paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Το ίδιο δεν γίνεται και με τις ηλεκτρονικές μεταφορές κλασσικού χρήματος; Ποιο είναι το πλεονέκτημα των κρυπτονομισμάτων εδώ αφού και στις δύο περιπτώσεις κάποιος μεσολαβεί και παίρνει μια προμήθεια; Πολύ σωστά. Το κρυπτονόμισμα δεν έχει πλεονέκτημα έναντι του πενηντάρικου όταν πας στο σούπερ μάρκετ. Γι' αυτό και δεν καίγεται το σούπερ μάρκετ να δεχθεί κάτι τέτοιο (αν και με την μείωση των μετρητών και το 2-3% καπέλο που χάνει από την χρήση των καρτών, μπορεί να αλλάξει). Το κρυπτονόμισμα έχει πλεονέκτημα έναντι των μετρητών στην προβλεψιμότητα του ρυθμού παραγωγής. Το ένα εξαρτάται από (αλγόριθμο, consensus) και το δεύτερο από (πολιτικούς, τράπεζες). Πολλοί θεωρούμε το 1ο ως έχων λιγότερο ρίσκο. 4
BihlX Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Αυτα αντιστοιχουν σε πραγματικες οικονομιες των χωρων με βαση τους δεικτες οικονομιας και οικων αξιολογησης Ο χρυσός σε τι βαση είναι...? Αυτό είναι και το bitcoin ουσιαστικά...ψηφιακός χρυσός.
mech35 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Βασικά το πρόβλημα είναι ο pow αλγόριθμος (proof of work) που απαιτεί υψηλή υπολογιστική ισχύ και όχι το bitcoin. Την ίδια δουλειά την κάνουν και τόσοι άλλοι αλγόριθμοι όπως π.χ. pos και dpos μόνο με την ενέργεια που καίει ένας server. Η τεχνολογία του blockchain είναι το κύριο ζητούμενο και όχι ο τρόπος υλοποίησης της. Αυτός αλλάζει. Το ίδιο δεν γίνεται και με τις ηλεκτρονικές μεταφορές κλασσικού χρήματος; Ποιο είναι το πλεονέκτημα των κρυπτονομισμάτων εδώ αφού και στις δύο περιπτώσεις κάποιος μεσολαβεί και παίρνει μια προμήθεια; γενικά έχεις δίκιο για τα fees, αν και υπάρχουν cryptos με κυριολεκτικά μηδενικά fees. Στο κομμάτι της μεταφοράς όμως εγώ δεν μπορώ να στείλω αύριο 10K δολλάρια στις ΗΠΑ ούτε αντιστοίχως ένας Κινέζος να τα βγάλει απ'την Κίνα. Η μεταφορά με cryptos θα γίνει μέσα σε λίγα λεπτά και θα μου κοστίσει λίγα cents ανεξαρτήτως ποσού. 1
Xarh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εγώ δεν έχω πάρει μία απάντηση, στην ερώτηση "τι προσφέρεις με το mining, για να πληρώνεσαι με bitcoin;" Συνεχίζω να λέω "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" (δεν το έχω διαβάσει κάπου...), ότι με το minning, "αγοράζουν" από εμάς μία υπηρεσία, την παραγωγή ή υποβοήθηση των γραφικών των online παιχνιδιών. Δηλαδή παίζοντας εγώ κάποια είδη online παιχνιδιών (όχι όλα), κάποιος άλλος κάνοντας "mining", σηκώνει με την κάρτα γραφικών του όλη ή μέρος της επεξεργαστικής ισχύς που χρειάζομαι εγώ. Όλοι αυτοί που μιλάνε για παραγωγή "αλγορίθμων" με κάρτες γραφικών, πως τους διέφυγε ότι αυτή είναι μία εργασία για τους κυρίως επεξεργαστές, κυρίως, και όχι για κάρτες γραφικών με επεξεργαστές για "συγκεκριμένη δουλειά"; Και για να κλείσω, όσο αυξάνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση, και τα free online games θα είναι μία πολύ ωραία λύση, και για όσο όλοι πιστεύουν ότι τα νομίσματα εξορύσονται, θα υπάρχει και αυξάνει αυτή η φούσκα. Θέλω σχόλια, το τραβάει ο οργανισμός μου! 1
paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 "τι προσφέρεις με το mining, για να πληρώνεσαι με bitcoin;" Δεν πληρώνεσαι με bitcoin, παράγεις το bitcoin όπως η μηχανή του Ευρώ παράγει ευρώ με την μέθοδο της εκτύπωσης ή όπως το μεταλλείο παράγει μια ουγκιά χρυσού. 1
Orpheas1992 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εγώ δεν έχω πάρει μία απάντηση, στην ερώτηση "τι προσφέρεις με το mining, για να πληρώνεσαι με bitcoin;" Συνεχίζω να λέω "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" (δεν το έχω διαβάσει κάπου...), ότι με το minning, "αγοράζουν" από εμάς μία υπηρεσία, την παραγωγή ή υποβοήθηση των γραφικών των online παιχνιδιών. Δηλαδή παίζοντας εγώ κάποια είδη online παιχνιδιών (όχι όλα), κάποιος άλλος κάνοντας "mining", σηκώνει με την κάρτα γραφικών του όλη ή μέρος της επεξεργαστικής ισχύς που χρειάζομαι εγώ. Όλοι αυτοί που μιλάνε για παραγωγή "αλγορίθμων" με κάρτες γραφικών, πως τους διέφυγε ότι αυτή είναι μία εργασία για τους κυρίως επεξεργαστές, κυρίως, και όχι για κάρτες γραφικών με επεξεργαστές για "συγκεκριμένη δουλειά"; Και για να κλείσω, όσο αυξάνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση, και τα free online games θα είναι μία πολύ ωραία λύση, και για όσο όλοι πιστεύουν ότι τα νομίσματα εξορύσονται, θα υπάρχει και αυξάνει αυτή η φούσκα. Θέλω σχόλια, το τραβάει ο οργανισμός μου! Εκτός από πλήρη άγνοια για το τι είναι το κρυπτοσυνάλλαγμα και πώς δουλεύει, οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις τρομερή φαντασία. https://coinmarketcap.com/
Bigi444444 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 σε αυτά τα έξοδα του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να υπολογίσουμε. Τα έξοδα μισθοδοσίας υπαλλήλων, διευθυντικών στελεχών κτλ. Τα έξοδα συντήρησης όλων των υποκαταστημάτων. Στο mining του bitcoin δεν συμβαίνει κάτι παράξενο ένας μικρό μαθηματικό puzzle τρέχει που δυσκολεύει όσο αυξάνετε και η δυσκολία του mining. Είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος αλλά δεν είναι κάτι ύποπτο ούτε έχει κάποιον σκοπό άλλο από πίσω. Το ίδιο puzzle τρέχει συνέχεια και κάθε 10 λεπτά στο δίκτυο. Νομίζω ότι η ένασταση αφορά στο περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής των κρυπτονομισμάτων, όχι στο οικονομικό/παραδοσιακά χρηματικό.Στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουν δηλαδή.Το οποίο ομολογουμένως με ενοχλεί κι εμένα ως ένα βαθμό και ας είμαι υπέρμαχος των cryptos.
zio10 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εγώ δεν έχω πάρει μία απάντηση, στην ερώτηση "τι προσφέρεις με το mining, για να πληρώνεσαι με bitcoin;" Συνεχίζω να λέω "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" (δεν το έχω διαβάσει κάπου...), ότι με το minning, "αγοράζουν" από εμάς μία υπηρεσία, την παραγωγή ή υποβοήθηση των γραφικών των online παιχνιδιών. Δηλαδή παίζοντας εγώ κάποια είδη online παιχνιδιών (όχι όλα), κάποιος άλλος κάνοντας "mining", σηκώνει με την κάρτα γραφικών του όλη ή μέρος της επεξεργαστικής ισχύς που χρειάζομαι εγώ. Όλοι αυτοί που μιλάνε για παραγωγή "αλγορίθμων" με κάρτες γραφικών, πως τους διέφυγε ότι αυτή είναι μία εργασία για τους κυρίως επεξεργαστές, κυρίως, και όχι για κάρτες γραφικών με επεξεργαστές για "συγκεκριμένη δουλειά"; Και για να κλείσω, όσο αυξάνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση, και τα free online games θα είναι μία πολύ ωραία λύση, και για όσο όλοι πιστεύουν ότι τα νομίσματα εξορύσονται, θα υπάρχει και αυξάνει αυτή η φούσκα. Θέλω σχόλια, το τραβάει ο οργανισμός μου! Πως το σκέφτηκες αυτό ρε συ;! Δεν κατάλαβα ακριβώς τι σχέση έχει η παγκόσμια οικονομική κρίση με τα free online games! Πως το συνδέεις δηλαδή. Ποιος ωφελείται από αυτό που λες; Οι εταιρείες που βγάζουν τα online games; (Δεν τα λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σκέψη σου).
mech35 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Εγώ δεν έχω πάρει μία απάντηση, στην ερώτηση "τι προσφέρεις με το mining, για να πληρώνεσαι με bitcoin;" Συνεχίζω να λέω "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" (δεν το έχω διαβάσει κάπου...), ότι με το minning, "αγοράζουν" από εμάς μία υπηρεσία, την παραγωγή ή υποβοήθηση των γραφικών των online παιχνιδιών. Δηλαδή παίζοντας εγώ κάποια είδη online παιχνιδιών (όχι όλα), κάποιος άλλος κάνοντας "mining", σηκώνει με την κάρτα γραφικών του όλη ή μέρος της επεξεργαστικής ισχύς που χρειάζομαι εγώ. Όλοι αυτοί που μιλάνε για παραγωγή "αλγορίθμων" με κάρτες γραφικών, πως τους διέφυγε ότι αυτή είναι μία εργασία για τους κυρίως επεξεργαστές, κυρίως, και όχι για κάρτες γραφικών με επεξεργαστές για "συγκεκριμένη δουλειά"; Και για να κλείσω, όσο αυξάνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση, και τα free online games θα είναι μία πολύ ωραία λύση, και για όσο όλοι πιστεύουν ότι τα νομίσματα εξορύσονται, θα υπάρχει και αυξάνει αυτή η φούσκα. Θέλω σχόλια, το τραβάει ο οργανισμός μου! Καταρχάς δεν έχω ιδέα που κολλάνε τα παιχνίδια. Οι κάρτες γραφικών χρησιμοποιούνταν μία περίοδο γιατί πρόσφεραν υψηλότερη υπολογιστική ισχύ από τις cpu. Τώρα στο btc χρησιμοποιούνται τα asics. Στο γιατί χρειάζονται οι miners. Το bitcoin λειτουργεί πάνω στο blockchain. Το blockchain είναι μία αλυσίδα που αποθηκεύει όλες τις συναλλαγές που έγιναν ποτέ στο δίκτυο και είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους. Το blockchain ελέγχεται από nodes χρηστών για να επαληθευτεί η εγκυρότητά του. Όταν εγώ στείλω μία συναλλαγή αυτή θα μπει σε ένα block το οποίο θα αποθηκευτεί με την σειρά του για πάντα στο blockchain. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να δημιουγηθεί και ένα δεύτερο blockchain με τελευταίο block διαφορετικό από το δικό μου. Αυτό μπορεί να γινει πχ γιατί κάποιος άλλος miner έβαλε άλλο block στην αλυσίδα αντί για το δικό μου και τα nodes που ήταν πιο κοντά σε αυτόν είδαν αυτό το blockchain πρώτο. Τότε στο δίκτυο υπάρχουν 2 αλυσίδες μία στην οποία έχει γίνει η συναλλαγή μου και μία όχι. Εξ 'ορισμού όμως θα επιβιώσει μόνο η πιο μακριά αλυσίδα, συνήθως αυτή δηλαδή στην οποία θα προστεθεί επόμενο block πρώτα. Στην μία περίπτωση η συναλλαγή θα είναι σαν να μην έγινε και τα λεφτα μου μου επιστρέφονται και στην άλλη η πληρωμή έγινε κανονικα, τελικά όμως μόνο μία από τις δύο μπορεί να υπάρξει. Τι γίνεται όμως αν κάποιος φτιάξει επίτηδες μία αλυσίδα με 1 block παραπάνω ώστε να ακυρώσει την αλυσίδα και κατ'επέκταση την συναλλαγή μου? Εδώ έρχονται οι miners, βλέπεις αυτοί έχοντας ως σκοπό να πάρουν τα 12.5 btc που αυτή την στιγμή παίρνουν για κάθε block που δημιουργούν ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα το βρει πρώτος. Αποτέλεσμα είναι να απαιτείται τεράστια υπολογιστική ισχύς για βρεθεί αυτό το 1 block. Κατα συνέπεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για κάποιον να δημιουργήσει τα 2 block που χρειάζονται για να ακυρώσει την συναλλαγή μου. Πρακτικά λοιπόν μετά από 6 block είναι αδύνατον για μια συναλλαγή να αντιστραφεί.
Xarh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δεν πληρώνεσαι με bitcoin, παράγεις το bitcoin όπως η μηχανή του Ευρώ παράγει ευρώ με την μέθοδο της εκτύπωσης ή όπως το μεταλλείο παράγει μια ουγκιά χρυσού. Σε ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση να μου εξηγήσεις, όμως και πάλι δεν με κάλυψες, γιατί η απάντηση σου είναι αντιφατική με την "απλή" εξήγηση που δίνεται από άλλον χρήστη πιο πάνω, (μέσω ενός λινκ που ξεκινάει με αγοραπωλησία μήλων, γράφω από κινητό, δεν έχω ευχέρεια κινήσεων, να σου πω ποιός είναι, θεωρώ ότι έκανες κλικ στο λίνκ του) σύμφωνα με την οποία, το να δημιουργείς ψηφιακά νομίσματα από το πουθενά, όπως πχ αντιγράφοντάς ένα, θα ήταν η αιτία να χανόταν η αξιοπιστία του bitcoin. Μην μπερδεύεσαι με θυματοποιές φράσεις. Είναι απλό : δουλεύει η κάρτα γραφικών μου, κάνει κάτι, και παίρνω κάτι. Ανταλλαγή. Αν όντως η αξία του bitcoin μεταβάλλεται γιατί είναι σχετική με κάτι άλλο μεταβαλλόμενο, τότε η αξία του ανεβαίνει, κατ' εμέ και πάλι, γιατί κατάντησε η προσφορά της επεξεργαστικής ισχύος, να είναι δυσανάλογη από τη ζήτηση από τα online games! Πως το σκέφτηκες αυτό ρε συ;! Δεν κατάλαβα ακριβώς τι σχέση έχει η παγκόσμια οικονομική κρίση με τα free online games! Πως το συνδέεις δηλαδή. Ποιος ωφελείται από αυτό που λες; Οι εταιρείες που βγάζουν τα online games; (Δεν τα λέω ειρωνικά, πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σκέψη σου). Χαίρομαι για την ερώτησή σου, δεν ήμουν αρκετά σαφής. Οι εταιρείε των online games, αντί να έχουν σέρβερ να κάνουν τη "δουλειά" των γραφικών, νοικιάζουν από εσένα σαν εξωτερικός υπεργολάβος, να κάνεις αυτό το κομμάτι. Παράλληλα έφτιαξαν αυτό το οικονομικό σύστημα για να σε πληρώνουν, χωρίς να δίνουν μία. Η οικονομική κρίση αναφέρθηκε λόγω ότι οι κατά παράδοση εξωτερικές κάρτες γραφικών, έχουν αντικατασταθεί από τις onboard, και πολλά νοικοκυριά "βολεύονται" με αυτήν, κατ' ανάγκην. Οπότε δεν αγοράζει ο μέσος χρήστης κάρτα γραφικών. Μη βλέπεις τις πωλήσεις των εταιρειών. Έχουν επάξια αντικαταστήσει αυτή τη ζημία, με την αγορά των miners, και οι πωλήσεις είναι οι ίδιες! 1
Orpheas1992 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 @Xarh αν το κάνεις ταινία όλο αυτό, παίζει να χεστείς στο τάλιρο πάντως. Δεν κάνω πλάκα.
