karib Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Παιδιά θέλω να μάθω πως δουλεύουν τα συστήματα χρέωσης υπηρεσιών με sms. Εννοώ αυτά που σήμερα είναι τόσο διαδεδομένα και αφορούν υπηρεσίες ενημέρωσης, είτε για ράδιο είτε web sites κλπ. Σαν διαδικασία έχει ως εξής (είναι γνωστά σε όλους αυτά): Θες να έχεις πρόσβαση σε κάποια υπηρεσία ενός web site? Πρέπει να στείλεις από το κινητό σου sms σε ένα τετραψήφιο αριθμό που προφανώς ανήκει και τον διαχειρίζεται η x εταιρία. Το μήνυμα αυτό κοστίζει x euro. Πχ 1 ευρώ. Ετσι έχουν ρυθμίσει το "σύστημα"(διορθώστε με αν κάνω λάθος). Μόλις στείλεις το μήνυμα σου έρχεται 1 μήνυμα με τον κωδικό πρόσβασης. Ουσιαστικά μόλις αγόρασες τον κωδικό. Χρησιμοποιείς τον κωδικό στη σελίδα-φόρμα και μπορείς πια να δεις-χρησιμοποιήσεις τις επί πληρωμή υπηρεσίες. Δεν ξέρω αν τα λέω ακριβώς σωστά ή αν υπάρχουν και άλλα βήματα στη διαδικασία. Δεν ξέρω πως κάποιος αγοράζει και ρυθμίζει τον τετραψήφιο αριθμό για την αποστολή sms. Είχα στείλει mail σε vodafone, cosmote αλλά καμιά απάντηση. Δεν ξέρω αν και τι ειδους εξοπλισμός και λογισμικό χρειάζεται αυτή η διαδικασία. Αν θέλει ειδικό hosting ή όχι. Δεν γνωρίζω πως "στήνεται" όλη η διαδικασία και τι πρέπει να γίνει και με ποια σειρά. Στην Ελλάδα, η πύλη teach.,gr χρησιμοποιεί αυτό ακριβώς το σύστημα, πιθανώς και άλλα sites. Οποιος γνωρίζει σχετικά, ας με διαφωτίσει. Thanx
karib Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Αν ο moderator θεωρεί ότι ανήκει το topic σε άλλη κατηγορία ας το μετακινήσει. Εψαξα αρκετά δεν βρήκα κάποια πιο σχετική.
karib Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Με τρελάνατε στις απαντήσεις ρε παιδιά... Ενας ένας. Μάλλον κανείς δεν έχει ιδέα. Και όμως το εφαρμόζουν τόσοι πολλοί γύρω μας.
ATG Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Ginete profanos simfonia me tis eteries kinitis, i opiies proothun to sms apo to tetrapsifio stin eteria pu diachirizete to tetrapsifio px Newsphone. I chreosi orizete apo to network px to 4XXXX echi standard chreosi 1 euro. Etsi otan to smsc stelni ta log files sto billing, to billing ta chreoni 1 euro. An thes na chrisimopiisis kati tetio, epikinonise me eteria parochis tetrapsifiu px newsphone, internet hellas klt klt ke ochi me ta diktia.
trv Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2004 isws an kaneis tin idia erwtisi sto forum tou myphone.gr na pareis perissoteres apandiseis pandws, mias kai oi xristes ekei asxolounde kata kirio logo me tin kiniti tilefwnia!
karib Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2004 Ναι, θα κάνω κρούση σε αυτές τις εταιρίες. Μου δώσατε μια κατεύθυνση.
george79 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 o moderator exei dikio ,gia thn xrewsh. to mono paraxseno einai to logismiko to opoio apo oti exw akoysei einai entelws aplo na ftiaxtei. paromoio me ta cd poy dinoyn oi etairies me ta kainourgia thlefwna. gia perissotera pantws se sxesh me aythn thn texnologia sto http://www.scirus.com , dexsia sou exei tis kathgories na dialexseis eidikotera.
karib Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2004 Στo http://www.scirus.com με ποια λέξη κλειδί να ψάξω? Τι site είναι αυτό?
karib Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Προς ενημέρωση...η απάντηση της Newsphone: Οι προγραμματιστές της εταιρίας μας θα παράγουν τους κωδικούς τους οποίους θα στέλνουμε στους ενδιαφερόμενους μέσω sms. Οι κωδικοί θα σας σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να τους περάσετε στο σύστημα σας και να ξέρετε και εσείς ποιους κωδικούς θα δεχτείτε. Δεν θα υπάρχει κάποια on line σύνδεση μεταξύ των συστημάτων μας. Αυτά προς το παρόν...
karib Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2004 Ψαγμένες καταστάσεις θα μου πείτε. Οι περισσότεροι είμαστε απλοί χρήστες, δεν αγγίζουν το ευρύ κοινό.
karib Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2004 Επίσης η newsphone μου ανέφερε τα εξής σημαντικά: Τα 4ψήφια νούμερα έχουν συγκεκριμένη χρέωση των οποίων οι κλίμακες έχουν ως εξής: απλή χρέωση όπου το κόστος επιβαρύνει εσάς, 0,25€/SMS, 0,75€/SMS, 1€/SMS. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει μήνυμα με μία από τις παραπάνω χρεώσεις και στη συνέχεια σας αποδίδουμε ανά μήνα το ποσό που σας αναλογεί. Από τα παραπάνω ποσά που χρεώνεται ο χρήστης το 60% αναλογεί στις κινητές τηλεφωνίες και από το υπόλοιπο 40% τα έσοδα θα μοιραστούν 50%-50%. Σημείωση δική μου: δηλαδή κέρδος 20% (ακαθάριστο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.