Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει φτάσει στο απόγειο της τελευταία, και αυτό έχει επηρεάσει τόσο τη διαθεσιμότητα όσο και το κόστος των καρτών γραφικών και από τις δύο εταιρείες, Nvidia και AMD.

Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να βγάλει γρήγορα και εύκολα χρήματα (και δεν μιλάμε για τους απλούς χρήστες, αφού ελάχιστοι μπορούν να επενδύσουν τόσα χρήματα και να ακολουθήσουν τον ρυθμό που απαιτείται);

Από ότι φαίνεται πάντως, αυτού του είδους το σκεπτικό είναι που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, με τη παγκόσμια κατανάλωση κατά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων να έχει φτάσει πρωτοφανή νούμερα. Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα (με βάση την αξία τους) Bitcoin και Ethereum είναι υπεύθυνα για κατανάλωση ενέργειας 14,54TWh και 4,69TWh αντίστοιχα.

Όπως είναι τα νούμερα, η εξόρυξη Ethereum καταναλώνει τόσο μεγάλα ποσά ενέργειας όσα καταναλώνει η Μολδαβία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το Bitcoin από την άλλη βρίσκεται στην 81η θέση, μεταξύ Μοζαμβίκης και Τουρκμενιστάν, με το τελευταία να έχει πληθυσμό 5,17 εκατομμυρίων. Αν συνδυάσουμε τη κατανάλωση από την εξόρυξη και των δύο νομισμάτων, τότε καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει η Συρία, μία χώρα που το 2014 υπολογιζόταν ότι είχε πληθυσμό 17 εκατομμυρίων.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εξόρυξη του Ethereum καταναλώνει οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για να τρέξει ολόκληρο το δίκτυο της VISA ενώ η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει 27 φορές περισσότερη.

Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας μου εξηγήσει κάποιος πως παράγεται χρήμα από έναν αλγόριθμο. Δηλαδή τι σκοπό έχει αυτός ο αλγόριθμος, δε μπορεί να επεξεργάζεσαι κάτι για το τίποτα, τι πληροφορίες είναι αυτές?

Δημοσ.

Ας μου εξηγήσει κάποιος πως παράγεται χρήμα από έναν αλγόριθμο. Δηλαδή τι σκοπό έχει αυτός ο αλγόριθμος, δε μπορεί να επεξεργάζεσαι κάτι για το τίποτα, τι πληροφορίες είναι αυτές?

Αμα σου πω οτι εχω την ιδια απορια κ δεν εχει βρεθει ανθρωπος να μου απαντησει το πιστευεις?

• Like 3
Δημοσ.

Αμα σου πω οτι εχω την ιδια απορια κ δεν εχει βρεθει ανθρωπος να μου απαντησει το πιστευεις?

Ρίξε μια ματιά εδώ

εξηγεί με απλά λόγια, τι είναι το bitcoin και τι πρόβλημα ουσιαστικά λύνει

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι τραγικο με τις ελειψεις ηλεκτρικου που εχουμε στα νησια και με αφορητες θερμοκρασιες να εχουμε και αυτες τις μλκιες .

• Like 3
Δημοσ.

Χωρις να ειμαι γνωστης της καταστασης, αλλα ψαχνοντας πολυ γιατι με ενδιαφερει, εχω καταλαβει το εξης: η δυσκολια του να αποκτησεις κατι ανεβαζει την αξια του. Δλδ η εξορυξη χρυσου ειναι πολυ δυσκολο πραγμα. Για αυτο η αξια του ειναι μεγαλη. Αντίστοιχως το mining, βαλαμε εναν αλγοριθμο που θςλουμε να λυσουμε...καθε φορα που τον λυνεις δυσκολευει....θες τεραστια ποσα ενεργειας για να τον κανεις δικο σου.....τωρα για την επιτυχια του ειναι δεδομενη. Δεν περναει απο τραπεζες...αυτο σημαινει οτι δεν ελεγχεται αρα οτι ειναι ματρο θα πουλησει τρελα...
  • Like 2
Δημοσ.

Στην ουσία κάνεις Validate τα transactions, όσο πιο πολλά λύνεις και όσο γρηγορότερα τόσο περισσότερα κερδίζεις.

Όσο μεγαλώνει το τευτέρι (ledger) που το έχουν όλοι όσοι συναλλάσονται με crypto νομίσματα τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις θα υπάρχουν για να γίνονται validate οι συναλλαγές.

Αυτό έχω καταλάβει εγώ, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα (με βάση την αξία τους) Bitcoin και Ethereum είναι υπεύθυνα για κατανάλωση ενέργειας 14,54TWh και 4,69TWh αντίστοιχα.

Βάλε ένα "το χρόνο" μετά τα νούμερα, όπως είναι δε βγάζει ιδιαίτερο νόημα.

Που σημαίνει ότι το bitcoin θέλει 1800 MW ισχύ, άρα με 1-2 πυρηνικά εργοστάσια καλύπτεται, no worries :D

Edit: Τώρα πρόσεξα ότι η χώρα των 17 εκατομμυρίων που χρησιμοποιείται για σύγκριση είναι....(drumroll)....η Συρία!Το 2014! Μια τυπική, συνηθισμένη χώρα δηλαδή που δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο και προσφέρεται για τέτοιες συγκρίσεις αφού προφανώς δεν ξεχωρίζει σε κάτι και μπορείς να πεις ότι είναι έτσι γενικά "μια χώρα". Μάλιστα.

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι τραγικο με τις ελειψεις ηλεκτρικου που εχουμε στα νησια και με αφορητες θερμοκρασιες να εχουμε και αυτες τις μλκιες .

Δε νομίζω ότι τα mining farms στην Κίνα ευθύνονται για τις ελλείψεις ηλεκτρικού στο Αιγαίο.

• Like 29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...