HotShot84 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Ο αλλος μου συγκρινει τον χρυσο που ειναι απο την αρχαιοτητα γνωστη η αξια του, με ενα σκουπιδονομισμα που το φτιαχνει στο σπιτι του. Χωρια που ο χρυσος εχει στην πραξη εφαρμογες περα απο μεσο οικονομικης συναλλαγης. Ο καιρος θα δειξει... 1
HotShot84 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 http://www.kathimerini.gr/913418/article/epikairothta/ellada/die8neis-pyramides-me-kryptonomismata-kai-kryfes-pagides http://www.portoni.gr/2017/01/19/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD-bitcoin-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%B1/
Xarh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Καταρχάς δεν έχω ιδέα που κολλάνε τα παιχνίδια. Οι κάρτες γραφικών χρησιμοποιούνταν μία περίοδο γιατί πρόσφεραν υψηλότερη υπολογιστική ισχύ από τις cpu. Τώρα στο btc χρησιμοποιούνται τα asics. Στο γιατί χρειάζονται οι miners. Το bitcoin λειτουργεί πάνω στο blockchain. Το blockchain είναι μία αλυσίδα που αποθηκεύει όλες τις συναλλαγές που έγιναν ποτέ στο δίκτυο και είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους. Το blockchain ελέγχεται από nodes χρηστών για να επαληθευτεί η εγκυρότητά του. Όταν εγώ στείλω μία συναλλαγή αυτή θα μπει σε ένα block το οποίο θα αποθηκευτεί με την σειρά του για πάντα στο blockchain. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να δημιουγηθεί και ένα δεύτερο blockchain με τελευταίο block διαφορετικό από το δικό μου. Αυτό μπορεί να γινει πχ γιατί κάποιος άλλος miner έβαλε άλλο block στην αλυσίδα αντί για το δικό μου και τα nodes που ήταν πιο κοντά σε αυτόν είδαν αυτό το blockchain πρώτο. Τότε στο δίκτυο υπάρχουν 2 αλυσίδες μία στην οποία έχει γίνει η συναλλαγή μου και μία όχι. Εξ 'ορισμού όμως θα επιβιώσει μόνο η πιο μακριά αλυσίδα, συνήθως αυτή δηλαδή στην οποία θα προστεθεί επόμενο block πρώτα. Στην μία περίπτωση η συναλλαγή θα είναι σαν να μην έγινε και τα λεφτα μου μου επιστρέφονται και στην άλλη η πληρωμή έγινε κανονικα, τελικά όμως μόνο μία από τις δύο μπορεί να υπάρξει. Τι γίνεται όμως αν κάποιος φτιάξει επίτηδες μία αλυσίδα με 1 block παραπάνω ώστε να ακυρώσει την αλυσίδα και κατ'επέκταση την συναλλαγή μου? Εδώ έρχονται οι miners, βλέπεις αυτοί έχοντας ως σκοπό να πάρουν τα 12.5 btc που αυτή την στιγμή παίρνουν για κάθε block που δημιουργούν ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα το βρει πρώτος. Αποτέλεσμα είναι να απαιτείται τεράστια υπολογιστική ισχύς για βρεθεί αυτό το 1 block. Κατα συνέπεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για κάποιον να δημιουργήσει τα 2 block που χρειάζονται για να ακυρώσει την συναλλαγή μου. Πρακτικά λοιπόν μετά από 6 block είναι αδύνατον για μια συναλλαγή να αντιστραφεί. Το εξηγείς πολύ καλά το κομμάτι αυτό, αλλά νιώθω ότι μου εξηγείς ένα κομμάτι μόνο, και όχι το όλον, και το "πραγματικό" όλον του bitcoin είσαι σίγουρος ότι το κατέχεις; Για να καταλάβεις αυτό που σου λέω, σου λέω το εξής: Οι τράπεζες είχαν από αρχαιοτάτους χρόνους, πολύ απλή αρχή λειτουργίας. Σήμερα έτσι όπως έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν με τόσες πτυχές, νομίζεις ότι είναι εύκολο να μου εξηγήσεις πως βγάζει λεφτά μια τράπεζα σε μία παράγραφο; Πάντως σε ευχαριστώ για την μακροσκελή σου απάντηση.
paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Μην μπερδεύεσαι με θυματοποιές φράσεις. Είναι απλό : δουλεύει η κάρτα γραφικών μου, κάνει κάτι, και παίρνω κάτι. Ανταλλαγή. Κλαίω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα