως δεν ξερω αν το προσεξατε αλλα στις φωτο που ανεβασε ο lionheart75 (click me), το πληκτρολογιο δεν εχει ελληνικα γραμματα πραγμα το οποιο σημαινει οτι παιζει να ειναι καμια παραεισαγωγη απο Πολωνια ή κατι αντιστοιχο και γι'αυτο ειναι και χαμηλη η τιμη.

Αυτο φυσικα δεν μειωνει την αξια του, απλα το αναφερω. :)

Αν χρειζομουν laptop αυτη τη στιγμη, θα το επαιρνα κι'εγω.

Μπορω να επιβεβαιωσω ομως οτι οσα ACER εχω αγορασει στο παρελθον, ολα ειχαν και ελληνικα γραμματα στο πληκτρολογιο.

Δεν θα ξαναβρείς πλέον πουθενά laptop με Ελληνικό πληκτρολόγιο, ο όρος "παραεισαγωγή" δεν υπάρχει πλέον για προϊόντα που κινούνται εντός ΕΕ... 

• Like 1
Δημοσ.

Εντος Ε.Ε ή εντος Ευρωζωνης?

Ή δεν παιζει ρολο?

Επειδη το τελευταιο ACER μου ειναι τουμπανακι του 2014 και δοξα τω θεω δεν μου εχει βγαλει ουτε μισο προβλημα (φτου-φτου μη το ματιασω), μαλλον θα αργησω να επιβεβαιωσω αν το επομενο θα εχει Ελληνικο ή οχι πληκτρολογιο. Θα δουμε.

Edit: Επισης δεν καταλαβα για ποιον λογο δεν θα βρισκει καποιος laptop με Ελληνικο πληκτρολογιο. Θα σταματησουν οι OEM να βαζουν Ελληνικα πληκτρολογια στα laptops ή θα γεμισει η αγορα με laptops απο οπου να'ναι και θα παιρνεις το US πληκτρολογιο θες δε θες? Πως το εννοεις ακριβως?

Γιατι εχει διαφορα αν ενα προιον απλα ΔΕΝ κυκλοφορει με πληκτρολογιο αλλο εκτος απο το US, και αλλο το να υπαρχει το προιον ΚΑΙ με Ελληνικο πληκτρολογιο και απλα να φτανει σε σενα αυτο που δεν ειναι Ελληνικο.

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι κάποιο αρνητικό καθώς πολλά μικρά eshops και όχι μόνο εδώ και χρόνια φέρνουν laptops αλλά και keyboards γενικότερα (μηχανικά και μή) χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες, είτε με us layout είτε με uk layout. Ακόμα και οι γνωστές μεγάλες αλυσίδες πουλάνε μηχανικά πληκτρολόγια χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες καθώς δεν βάζουν οι εταιρείες που τα βγάζουν (  π.χ Logitech, CM, Razer κλπ).

Aκόμα και τα gaming laptops των 1,5k + ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ( π.χ allienware, msi, acer predator κλπ) δεν διαθέτουν ελληνικούς χαρακτήρες απ όσο γνωρίζω. Επομένως δεν έχει να κάνει αυτό με την τιμή.

Τελευταία να θυμηθώ το Lenovo Thinkpad L520 πίσω στο 2013 αν θυμάμαι καλά που είχαμε πάρει πολλοί από εδώ μέσα σε προσφορά από τα τότε Makro. Ούτε αυτό διέθετε ελληνικούς χαρακτήρες καθώς επίσης και το E-shop πουλάει συχνά χωρίς ελληνικούς χαρακτήρες, τόσο laptops όσο και πληκτρολόγια γενικότερα. 

Καλημέρα ,  γράφω από το  ελληνικό πληκτρολόγιο του lenovo l520 .Δεν είναι όμως πρόβλημα τα ελληνικά πρέπει να υπάρχουν και αυτοκόλλητα στην αγορά και κάνεις την δουλειά σου ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε αυτοκόλλητα χρειάζονται ούτε τίποτα!

Δεν είχα ποτέ Ελληνικό πληκτρολόγιο αλλά πάντα Γερμανικό (QWERTZ) αλλά είδα ότι το θέμα είναι περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό μιας και στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων το QWERTZ συνηθίζεται σε λίγη ώρα...Αν υπάρξει πρόβλημα η διάταξη του πληκτρολογίου αλλάζει πολύ εύκολα από τον πίνακα ελεγχου των Windows, για το QWERTY χωρίς Ελληνικούς χαρακτήρες τα πράματα είναι πολύ πιο απλά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...