Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά. Σκοπεύω να αγοράσω μητρική κάρτα. Όλες οι μάρκες Asus, gigabyte, asrock έχουν είτε ενσωματωμένο είτε με κάρτα pci, Thunderbolt.

Οι μητρικές τις msi όμως δεν έχω δει μέχρι σήμερα να έχουν... Γιατί; μήπως έχουν και δεν το ξέρω; πολλές που δεν έχουν ανεξάρτητα μάρκας λένε ότι δέχονται pci Thunderbolt αλλά οι msi δεν λένε ούτε αυτό...

Μήπως δεν είναι τόσο καλή μάρκα η msi όσο οι υπόλοιπες; το λέω γιατί και από θέμα τιμής είναι ποιο φτηνές από τις υπόλοιπες μάρκες. Ενημέρωσε. Ενημερώστε με παρακαλώ...

Και αν μπορείτε βάλτε μου σε μια σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη τις μάρκες των μητρικών....

Δημοσ.
αρκετές msi μητρικές z270 (αλλά και b και h αν θυμάμαι καλά) έχουν πάνω τους αναμονή για add-on pci-e κάρτα thunderbolt

δεν αναφέρεται στις προδιαγραφές, δεν αναφέρεται ούτε καν στα περισσότερα εγχειρίδια με ελάχιστες εξαιρέσεις που αναφέρεται ότι το βύσμα αυτό χρησιμοποιείται για add-on κάρτες γενικότερα χωρίς να αναφέρει καν ότι πρόκεται για thunderbolt add-on κάρτες

η αλήθεια είναι πως ορθά δεν αναφέρεται καθώς η υλοποίηση του thunderbolt στις μητρικές αυτής της γεννιάς είναι πρόχειρη και προβληματική σε όλες τις εταιρείες

οι περισσότερες κάρτες thunderbolt έχουν καταργηθεί γιατί δεν λειτουργούν ούτε με τις μητρικές της ίδιας μάρκας, επίσης άλλες μητρικές παρότι είναι gaming δηλαδή προορίζονται για χρήση με ξεχωριστή pci-e κάρτα γραφικών δεν δίνουν επιλογές για δεύτερη pci-e θύρα για χρήση της thunderbolt κάρτας ενώ επίσης οι μητρικές που έχουν έτοιμο ενσωματωμένο βύσμα στο back panel δεν παίρνουν cpu pci-e lanes που σημαίνει ότι χάνεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα του thunderbolt

για να το κάνω λιανά, χρειάζεται βαθιά γνώση του θέματος για να μην πέσεις σε προβλήματα στη συγκεκριμένη γεννιά μητρικών, οπότε το thunderbolt δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο αγοράς

αν δεν γνωρίζεις τα προβλήματα και χρειάζεσαι thunderbolt τότε ή θα πας σε hedt μητρικές (x299/2066) για pc ή θα φύγεις από pc και θα πας σε apple mac

κρίνοντας από αυτά που ρωτάς όμως είμαι αρκετά σίγουρος πως δεν πρόκειται να χρειαστείς thunderbolt

Δημοσ.

1)Oneofthem φίλε μου καταλαβαίνω το λες αλλά υπάρχουν και μητρικές με ενσωματωμένο το thunderbolt χωρίς να χρειάζονται pci card όπως η gigabyte gaming 7.

2)και στις x99 έχουν το ίδιο θέμα με το thunderbolt η εκεί δουλεύει σωστά;

3)για x299 έχω ανοίξει άλλο θέμα όσον αφορά την ποιότητα γιατί λένε ότι ανεβάζουν θερμοκρασία και το σκέφτομαι για το συγκεκριμένο chipset.

4)αν παράδειγμα η μητρική είναι asrock και λέει ότι δεχετε thunderbolt card, πρέπει η κάρτα να είναι ίδιας μάρκας η μπορώ να βάλω Mia thunderbolt pci της gigabyte παράδειγμα;

Δημοσ.

1) σου απάντησα και για τη συγκεκριμένη περίπτωση όπως και για όλες τις περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη γεννιά z270/1151

ενώ επίσης οι μητρικές που έχουν έτοιμο ενσωματωμένο βύσμα στο back panel δεν παίρνουν cpu pci-e lanes που σημαίνει ότι χάνεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα του thunderbolt

2) γενικά στο x99/2066 δεν υπάρχει το πρόβλημα με τα pci-e lanes αλλά από την άλλη είναι σχετικά παλιά γεννιά και δεν ξέρω

- αν υποστηρίζοντται thunderbolt κάρτες τελευταίας γεννιάς

- αν υποστηρίζεται η λειτουργία μεταφοράς σήματος οθόνης μέσα από την κάρτα γραφικών

θα πρέπει να το κοιτάξεις μόνος σου γιατί εγώ δεν πρότεινα το x99 σε κανένα ούτε όταν πρωτοβγήκε... πόσο μάλλον τώρα, οπότε δεν έχω ψάξει το θέμα

3) εδώ υπάρχει thread για τη γεννιά x299/2011 που αναλύονται όλα όσα ρωτάς στο θέμα που άνοιξες και υπάρχει λόγος και αντίλογος

http://www.insomnia.gr/topic/646165-intel-kaby-lake-x-skylake-x-socket-2066/

4) όπως είπα και πριν, σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτα άλλης μάρκας ενώ σε άλλες όχι

αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις μόνο με δύο τρόπους:

- να στείλεις email και στις δύο εταιρείες και να το ρωτήσεις, μη φοβάσαι θα σου απαντήσουν δεν είσαι ο πρώτος που ρωτάς

- να βρεις κάποιον χρήστη που ήδη έχει δοκιμάσει τα συγκεκριμένα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν

------------------------------------------------------------------------------------------------

αν δεν βιάζεσαι τότε πρέπει να σε ενημερώσω ότι στην επόμενη ή μεθεπόμενη γεννιά intel, όλοι οι cpu θα δίνουν thunderbolt απευθείας οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει καμμία μητρική χωρίς thunderbolt (χωρίς να υπάρχουν προβλήματα)

αν πάρεις τώρα μητρική z270/1151 τότε μπορώ να σου γράψω μια μικρή λίστα για το τι χρειάζεσαι

α) μητρική
- να υποστηρίζει ρητά στις προδιαγραφές της σύνδεση με thunderbolt add-on κάρτα
- να το αναφέρει και να είναι εμφανές στο εγχειρίδιο στο σχεδιάγραμμα της μητρικής
- να έχεις ελέγξει και οπτικά ποιο βύσμα χρησιμοποιεί, το 5πινο ή το 9/10πινο
- να αναφέρει συγκεκριμένα ποια έκδοση/πρότυπο thunderbolt υποστηρίζει (κατά προτίμηση την τελευταία)
- να έχει ελεύθερη θύρα pci-e διαστάσεων τουλάχιστον 4x
- να δίνει σήμα τουλάχιστον 4x pci-e lanes στη συγκεκριμένη pci-e θύρα και πιο συγκεκριμένα 4x pci-e cpu lanes (και όχι dmi lanes) λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν το αν θα χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη pci-e θύρα που μοιράζεται lanes με αυτήν την θύρα

β) add-on pci-e κάρτα thunderbolt
- που να ξέρεις ότι είναι συμβατή με τη μητρική στην οποία θα τη βάλεις
- που υποστηρίζει ακριβώς την ίδια έκδοση/πρότυπο thunderbolt (την τελευταία) με την μητρική
- που έχει ακριβώς το ίδιο βύσμα σύνδεσης με τη μητρική
- που υποστηρίζει δυνατότητα σύνδεσης με κάρτα γραφικών αν θες να συνδέσει την οθόνη με το thunderbolt αλλά να παίρνεις και το σωστό σήμα, δηλαδή αυτό της κάρτας γραφικών
- κατά προτίμηση να υποστηρίζει και το usb πρωτόκολλο

αυτά μοιάζουν υπερβολικά αλλά δεν είναι, φέρνω για παράδειγμα τις κάρτες thunderbolt της asus που είχαν διαφορετικό βύσμα από της μητρικές της asus και οι χρήστες έπρεπε να κάνουν μετατροπή (που σημειωτέον δεν μπορεί να γίνει σωστά γιατί μιλάμε για thunderbolt, είναι δύσκολο να φτιαχτεί σωστά χειροκίνητα)

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...