chek2fire Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρετε πουθενά στο άρθρο. Τα μεγαλύτερα mining farm λειτουργούν ως συνήθως διπλά από υδροηλεκτρικά φράγματα και ο λόγος είναι απλός. Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί έχουν μεγάλο πλεόνασμα ενέργειας που όχι μόνο δεν μπορούν να διαθέσουν σε ώρες χαμηλής κατανάλωσης αλλά και δεν μπορούν να την αποθηκεύσουν. Η λύση είναι να έχουν ένα πρόσθετο κέρδος μέσω του mining ψηφιακών νομισμάτων Τώρα φανταστείτε αυτή την εικόνα σε παγκόσμια κλίμακα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος δεν θα ήθελε να βγάζει από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού του κάποιο κέρδος από την ενέργεια που πάει χαμένη για διάφορους λόγους ? Ποια επιχείρηση δεν θα ήθελε να βγάλει κέρδος από χιλιάδες κιλοβατόρες ενέργειας που χάνονται κάθε μέρα. Και τα ψηφιακά νομίσματα δεν ήρθαν για να γίνουν μέρος του τραπεζικού συστήματος αλλά για να το αντικαταστήσουν. Σε ένα μελλοντικό κόσμο η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου θα προέρχεται από την προσφορά ενέργειας από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μπορεί και τα κράτη αλλά τελείως αποκεντρωμένα. Τώρα οι τράπεζες κεντρικά ελεγχόμενες συν ότι διαχειρίζονται τελέιως το χρήμα όπως θέλουν έχουν και την απαίτηση να καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγει μια κοινωνία. κάντε τις συγκρίσεις. Και για την ιστορία ένα mining farm αν και παλιό δίνει μια εικόνα πως είναι το σύγχρονο bitcoin mining. https://www.youtube.com/watch?v=K8kua5B5K3I 2
defacer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Κοιτάξτε που έχει φθάσει η ανθρωπότητα. Να χαλάει σημαντικές ποσότητες ενέργειας σε μα&*&*ιες-- η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια διαδικασία που δεν παράγει τίποτα; δεν έχει τελικό προϊόν. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι κερδίζουν, για εμένα είναι τελείως ανήθικη η παρουσία του κρυπτονομίσματος. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις τις εφαρμογές της τεχνολογίας και το βλέπεις καθαρά ως "νόμισμα αλλά όχι σαν τα κανονικά κάπως διαφορετικό". Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Αυτα αντιστοιχουν σε πραγματικες οικονομιες των χωρων με βαση τους δεικτες οικονομιας και οικων αξιολογησης Απολύτως καμία σχέση, η αξία ενός fiat νομίσματος έχει να κάνει καθαρά με προσφορά και ζήτηση ακριβώς όπως και τα cryptocurrencies. 1
skiabox Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Οι τράπεζες έχουν χρηματοκιβώτια όμως. Επίσης σε περίπτωση κλοπής δεν την πληρώνει ο καταθέτης. Βέβαια από 1/1/2016 απαγορεύεται στην ΕΕ να σώζονται τράπεζες από τους φορολογούμενους (που ήταν μια στρέβλωση του καπιταλισμού μιας και με τη Lehman Brothers είχαμε την πρώτη περίπτωση ιδιωτικής εταιρείας που σώθηκε από κράτος, βέβαια από ότι έχω μάθει τα λεφτά τα πήρε ήδη πίσω το αμερικάνικο κράτος) οπότε θέλει προσοχή που καταθέτεις λεφτά.
Bspus Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Κοιτάξτε που έχει φθάσει η ανθρωπότητα. Να χαλάει σημαντικές ποσότητες ενέργειας σε μα&*&*ιες-- η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια διαδικασία που δεν παράγει τίποτα; δεν έχει τελικό προϊόν. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι κερδίζουν, για εμένα είναι τελείως ανήθικη η παρουσία του κρυπτονομίσματος. Ειναι τραγικο με τις ελειψεις ηλεκτρικου που εχουμε στα νησια και με αφορητες θερμοκρασιες να εχουμε και αυτες τις μλκιες . Και τα παιδια στην Αφρικη πεινανε. Μην τα ξεχναμε και αυτα ετσι? Οσο τα αρθρα αυτου ειδους κανουνε focus στο λαθος πραγμα (μαλλον λογω αγνοιας) θα υπαρχουν τετοιου ειδους παρεξηγησεις. Το mining δεν γινεται μονο για να παραχτουν τα κρυπτονομισματα. Ειναι απαραιτητο συστατικο στην πιστοποιηση γνησιοτητας των συναλλαγων. Παραλληλα με αυτο, και ως κινητρο για την προσφορα της ισχυος, παραγονται και τα νεα νομισματα. Αυτο ειναι το κοστος συντηρησης του δικτυου. Το αντιστοιχο στο τραπεζικο συστημα ειναι ολα τα εξοδα του να εχεις και να συντηρεις παραδοσιακο χρημα. Δεν εχω ιδεα ποσο κοστιζει συνολικα το να συντηρεις δικτυο τραπεζων, διανομης και παραγωγης παραδοσιακου χρηματος αλλα δεν νομιζω οτι τιθεται καν θεμα συγκρισης 4
tsakfot Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 οπα δηλαδη ας πουμε οτι εγω που εχω ενα ψηφιακο κλειδι πχ αδεια για ενα προγραμμα με αποτρεπει να το πουλησω σε 10 ατομα σωστα καταλαβα ? έχω για παράδειγμα 10 ψηφιακά ευρώ -άδειες λογισμικού -ψηφιακά μήλα etc. στο πορτοφόλι μου. Τώρα η τράπεζα είναι υπευθυνη και ελέγχει αν εγώ στείλω τα 10 ευρώ σε εσένα, οπότε τα αφαιρεί απο τον λογαριασμό μου και τα μεταφέρει στον δικό σου (με την αντίστοιχη προμήθεια ε- μην ξεχνιόμαστε χεχεχε). Το blockchain ουσιαστικά είναι ένα ψηφιακό τεφτέρι στο οποίο καταγράφεται ποιός έχει τι, ποιος δίνει σε ποιόν τι (προσοχή την διεύθυνση του ψηφιακού πορτοφολιού σου ε, όχι εσένα με τα στοιχεία σου), άλλα αυτό το τεφτέρι διατηρείτε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που δεν ελέγχεται από κανέναν (εμένα -εσένα - την τράπεζα κτλπ.) Επίσης το transaction είναι instant και χωρίς μεσάζοντες. Δλδ. στέλνω εγώ bitcoin σε άνθρωπο στην Βενεζουέλα για παράδειγμα, άμεσα και χωρίς προμήθειες (τα transactions στην παρούσα φάση βέβαια δεν είναι instant και υπάρχουν transaction fees - αλλά δεν είναι της παρούσης να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό) 1
defacer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Οι τράπεζες έχουν χρηματοκιβώτια όμως. Επίσης σε περίπτωση κλοπής δεν την πληρώνει ο καταθέτης. Τι σχέση έχει αυτό; Πώς το κόβεις, η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί ανασφάλιστα πράγματα σαν αποθήκες αξίας και επενδυτικά οχήματα; 1
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Και τα παιδια στην Αφρικη πεινανε. Μην τα ξεχναμε και αυτα ετσι? Οσο τα αρθρα αυτου ειδους κανουνε focus στο λαθος πραγμα (μαλλον λογω αγνοιας) θα υπαρχουν τετοιου ειδους παρεξηγησεις. Το mining δεν γινεται μονο για να παραχτουν τα κρυπτονομισματα. Ειναι απαραιτητο συστατικο στην πιστοποιηση γνησιοτητας των συναλλαγων. Παραλληλα με αυτο, και ως κινητρο για την προσφορα της ισχυος, παραγονται και τα νεα νομισματα. Αυτο ειναι το κοστος συντηρησης του δικτυου. Το αντιστοιχο στο τραπεζικο συστημα ειναι ολα τα εξοδα του να εχεις και να συντηρεις παραδοσιακο χρημα. Δεν εχω ιδεα ποσο κοστιζει συνολικα το να συντηρεις δικτυο τραπεζων, διανομης και παραγωγης παραδοσιακου χρηματος αλλα δεν νομιζω οτι τιθεται καν θεμα συγκρισης σε αυτά τα έξοδα του τραπεζικού συστήματος θα πρέπει να υπολογίσουμε. Τα έξοδα μισθοδοσίας υπαλλήλων, διευθυντικών στελεχών κτλ. Τα έξοδα συντήρησης όλων των υποκαταστημάτων. Στο mining του bitcoin δεν συμβαίνει κάτι παράξενο ένας μικρό μαθηματικό puzzle τρέχει που δυσκολεύει όσο αυξάνετε και η δυσκολία του mining. Είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος αλλά δεν είναι κάτι ύποπτο ούτε έχει κάποιον σκοπό άλλο από πίσω. Το ίδιο puzzle τρέχει συνέχεια και κάθε 10 λεπτά στο δίκτυο. Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Lx9zgZCMqXE
valkon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 να το πουμε στην ΔΕΗ να μας κανει καμια τιμουλα καλη να ξεχρεωσουμε την Ελλαδα μας!
Avatar_GR Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Και τα ψηφιακά νομίσματα δεν ήρθαν για να γίνουν μέρος του τραπεζικού συστήματος αλλά για να το αντικαταστήσουν. Σε ένα μελλοντικό κόσμο η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου θα προέρχεται από την προσφορά ενέργειας από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μπορεί και τα κράτη αλλά τελείως αποκεντρωμένα. χαχαχαχαχα.... λες και είναι τίποτα γατάκια αυτοί που "ελέγχουν" τα παγκόσμια τραπεζικά συστήματα και θα αφήσουν να τους καταστρέψει το bitcoin. Όταν νιώσουν ότι απειλούνται πραγματικά οι τράπεζες, τότε θα δουν τα ψηφιακά νομίσματα τι εστί βερίκοκο. 3
stefanos_th Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν αναφέρετε πουθενά στο άρθρο. Τα μεγαλύτερα mining farm λειτουργούν ως συνήθως διπλά από υδροηλεκτρικά φράγματα και ο λόγος είναι απλός. Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί έχουν μεγάλο πλεόνασμα ενέργειας που όχι μόνο δεν μπορούν να διαθέσουν σε ώρες χαμηλής κατανάλωσης αλλά και δεν μπορούν να την αποθηκεύσουν. Η λύση είναι να έχουν ένα πρόσθετο κέρδος μέσω του mining ψηφιακών νομισμάτων Τώρα φανταστείτε αυτή την εικόνα σε παγκόσμια κλίμακα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος δεν θα ήθελε να βγάζει από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού του κάποιο κέρδος από την ενέργεια που πάει χαμένη για διάφορους λόγους ? Ποια επιχείρηση δεν θα ήθελε να βγάλει κέρδος από χιλιάδες κιλοβατόρες ενέργειας που χάνονται κάθε μέρα. Και τα ψηφιακά νομίσματα δεν ήρθαν για να γίνουν μέρος του τραπεζικού συστήματος αλλά για να το αντικαταστήσουν. Σε ένα μελλοντικό κόσμο η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου θα προέρχεται από την προσφορά ενέργειας από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μπορεί και τα κράτη αλλά τελείως αποκεντρωμένα. Τώρα οι τράπεζες κεντρικά ελεγχόμενες συν ότι διαχειρίζονται τελέιως το χρήμα όπως θέλουν έχουν και την απαίτηση να καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγει μια κοινωνία. κάντε τις συγκρίσεις. Και για την ιστορία ένα mining farm αν και παλιό δίνει μια εικόνα πως είναι το σύγχρονο bitcoin mining. https://www.youtube.com/watch?v=K8kua5B5K3I Ασχετο αλλα θα σκασω. στο 6:46 εχει virtual box, win7 host + win7 client ?
zio10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 έχω για παράδειγμα 10 ψηφιακά ευρώ -άδειες λογισμικού -ψηφιακά μήλα etc. στο πορτοφόλι μου. Τώρα η τράπεζα είναι υπευθυνη και ελέγχει αν εγώ στείλω τα 10 ευρώ σε εσένα, οπότε τα αφαιρεί απο τον λογαριασμό μου και τα μεταφέρει στον δικό σου (με την αντίστοιχη προμήθεια ε- μην ξεχνιόμαστε χεχεχε). Το blockchain ουσιαστικά είναι ένα ψηφιακό τεφτέρι στο οποίο καταγράφεται ποιός έχει τι, ποιος δίνει σε ποιόν τι (προσοχή την διεύθυνση του ψηφιακού πορτοφολιού σου ε, όχι εσένα με τα στοιχεία σου), άλλα αυτό το τεφτέρι διατηρείτε σε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που δεν ελέγχεται από κανέναν (εμένα -εσένα - την τράπεζα κτλπ.) Επίσης το transaction είναι instant και χωρίς μεσάζοντες. Δλδ. στέλνω εγώ bitcoin σε άνθρωπο στην Βενεζουέλα για παράδειγμα, άμεσα και χωρίς προμήθειες (τα transactions στην παρούσα φάση βέβαια δεν είναι instant και υπάρχουν transaction fees - αλλά δεν είναι της παρούσης να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό) Υπάρχει προοπτική να καταργηθούν αυτά; χαχαχαχαχα.... λες και είναι τίποτα γατάκια αυτοί που "ελέγχουν" τα παγκόσμια τραπεζικά συστήματα και θα αφήσουν να τους καταστρέψει το bitcoin. Όταν νιώσουν ότι απειλούνται πραγματικά οι τράπεζες, τότε θα δουν τα ψηφιακά νομίσματα τι εστί βερίκοκο. Αυτό πιστεύω κι εγώ, εκτός αν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν θα μπορούν να το μαζέψουν πλέον. Θα δείξει! 1
Avatar_GR Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Υπάρχει προοπτική να καταργηθούν αυτά; Αυτό πιστεύω κι εγώ, εκτός αν μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν θα μπορούν να το μαζέψουν πλέον. Θα δείξει! Μπα, δύσκολο. Αν σκεφτείς πόσες κυβερνήσεις/καθεστώτα/εξεγέρσεις/πόλεμοι έχουν περάσει από τους τραπεζίτες θα καταλάβεις τι δύναμη έχουν. Δεν υπάρχει στον πλανήτη πιο ισχυρή δύναμη από τους τραπεζίτες. Εδώ έχουν φτάσει τα λαμόγια οι τραπεζίτες το παγκόσμιο χρέος 3 φορές πάνω από το παγκόσμιο ΑΕΠ και δεν έχει ιδρώσει καν η μασχάλη τους, λες να φοβηθούν το BITCOIN;;;; χαχαχαχα 2
coast2coast Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 τι επένδυση χρειάζεται δηλαδή για να βγάζεις 300€ το μήνα και πόσο ρεύμα καίει? Και βέβαια κάθε πότε χρειάζεται αναβάθμιση?
zio10 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 τι επένδυση χρειάζεται δηλαδή για να βγάζεις 300€ το μήνα και πόσο ρεύμα καίει? Και βέβαια κάθε πότε χρειάζεται αναβάθμιση? Αν δεν κάνω λάθος για να βγάλεις 300€ το μήνα το ρεύμα βγαίνει πιο ακριβό. (Ας πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το κόστος των μηχανημάτων). 1
chek2fire Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 την ίδια ώρα στο κογκρέσο κατά την διάρκεια της ομιλίας της επικεφαλής της fed... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα