icsd08063 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, tsakfot είπε To shelly 2.5 είναι για ρολά! Για διακόπτες φώτων χρειάζεσαι τον απλό Shelly 1 , που κάνει 9.90Εuro εκτός αν χάνω εγώ κάτι! Υπέθεσα ότι χρειάζομαι το shelly 2.5 λόγω των δύο πλήκτρων στον τελευταίο διακόπτη μου που ελέγχει τα εξωτερικά φώτα. Γϊνεται να βάλω το shelly 1 πίσω από αυτόν τον τελευταίο διακόπτη και να παίξει? Θα χειρίζεται μαζί τα δύο πλήκτρα ή ξεχωριστά? Ρωτάω καθώς δεν έχω γνώσεις ηλεκτρολογίας.
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, icsd08063 είπε Υπέθεσα ότι χρειάζομαι το shelly 2.5 λόγω των δύο πλήκτρων στον τελευταίο διακόπτη μου που ελέγχει τα εξωτερικά φώτα. Γϊνεται να βάλω το shelly 1 πίσω από αυτόν τον τελευταίο διακόπτη και να παίξει? Θα χειρίζεται μαζί τα δύο πλήκτρα ή ξεχωριστά? Ρωτάω καθώς δεν έχω γνώσεις ηλεκτρολογίας. Νομίζω δεν μπορείς να τους χειριστείς ξεχωριστά, εκτός και αν φλασάρωντας τον μπορείς να ξεχωρίσεις τους δυο διακόπτες! Εγώ πάντως θα τους γεφύρωνα μαζί, δλδ. να ανάβουν και σβήνουν από ένα κουμπί! 1
icsd08063 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, tsakfot είπε Νομίζω δεν μπορείς να τους χειριστείς ξεχωριστά, εκτός και αν φλασάρωντας τον μπορείς να ξεχωρίσεις τους δυο διακόπτες! Εγώ πάντως θα τους γεφύρωνα μαζί, δλδ. να ανάβουν και σβήνουν από ένα κουμπί! Για την άλλη σειρά από διακόπτες που έχω με βολεύει να το κάνω αυτό μιας και έτσι και αλλιώς τους ανάβω πάντα μαζί (είναι και αυτός ένας διακόπτης με δύο πλήκτρα). Για αυτή τη σειρά που έχω βγάλει και τις φωτογραφίες δεν θα το ήθελα μιας και δεν ανάβω πάντα μία σειρά από εξωτερικά led αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Θεωρώ πως και η άλλη σειρά των διακοπτών θα έχει τα ιδια καλώδια μέσα, όπως και αυτή. Μπορώ να προχωρήσω στην αγορά του shelly 1 για αρχή, έτσι ώστε να γεφυρώσω όπως λες και εσύ τον διακόπτη αφού το σενάριο χρήσης μου το επιτρέπει. Μπορείς να βοηθήσεις μήπως στη συνολική συνδεσμολογία καθώς και στο τι extra θα χρειαστώ π.χ. connectoρες κτλ.?
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, icsd08063 είπε Για την άλλη σειρά από διακόπτες που έχω με βολεύει να το κάνω αυτό μιας και έτσι και αλλιώς τους ανάβω πάντα μαζί (είναι και αυτός ένας διακόπτης με δύο πλήκτρα). Για αυτή τη σειρά που έχω βγάλει και τις φωτογραφίες δεν θα το ήθελα μιας και δεν ανάβω πάντα μία σειρά από εξωτερικά led αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Θεωρώ πως και η άλλη σειρά των διακοπτών θα έχει τα ιδια καλώδια μέσα, όπως και αυτή. Μπορώ να προχωρήσω στην αγορά του shelly 1 για αρχή, έτσι ώστε να γεφυρώσω όπως λες και εσύ τον διακόπτη αφού το σενάριο χρήσης μου το επιτρέπει. Μπορείς να βοηθήσεις μήπως στη συνολική συνδεσμολογία καθώς και στο τι extra θα χρειαστώ π.χ. connectoρες κτλ.? Προσοχή καθώς δεν είμαι ηλεκτρολόγος και πάντα ότι κάνω, κατεβάζω την ασφάλεια του συγκεκριμένου χώρου που δουλεύω και πάντα τσεκάρω με δοκιμαστικό ή/και πολύμετρο για σιγουριά! Υποθετικά και ας με διορθώσει κάποιος ηλεκτρολόγος του forum! Neutral : Μπλέ καλώδιο που πρέπει εσύ να του δώσεις Line : Μαύρο καλώδιο Ιnput : Καφέ καλώδιο Output : Κόκκινο καλώδιο όλα με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν τον έχω δοκιμάσει τον συγκεκριμένο, αλλά πιθανότατα θα παραγγείλω και εγώ για testing! 4 λεπτά πριν, tsakfot είπε Προσοχή καθώς δεν είμαι ηλεκτρολόγος και πάντα ότι κάνω, κατεβάζω την ασφάλεια του συγκεκριμένου χώρου που δουλεύω και πάντα τσεκάρω με δοκιμαστικό ή/και πολύμετρο για σιγουριά! Υποθετικά και ας με διορθώσει κάποιος ηλεκτρολόγος του forum! Neutral : Μπλέ καλώδιο που πρέπει εσύ να του δώσεις Line : Μαύρο καλώδιο Ιnput : Καφέ καλώδιο Output : Κόκκινο καλώδιο όλα με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν τον έχω δοκιμάσει τον συγκεκριμένο, αλλά πιθανότατα θα παραγγείλω και εγώ για testing! Εδώ βέβαια βλέπω την εξής συνδεσμολογία απο την photo : Δυστυχώς δεν μπορώ να το πάρω πάνω μου, καθώς μιλάμε για ρεύματα! Εγώ θα το δοκίμαζα με διαφορετικούς συνδυασμούς αλλά αυτό είναι προσωπικό ρίσκο και δεν θα το πρότεινα! Ας μας λύσει την απορία κάποιος φίλος ηλεκτρολόγος του φόρουμ ή καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε κάποιον επαγγελματία! 1
fingolfingr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβασα λίγο για το Shelly Και μπερδευτηκα παραπάνω από ότι ήθελα. Απλή ερώτηση λοιπον. Μπαίνει πισω από τον υπαρχοντα διακοπτη. Ο διακόπτης μετα θα λειτουργεί κανονικά χειροκίνητα;;; Μπορει να εχει αναφερθεί αλλα διαβαζω κατι συγκρίσεις με sonoff και εχω μπερδευτεί. και κατι τελευταιο. Το Shelly 1 είναι για 1 διακόπτη, το 2 για 2 και το 2.5 για ρολά; και ρωτάω γιατί για το 2.5 διαβάζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ρολα είτε για διπλό διακόπτη. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από fingolfingr
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Διαβασα λίγο για το Shelly Και μπερδευτηκα παραπάνω από ότι ήθελα. Απλή ερώτηση λοιπον. Μπαίνει πισω από τον υπαρχοντα διακοπτη. Ο διακόπτης μετα θα λειτουργεί κανονικά χειροκίνητα;;; Μπορει να εχει αναφερθεί αλλα διαβαζω κατι συγκρίσεις με sonoff και εχω μπερδευτεί. και κατι τελευταιο. Το Shelly 1 είναι για 1 διακόπτη, το 2 για 2 και το 2.5 για ρολά; και ρωτάω γιατί για το 2.5 διαβάζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ρολα είτε για διπλό διακόπτη. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι σωστά! Εμένα με έχει μπερδέψει το SW του Shelly 1. Θαρρώ πως είναι για alleretour διακόπτες, θα συμβουλευτώ όμως φίλο ηλεκτρολόγο και θα επανέλθω!
icsd08063 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου από τη δουλειά μου, καταλήξαμε σε αυτό για τη δική μου περίπτωση, έτσι ώστε να εγκατασταθεί το shelly 1 στον τελευταίο διακόπτη με τα δύο πλήκτρα (εφόσον εγκατασταθεί, θα δουλεύει μόνο το ένα πλήκτρο). Αναφέρω επίσης ότι ο πρώτος διακόπτης (με το μονό πλήκτρο) είναι aller-retour ενώ ακριβώς κάτω από τη σειρά αυτή με τους διακόπτες έχω ένα socket πρίζας, εξού και το μπλε καλώδιο που περνά από εκεί. Αν υπάρχει κάποιος με γνώσεις να το επιβεβαιώσει θα ήταν ακόμη καλύτερα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από icsd08063 1
cambo99 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 6 hours ago, tsakfot said: άνοιξε τον διακόπτη των ρολών και δες τι καλώδια έχεις! Αν πέφτουν πάνω στον διακόπτη 3 καλώδια (καλώδιο 1 - ρολό πάνω , καλώδιο 2 - ρολό κάτω - καλώδιο 3 Line ), Θα χρειαστείς μόνο να φέρεις ένα neutral για να παίξεις με τον Shelly 2.5. Τουλάχιστο αυτό λέει ο κατασκευαστής ότι κάνει ! εγώ προσωπικά το έφτιαξα με zwave Fibaro Είσαι ευχαριστημένος από το fibaro; Έχεις το home center light;
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, cambo99 είπε Είσαι ευχαριστημένος από το fibaro; Έχεις το home center light; Αγόρασα το USB Z-Wave Aeotec stick (κανά 50άρικο) και κανά 45άρι ευρώ το Fibaro Roller Shutter 2. To stickάκι plugαρισμένο στον server και σε απόσταση κανά 5άρι μέτρα απο τον Fibaro. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσεις κάποιο Home center καθώς χρησιμοποιούν όλα το zwave protocol! Από όλα τα συμπράγκαλα που έχω μαζέψει, το Zwave παίζει να είναι το γρηγορότερο και πιο αξιόπιστο, πάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες λύσεις! Αυτό που θέλω κάποια στιγμή να τεστάρω είναι το mesh network που θεωρητικά δεν χρειάζεται έξτρα gateway για να επικοινωνήσουν οι αισθητήρες μεταξύ τους. όπως για παράδειγμα η λύση Zigbee της Xiaomi, που κάποιους αισθητήρες τους χάνω λόγω εμβέλειας του gateway
basilis_k6 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, tsakfot είπε Όλα αυτά που αναφέρεις είναι σωστά! Εμένα με έχει μπερδέψει το SW του Shelly 1. Θαρρώ πως είναι για alleretour διακόπτες, θα συμβουλευτώ όμως φίλο ηλεκτρολόγο και θα επανέλθω! απο τα λίγα που ειδα το shelly 1 ειναι σαν το sonoff βασικα. σωστα? Το εκθειάζουν το home assistant. ειναι ευκολο να το στησεις η θα φάμε τη ζωη μας στο διάβασμα?
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε απο τα λίγα που ειδα το shelly 1 ειναι σαν το sonoff βασικα. σωστα? Το εκθειάζουν το home assistant. ειναι ευκολο να το στησεις η θα φάμε τη ζωη μας στο διάβασμα? Ευκολο είναι. Λίγο στην αρχη θέλει μεχρι να κατανοησεις ενα δυο πραγματα !
slk200gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πανω απο 10 φορες ξεκινησα να το ψαχνω αλλα ρε γμτ κινεζικα μου φαινονται,νοιωθω χαζος και τα παρατάω αλλα θα ηθελα απο ενα πρόγραμμα να τα χειριζομαι ολα και να βλεπω τι ειναι σε λειτουργια με μια ματια Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2019 από slk200gr 1
papars Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Το shelly θέλει Push-on διακόπτη ή τον κλασικό on-off που έχουμε;
tsakfot Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, slk200gr είπε Πανω απο 10 φορες ξεκινησα να το ψαχνω αλλα ρε γμτ κινεζικα μου φαινονται,νοιωθω χαζος και τα παρατάω αλλα θα ηθελα απο ενα πρόγραμμα να τα χειριζομαι ολα και να βλεπω τι ειναι σε λειτουργια με μια ματια Ξεκινήστε απο εδώ ! Εγώ για το installation αντί για το balenaEtcher χρησιμοποίησα το Rufus . Ένα raspberry pi 3 χρειάζεστε (γιατί έχει ενσωματωμένο WiFi & bluetooth) - κάρτα SD -+ τροφοδοτικό από κινητό και λίγο χρόνο Για βοήθεια και όπου κολλήσετε εδώ είμαστε ! 19 λεπτά πριν, papars είπε Το shelly θέλει Push-on διακόπτη ή τον κλασικό on-off που έχουμε; Δεν έχει διαφορά πιστεύω. Το ίδιο πράγμα κάνουν και οι δύο τύποι διακόπτη
slk200gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, tsakfot είπε Ξεκινήστε απο εδώ ! Εγώ για το installation αντί για το balenaEtcher χρησιμοποίησα το Rufus . Ένα raspberry pi 3 χρειάζεστε (γιατί έχει ενσωματωμένο WiFi & bluetooth) - κάρτα SD -+ τροφοδοτικό από κινητό και λίγο χρόνο Για βοήθεια και όπου κολλήσετε εδώ είμαστε ! Δεν έχει διαφορά πιστεύω. Το ίδιο πράγμα κάνουν και οι δύο τύποι διακόπτη Νασαι καλα και εσυ και ο Spect ,λοιπον περω το rasberry και ξεκιναω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα