papars Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 25 λεπτά πριν, papars είπε Το shelly θέλει Push-on διακόπτη ή τον κλασικό on-off που έχουμε; 5 λεπτά πριν, tsakfot είπε Δεν έχει διαφορά πιστεύω. Το ίδιο πράγμα κάνουν και οι δύο τύποι διακόπτη Δεν θα το έλεγα. Ο ένας κρατάει το κύκλωμα κλειστό και ο άλλος το κλείνει προσωρινά. Διακόπτες τύπου RF π.χ. θέλουν push-on όπως και τα dimmer. Βέβαια με τον shelly που δέχεται ουδέτερο ίσως να είναι θέμα παραμέτρων.
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, papars είπε Δεν θα το έλεγα. Ο ένας κρατάει το κύκλωμα κλειστό και ο άλλος το κλείνει προσωρινά. Διακόπτες τύπου RF π.χ. θέλουν push-on όπως και τα dimmer. Βέβαια με τον shelly που δέχεται ουδέτερο ίσως να είναι θέμα παραμέτρων. Αφού ο Shelly παρεμβάλλεται πριν από τον διακόπτη. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το state του διακόπτη αυτού καθ'αυτού, ούτε και ο τύπος!
fingolfingr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsakfot είπε Ξεκινήστε απο εδώ ! Εγώ για το installation αντί για το balenaEtcher χρησιμοποίησα το Rufus . Ένα raspberry pi 3 χρειάζεστε (γιατί έχει ενσωματωμένο WiFi & bluetooth) - κάρτα SD -+ τροφοδοτικό από κινητό και λίγο χρόνο Για βοήθεια και όπου κολλήσετε εδώ είμαστε ! Εγώ πχ δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα raspberry μου, πέρασα rasbian σε VM και πέρασα εκεί hassbian. Μετά από restart ήθελε να το ξεκινήσεις πάλι χειροκίνητα. Για να γίνεται αυτόματα ήθελε διάφορα μέσω console που δεν καταλάβαινα οπότε.... το άφησα. Θα το ξαναπιάσω όταν έρθουν τα sonoff από την αρχή. 1 ώρα πριν, tsakfot είπε Αφού ο Shelly παρεμβάλλεται πριν από τον διακόπτη. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το state του διακόπτη αυτού καθ'αυτού, ούτε και ο τύπος! Από όσο το καταλαβαίνω εγώ, το shelly θα λειτουργεί σαν μερος σετ από αλε ρετουρ διακοπτες. Θα λειτουργεί δηλαδή το το φωτιστικό είτε με το shelly (online κλπ) είτε κανονικά από τον διακόπτη. Σαν να εχεις 2 διακόπτες τον ένα μεσα στον αλλο. Αυτό τουλαχιστον εχω καταλαβει. Και αυτό θα με βολευε να γίνεται Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από fingolfingr
papars Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, fingolfingr είπε Από όσο το καταλαβαίνω εγώ, το shelly θα λειτουργεί σαν μερος σετ από αλε ρετουρ διακοπτες. Θα λειτουργεί δηλαδή το το φωτιστικό είτε με το shelly (online κλπ) είτε κανονικά από τον διακόπτη. Σαν να εχεις 2 διακόπτες τον ένα μεσα στον αλλο. Αυτό τουλαχιστον εχω καταλαβει. Και αυτό θα με βολευε να γίνεται Αυτό έχω κάνει σε μερικά sonoff. Έχω συνδέσει έναν διακόπτη πάνω στο μπουτόν του sonoff και τον λειτουργώ από τον παλαιό διακόπτη τοίχου - θέλει όμως μηχανισμό Push-on.
cambo99 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 https://www.cnet.com/google-amp/news/hubitats-smart-home-works-without-the-internet/ Offline λειτουργία υπόσχεται και σε καλή τιμή. Καλό φαίνεται!
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, cambo99 είπε https://www.cnet.com/google-amp/news/hubitats-smart-home-works-without-the-internet/ Offline λειτουργία υπόσχεται και σε καλή τιμή. Καλό φαίνεται! Οτι κανεις ουσιαστικα στο HA και περιπου στα ιδια λεφτα
papars Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Μπορεί να προτείνει κάποιος έναν έξυπνο θερμοστάτη για χρήση με ατομικό λέβητα φ.α.; Κάτι σε τιμή μέχρι €50 είναι καλά νομίζω. Θέλω να παίζει με google home και HA.
papars Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Καλή τιμή για εξωτερική έξυπνη πρίζα IP55 στα €14 από το banggood. https://www.banggood.com/EJLink-WP-1-EUUKUSAUUniversal-10A-2500W-IP55-Waterproof-WIFI-Wireless-Smart-Remote-Control-Socke-p-1244264.html Κάπου στα €30 την είδα σε ελληνικό μαγαζί. 1
GoS Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 O Netatmo τελικά είναι καλός; Αξίζει η αγορά του; Το relay για ποιον λόγο χρειάζεται;
kama28 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 καλησπερα ξανα και απο εμενα επειδη ειδα οτι πολλοι ενδιαφερονται για εξυπνους διακοπτες και επειδη σχεδον ολοι εχουν το προβλημα με τον ουδετερο δειτε αυτο λεει πως μπαινει στην θεση του μηχανικου διακοπτη με τον ιδιο τροπο αρα δεν θελει ουδετερο https://www.daisat.gr/p/17593/broadlink-tc2-eu-2-exypnos-diakoptis-toixoy-tc2-touch.html?ref=2
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, kama28 είπε καλησπερα ξανα και απο εμενα επειδη ειδα οτι πολλοι ενδιαφερονται για εξυπνους διακοπτες και επειδη σχεδον ολοι εχουν το προβλημα με τον ουδετερο δειτε αυτο λεει πως μπαινει στην θεση του μηχανικου διακοπτη με τον ιδιο τροπο αρα δεν θελει ουδετερο https://www.daisat.gr/p/17593/broadlink-tc2-eu-2-exypnos-diakoptis-toixoy-tc2-touch.html?ref=2 The Broadlink TC2 light switch doesn’t need a neutral line. But the downside is that you can’t get the state of the switch. Δεν δουλεύει με WiFi αλλα με RF
fingolfingr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Επειδή το ψυγειο μου είναι χαμηλό και στην κουζινα υπάρχει χαλί, πολλές φορές κολλάει η πόρτα με αποτέλεσμα να μην κλείνει εντελώς. Αφήνει 2-3 πόντους κενό και γίνεται ζημία. Σκεφτόμουν να βάλω ένα αισθητήρα θερμοκρασίας μέσα (πχ στην πορτα) ώστε να μου έρχεται κάποια ειδοποίηση όταν η θερμοκρασία είναι πιο μεγάλη από ότι πρέπει. Έχετε να προτείνεται κάτι; Καλό είναι να δουλεύει με HA και να είναι σχετικά οικονομικό. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από fingolfingr
tsakfot Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Καλημέρα, Επειδή το ψυγειο μου είναι χαμηλό και στην κουζινα υπάρχει χαλί, πολλές φορές κολλάει η πόρτα με αποτέλεσμα να μην κλείνει εντελώς. Αφήνει 2-3 πόντους κενό και γίνεται ζημία. Σκεφτόμουν να βάλω ένα αισθητήρα θερμοκρασίας μέσα (πχ στην πορτα) ώστε να μου έρχεται κάποια ειδοποίηση όταν η θερμοκρασία είναι πιο μεγάλη από ότι πρέπει. Έχετε να προτείνεται κάτι; Καλό είναι να δουλεύει με HA και να είναι σχετικά οικονομικό. Xiaomi temperature - humidity (15-20 Ευρώ όχι αυτός με την οθόνη) ? Βέβαια απαιτεί το gateway της Xiaomi. Δεν το έχω τεστάρει σε τόσο κρύο περιβάλλον (ψυγείο) αλλά ένας που έχω για εξωτερική θερμοκρασία παίζει μια χαρά εδώ και 2 μήνες και με τα πολλά κρύα! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2019 από tsakfot
karaLRS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 51 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Καλημέρα, Επειδή το ψυγειο μου είναι χαμηλό και στην κουζινα υπάρχει χαλί, πολλές φορές κολλάει η πόρτα με αποτέλεσμα να μην κλείνει εντελώς. Αφήνει 2-3 πόντους κενό και γίνεται ζημία. Σκεφτόμουν να βάλω ένα αισθητήρα θερμοκρασίας μέσα (πχ στην πορτα) ώστε να μου έρχεται κάποια ειδοποίηση όταν η θερμοκρασία είναι πιο μεγάλη από ότι πρέπει. Έχετε να προτείνεται κάτι; Καλό είναι να δουλεύει με HA και να είναι σχετικά οικονομικό. θα σου πρότεινα αυτό. μπαίνει στην θέση της λάμπας που έχει το ψυγείο https://www.ebay.com/itm/220V-Fridge-Alarm-Led-Light-1-5W-E14-Cool-White-Refrigerator-Open-Door-Alert-A/351943711045?epid=2120385419&hash=item51f17ad945:g:H3wAAOSw2xRYY87y:rk:1:pf:1&frcectupt=true
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2019 Γιστι δεν βάζεις αισθητηρα πορτας για να σε ειδοποιεί όταν δεν κλείνει; πχ να σου στέλνει μήνυμα όταν έχεις μείνει ανοιχτή η πόρτα για περισσότερο από ένα λεπτό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα