Heybro Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Η ουσία είναι να επωφεληθουμε από όλο αυτό. Τώρα το τι ακριβώς είναι τα cryptocoins ας το αφήσουμε για πιο εξειδικευμένα άτομα στο αντικείμενο. Η πτώση τις τελευταίες 10 μέρες είναι πολύ μεγάλη. 1
polaki Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Η ουσία είναι να επωφεληθουμε από όλο αυτό. Τώρα το τι ακριβώς είναι τα cryptocoins ας το αφήσουμε για πιο εξειδικευμένα άτομα στο αντικείμενο. Η πτώση τις τελευταίες 10 μέρες είναι πολύ μεγάλη. Τώρα είναι καλή ευκαιρία, το bitcoin τείνει να ανεβαίνει όταν υπάρχουν πολιτικές εξελήξεις και θεωρώ ότι οι εκλογες στη Γερμανία θα το εκτιναξουν σε επίπεδα άνω των 2,500. Σε σχέση με το χαμηλό που είναι τώρα, αξίζει κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει τότε. Οσοι δεν είστε χτεσινοί, θυμηθείτε πόσοι "ειδικοί" είχαν ξεπηδήσει στην τρέλλα του Χρηματιστηρίου και σου εξηγούσαν περισπούδαστα γιατί σήμερα ανεβαίνει τούτη η μετοχή και αύριο η άλλη .. καιτελικά όλα ήταν ΦΟΥΣΚΕΣ ! Το φούσκωμα μιας μετοχής το υποστήριζε μία φήμη είτε αληθινή είτε ψεύτικη ότι η τάδε εταιρία ΘΑ κάνει κάτι, πχ επένδυση ή εξαγορά μιας άλλης, που "έδειχνε" ότι είναι δυνατή και άρα θα ανέβει η αξία της επιχείρησης. Φυσικά και βασίστηκε σε φούσκα όπως λες, πίσω όμως από τη φούσκα αυτή τα dynamics ήταν πραγματικά. Καλή είδηση -> πολλοί αγοραστές -> άνοδος τιμής. Ακριβώς τα ίδια dynamics κυριαρχούν και σήμερα, και ΑΚΟΜΑ βγαίνουν λεφτά από το χρηματιστήριο με τον τρόπο που ΠΡΕΠΕΙ να βγαινουν, δηλαδή μέσω της σωστής πληροφόρισης για ΚΑΤΙ. Απλά παλιά έβγαζε (και έχανε) λεφτά και η καθαρίστρια της πολυκατοικίας με μοναδικές γνώσεις τη διαφορά της χλωρίνης κλινεξ με άρωμα λεμόνι σε σχέση με την χλωρίνη του Lidl... κανείς εδω μέσα δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι και πως βγαίνει το bitcoin, αλλά πολλοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν καταλάβει, και προσπαθούν με buzzwords να το "εξηγήσουν" στους υπόλοιπους, που κι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατάλαβαν γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν εχουν καταλάβει. Αυτοί που "πρέπει" να καταλάβουν, καταλαβαίνουν μια χαρά (όχι δεν είμαι μέσα σε αυτούς) και επενδύουν τώρα τη γνώση τους ώστε σε 10 χρόνια να μην ξαναχρειαστεί να δουλέψουν ποτέ και για τίποτα. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στο να αγοράζουμε όταν είναι χαμηλά και να πουλάμε όταν είναι ακριβά μπας και βγάλουμε κανένα χαρτζιλίκι. Το οποίο βγαίνει, αλλά τί να το κάνεις όταν η αγοραστική σου (μου) δύναμη είναι της τάξης των 2 μάξιμουμ 3 bitcoin.. 1
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 ΝΟΜΙΖΩ τελικά ότι κατάλαβα τι γίνεται: κανείς εδω μέσα δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι και πως βγαίνει το bitcoin, αλλά πολλοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν καταλάβει, και προσπαθούν με buzzwords να το "εξηγήσουν" στους υπόλοιπους, που κι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατάλαβαν γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν εχουν καταλάβει. Δεν μπορεί ρε παιδιά σε όλα τα θέματα να καταλαβαίνω αν κάποιος μου εξηγήσει κάτι, είτε είναι μαθηματικά, ή φυσική ή βιολογία ή οικονομικά, ή, ή, .. και μόνο στο θέμα του bitcoin να νιώθω βλάκας! Αλλά ίσως και όλη αυτή η μπουρδολογία να είναι μέρος του μυστηρίου και της αίγλης του bitcoin. Iσως αν καταλαβαίναμε τι γίνεται, η απάτη να μη δούλευε ... Οσοι δεν είστε χτεσινοί, θυμηθείτε πόσοι "ειδικοί" είχαν ξεπηδήσει στην τρέλλα του Χρηματιστηρίου και σου εξηγούσαν περισπούδαστα γιατί σήμερα ανεβαίνει τούτη η μετοχή και αύριο η άλλη .. καιτελικά όλα ήταν ΦΟΥΣΚΕΣ ! Σε διαβεβαιώ ότι το ίδιο έλεγε κάποιος στις αρχές του 90 με το internet. και στο γράφω γιατί το έχω ζήσει
tsakfot Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 ΝΟΜΙΖΩ τελικά ότι κατάλαβα τι γίνεται: κανείς εδω μέσα δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι είναι και πως βγαίνει το bitcoin, αλλά πολλοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν καταλάβει, και προσπαθούν με buzzwords να το "εξηγήσουν" στους υπόλοιπους, που κι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατάλαβαν γιατί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι δεν εχουν καταλάβει. Δεν μπορεί ρε παιδιά σε όλα τα θέματα να καταλαβαίνω αν κάποιος μου εξηγήσει κάτι, είτε είναι μαθηματικά, ή φυσική ή βιολογία ή οικονομικά, ή, ή, .. και μόνο στο θέμα του bitcoin να νιώθω βλάκας! Αλλά ίσως και όλη αυτή η μπουρδολογία να είναι μέρος του μυστηρίου και της αίγλης του bitcoin. Iσως αν καταλαβαίναμε τι γίνεται, η απάτη να μη δούλευε ... Οσοι δεν είστε χτεσινοί, θυμηθείτε πόσοι "ειδικοί" είχαν ξεπηδήσει στην τρέλλα του Χρηματιστηρίου και σου εξηγούσαν περισπούδαστα γιατί σήμερα ανεβαίνει τούτη η μετοχή και αύριο η άλλη .. καιτελικά όλα ήταν ΦΟΥΣΚΕΣ ! Εγώ θα στο θέσω διαφορετικά geostratis. Αν καταλάβεις πως λειτουργεί σήμερα το 10ευρω που έχουμε στις τσέπες μας, καθώς και η χρεωστική - πιστωτική κάρτα, άλλο τόσο τότε θα καταλάβεις και το Bitcoin. Επειδή όμως όπως και η πλειονότητα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) έχουμε συνηθίσει να συναλλαγόμαστε με χαρτάκια , πλαστικές κάρτες και παλιότερα με χρυσά / ασημένια νομίσματα , πέτρες και πούπουλα, δεν έχουμε αναρωτηθεί από που προκύπτει η αξία τους. Εμένα ο ενθουσιασμός μου για το Blockchain προκύπτει από την τεχνολογία αυτή καθαυτή ,που παράγει και όλα τα παράγωγα τύπου Bitcoin - Monero - Golum etc. και διαβάζω 1,5 χρόνο τουλάχιστο για να καταλάβω πως λειτουργεί. Οικονομικά δυστυχώς δεν σκαμπάζω. Η αλήθεια είναι πως η επανάσταση που θα φέρει, είναι επιπέδου Internet στα 90's. 2
polaki Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Εμένα ο ενθουσιασμός μου για το Blockchain προκύπτει από την τεχνολογία αυτή καθαυτή ,που παράγει και όλα τα παράγωγα τύπου Bitcoin - Monero - Golum etc. και διαβάζω 1,5 χρόνο τουλάχιστο για να καταλάβω πως λειτουργεί. Οικονομικά δυστυχώς δεν σκαμπάζω. Η αλήθεια είναι πως η επανάσταση που θα φέρει, είναι επιπέδου Internet στα 90's. Δεν χρειάζεται να σκαμπάζεις οικονομικά, χρήματα (μέχρι όπου μπορεί ο καθένας με βάσει το κεφάλαιο και το ρίσκο που θέλει να πάρει) μπορεί να βγάλει ο καθένας. Για παράδειγμα αναρωτήθηκε κανείς γιατί έπεσε τόσο πολύ το bitcoin ενώ μιλάμε? Έπεσε γιατί υπάρχουν πληροφορίες για κάποιου είδους αλλαγή στην τεχνολογία, δεν θα αναφερθώ περισσότερο γιατί δεν έχει σημασία στο συγκεκριμένο πόστ που κάνω. Σημασία έχει να έχει κάποιος τα μάτια του ανοικτά, ώστε να δει πως θα επωφεληθεί από αυτό. Αλλαγή στην τεχνολογία λοιπόν θα προκαλέσει 2 πράγματα, είτε άνοδο του bitcoin, είτε πτώση. Ο κόσμος όμως δεν θέλει πολύ ρίσκο, και με δεδομένη την εκτόξευση της αξίας μέσα σε λίγους μόνο μήνες (Μάρτιο ήταν στα 1000 ευρώ), υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό χρηστών που ΔΕΝ θέλει το ρίσκο, και αφού αγόρασε στα 1000 ή και χαμηλότερα, τώρα στα 2,200 που ήταν έχει τεράστειο περιθώριο κέρδους, ΑΡΑ ΠΟΥΛΑΕΙ, επειδή δεν θέλει να πάρει το ρίσκο του να χάσει αξία. Ακόμα και τώρα στα 1700 κάποιος να πουλήσει, ναι μεν έχει "χάσει" 500 ευρώ σε σχέση με πριν 2-3 μόλις μέρες, αλλά είναι και πάλι πολύ κερδισμένος αν είχε αγοράσει πριν τον Απρίλιο. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι θα γίνει το εξής, και εδώ θα είμαστε να το κρίνουμε σε λίγο διάστημα.. Οι 3 μέρες αυτές μας έχουν ήδη δείξει το πόσο μπορεί να πέσει η αξία σε σχέση με τις πληροφορίες για τις αλλαγές που είπαμε. Θεωρώ λοιπόν ότι το νόμισμα δεν θα πέσει άλλο, μάλιστα ήδη ανεβαίνει. 1 Αυγούστου θα γίνει η αλλαγή, και θεωρώ ότι το νόμισμα θα ανέβει περισσότερο από τα 2,200 που ήταν πριν, ίσως όχι άμεσα, αλλά μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου. Συνεπώς θεωρώ ότι είναι ευκαιρία τώρα να αγοράσει κάποιος γιατί σε μόλις 2 με 3 εβδομάδες θα έχει κέρδος. Το πώς θα διαχειριστεί το κέρδος είναι δικό του θέμα. Σε προσωπικό επίπεδο, αν είχα κάποιο σχετικά σοβαρό κεφάλαιο να επενδύσω (της τάξης των 20-30 bitcoins) θα παράταγα τα μισά στην άκρη και θα τα ξέχναγα τελείως για 5-6 χρόνια ότι υπήρχαν και θα "έπαιζα" με τα υπόλοιπα.
cynix Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δεν χρειάζεται να σκαμπάζεις οικονομικά, χρήματα (μέχρι όπου μπορεί ο καθένας με βάσει το κεφάλαιο και το ρίσκο που θέλει να πάρει) μπορεί να βγάλει ο καθένας. Για παράδειγμα αναρωτήθηκε κανείς γιατί έπεσε τόσο πολύ το bitcoin ενώ μιλάμε? Έπεσε γιατί υπάρχουν πληροφορίες για κάποιου είδους αλλαγή στην τεχνολογία, δεν θα αναφερθώ περισσότερο γιατί δεν έχει σημασία στο συγκεκριμένο πόστ που κάνω. Σημασία έχει να έχει κάποιος τα μάτια του ανοικτά, ώστε να δει πως θα επωφεληθεί από αυτό. Αλλαγή στην τεχνολογία λοιπόν θα προκαλέσει 2 πράγματα, είτε άνοδο του bitcoin, είτε πτώση. Ο κόσμος όμως δεν θέλει πολύ ρίσκο, και με δεδομένη την εκτόξευση της αξίας μέσα σε λίγους μόνο μήνες (Μάρτιο ήταν στα 1000 ευρώ), υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό χρηστών που ΔΕΝ θέλει το ρίσκο, και αφού αγόρασε στα 1000 ή και χαμηλότερα, τώρα στα 2,200 που ήταν έχει τεράστειο περιθώριο κέρδους, ΑΡΑ ΠΟΥΛΑΕΙ, επειδή δεν θέλει να πάρει το ρίσκο του να χάσει αξία. Ακόμα και τώρα στα 1700 κάποιος να πουλήσει, ναι μεν έχει "χάσει" 500 ευρώ σε σχέση με πριν 2-3 μόλις μέρες, αλλά είναι και πάλι πολύ κερδισμένος αν είχε αγοράσει πριν τον Απρίλιο. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι θα γίνει το εξής, και εδώ θα είμαστε να το κρίνουμε σε λίγο διάστημα.. Οι 3 μέρες αυτές μας έχουν ήδη δείξει το πόσο μπορεί να πέσει η αξία σε σχέση με τις πληροφορίες για τις αλλαγές που είπαμε. Θεωρώ λοιπόν ότι το νόμισμα δεν θα πέσει άλλο, μάλιστα ήδη ανεβαίνει. 1 Αυγούστου θα γίνει η αλλαγή, και θεωρώ ότι το νόμισμα θα ανέβει περισσότερο από τα 2,200 που ήταν πριν, ίσως όχι άμεσα, αλλά μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου. Συνεπώς θεωρώ ότι είναι ευκαιρία τώρα να αγοράσει κάποιος γιατί σε μόλις 2 με 3 εβδομάδες θα έχει κέρδος. Το πώς θα διαχειριστεί το κέρδος είναι δικό του θέμα. Σε προσωπικό επίπεδο, αν είχα κάποιο σχετικά σοβαρό κεφάλαιο να επενδύσω (της τάξης των 20-30 bitcoins) θα παράταγα τα μισά στην άκρη και θα τα ξέχναγα τελείως για 5-6 χρόνια ότι υπήρχαν και θα "έπαιζα" με τα υπόλοιπα. Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...
polaki Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται... Ότι και να κάνει ο λύκος, εγώ ξέρω ότι σε προσωπικό επίπεδο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος τις τελευταίες 3-4 μέρες, και ας μην χρειάζεται ΚΑΝ να καταλάβω πως λειτουργεί κάποιος αλγόριθμος. Αφήνω τους άλλους να ασχολούνται με τα δέντρα, και να χάνουν ολόκληρο δάσος.
Heybro Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ότι και να κάνει ο λύκος, εγώ ξέρω ότι σε προσωπικό επίπεδο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος τις τελευταίες 3-4 μέρες, και ας μην χρειάζεται ΚΑΝ να καταλάβω πως λειτουργεί κάποιος αλγόριθμος. Αφήνω τους άλλους να ασχολούνται με τα δέντρα, και να χάνουν ολόκληρο δάσος. Eδω εγω πηγα εκανα ebanking να αγορασω κανα νομισμα και οτι γινει.Εκατομμυρια βγαζουν απο το πουθενα.
defacer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Βλέπεις κάποιος με 51% δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει 3 block στην σειρά ώστε να μπορέσει να χτίσει με επιτυχία το chain του. Και το σενάριο φυσικά που περιγράφουμε είναι κάποιος miner να τα κάνει όλα αυτά σε βάθος μερικών ωρών και το υπόλοιπο οικοσύστημα να κάθετε απαθές και απλά να τον κοιτάει.. lol Κοίτα, δεν έχει και πολύ νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση όταν επιλέγεις, λόγω fanboyism ή οτιδήποτε άλλο που δε γνωρίζω, να μη την πάρεις στα σοβαρά. Εδώ ο bspus που τον υπολογίζεις πολύ περισσότερο κάνει το δικηγόρο του διαβόλου και πάλι λες άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Δε μπορούμε βέβαια να υπολογίσουμε μαθηματικά χωρίς να δεχτούμε μια Χ πιθανοτική κατανομή για το ποιός θα καταφέρει να κάνει mine το επόμενο block, αλλά και μόνο το γεγονός ότι χωρίς να αναφέρεις τίποτα τέτοιο βγάζεις μόνος σου ένα νούμερο 60% για να παίξουμε την κολοκυθιά λέει πολλά. Τελείως ενδεικτικά, αν υποθέσουμε 50/50 mining power split, 3 blocks στη σειρά για να είσαι successful και σταθερή PDF για την πιθανότητα να κάνεις mine εσύ, θέλει 8 προσπάθειες για να τα καταφέρεις. Η κάθε μία από αυτές θα πάρει το πολύ 3 * 10 λεπτά πες (time to mine block) μισή ώρα (οι περισσότερες θα είναι αποτυχημένες και θα πάρουν λιγότερο) οπότε μέσες άκρες με 50%+1 του mining power, αν δεν υπολογίσουμε variance τότε σε 4 ώρες έχεις πάρει τον έλεγχο του blockchain (ναι ναι μπλα μπλα μπλα θα γίνει fork και θα σε βγάλουν έξω). Αυτά. Σόρι που το λέω αλλά είσαι fanboy και όχι σοβαρός συνομιλητής, γιατί ακόμα κι αν είχα όλο το άδικο του κόσμου στο τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να αναγνωρίσεις πού έχω δίκιο αντί να βγάζεις τα 60% από εσύ μόνο ξέρεις που. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από defacer
mike299 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Εγώ που δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λέτε, θέλω να ρωτήσω το εξής για να δω πόσο πραγματικό είναι το σενάριο που συζητάτε τόσα post τώρα. Πόσο εύκολο/πιθανό είναι να αποκτήσει κάποιος το 51% του mining?
