Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Γιστι δεν βάζεις αισθητηρα πορτας για να σε ειδοποιεί όταν δεν κλείνει; πχ να σου στέλνει μήνυμα όταν έχεις μείνει ανοιχτή η πόρτα για περισσότερο από ένα λεπτό 

Μμμμ καλή ιδέα και αυτή. Κάποια προταση που να δουλεύει με HA?

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Γιστι δεν βάζεις αισθητηρα πορτας για να σε ειδοποιεί όταν δεν κλείνει; πχ να σου στέλνει μήνυμα όταν έχεις μείνει ανοιχτή η πόρτα για περισσότερο από ένα λεπτό 

μα αυτό που του εβαλα πιο πρίν σε ειδοποιεί κατευθείαν εκεί που είσαι και ξεχνάς την πόρτα. γιατί να πρέπει να πάει να κάτσει στον καναπέ και να σηκώσει το κινητό να δει ότι η πόρτα έμεινε ανοιχτή; 

• Moderators
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, karaLRS είπε

μα αυτό που του εβαλα πιο πρίν σε ειδοποιεί κατευθείαν εκεί που είσαι και ξεχνάς την πόρτα. γιατί να πρέπει να πάει να κάτσει στον καναπέ και να σηκώσει το κινητό να δει ότι η πόρτα έμεινε ανοιχτή; 

Μετα την ειδ τη λάμπα, καλή λύση εκτός αν ανήκει στο μικρό ποσοστό που δεν έχει τέτοια λάμπα. Χτυπάει όσο έχεις ανοιχτή την πόρτα; 

55 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Μμμμ καλή ιδέα και αυτή. Κάποια προταση που να δουλεύει με HA?

Έχεις zigbee? Αν ναι, τότε της xiaomi. Με WiFi δεν θα βρεις σίγουρα λόγω κατανάλωσης δεν ξέρω αν βρεις με Bluetooth. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Μετα την ειδ τη λάμπα, καλή λύση εκτός αν ανήκει στο μικρό ποσοστό που δεν έχει τέτοια λάμπα. Χτυπάει όσο έχεις ανοιχτή την πόρτα; 

Έχεις zigbee? Αν ναι, τότε της xiaomi. Με WiFi δεν θα βρεις σίγουρα λόγω κατανάλωσης δεν ξέρω αν βρεις με Bluetooth. 

Όχι δεν έχω. Τώρα ξεκινάω να στηνω. Σκεφτόμουν για έλεγχο θερμοκρασίας μιας και πριν λίγες μέρες είχα ένα θέμα με το ψυγειο και πέταξα πολλά. Βέβαια τώρα έχει φτιάξει αλλά....

Για αρχη θα πάω στην λάμπα  (που ταιριάζει με το ψυγειο) και στο μέλλον βλέπω. 

Ευχαριστω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, samniotis είπε

και δεν βγάζεις το χαλί να μην παιδεύεσαι?

χωρίς καμία διάθεση αστεϊσμού η πρόταση

Αν είχα πλακάκι κάτω θα το έβγαζα. Αλλά με το μάρμαρο..... δεν παλεύεται ο χειμώνας χωρίς χάλια. 😀

5 ώρες πριν, karaLRS είπε

Και ειναι και από Ελλάδα βλεπω

• Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

😀

Και ειναι και από Ελλάδα βλεπω

Ναι για αυτο αν πας απο κατω στα προτεινόμενα την δινει ο κινεζος 1,5€ ενω ο ελληνας 8+3 μεταφορικα 😛

Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsakfot είπε

Xiaomi temperature - humidity (15-20 Ευρώ όχι αυτός με την οθόνη) ? Βέβαια απαιτεί το gateway της Xiaomi.

Δεν το έχω τεστάρει σε τόσο κρύο περιβάλλον (ψυγείο) αλλά ένας που έχω για εξωτερική θερμοκρασία παίζει μια χαρά εδώ και 2 μήνες και με τα πολλά κρύα!

παιζω με τον xiaomi sensor εδω και κανα χρονο σχεδον τοποθετημενο σε ψυγειο. Του εχω αλλαξει μια φορα μπαταρια. Μια χαρα δουλευει με τα alarm που του εχω βαλει.

• Like 1
Δημοσ.

Έλεγξα τους διακοπτες μου και δεν εχει κανενας ουδέτερο περασμένο. Το σπίτι βαφτηκε το καλοκαίρι οποτε..... Οι ελπίδες μου είναι μόνο στο σαλόνι που δεν μας αρεσει τελικά το χρώμα :P Αλλα σίγουρα όχι πριν το καλοκαίρι. Αυτό που είδα όμως είναι ότι με τους διακόπτες που εχω, το κενό που μένει πίσω είναι ελαχιστο. Πολύ φοβάμαι ότι και ουδετερο να περασω.... δεν θα χωράει το shelly.

Μεχρι το καλοκαίρι.... sonoff στο θερμοσύφωνα (βρήκα γνωστό ηλεκτρολόγο να μου το περασει όταν ερθει) και πειραματισμό με HA.

Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση της legrand with netatmo που δεν θέλει ουδέτερο.  Επίσης μπορείς να βάλεις sonoff RF κάπου μέσα στα φωτιστικά και να βάλεις διακόπτες RF στον τοίχο - που λειτουργούν με μπαταρία.

Δημοσ.

Γειά σας και από εμένα στο θέμα. Και εγώ εδώ αρχίσει να κοιτάζω για να κάνω το σπίτι μου εξυπνότερο. Είχα εδώ και καιρό ένα Chromecast για την τηλεόραση και ένα Chromecast Audio για το στερεοφωνικό (φοβερή συσκευή, κρίμα που την κατάργησε η Google) και πρόσθεσα και ένα Google Home mini για να τα ελέγχω αυτόματα. Έχω παραγγείλει και τρεις έξυπνες πρίζες.

Επόμενο βήμα που κοιτάζω είναι έξυπνες λάμπες και μάλλον καταλήγω σε Philips Hue.  Αφενός μου αρέσει η εναλλαγή χρωμάτων στις λάμπες, οπότε λύσεις όπως Netatmo δεν με καλύπτουν, αφετέρου το σύστημα της Philips είναι πιο σταθερό και έχει περισσότερες επιλογές σε λαμπτήρες σε σχέση με μια wifi λύση όπως το Yeelight.

Για τον φίλο που ρωτάει για διακόπτες, κάτι που με προβλημάτισε και εμένα, η Philips ξεκίνησε το πρόγραμμα Friends of Hue μεβ κατασκευαστές διακοπτών, οι οποίοι χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία και δεν χρειάζονται σύνδεση με το ρεύμα, ούτε μπαταρίες (ανακτούν ενέργεια μέσω του κλικ). Έχει βγάλει για την ώρα η Vimar αλλά ακολουθούν και άλλες εταιρίες και μου φαίνεται μια όχι φθηνή αλλά καλή λύση για το μέλλον.

Επίσης κοιτάζω και για έξυπνη κλειδαριά (ξεχνάω κλειδιά συχνά) και βρίσκομαι ανάμεσα σε Danalock και August που μπορεί να χακευτεί για ευρωπαϊκές κλειδαριές. Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει την πρώτη;

• Confused 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, papars είπε

Υπάρχει και η λύση της legrand with netatmo που δεν θέλει ουδέτερο.  Επίσης μπορείς να βάλεις sonoff RF κάπου μέσα στα φωτιστικά και να βάλεις διακόπτες RF στον τοίχο - που λειτουργούν με μπαταρία.

Δεν λεω, καλή η λύση της legrand. Αλλά με τόσο που κανουν με συμφερει καλύτερα να κατεβάσω ουδετερο και να ξαναβάψω τα δωμάτια.

Το rf δεν το εχω ψάξει μεχρι τώρα γενικότερα. θα το κοιτάξω

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο. Παρόλα αυτά βλέπω να τα αγοράζουν.  Ελπίζω να τα ρίξουν σε τιμή σε μερικούς μήνες, όπως έγινε και με τις επώνυμες λάμπες LED που στην αρχή ήταν φωτιά και τώρα δεν συμφέρει να πας σε κινέζικο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ουδέτερος - είναι και το κουτί μέσα στον τοίχο που πρέπει να αλλαχτεί αφού οι μη ελληνικοί διακόπτες θέλουν βίδες για να στερεωθούν. [Η λύση με το 3D τυπωμένο αντάπτορα λειτουργεί;]

Δημοσ.
Στις 8/1/2019 στις 1:33 ΜΜ, slk200gr είπε

αφου το θεμα ειναι smarthome να προσθεσω μια απιστευτη συσκευη που πηρα στις γιορτες και ειναι η Roborock S55 Black,  https://www.skroutz.gr/s/15845161/Roborock-S55-Black.html?from=autocomplete&keyphrase=xiaomi+mi+robot+2+s552-00+black+xiaomi+mi+robot+2+s552-00+black ,παιδεια ειναι απστευτη  και κανει πραγματικα πολυ καλη δουλεια στο σκουπισμα αλλα και στο σφουγγαρισμα,ειδικα οποιοι εχουν σκυλι (εγω εχω 3 μεσα) το τι μαζευει απο τριχα ειναι ασυληπτο ,αν ψαξω για καποιο μειονεκτημα το μονο που  βρισκω το μικρο κουτι που μαζευει τα σκουπιδακια και το μικρο τανκ ,σε 70 τμ που ειναι ο ορφος μου  πρεπει μετα απο καθε σκουπισμα να το αδειαζω ,στο σφουγγαρισμα φτανει πολυ οριακα το νερο κατα τα αλλα ομως ειναι απιθανο,κριμα που δεν μπορω να βαλω ενα βιντεακι εδω

Γνωρίζει κανείς εάν μέσα στο δοχείο νερού υπάρχει η δυνατότητα να βάλουμε και λίγο καθαριστικό;; Όχι κάτι πολύ δυνατό ή παχύρευστο απαραίτητα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...