Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επισης η μικρη συσκευασια μπορει να ειναι περισσοτερο για να πιασει τους πιο νεαρούς καταναλωτες. Πχ το παιδακι ζηταει coca cola, κοιταει ο γονιος το ραφι κ βλεπει το πιο μικρο κουτακι και του το παιρνει 'Ααα μικρη συσκευασία! Ο,τι πρεπει για το παιδι!'

Δημοσ.

Λογο εποχης εχουν βγαλει αυτη τη συσκευασια γιατι πολλοι θελουν να πινουν με μετρο μη παρουν κιλα. Αγοραζεις λιγοτερες θερμιδες δηλαδη. Να δειτε που το χειμωνα θα το σταματησουν

• Like 1
Δημοσ.

Το γιατί βγάλαν τη μικρή συσκευασία είναι απλό, προφανώς είδαν ότι υπάρχει αγορά και θα τσιμπήσουν μερίδιο από τους άλλους. Το γιατί κάνει σχεδόν όσο η μεγαλύτερη συσκευασία είναι επίσης απλό, έχει το ίδιο σχεδόν κόστος με τη μεγαλύτερη συσκευασία. Το ζουμί που έχει μέσα δεν κοστίζει τίποτα, το κόστος ανεβαίνει από τη συσκευασία, την εμφιάλωση, την αποθήκευση και τη διανομή. Βάλε και τη στρατηγική τους απόφαση να μην κόψει πωλήσεις από το προϊόν του των 330ml οπότε το τιμολόγησαν τόσο ώστε να πάρει πωλήσεις από τους ανταγωνιστές που έχουν 250ml.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ. Το να έχει 0.60 των 330 και 0.55 των 150 είναι γαίδουριά και δεν έχει κέρδος ο καταναλωτής.

Δε ξέρω αν σε σοκάρει αυτό, αλλά ο καταναλωτής δεν αγοράζει πράγματα για να "έχει κέρδος".

Πάντω κοκα κόλα βανίλια επειδή και εμένα μου αρέσει την βρίσκεις σε κάποια περίπτερα (κυρίως σε αυτά που είναι πέριξ στο σύνταγμα) και απευθύνονται σε τουρίστες μαζί με coca cola cherry και Dr Pepper .

Τα άλλα δε τα έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά το Dr. Pepper είναι το 2ο χειρότερο soft-drink που έχω δοκιμάσει ποτέ. Πραγματικά απορώ πως μπορεί να υπάρξει ανθρωπος που να καταφέρει να πιει ένα ολόκληρο κουτάκι. 

Δημοσ.

economies of scale τυπε... + μαρκετιγκ + διαφιμιση + η "μαγκια" του να κρατας κατι πρεμιουμ στα χερια σου.. και να η  τιμη που ψαχνεις..woila!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλοί όταν πίνουν ένα κουτακι αλουμινίου στα 330 δεν το πίνουν ολόκληρο και αφήνουν το μισό ή και λιγότερο απο το μισό στο ψυγείο και το υπόλοιπο το αφήνουν ή για κάποια άλλη στιγμή ή και για άλλη μέρα ακόμη. το κουτάκι επειδή δε μπορείς να το σφραγίσεις ξανά μέσα σε μια ώρα έχει χάσει το ανθρακικό της. βγάζοντας μία μικρότερη συσκευασία στα 150ml έχει περισσότερες πιθανότητες να το τελειώσεις ολόκληρο και να μην πιεις το υπόλοιπο χωρίς ανθρακικό. για το λόγο αυτό βγήκε και το πλαστικό μπουκάλι με το καπακι που βιδώνει.

Άσχετο,  το μικρό κουτάκι έχω δει άπειρες φορές μερικούς να το μετασκευάζουν σε ξύστρα.

τώρα για την τιμή δεν ξέρω, λογικά κάτι το τόσο βολικό έχει και το ανάλογο κόστος. θυμάστε κάποτε τη μόδα με τα μικρά κινητά; πόσο πιο ακριβά τα είχαν ; γιατί είναι βολικότερα. κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

+ και αυτό που είπε η nenya παραπάνω . Είναι καταλληλότερη αυτή η ποσότητα για ένα παιδάκι παρά να πιει ένα ολοκληρο κουτάκι. Το κόστος δε τους νοιάζει αν είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμη, αυτοί το target group το κάλυψαν και όποιος θέλει θα επωμίζεται και την τιμή.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ.

Το target market τους δεν ειναι οι μαμαδες με μικρα παιδια, πατε καλα; αν ειναι να βγαλουν και τσιγαρα στο μισο μεγεθος..

Ειναι μαρκετινγκ τρικ απλα. Το μικρο κουτακι θα πουλησει λογο καλοκαιριου (χωραει πιο ευκολα στο τσαντακι τωρα που χει ζεστη, ειναι μικροτερη ποσοτητα για οσους κοιτανε να μη φανε πολλες θερμιδες κτλ) και επειδη ξερουν οτι θα συζητηθει (οπως σαυτο το θεμα) και για να προωθησουν τη μαρκα τους λογο καλοκαιριου και ζεστης.

• Like 1
Δημοσ.

πολλοί όταν πίνουν ένα κουτακι αλουμινίου στα 330 δεν το πίνουν ολόκληρο και αφήνουν το μισό ή και λιγότερο απο το μισό στο ψυγείο και το υπόλοιπο το αφήνουν ή για κάποια άλλη στιγμή ή και για άλλη μέρα ακόμη. το κουτάκι επειδή δε μπορείς να το σφραγίσεις ξανά μέσα σε μια ώρα έχει χάσει το ανθρακικό της. βγάζοντας μία μικρότερη συσκευασία στα 150ml έχει περισσότερες πιθανότητες να το τελειώσεις ολόκληρο και να μην πιεις το υπόλοιπο χωρίς ανθρακικό. για το λόγο αυτό βγήκε και το πλαστικό μπουκάλι με το καπακι που βιδώνει.

Άσχετο, το μικρό κουτάκι έχω δει άπειρες φορές μερικούς να το μετασκευάζουν σε ξύστρα.

τώρα για την τιμή δεν ξέρω, λογικά κάτι το τόσο βολικό έχει και το ανάλογο κόστος. θυμάστε κάποτε τη μόδα με τα μικρά κινητά; πόσο πιο ακριβά τα είχαν ; γιατί είναι βολικότερα. κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι.

+ και αυτό που είπε η nenya παραπάνω . Είναι καταλληλότερη αυτή η ποσότητα για ένα παιδάκι παρά να πιει ένα ολοκληρο κουτάκι. Το κόστος δε τους νοιάζει αν είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμη, αυτοί το target group το κάλυψαν και όποιος θέλει θα επωμίζεται και την τιμή.

Ποιος σκατά δεν πίνει ολόκληρο κουτάκι 330ml;
  • Like 3
Δημοσ.

Χαχα... Ακριβώς αυτό σκέφτηκα.. Είχα πάει για φαγητό εχθές και  είχαν κοκα κόλα μόνο των 250 ml  (1,60 παρακαλώ ) και δε μου έφτασε ούτε για ζήτω..  

Σε κάθε περίπτωση η κοκα κόλα σίγουρα ξέρει καλύτερα από εμάς περί τιμολόγησης αλλά εγώ προσωπικά για τόσο μικρή διαφορά τιμής ακόμα και αν ξέρω ότι πχ θέλω μόνο 150 μλ θα προτιμήσω να πάρω των 330 μλ στη λογική ότι καλύτερα περισσότερο και να μείνει (και ας πεταχτεί) παρά να να φτάσει οριακά ή να μην φτάσει καν. Θα έπρεπε να είναι ισχυρότερο το κίνητρο το οικονομικό για να επιλέξω την μικρότερη ποσότητα.

Δημοσ.

για αρχή εγώ, μή σκέφτεσαι μόνο το έξω , κόκα κόλα πίνεις και στο σπίτι σου. πολλές φορές πίνω λίγο και το υπόλοιπο το αφήνω στο ψυγείο για κάποια άλλη στιγμή. 

βέβαια ξεφύγαμε αρκετά από το να απαντήσουμε γιατί η τόση μικρή διαφορά τιμής για μισή σχεδόν συσκευασία.

Δημοσ.

.

http://www.mysupermarket.co.uk/sainsburys-price-comparison/Soft_Drinks/Coca_Cola_12x150ml.html

Ακομη και σε αυτο το υπερτιμολογημενο προιον στην αγγλια το αγοραζεις με 4ευρω ενω στην ελλαδα 6.70...

Να ξερετε οτι απο την τελευταια αυξηση που εκαναν για να μην αυξησουν τις τιμες λογω πεσμενης αγορας αποφασισαν σε προιοντα ζαχαρωδη να κοψουν γραμμαρια!ποιος εδωσε σημασια κανεις.

Μηπως να σκεφτεστε οτι τα μνημονια και τα capital controls λιγο καλυτερα?

Γιατι οκ στα παραπανω χαζα προιοντα αλλα ας πουμε κοστος βενζινης φτασαμε στα τοπ 10 της ευρωπης

Δημοσ.

Απλά για το γαμώτο να πω ότι αν νομίζετε πως αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με οικονομικούς παράγοντες....  :-D

Βγαίνει π.χ. coca cola 250 ml, και ξαφνικά μπορούν να λένε ότι εργάζονται σκληρά και "έχουν μειώσει τις θερμίδες στο βασικό προϊόν τους κατά 25%", ότι προσφέρουν μεγαλύτερη επιλογή στον καταναλωτή, κλπ κλπ.

Δημοσ.

Απλά για το γαμώτο να πω ότι αν νομίζετε πως αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν καθαρά και μόνο με οικονομικούς παράγοντες....  :-D

Βγαίνει π.χ. coca cola 250 ml, και ξαφνικά μπορούν να λένε ότι εργάζονται σκληρά και "έχουν μειώσει τις θερμίδες στο βασικό προϊόν τους κατά 25%", ότι προσφέρουν μεγαλύτερη επιλογή στον καταναλωτή, κλπ κλπ.

Υπάρχει η zero οπότε γιατί να μπουν στον κόπο; Πέρα από δείγματα δωρεάν το κουτάκι 150ml δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Δημοσ.

Δηλαδή εννοείς ότι οδεύει προς κατάργηση το 330 για να αντικατασταθεί από το 150 ;

Γιατί με μια απλή ανάγνωση του σχολίου σου αυτό συνάγεται 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...