Zaknafein Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Το ενδεχόμενο για 51% attack, τα συνεπαγόμενα forks κτλ είναι ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα που μέχρις στιγμής δεν έχει λύση, αλλά επιρρεάζει περισσότερο τα (σχετικά) μικρότερα σε ισχύ δίκτυα, στα οποία υπάρχει σαφώς η ανησυχία όταν κάποιο pool έχει σταθερά 51%+ του δικτύου, αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι miners έχουν μια τάση αυτορρύθμισης (όχι ότι αποτελεί λύση/εγγύηση αυτό). Στα μεγαλύτερα είναι περισσότερο θεωρητικό ζήτημα, παρά πρακτικό, όχι γιατί είναι αδύνατο, αλλά γιατί έχει τόσο υψηλό κόστος που το καθιστά ένα σενάριο με πολύ μικρές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. @mike299 Σκέψου ότι μια κάρτα γραφικών αξίας 200-250€ (άσχετο αν είναι sold out και έχει τώρα 300-350€) έχει ισχύ ~30Mh/s και το δίκτυο του Ethereum είναι κάπου στα 86 Th/s. Οπότε κάποιος απ'το 0 απλά δεν μπορεί να μαζέψει αρκετή ισχύ για να το κάνει αυτό. Πιο πιθανό σενάριο είναι να συγχωνευτούν κάποια ήδη μεγάλα pools (όπου pool = ομάδα miners που συνεργάζονται) και έτσι κάποιο pool να πάει 51%+. Το ερωτηματικό είναι γιατί να το κάνουν αυτό οι διαχειριστές των pool, αφού η αβεβαιότητα και μόνο θα προκαλέσει πτώση στην ισοτιμία και άρα μειωμένα κέρδη για τους miners, οι οποίοι λογικά θα στραφούν σε άλλα pools για να το αποφύγουν αυτό, με συνέπεια πτώση και για τα κέρδη των διαχειριστών (Οι διαχειριστές συνήθως καρπώνονται μια μικρή προμήθεια από τους miners, της τάξης του 0.5-1% συνήθως, οπότε λιγότεροι miners = λιγότερα έσοδα για το pool). Για να μείνω στο αρχικό θέμα, οι 20-25 TWh των cryptos είναι ένα τίποτα κυριολεκτικά, όταν η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας ήταν στο επίπεδο των 110,000 TWh το 2013. 1
Heybro Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Εγώ που δεν καταλαβαίνω τίποτα από όσα λέτε, θέλω να ρωτήσω το εξής για να δω πόσο πραγματικό είναι το σενάριο που συζητάτε τόσα post τώρα. Πόσο εύκολο/πιθανό είναι να αποκτήσει κάποιος το 51% του mining? Και να σου πουν δεν θα καταλάβεις. Όπως δεν καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι. Η ουσία είναι ότι αν κάποιος έδινε 200 ευρώ τον Μάρτιο και αγόραζε ethereum τώρα θα είχε 6 7 χιλιάρικα. Από το πουθενά. Τώρα αυτά που λένε είναι πολύ εξειδικευμένα. 1
zio10 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Και να σου πουν δεν θα καταλάβεις. Όπως δεν καταλαβαίνουμε οι περισσότεροι. Η ουσία είναι ότι αν κάποιος έδινε 200 ευρώ τον Μάρτιο και αγόραζε ethereum τώρα θα είχε 6 7 χιλιάρικα. Από το πουθενά. Τώρα αυτά που λένε είναι πολύ εξειδικευμένα. Αυτό ακριβώς...αεριτζίδικα λεφτά εντελώς. Σκέψου να είχες πάρει ή να είχες βγάλει btc πριν 5 χρόνια ας πούμε....
Heybro Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Αυτό ακριβώς...αεριτζίδικα λεφτά εντελώς. Σκέψου να είχες πάρει ή να είχες βγάλει btc πριν 5 χρόνια ας πούμε.... Θέλει να βλέπεις μπροστά. Αυτό θέλω να προλάβω με κάποιο άλλο νόμισμα όπως έγινε με bitcoin etherium zcash dash. 3 4 χιλιάρικα να βγάλω μια χαρά θα είναι σε βάθος 1 2 χρόνων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα