Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι μου απάντησες, δεν το έκανες. Γράψε εδώ τα αντεπιχειρήματά σου για να μπορέσω να τα καταρρίψω, αλλιώς ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει και μπλα μπλα.

Μου βάζεις βίντεο που λέει "nation-state δε μπορεί να κάνει το 51% attack" επειδή "το bitcoin είναι ήδη πολύ μεγάλο". Αυτό είναι προφανώς άκυρο ως αντεπιχείρημα γιατί, 2 λόγοι που μπορεί να σκεφτεί κανείς σε 10 δευτερόλεπτα

1. Δε μίλησα για nation-state αλλά για mining pool, το οποίο μπορεί πολύ άνετα να βρεθεί στο 51% (και το υπογράμμισα αυτό αλλά όλοι το κάνανε γαργάρα) και
  2. Εντάξει αφού το bitcoin συγκεκριμένα είναι πολύ μεγάλο και όλοι ξέρουμε πως μέχρι να καταστραφεί το σύμπαν θα χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα bitcoin και πως δε θα αλλάξουν ποτέ μέχρι τότε τα δεδομένα σχετικά με το ποιός μπορεί να βρει πόση υπολογιστική ισχύ και με τι κόστος, πάω πάσο.

Η απάντηση του βίντεο μπορεί να είναι πιο πειστική στην ερώτηση που την προκάλεσε, αλλά να ξέρεις η δική μου ερώτηση ήταν άλλη. Λεπτομέρειες.

Σοβαρευτείτε fanboys. Μπορείς να είσαι fanboy και λογικός ταυτόχρονα, αρκεί να προσπαθήσεις.

Αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο πήγε να γίνει πρίν μερικά χρόνια με το cex io. Οι miners ήταν αυτοί που το απέτρεψαν βγαίνοντας απο το poll. Όσο αφορά τις πισίνες η αποτροπή του 51% στηρίζεται στην επαγρύπνηση των miners. 

EDIT: Όπως αναφέρει και ο Αντωνόπουλος στο βίντεο, θα είναι άσκοπο, γιατί οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το νεο blockchain

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν νομίζεις ότι μου απάντησες, δεν το έκανες. Γράψε εδώ τα αντεπιχειρήματά σου για να μπορέσω να τα καταρρίψω, αλλιώς ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει και μπλα μπλα.

Μου βάζεις βίντεο που λέει "nation-state δε μπορεί να κάνει το 51% attack" επειδή "το bitcoin είναι ήδη πολύ μεγάλο". Αυτό είναι προφανώς άκυρο ως αντεπιχείρημα γιατί, 2 λόγοι που μπορεί να σκεφτεί κανείς σε 10 δευτερόλεπτα

1. Δε μίλησα για nation-state αλλά για mining pool, το οποίο μπορεί πολύ άνετα να βρεθεί στο 51% (και το υπογράμμισα αυτό αλλά όλοι το κάνανε γαργάρα) και
  2. Εντάξει αφού το bitcoin συγκεκριμένα είναι πολύ μεγάλο και όλοι ξέρουμε πως μέχρι να καταστραφεί το σύμπαν θα χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα bitcoin και πως δε θα αλλάξουν ποτέ μέχρι τότε τα δεδομένα σχετικά με το ποιός μπορεί να βρει πόση υπολογιστική ισχύ και με τι κόστος, πάω πάσο.

Η απάντηση του βίντεο μπορεί να είναι πιο πειστική στην ερώτηση που την προκάλεσε, αλλά να ξέρεις η δική μου ερώτηση ήταν άλλη. Λεπτομέρειες.

Σοβαρευτείτε fanboys. Μπορείς να είσαι fanboy και λογικός ταυτόχρονα, αρκεί να προσπαθήσεις.

δεν είναι θέμα fanboyσμου αλλά είναι προφανές ότι δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το bitcoin.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και να μου δώσεις μια απάντηση στο τι θεωρέις ότι μπορεί να κάνει κάποιος με 51% mining power. Να αλλοιώσει τις συναλλαγές, να κάνει double spent η να αρχίσει να δημιουργεί νομίσματα από thin air?

Tι έχεις καταλάβει δλδ ότι κάποιος με αυτή την επεξεργαστική μπορεί να βλάψει το δίκτυο? 

τώρα για να επανέλθουμε στο θέμα μας φώτο από ένα mining farm στην Κίνα και όπως συμβαίνει ως συνήθως βρίσκετε δίπλα σε υδροηλεκτρικό σταθμό 

http://www.lifo.gr/articles/world_articles/152762

είπαμε αυτοί οι σταθμοί έχουν ένα πλεονάζον ρεύμα που δεν μπορούν ουτε να το αποθηκεύσουν ούτε να το διαθέσουν και είναι κέρδος να το μετατρέπουν σε bitcoin.

Δημοσ.

δεν είναι θέμα fanboyσμου αλλά είναι προφανές ότι δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί το bitcoin.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και να μου δώσεις μια απάντηση στο τι θεωρέις ότι μπορεί να κάνει κάποιος με 51% mining power. Να αλλοιώσει τις συναλλαγές, να κάνει double spent η να αρχίσει να δημιουργεί νομίσματα από thin air?

Tι έχεις καταλάβει δλδ ότι κάποιος με αυτή την επεξεργαστική μπορεί να βλάψει το δίκτυο?

Το είπα ήδη δυο-τρεις φορές: μπορεί π.χ. να αποτρέψει οποιαδήποτε συναλλαγή δεν του αρέσει. Κάποια απάντηση;

Επίσης βλέπε παρακάτω.

Αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο πήγε να γίνει πρίν μερικά χρόνια με το cex io. Οι miners ήταν αυτοί που το απέτρεψαν βγαίνοντας απο το poll. Όσο αφορά τις πισίνες η αποτροπή του 51% στηρίζεται στην επαγρύπνηση των miners. 

EDIT: Όπως αναφέρει και ο Αντωνόπουλος στο βίντεο, θα είναι άσκοπο, γιατί οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το νεο blockchain

Βεβαίως. Και αυτό ακριβώς είναι το point μου, ότι καταλήγουμε στο "η προστασία παρέχεται από τη δυνατότητά σου να μαζέψεις τα κουβαδάκια σου και να πας σε άλλη παραλία". Αυτό μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο τεχνικά δυνατό για κάποιον στο μέλλον, μπορεί να σημαίνει από το ότι πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα και όλα καλά μέχρι chain split και δεν έχει τελειωμό.

Και το συμπέρασμα που θέλω να καταλήξω είναι: ίσως στην πράξη, all things considered, ένα cryptocurrency να έχει πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά από ένα εθνικό νόμισμα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ειλικρινής η παρουσίαση "αυτά εδώ δεν έχουν προβλήματα τι θα γίνει αν θέλει ο άλλος ντε και καλά να σε γαμήσει".

Και τέλος, άσχετο με το point αλλά σχετικό με το παραπάνω: προσωπικά θεωρώ ότι είναι αδύνατο να έχει συνολικά πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά ένα cryptocurrency επειδή απλά ελλείψει σταθεροποιητικής πολιτικής κεντρικής τράπεζας, η τιμή του είναι ανεμοδείκτης.

Δημοσ.

Πως θα αποτρέψει οποιαδήποτε συναλλαγή αφού τις συναλλαγές τις μεταδίδουν τα node και όχι οι miner? Αντε ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος δεν γουστάρει καποιες συναλλαγές και αποφασίσει να μην τις βάζει στα block του. Θα υπάρχουν ήδη 49% των υπόλοιπων miner που ευχαρίστως θα τις βάλουν στα δικά τους block. Και φυσικά όπως είπα αυτές οι συναλλαγές θα έχουν κάνει ήδη τον γύρω του δικτύου καθώς θα τις έχουν μεταδώσει τα node που δεν σημαίνει ότι ένας με 51% hashpower ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος των node.

Βρες κάτι άλλο να σου απαντήσω. Το κάθε σενάριο έχει την δικιά του απάντηση στο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και έχουν μελετηθεί αρκετά η κάθε περίπτωση κυρίως στο game theory της.

Δημοσ.

Πως θα αποτρέψει οποιαδήποτε συναλλαγή αφού τις συναλλαγές τις μεταδίδουν τα node και όχι οι miner? Αντε ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος δεν γουστάρει καποιες συναλλαγές και αποφασίσει να μην τις βάζει στα block του. Θα υπάρχουν ήδη 49% των υπόλοιπων miner που ευχαρίστως θα τις βάλουν στα δικά τους block. Και φυσικά όπως είπα αυτές οι συναλλαγές θα έχουν κάνει ήδη τον γύρω του δικτύου καθώς θα τις έχουν μεταδώσει τα node που δεν σημαίνει ότι ένας με 51% hashpower ελέγχει και το μεγαλύτερο μέρος των node.

Βρες κάτι άλλο να σου απαντήσω. Το κάθε σενάριο έχει την δικιά του απάντηση στο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και έχουν μελετηθεί αρκετά η κάθε περίπτωση κυρίως στο game theory της.

Εννοει οτι κακοπροαιρετα ο εχων 51% θα χτιζει νεα block μονο πανω στα δικα του προηγουμενα block. Ετσι μακροπροθεσμα τα forks που θα δημιουργουνται θα καταπνιγονται απο αυτον (αφου θα ειναι λιγο πιο γρηγορος συνολικα λογω 51%) και οι συναλλαγες που συμπεριλαμβνανουν οι αλλοι μονιμως θα επιστρεφουν στο pool των unconfirmed.

Τωρα ποιος θα εχει το 51% και θα επιλεξει να φαληρισει τον εαυτο του για καταστρεψει το bitcoin αντι να βγαλει χρηματα? Δεν εχω ιδεα, θεωρητικο προβλημα ειναι.

Και να γινοταν ακομα, θα κατεστρεφε το συγκεκριμενο brand name και οχι τα crypto γενικοτερα που θα επανεκαμπταν, με καλυτερη τεχνολογια στο μελλον.

Προσωπικα και εγω οπως εσυ το θεωρω non-issue.

Δημοσ.

Πως θα αποτρέψει οποιαδήποτε συναλλαγή αφού τις συναλλαγές τις μεταδίδουν τα node και όχι οι miner?

Μου αρέσει που εγώ είμαι που δεν ξέρω από blockchain, αλλά έχω πει το ίδιο πράγμα 3-4 φορές και μόνο ο bspus έχει κάνει τον κόπο να σκεφτεί κάτι τόσο απλό.

Και ναι, το θέμα δεν είναι πως στην πράξη θα κάνει αυτό το πράγμα κάποιος για να σαμποτάρει τον εαυτό του. Το θέμα είναι πως 1) το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να πει κανείς για οποιαδήποτε κεντρική τράπεζα και 2) το ότι δε βγάζει νόημα τώρα δεν πάει να πει ότι δε θα βγάζει νόημα και στο μέλλον υπό διαφορετικές συνθήκες.

Εν κατακλείδι: αλγοριθμική προστασία για τέτοια πράγματα δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Με το Cryptsy τι θα γίνει θα πάρουμε τπτ πίσω τελικά ή μπαααααααααααααααααααα ? :)

Αν ειχες μπει στην συλλογικη μηνυση που εγινε...ισως, καπου, καποτε...

Αλλα για να απαντησω και για εμενα...μπαααααααααααααα....

Δημοσ.

Εννοει οτι κακοπροαιρετα ο εχων 51% θα χτιζει νεα block μονο πανω στα δικα του προηγουμενα block. Ετσι μακροπροθεσμα τα forks που θα δημιουργουνται θα καταπνιγονται απο αυτον (αφου θα ειναι λιγο πιο γρηγορος συνολικα λογω 51%) και οι συναλλαγες που συμπεριλαμβνανουν οι αλλοι μονιμως θα επιστρεφουν στο pool των unconfirmed.

Τωρα ποιος θα εχει το 51% και θα επιλεξει να φαληρισει τον εαυτο του για καταστρεψει το bitcoin αντι να βγαλει χρηματα? Δεν εχω ιδεα, θεωρητικο προβλημα ειναι.

Και να γινοταν ακομα, θα κατεστρεφε το συγκεκριμενο brand name και οχι τα crypto γενικοτερα που θα επανεκαμπταν, με καλυτερη τεχνολογια στο μελλον.

Προσωπικα και εγω οπως εσυ το θεωρω non-issue.

μα δεν μπορεί να το κάνει αυτό με double spent συναλλαγές καθώς τα node θα αρχίσουν να απορρίπτουν την μετάδοση τους πρωτού αρχίσει να τα βάζει στα block του. Ούτε η στρατηγική που αναφέρετε έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και γιαυτό είχα αναφέρει ότι για να έχεις κάποια επιτυχία να καταστρέψεις ένα chain σαν το bitcoin έχει υπολογιστεί ότι χρειαζεσαι πάνω από 60% επεξεργαστικής ισχύς τουλάχιστον και αυτό με αμφίβολα αποτελέσματα.

Βλέπεις κάποιος με 51% δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει 3 block στην σειρά ώστε να μπορέσει να χτίσει με επιτυχία το chain του.

Και το σενάριο φυσικά που περιγράφουμε είναι κάποιος miner να τα κάνει όλα αυτά σε βάθος μερικών ωρών και το υπόλοιπο οικοσύστημα να κάθετε απαθές και απλά να τον κοιτάει.. lol :D

Δημοσ.

Οσον αφορα το θεωρητικο του πραγματος, οπως ειπαμε, θα χτιζει μονο στα δικα του, ασχετα αν οι υπολοιποι εχουν ηδη προχωρησει στο κανονικο chain. Οποτε ουτε τα double spend rejections ουτε τιποτε απο αυτα δεν τον σταματα.

Μπορει να του παρει 1 μηνα η παραπανω αλλα καποια στιγμη το δικο του fork θα αποκτησει περισσοτερα block και θα σκοτωσει το "κανονικο".

Χωρις να ειναι το ιδιο, η λογικη εχει πολλα κοινα με τους φοβους που υπαρχουν για το UASF και το πως θα μπορουσε να κανει overtake το κανονικο chain στο μελλον ακομα και αν για μεγαλο διαστημα δεν εχει hash power, φτανει να την αποκτησει μετα.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι μπορει να κανει καποιος πραγματικα να το σταματησει περα απο το να αλλαξει κατι στο πρωτοκολλο, αλλα αυτο ξερουμε οτι δεν γινεται ετσι απλα. Τι θα κανουνε ολοι οι υπολοιποι δηλαδη, ban το ip του χειροκινητα απο τα nodes τους?

Και δεν μπορει συνεχως να το αλλαζει?

Anyway, θεωρητικο προβλημα ειναι

Δημοσ.

Αν εισαι αραχτός κατω απο το AC ευκολα λες μεγαλα λογια - μέχρι το πρωτο blackout οπως εδω

Άσε με ρε φίλε εμένα με το AC μου και τα blackout σου στο νησάκι σου, και κοίτα να σώσεις κανένα παιδί στην Αφρική που πεινάει, αντί να κάθεσαι να λες ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ από την οθόνη του υπολογιστή σου που καίει τόσο ρεύμα που θα τάιζες 7 οικογένεις στη Ζουαζιλάνδη.

Άντε μπράβο, που θες και φόρουμ τεχνολογίας.

• Like 2
Δημοσ.

Οσον αφορα το θεωρητικο του πραγματος, οπως ειπαμε, θα χτιζει μονο στα δικα του, ασχετα αν οι υπολοιποι εχουν ηδη προχωρησει στο κανονικο chain. Οποτε ουτε τα double spend rejections ουτε τιποτε απο αυτα δεν τον σταματα.

Μπορει να του παρει 1 μηνα η παραπανω αλλα καποια στιγμη το δικο του fork θα αποκτησει περισσοτερα block και θα σκοτωσει το "κανονικο".

Χωρις να ειναι το ιδιο, η λογικη εχει πολλα κοινα με τους φοβους που υπαρχουν για το UASF και το πως θα μπορουσε να κανει overtake το κανονικο chain στο μελλον ακομα και αν για μεγαλο διαστημα δεν εχει hash power, φτανει να την αποκτησει μετα.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τι μπορει να κανει καποιος πραγματικα να το σταματησει περα απο το να αλλαξει κατι στο πρωτοκολλο, αλλα αυτο ξερουμε οτι δεν γινεται ετσι απλα. Τι θα κανουνε ολοι οι υπολοιποι δηλαδη, ban το ip του χειροκινητα απο τα nodes τους?

Και δεν μπορει συνεχως να το αλλαζει?

Anyway, θεωρητικο προβλημα ειναι

Με το UASF η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική από αυτό που περιγράφουμε και ο λόγος είναι αρκετά απλός. Στο σενάριο του UASF έχουμε δύο παράλληλα chain που το ενα το κανονικό chain τα node του αναγνωρίζουν κανονικά όλες τις συναλλαγές και τα block που βρίσκουν στο UASF chain. Και αυτό συμβαίνει γιατί απλά το UASF είναι ένα soft fork και γιαυτό τον λόγο είναι soft fork ώστε οι νέοι κανόνες που μπαίνουν στο δίκτυο να είναι συμβατοί με τους παλιούς.

Αντιθέτως όμως τα UASF είναι επιθετικά προς το legacy chain και δεν αναγνωρίζουν καμία συναλλαγή και block που δεν έχουν ενεργοποιημένο το segwit patch.

Τώρα τι συμβαίνει μακροπρόθεσμα.

Ας πούμε ότι οι miner αρχίζουν να υποστηρίζουν την αλυσίδα του UASF. Αν αυτή η αλυσίδα διορθώσει την δυσκολία της, την εμπιστευτεί η αγορά και αποκτήσει αξία και ξαφνικά αυξήσει την επεξεργαστική της ισχύ τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προλάβει την legacy αλυσίδα και να δημιουργήσει block που είναι σε αριθμό παραπάνω από τα block της legacy αλυσίδας.

Οπως είπαμε η legacy αλυσίδα αναγνωρίζει κανονικά μέχρι εκείνη την ώρα όλα τα block και συναλλαγές του UASF.

Ομως αν ξεπεραστει ο αριθμός των block τότε η legacy αλυσίδα αναγκαστικά κάνει reorg όλο το ιστορικό της ώστε να προσαρμοστεί στο longest chain διαγράφοντας κάθε συναλλαγή και block που μέχρι εκείνη την ώρα δεν αναγνωριζόταν από το UASF. 

To σενάριο όμως που περιέγραψα και που μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την 1 Αυγούστου είναι εφικτό για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί ήδη το μεγαλύτερο μέρος των node και λογισμικού του δικτύου μπορεί να δέχεται ως legit τα block και τις συναλλαγές του UASF και αυτό γιατί ήδη έχει αναβαθμίσει σε αυτό το λογισμικό. Και αυτό φυσικά δεν έγινε από την μια μέρα στην άλλη.

Δημοσ.

Ειναι τραγικο με τις ελειψεις ηλεκτρικου που εχουμε στα νησια και με αφορητες θερμοκρασιες να εχουμε και αυτες τις μλκιες .

Δεν είμαι σχετικός με το θέμα αλλά νομίζω οτι η παραγωγή bitcoins γίνεται κατά τεράστιο ποσοστό σε υπολογιστές και συστήματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα, αν τα νησιά δεν θέλουν ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας ας βάλουνε ΑΠΕ και να μην γκρινιάζουν οι τσομπανόβλαχοι για το πόσο θα τους καταστρέψουν τον τόπο και θα τους ψοφήσουν οι αγελάδες από τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πλαίσια.

Αν εισαι αραχτός κατω απο το AC ευκολα λες μεγαλα λογια - μέχρι το πρωτο blackout οπως εδω

Και καλά κάνουμε, δεν θα καθόμαστε ξέρεις με προβλήματα υγείας να λιώνουμε, εξάλλου εμείς πληρώνουμε την κατανάλωση του A/C οχι εσύ. Aν γουστάρεις βάλε ανεμιστήρα ή πήγαινε για ηλιοθεραπεία.

Δε μιλαμε για μερικες κιλοβατωρες εδω .Μιλαμε οτι ο καθε ενας θεωρητικα μπορει να καταναλώνει τα κερατά του και να του πληρωνουμε και ενα μεγάλο μερος μεσω κοινωνικου τιμολογιου οποτε ειναι και μαγκας και κανει "επενδυσεις" . Τα αλλα για πρασινα eco συνεφακια low carbon profile που παπαριζανε δεν ειναι πια της μόδας μολις μύρισε χρημα έτσι :P ; Και κάποια μέρα θα τα διαγράψουν όλα και θα μεινει  αέρας ...

Ναι δεν ήξερα οτι την επόμενη φορά που θα ανοίξει κάποιος τον υπολογιστή του ή θα πρέπει να καταναλώσει ενέργεια στο σπίτι του θα πρέπει να πάρει και την άδειά σου κιόλας.

Να πω και εγώ κάτι:

1) Οποίος ξαναγοράσει Used κάρτα γραφικών AMD είναι μεγάλο κορόιδο.

2) Ας σκεφτεί ο καθένας μας πως μπορεί να αλλάξει έστω μια μικρή καθημερινή κακή συνήθεια για το καλό του πλανήτη.

3) Αν δε σπείρεις , δε θερίσεις στο τέλος θα τρως bitcoin ( Κυριολεκτικά ) Μάθαμε να δουλεύουμε για αέρα κοπανιστό και να μη παράγουμε τίποτα σε αυτή τη χώρα....

Πες μας εσύ τι κάνεις για το καλό του πλανήτη, δουλεύεις στα χωράφια μήπως; Ά ξέχασα, μάλλον είσαι δημόσιος υπάλληλος και περιμένεις τους άλλους να τα κάνουνε για εσένα.

Δημοσ.

ΝΟΜΙΖΩ τελικά ότι κατάλαβα τι γίνεται: κανείς εδω μέσα δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι και πως βγαίνει το bitcoin, αλλά πολλοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν καταλάβει, και προσπαθούν με buzzwords να το "εξηγήσουν" στους υπόλοιπους, που κι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατάλαβαν γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν εχουν καταλάβει.

Δεν μπορεί ρε παιδιά σε όλα τα θέματα να καταλαβαίνω αν κάποιος μου εξηγήσει κάτι, είτε είναι μαθηματικά, ή φυσική ή βιολογία ή οικονομικά, ή, ή, .. και μόνο στο θέμα του bitcoin να νιώθω βλάκας! Αλλά ίσως και όλη αυτή η μπουρδολογία να είναι μέρος του μυστηρίου και της αίγλης του bitcoin. Iσως αν καταλαβαίναμε τι γίνεται, η απάτη να μη δούλευε ... Οσοι δεν είστε χτεσινοί, θυμηθείτε πόσοι "ειδικοί" είχαν ξεπηδήσει στην τρέλλα του Χρηματιστηρίου και σου εξηγούσαν περισπούδαστα γιατί σήμερα ανεβαίνει τούτη η μετοχή και αύριο η άλλη .. καιτελικά όλα ήταν ΦΟΥΣΚΕΣ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...