Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά!εχθές ο ανεμιστήρας μου άρχισε να γυρίζει με μεγάλη δυσκολία και πολύ αργά.τον άνοιξα λοιπόν για να δω τι ακριβώς παίζει.και είδα οτι παρόλο που είναι καθαρός από σκόνες κλπ,αφαίρεσα τον άξονα και είδα πως εκεί που βρίσκεται το πηνίο γυρίζει με δυσκολία και κάνει ένα θόρυβο,ακόμα και με το χέρι.εν τω μεταξύ,σταμάτησε τελείως να γυρίζει με το ρεύμα,αλλά ακούγεται ο σχετικός θόρυβος που έκανε πάντα όταν ξεκινούσε.βλέπω λοιπόν αυτή την πράσινη λίπανση που είχε να έχει σχεδόν εξαφανιστεί (όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία) και υποθέτω πως μάλλον αυτό είναι που φταίει.γνωρίζει κάποιος αν είναι το απλό πράσινο γράσο (πχ σαν αυτό);ή είναι κάτι άλλο; 

post-119727-0-75175200-1499869653_thumb.jpg

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτη η "πράσινη λίπανση" δεν ειναι λίπανση αλλα η σκουριά του χαλκού, αν αυτο που ειναι στην φωτο ειναι το ρουλεμαν τοτε εχει γινει ενα σώμα μια ψυχή

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!εχθές ο ανεμιστήρας μου άρχισε να γυρίζει με μεγάλη δυσκολία και πολύ αργά.τον άνοιξα λοιπόν για να δω τι ακριβώς παίζει.και είδα οτι παρόλο που είναι καθαρός από σκόνες κλπ,αφαίρεσα τον άξονα και είδα πως εκεί που βρίσκεται το πηνίο γυρίζει με δυσκολία και κάνει ένα θόρυβο,ακόμα και με το χέρι.εν τω μεταξύ,σταμάτησε τελείως να γυρίζει με το ρεύμα,αλλά ακούγεται ο σχετικός θόρυβος που έκανε πάντα όταν ξεκινούσε.βλέπω λοιπόν αυτή την πράσινη λίπανση που είχε να έχει σχεδόν εξαφανιστεί (όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία) και υποθέτω πως μάλλον αυτό είναι που φταίει.γνωρίζει κάποιος αν είναι το απλό πράσινο γράσο (πχ σαν αυτό);ή είναι κάτι άλλο;

Αριστερά και δεξιά από το πηνίο έχει 2 πλαστικά κυλινδράκια, αυτά λέγονται κουζινέτα. Το πιο πιθανό είναι να στέγνωσε το γράσο που είχαν να ζεστάθηκαν και να παραμορφώθηκαν, αν είναι έτσι χρειάζονται αλλαγή. Επίσης δεν είναι όλα τα γράσα ίδια, θα χρειαστείς κάποιο γράσο μακράς διαρκείας σχεδιασμένο για πολλές στροφές και μικρό φορτίο, αλλιώς θα στεγνώσει πάρα πολύ γρήγορα.

• Like 2
Δημοσ.

Αριστερά και δεξιά από το πηνίο έχει 2 πλαστικά κυλινδράκια, αυτά λέγονται κουζινέτα. Το πιο πιθανό είναι να στέγνωσε το γράσο που είχαν να ζεστάθηκαν και να παραμορφώθηκαν, αν είναι έτσι χρειάζονται αλλαγή. Επίσης δεν είναι όλα τα γράσα ίδια, θα χρειαστείς κάποιο γράσο μακράς διαρκείας σχεδιασμένο για πολλές στροφές και μικρό φορτίο, αλλιώς θα στεγνώσει πάρα πολύ γρήγορα.

έβαλα ένα γράσο που είχα σπίτι και ενώ γυρίζει,γυρίζει στην δεύτερη και τρίτη σκάλα μόνο.στην πρώτη όχι.λες το γράσο να μην είναι καλό;να δοκιμάσω κάποιο καλύτερο;(ξέρεις κάποιο να προτείνεις;)αν δε φταίει το γράσο και είναι τα κουζινέτα,μπορώ να βρώ κάπου;αλλάζουν;

Δημοσ.

έβαλα ένα γράσο που είχα σπίτι και ενώ γυρίζει,γυρίζει στην δεύτερη και τρίτη σκάλα μόνο.στην πρώτη όχι.λες το γράσο να μην είναι καλό;να δοκιμάσω κάποιο καλύτερο;(ξέρεις κάποιο να προτείνεις ;)αν δε φταίει το γράσο και είναι τα κουζινέτα,μπορώ να βρώ κάπου;αλλάζουν;

Όντως έβαλες γράσο στα κουζινέτα και όχι κάπου αλλού? Αν ναι τότε φταίνε τα κουζινέτα, το μόνο θέμα που θα είχες με ακατάλληλο γράσο είναι ότι θα στέγνωνε γρήγορα. Αλλάζονται αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις, η μόνη λύση είναι να πας σε τόρνο να σου φτιάξει άλλα, δεν νομίζω όμως να σε συμφέρει.

Δημοσ.

Και ένας δικός μου έτσι χάλασε και τον πέταξα.

Ευτυχώς βρίσκεις ανεμιστήρες με 15.

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθαβω το θέμα να ρωτήσω εάν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο.

Έχω έναν ανεμιστήρα δαπέδου ο οποίος όταν τον ανοίγεις γυρνάει πολύ αργά και σιγά σιγά περνάει σωστές στροφές και γυρνάει κανονικά(10-15 λεπτά λειτουργιας)

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?εάν ναι μπορώ εγώ να κάνω κάτι και που πιθανόν οφείλεται?

Να σημειώσω ότι έχω πάρει και 2ο ανεμιστήρα απλά λέω μήπως κάπως ψιλοφτιαχνεται για εφεδρικός η για χρήση σε 2ο δωμάτιο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, donstefano είπε

Έχω έναν ανεμιστήρα δαπέδου ο οποίος όταν τον ανοίγεις γυρνάει πολύ αργά και σιγά σιγά περνάει σωστές στροφές και γυρνάει κανονικά(10-15 λεπτά λειτουργιας)

Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο?εάν ναι μπορώ εγώ να κάνω κάτι και που πιθανόν οφείλεται?

Να σημειώσω ότι έχω πάρει και 2ο ανεμιστήρα απλά λέω μήπως κάπως ψιλοφτιαχνεται για εφεδρικός η για χρήση σε 2ο δωμάτιο.

Ευχαριστώ.

Δοκιμασε για μια μικρη παραταση.. Λυσε το φτερο και βαλε στον αξονα(να παει μεσα) ψιλό λαδι ή w40.

Και αυτο το βιντεο μπορει να βοηθησει:

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, donstefano είπε

Ευχαριστώ.

Να τον πας για ανακύκλωση.Δεν σώνεται ότι και να του βάλεις και γίνεται επικίνδυνος επειδή αναπτύσει μεγάλη θερμοκρασία από το ζόρισμα και μπορεί να πάρεις καμιά φωτιά. Αν βάλεις την παλάμη σου όταν δουλεύει μετά από αρκετή ώρα θα το καταλάβεις.

Με 12 ευρώ στο leroy είχα πάρει πριν ένα μήνα δαπέδου καινούργιο.Άντε τώρα να έχει 15. 13 ευρώ τον βλέπω.

• Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Να τον πας για ανακύκλωση.Δεν σώνεται ότι και να του βάλεις και γίνεται επικίνδυνος επειδή αναπτύσει μεγάλη θερμοκρασία από το ζόρισμα και μπορεί να πάρεις καμιά φωτιά. Αν βάλεις την παλάμη σου όταν δουλεύει μετά από αρκετή ώρα θα το καταλάβεις.

Με 12 ευρώ στο leroy είχα πάρει πριν ένα μήνα δαπέδου καινούργιο.Άντε τώρα να έχει 15. 13 ευρώ τον βλέπω.

Υπαρχει κολπο ωστε να κρατησει το μοτερ στο επακρο της λειτουργιας του, αλλα επειδη επεσαν οι τιμες δεν αξιζει..!

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Δοκιμασε για μια μικρη παραταση.. Λυσε το φτερο και βαλε στον αξονα(να παει μεσα) ψιλό λαδι ή w40.

Και αυτο το βιντεο μπορει να βοηθησει:

Καλός ο κυρΓιάννης έχει τους θαυμαστές του και εγώ τον βλέπω που και που αλλά σε ορισμένα το τερματίζει.😊

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, donstefano είπε

Ευχαριστώ.

εχω παρομοια εμπειρια με εναν που στην αρχη ουτε καν γυρναει (αυτα τα 10 λεπτα που λες) μετα για κανα λεπτο αφου αρχισει να γυρναει τσιριζει σα τρελο, και τελος δουλευει κανονικα.

ουτε και θυμαμαι ποσα χρονια ειναι ετσι, οποτε το μονο σιγουρο ειναι πως δε θα σου πεθανει τωρα κοντα :P

Δημοσ.

@Lezantas26 @papoys1 @PLACEBO_89

Παιδια εμενα ο ανεμιστηρας ειναι ειδους box fan.

https://www.skroutz.gr/c/427/anemisthres/f/737878/Box-Fan.html?o=ανεμιστηρας

Δεν εκανε κανενα θορυβο περιεργο μονο οτι σας περιεγραψα

Εριξα απο πισω WD40 αντισκωριακο με το κοκκινο το μαρκουτσι μεσα στο μοτερ απο κατι τρυπες και πλεον δουλευει μια χαρα,πιο γρηγορα και αμεσως.

Φιλος ηλεκτρολογος μου ειπε οτι αυτοι οι μικροι δεν εχουν πυκνωτες και με τα συμπτωματα αυτα θελουν wd40 η σπρει γρασσου η αλλιως ανοιγμα καθαρισμα μεσα απο μουργα, σκονες, τριχες.

Ευχαριστω για το χρονο σας!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω 2 μεταλλικους ανεμιστηρες μεγαλους επιτραπεζιους που ειχα αγορασει το 2005 (89ε ο ενας και 65ε ο αλλος). Κανεις τους δεν εχει βγαλει αχνα.

Αγορασα προπερσι δυο μεταλλικους δαπεδου (70ε εκαστος), περισυ χαλασε ο ενας και τωρα ετοιμαζεται και ο αλλος (ιδια περιπου κατασταση, βαζεις μπροστα και στην 1η σκαλα δεν πανε, εβαλα λαδι WD40 στον ενα και σιλικονης στον αλλο, τιποτα).

Πραγματικα οκ το θεμα ποιοτητα το χανουμε μερα με την μερα αλλα και στους ανεμιστηρες; Δηλαδη τι γλυτωνουν τα εργοστασια με το να τους φτιαχνουν ετσι;

Δημοσ.

Έχουμε 7 χαλασμενους ανεμιστήρες στο υπόγειο ακόμα δεν τους πετάξαμε, 2 είναι δυσλειτουργικοι και άλλοι 3 είναι οκ. 

Από αυτούς που χάλασαν. 

Οι δύο άντεξαν 12 χρόνια, ο ένας 10 μέχρι που έσπασε και έγινε θρυψαλα η πτερωτη. 

Ένας άντεξε 3 καλοκαίρια οριακά και ήταν ο τελευταίος. 

2 ανεμιστηρακια μας έπεσαν από το χέρι και έσπασαν. 

Αυτός που αγοράστηκε αρχές 90 και παίρνει βραβείο αντοχής είναι ένα ανεμιστηρακι μάρκας hogen, δεν έχω καταφέρει να βρω τι παράγει αυτή η εταιρεία και αν πουλάει πάλι. Επίσης έχουμε έναν πολύ δυνατό δαπέδου General Electric πρέπει να είναι παμπάλαιος από αρχές 80 μάλλον. 

Ο τελευταίος που πήραμε πέρσι είναι Rohson δαπέδου, ελπίζω να αντέξει και να μην χαλάσει σε 3 χρόνια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...