cambo99 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 3 minutes ago, GoS said: Κατέβασα ουδέτερο σε όλους τους διακόπτες (ευτυχώς είχα σχεδόν σε όλους μπριζα από κάτω όποτε πέρασε εύκολα) το κουτί των διακοπτών μου είναι σαν αυτο https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enGR769GR769&hl=el&ei=PHhYXI6APcrRwAL0hq_oDQ&q=κουτι+διακοπτη&oq=κουτι+δι&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.2.0l5.3394.5680..7280...4.0..0.266.1522.0j8j2......0....1.......5..35i39j0i131j46.XObN7oUdw9w#imgrc=96i_aLh3L4LeNM: ξέρει κανένας τι βίδες(νούμερο;)να παρω ώστε να κάτσει ο sonoff διακόπτης; Επίσης σκέφτομαι ότι βθα τον βιδώσω και θα κλείσω το καπάκι, αν χρειαστεί να τον ανοίξω (πχ για βλάβη) πως θα τον ξανά ανοίξω αφού οι εγκοπές είναι από πίσω; Τελος, στο σπίτι ακόμα δεν έχω ενεργή adsl γραμμή μιας κι ακόμα δεν μένω. Έχω συνδέσει τους διακόπτες (δεν τους έκλεισα όμως) και λειτουργούν χειροκίνητα. Αν τους συνδέσω σε ένα access point που έχω θα μπορέσω να τους περάσω στο EWeLink ή θέλει οπωσδήποτε Ίντερνετ για να περαστεί στον σέρβερ; Αν τα sonoff συνδεθούν στο EWeLink τότε θες internet , καθώς τα πάντα δουλεύουν μέσω cloud σε κινεζο-server της sonoff.
_filippos_ Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cambo99 είπε Αν τα sonoff συνδεθούν στο EWeLink τότε θες internet , καθώς τα πάντα δουλεύουν μέσω cloud σε κινεζο-server της sonoff. Υπάρχει και η επιλογή του flash-αρισματος που τοτε θα συνδέεται στο δικό του server (βλέπε hassio) οπου εκει δεν χρειάζεται απαραίτητα ιντερνετ αλλά wireless router/ap Οδηγίες εδώ Περιμένω το δικό μου sonoff με διπλο διακοπτη απο βδομαδα. Θα το flasharo για το hassio μου. Κι εμενα ειναι όπως του GoS, οι διακοπτες εχουν απο κατω μπρίζες οποτε δεν θα δυσκολευτω για ουδετερο αλλά ψάχνω τώρα ξεχωριστο πλαισιο για την μπριζα που θα παει απο κατω Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από _filippos_
samniotis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 2 ώρες πριν, GoS είπε Κατέβασα ουδέτερο σε όλους τους διακόπτες (ευτυχώς είχα σχεδόν σε όλους μπριζα από κάτω όποτε πέρασε εύκολα) το κουτί των διακοπτών μου είναι σαν αυτο https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enGR769GR769&hl=el&ei=PHhYXI6APcrRwAL0hq_oDQ&q=κουτι+διακοπτη&oq=κουτι+δι&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.2.0l5.3394.5680..7280...4.0..0.266.1522.0j8j2......0....1.......5..35i39j0i131j46.XObN7oUdw9w#imgrc=96i_aLh3L4LeNM: ξέρει κανένας τι βίδες(νούμερο;)να παρω ώστε να κάτσει ο sonoff διακόπτης; Επίσης σκέφτομαι ότι βθα τον βιδώσω και θα κλείσω το καπάκι, αν χρειαστεί να τον ανοίξω (πχ για βλάβη) πως θα τον ξανά ανοίξω αφού οι εγκοπές είναι από πίσω; Τελος, στο σπίτι ακόμα δεν έχω ενεργή adsl γραμμή μιας κι ακόμα δεν μένω. Έχω συνδέσει τους διακόπτες (δεν τους έκλεισα όμως) και λειτουργούν χειροκίνητα. Αν τους συνδέσω σε ένα access point που έχω θα μπορέσω να τους περάσω στο EWeLink ή θέλει οπωσδήποτε Ίντερνετ για να περαστεί στον σέρβερ; Η γυάλινη πρόσοψη μπροστά αφαιρείται ώστε να τον βιδώσεις στο κουτί και μετά κουμπώνει πάλι αν για κάποιο λόγο θές να τον ξανανοίξεις έχει εγκοπή απο κάτω για να αφαιρέσεις πάλι την πρόσοψη 2
elvor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Έχει κανείς εμπειρία από τον 4CH R2; Σκέφτομαι να τον βάλω στον κάτω όροφο που έχω 3 φωτιστικά με g4 και g9 λάμπες αντί για μεμονωμένα basic.
icsd08063 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα σας, Στο σπίτι διαθέτω 2 κάθετες σειρές από τους παρακάτω διακόπτες της Legrand (η πρώτη σειρά έχει συνολικά 3 διακόπτες με τον πρώτο μόνο να είναι μονός και τους υπόλοιπους να είναι διπλοί ενώ η δεύτερη σειρά έχει 4 διπλούς διακόπτες). Οι τελευταίοι δύο διακόπτες των δύο σειρών (συνολικά δλδ 4 κουμπάκια )όπως φαίνονται στην επάνω φωτό ελέγχουν τον εξωτερικό περιμετρικό φωτισμό του σπιτιού. Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να τους κάνω έξυπνους με τελικό σκοπό να τους προγραμματίσω να ανάβουν κάθε απόγευμα στις 6 πχ και να κλείνουν κάθε πρωι στις 7 πχ. Ψάχνοντας για διάφορες λύσεις έχω πέσει πάνω στις παρακάτω της sonoff, της legrand, της somfy και τελικά της ikea. Από sonoff σκεφτόμουν την πιο απλή ίσως λύση με αντικατάσταση όλου του διακόπτη με ένα sonoff t1 eu 2 gang. Η συνδεσμολογία μέσα στο διακόπτη αυτό είναι έτσι. Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα πιστεύετε? Ρωτάω γιατί από όσο έχω διαβάσει χρειάζετε Live & Neutral για να δουλέψει ο διακόπτης. Έχω δει ωστόσο και τους απλούς διακόπτες της sonoff (basic, dual, 4ch κτλ) όπου χρειάζεται από όσο καταλαβαίνω αυτά τα κουτάκια με το board να κρυφτούν κάπου και πρακτικά, δεν ξέρω το που! Αν μπορούσατε να πείτε καμιά ιδέα γιατί πραγματικά θα προτιμούσα να κρατούσα τους διακόπτες μου και να παίξω με μία τέτοια λύση. Ίσως θα ήταν καλύτερα να παίξω απευεθείας στον πίνακα? Από Legrand θα χρειαστεί η εγκατάσταση του βασικού κιτ και στη συνέχεια του ασύρματου διακόπτη. Αρκετά μεγάλο κόστος κατά τη γνώμη μου χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Somfy: εδώ τα πράγματα είναι ίσως είναι λίγο πιο περίπλοκα. Εντός του χρόνου θα βάλω πέργκολα με σύστημα αυτοματισμού της somfy όπου σύμφωνα με την προσφορά που έχω λάβει και είναι η επικρατέστερη αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνεται Somfy ΙΟ Ασύρματο 55/17 και control Situo 1. Το όλο αυτό σύστημα θα είναι χειρίσιμο από απόσταση μέσω εφαρμογής στο κινητό, όπως με διαβεβαίωσε και ο άνθρωπος που θα την εγκαταστήσει. Υπάρχει κάποια περίπτωση στο όλο αυτό σύστημα να κουμπώσουν ασύρματοι διακόπτες της somfy ή θα χρειαστεί αγορά βασικού κιτ (νομίζω του tahoma) και στη συνέχεια σύνδεση των ασύρματων διακοπτών επάνω του, όπως και στην περίπτωση της legrand? Ikea: Καλή υλοποίηση νομίζω αλλά σε επίπεδο φωτιστικών. Από όσο καταλαβαίνω, θα πρέπει να αλλάξω όλους τους λαμπτήρες που θέλω να ελέχγω με καινούριους της ikea. Δεν θα το ήθελα μιας και το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, συν του ότι τους έχω αλλάξει όλους πρόσφατα με led Philips. Από τα παραπάνω, μάλλον καταλήγω σε sonoff με μία μικρή επιφύλαξη για το όλο σύστημα της somfy, λόγω της πέργκολας που θα τοποθετηθεί. Τα φώτα σας και τις γνώμες σας παρακαλώ!!!
tsakfot Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, icsd08063 είπε Καλημέρα σας, Στο σπίτι διαθέτω 2 κάθετες σειρές από τους παρακάτω διακόπτες της Legrand (η πρώτη σειρά έχει συνολικά 3 διακόπτες με τον πρώτο μόνο να είναι μονός και τους υπόλοιπους να είναι διπλοί ενώ η δεύτερη σειρά έχει 4 διπλούς διακόπτες). Οι τελευταίοι δύο διακόπτες των δύο σειρών (συνολικά δλδ 4 κουμπάκια )όπως φαίνονται στην επάνω φωτό ελέγχουν τον εξωτερικό περιμετρικό φωτισμό του σπιτιού. Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να τους κάνω έξυπνους με τελικό σκοπό να τους προγραμματίσω να ανάβουν κάθε απόγευμα στις 6 πχ και να κλείνουν κάθε πρωι στις 7 πχ. Ψάχνοντας για διάφορες λύσεις έχω πέσει πάνω στις παρακάτω της sonoff, της legrand, της somfy και τελικά της ikea. Από sonoff σκεφτόμουν την πιο απλή ίσως λύση με αντικατάσταση όλου του διακόπτη με ένα sonoff t1 eu 2 gang. Η συνδεσμολογία μέσα στο διακόπτη αυτό είναι έτσι. Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα πιστεύετε? Ρωτάω γιατί από όσο έχω διαβάσει χρειάζετε Live & Neutral για να δουλέψει ο διακόπτης. Έχω δει ωστόσο και τους απλούς διακόπτες της sonoff (basic, dual, 4ch κτλ) όπου χρειάζεται από όσο καταλαβαίνω αυτά τα κουτάκια με το board να κρυφτούν κάπου και πρακτικά, δεν ξέρω το που! Αν μπορούσατε να πείτε καμιά ιδέα γιατί πραγματικά θα προτιμούσα να κρατούσα τους διακόπτες μου και να παίξω με μία τέτοια λύση. Ίσως θα ήταν καλύτερα να παίξω απευεθείας στον πίνακα? Από Legrand θα χρειαστεί η εγκατάσταση του βασικού κιτ και στη συνέχεια του ασύρματου διακόπτη. Αρκετά μεγάλο κόστος κατά τη γνώμη μου χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Somfy: εδώ τα πράγματα είναι ίσως είναι λίγο πιο περίπλοκα. Εντός του χρόνου θα βάλω πέργκολα με σύστημα αυτοματισμού της somfy όπου σύμφωνα με την προσφορά που έχω λάβει και είναι η επικρατέστερη αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνεται Somfy ΙΟ Ασύρματο 55/17 και control Situo 1. Το όλο αυτό σύστημα θα είναι χειρίσιμο από απόσταση μέσω εφαρμογής στο κινητό, όπως με διαβεβαίωσε και ο άνθρωπος που θα την εγκαταστήσει. Υπάρχει κάποια περίπτωση στο όλο αυτό σύστημα να κουμπώσουν ασύρματοι διακόπτες της somfy ή θα χρειαστεί αγορά βασικού κιτ (νομίζω του tahoma) και στη συνέχεια σύνδεση των ασύρματων διακοπτών επάνω του, όπως και στην περίπτωση της legrand? Ikea: Καλή υλοποίηση νομίζω αλλά σε επίπεδο φωτιστικών. Από όσο καταλαβαίνω, θα πρέπει να αλλάξω όλους τους λαμπτήρες που θέλω να ελέχγω με καινούριους της ikea. Δεν θα το ήθελα μιας και το κόστος είναι αρκετά μεγάλο, συν του ότι τους έχω αλλάξει όλους πρόσφατα με led Philips. Από τα παραπάνω, μάλλον καταλήγω σε sonoff με μία μικρή επιφύλαξη για το όλο σύστημα της somfy, λόγω της πέργκολας που θα τοποθετηθεί. Τα φώτα σας και τις γνώμες σας παρακαλώ!!! Φθηνότερη out-of-the box λύση απο τους Sonoff Touch EU, δεν θα βρείς στην αγορά. Τυπικά και εσύ, δεν έχεις neutral (συνήθως θαλασσί-μπλέ καλώδιο) να καταλήγει στον διακόπτη, οπότε αναγκαστικά πρέπει είτε να κατεβάσεις απο το κουτί πάνω είτε γεφυρώνοντας το neutral από την πρίζα και να το φέρεις απο κάτω προς τα πάνω στον διακόπτη. Θα δεις ότι πίσω απο τον διακόπτη, πέρα απο τα καλώδια που ήδη έχεις plug-αρισμένα στον διακόπτη, υπάρχει neutral που καταλήγει στην πρίζα παρακάτω(εφόσον έχεις πρίζα κάτω απο τον διακόπτη των φώτων). Τώρα για λύσεις τύπου Somfy-Legrand εγώ ακόμα και αν είχα την δυνατότητα να επενδύσω σε τόσο ακριβή λύση, θα σκεφτόμουν σοβαρά το integration με άλλα συστήματα λύσεις. Δλδ. να τα σκάσω τα x-λεφτά, αλλά αν αύριο θέλω να βάλω hue λάμπες, ή Fibaro (zwave) roller shutter, πολύ αμφιβάλω ότι θα μπορώ να τα χειρίζομαι απο μια εφαρμογή - σύστημα. Με λίγα λόγια,, δεσμεύεσαι και σε κλειδώνει σε λύσεις που προσφέρουν μόνο οι συγκεκριμένες εταιρίες και όχι ο υπόλοιπος ανταγωνισμός. Οι Sonoff με ψαχούλεμα, είναι πιο open σαν λύση και γίνονται integrate σε συστήματα τύπου SmartThings - HomeAssistant - OpenHab, όπου η πλειονότητα των gadgets υποστηρίζεται και μπορείς off-cloud να φτιάξεις σενάρια αυτοματισμού, με hardware απο διαφορετικές εταιρίες. Ελπίζω να σε βοήθησα Στις 1/2/2019 στις 11:47 ΠΜ, mmar6 είπε Καλημέρα αν μπορείς στείλε το αρχείο είναι πολύ ενδιαφέρον . Το έχω ανεβάσει στο g-drive μου, https://drive.google.com/open?id=1yoNhMvD3b8VQWZF-nVa9t8moOG7RAA4H Εκτυπώνεται το στο πλάι με τουλάχιστο 20% support density & 20% infill τουλάχιστο για καλύτερα αποτελέσματα. Απέφυγε το όρθιο, καθώς τα layers κόβονται λόγω της γεωμετρίας που έχει το αντικείμενο! Μόνο μια παράκληση, δεν θα ήθελα να το δω σε κανά ebay ή κανά thingiverse 😛 Δεν μου αρέσουν τα disclaimer/copyright αλλά κυκλοφορούν πολλοί περίεργοι εκεί έξω Υπόψη ότι το συγκεκριμένο είναι work in progress οπότε επιδέχεται διορθώσεων το οποίο θα φτιάξω όταν βρω χρόνο Αν χρειαστεί κανένας και το obj. του Fusion (εκεί τα φτιάχνω) μου λέτε και τα ανεβάζω επίσης για να παίξετε ! 2
icsd08063 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 27 λεπτά πριν, tsakfot είπε Φθηνότερη out-of-the box λύση απο τους Sonoff Touch EU, δεν θα βρείς στην αγορά. Τυπικά και εσύ, δεν έχεις neutral (συνήθως θαλασσί-μπλέ καλώδιο) να καταλήγει στον διακόπτη, οπότε αναγκαστικά πρέπει είτε να κατεβάσεις απο το κουτί πάνω είτε γεφυρώνοντας το neutral από την πρίζα και να το φέρεις απο κάτω προς τα πάνω στον διακόπτη. Θα δεις ότι πίσω απο τον διακόπτη, πέρα απο τα καλώδια που ήδη έχεις plug-αρισμένα στον διακόπτη, υπάρχει neutral που καταλήγει στην πρίζα παρακάτω(εφόσον έχεις πρίζα κάτω απο τον διακόπτη των φώτων). Τώρα για λύσεις τύπου Somfy-Legrand εγώ ακόμα και αν είχα την δυνατότητα να επενδύσω σε τόσο ακριβή λύση, θα σκεφτόμουν σοβαρά το integration με άλλα συστήματα λύσεις. Δλδ. να τα σκάσω τα x-λεφτά, αλλά αν αύριο θέλω να βάλω hue λάμπες, ή Fibaro (zwave) roller shutter, πολύ αμφιβάλω ότι θα μπορώ να τα χειρίζομαι απο μια εφαρμογή - σύστημα. Με λίγα λόγια,, δεσμεύεσαι και σε κλειδώνει σε λύσεις που προσφέρουν μόνο οι συγκεκριμένες εταιρίες και όχι ο υπόλοιπος ανταγωνισμός. Οι Sonoff με ψαχούλεμα, είναι πιο open σαν λύση και γίνονται integrate σε συστήματα τύπου SmartThings - HomeAssistant - OpenHab, όπου η πλειονότητα των gadgets υποστηρίζεται και μπορείς off-cloud να φτιάξεις σενάρια αυτοματισμού, με hardware απο διαφορετικές εταιρίες. Ελπίζω να σε βοήθησα Καλημέρα σου και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Γενικά δεν θα ήθελα και εγώ να περιοριστώ σε μία κλειστή λύση, οπότε παρόλο το εύκολο του στησίματος που πιθανώς να έχουν οι Legrand/Somfy, δεν με προσελκύουν τελικά. Συνεχίζοντας το ψάξιμο ωστόσο, είδα τα shelly και πιο συγκεκριμένα το Shelly 2.5 όπου φαίνεται πως μπορεί να μπει άνετα μέσα στο wall socket. Γενικά, είναι εφικτό να το συνδέσω το μαραφετάκι αυτό με την υπάρχουσα υποδομή μου, όπως φαίνεται στην προηγούμενη φωτογραφία? Χωρίς να βρίσκομαι στο σπίτι τώρα και κρίνοντας μόνο από τη φωτογραφία, φαίνεται ένα μπλε καλώδιο να έρχεται από το σωληνάκι.
tsakfot Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, icsd08063 είπε Καλημέρα σου και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Γενικά δεν θα ήθελα και εγώ να περιοριστώ σε μία κλειστή λύση, οπότε παρόλο το εύκολο του στησίματος που πιθανώς να έχουν οι Legrand/Somfy, δεν με προσελκύουν τελικά. Συνεχίζοντας το ψάξιμο ωστόσο, είδα τα shelly και πιο συγκεκριμένα το Shelly 2.5 όπου φαίνεται πως μπορεί να μπει άνετα μέσα στο wall socket. Γενικά, είναι εφικτό να το συνδέσω το μαραφετάκι αυτό με την υπάρχουσα υποδομή μου, όπως φαίνεται στην προηγούμενη φωτογραφία? Χωρίς να βρίσκομαι στο σπίτι τώρα και κρίνοντας μόνο από τη φωτογραφία, φαίνεται ένα μπλε καλώδιο να έρχεται από το σωληνάκι. Ναι οι λύσεις της Shelly, είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην Sonoff. Έχει εργοστάσιο στην Βουλγαρία και λίγο που έψαξα, το παλεύουν δυνατά να μπούν σφήνα στην Sonoff! έχουν app & ανοιχτό API ! Εγώ τους πήρα χαμπάρι αργά δυστυχώς, και ακριβοπλήρωσα τις επιλογές μου.. Λογικά θα είναι εφικτό να μπει απο πίσω, καθώς προορίζονται για την ευρωπαική αγορά! Το μπλε καλώδιο που βλέπεις (αν όντως υπάρχει) είναι o ουδέτερος που ψάχνεις για να παίξουν τα gadget-άκια! Ανοίγεις την πρίζα από κάτω, στέλνεις φρέσκο καλώδιο ανάποδα προς τα πάνω στον διακόπτη και το γεφυρώνεις με τον ουδέτερο της πρίζας! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από tsakfot 1
icsd08063 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, tsakfot είπε Ναι οι λύσεις της Shelly, είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην Sonoff. Έχει εργοστάσιο στην Βουλγαρία και λίγο που έψαξα, το παλεύουν δυνατά να μπούν σφήνα στην Sonoff! έχουν app & ανοιχτό API ! Εγώ τους πήρα χαμπάρι αργά δυστυχώς, και ακριβοπλήρωσα τις επιλογές μου.. Λογικά θα είναι εφικτό να μπει απο πίσω, καθώς προορίζονται για την ευρωπαική αγορά! Το μπλε καλώδιο που βλέπεις (αν όντως υπάρχει) είναι o ουδέτερος που ψάχνεις για να παίξουν τα gadget-άκια! Ανοίγεις την πρίζα από κάτω, στέλνεις φρέσκο καλώδιο ανάποδα προς τα πάνω στον διακόπτη και το γεφυρώνεις με τον ουδέτερο της πρίζας! Φαίνεται πολύ τίμιο για τα 20€ που ζητάει (+5€ μεταφορικά). Το μεσημέρι που θα γυρίσω σπίτι θα τσεκάρω αρχικά διαστάσσεις να δω αν όντως χωράει και θα βγάλω και τις υπόλοιπους διακόπτες να φανούν καλύτερα τα καλώδια. Θα επανέλθω με νέο μήνυμα. Σε ευχαριστώ και πάλι! 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 @icsd08063 Απο την στιγμή που δεν θες να είσαι κλεισμένος σε ενα περιβάλλον θα σου έλεγε να δείς για Home Assistant σαν gateway και απο κει και περα να βάλεις οτι σου αρέσει. Μπορείς να παρεις Xiaomi Aqara διακόπτες που δείχνουν σαν κανονικοι. Το HA υποστηρίζει το Somfy Οποτε θα μπορείς να το δουλεύεις και απο εκει. Τέλος, επειδή εχω Sonoff διακόπτες δεν θα έλεγα οτι ειναι και οι καλύτερα, το touch τους δεν ειναι και το πιo user friendly 1
fingolfingr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Spect~ είπε @icsd08063 Απο την στιγμή που δεν θες να είσαι κλεισμένος σε ενα περιβάλλον θα σου έλεγε να δείς για Home Assistant σαν gateway και απο κει και περα να βάλεις οτι σου αρέσει. Μπορείς να παρεις Xiaomi Aqara διακόπτες που δείχνουν σαν κανονικοι. Το HA υποστηρίζει το Somfy Οποτε θα μπορείς να το δουλεύεις και απο εκει. Τέλος, επειδή εχω Sonoff διακόπτες δεν θα έλεγα οτι ειναι και οι καλύτερα, το touch τους δεν ειναι και το πιo user friendly Κάτι τετοια διαβάζω και δεν σκέφτομαι τους sonoff για διακόπτες για τα φωτα. Για εμένα ιδανική είναι η λύση που ειπατε πιο πριν. Να χρησιμοποιείς τον υπάρχον διακοπτη με.την smart προσθήκη από πίσω. Έτσι θα υπάρχει ομοιομορφια στους διακόπτες (για εμάς τους ψυχαναγκαστικους) και θα έχεις smart χωρίς να κάνει μπαμ. Όσο για το Home Assistant..... λίγο που το είχα ψάξει είχα μπερδευτει. Περιμένω τα sonoff basic για να το ξαναπιασω. Θέλει Linux γνώσεις για το στησιμο; Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από fingolfingr
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, fingolfingr είπε Κάτι τετοια διαβάζω και δεν σκέφτομαι τους sonoff για διακόπτες. Για εμένα ιδανική είναι η λύση που υποθηκε πιο πριν. Να χρησιμοποιείς τον υπάρχον διακοπτη με.την smart προσθήκη από πίσω. Έτσι δεν θα υπάρχει ομοιομορφια στους διακόπτες (για εμάς τους ψυχαναγκαστικους) και θα έχεις smart χωρίς να κάνει μπαμ. Όσο για το Home Assistant..... λίγο που το είχα ψάξει είχα μπερδευτει. Περιμένω τα sonoff basic για να το ξαναπιασω. Θέλει Linux γνώσεις για το στησιμο; Oι Xiamo Aqara ειναι κανονικοι διακόπτες με zigbee, ριξτους μια ματια, για μενα οι καλύτεροι για Smart home. Στην αρχή ισως σε εκνευρίσουν κάποια πράγματα μέχρι να καταλάβεις τη λογική τους αλλα γενικά ειναι ευκολο. Αν χρειαστεις βοήθεια εδω είμαστε, οπως επίσης και για tips για το πως να το έχει συμμαζεμένο για να ειναι πιο ευκολο στην συντήρη/αναβάθμιση
icsd08063 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Spect~ είπε @icsd08063 Απο την στιγμή που δεν θες να είσαι κλεισμένος σε ενα περιβάλλον θα σου έλεγε να δείς για Home Assistant σαν gateway και απο κει και περα να βάλεις οτι σου αρέσει. Μπορείς να παρεις Xiaomi Aqara διακόπτες που δείχνουν σαν κανονικοι. Το HA υποστηρίζει το Somfy Οποτε θα μπορείς να το δουλεύεις και απο εκει. Τέλος, επειδή εχω Sonoff διακόπτες δεν θα έλεγα οτι ειναι και οι καλύτερα, το touch τους δεν ειναι και το πιo user friendly Ευχαριστώ για το feedback! Με τα home assistant δεν τα πάω τόσο καλά ακόμη, στο μέλλον ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις. Μέτρησα διαστάσεις στο wall socket (4 εκ βάθος Χ 5 εκ πλάτος Χ 6 εκ ύψος). Με παίρνει οριακά για το shelly 2.5 (1.7 εκ Χ 3.9 εκ x 3.6 εκ) όσο αφορά το βάθος καθώς έχω 1,7 εκατοστά το πάχος του shelly + 2,3 εκατοστά το πάχος του legrand διακόπτη που έχω τώρα = 4 εκ, όσο και το βάθος. Αν δείτε από τις παραπάνω εικόνες τα καλώδια, μπορείτε να με βοηθήσετε με τη συνδεσμολόγια για το shelly 2.5? Σκέφτομαι πολύ να το τσιμπήσω μόλις γίνει διαθέσιμο καθώς φαίνεται πως πληρεί όλα τα κριτήρια (κρυμμένο, οικονομικό και δεν αλλάζω τους διακόπτες μου). Από όσο βλέπετε, χρησιμοποιούνται τα κόκκινα, τα καφέ και τα μαύρα καλώδια ενώ τελείως αχρησιμοποίητα παραμένουν ένα κίτρινο και ένα μπλε. Εδώ και η συνολική εικόνα των διακοπτών. Υπενθυμίζω ότι ο τελικός μου στόχος (για αρχή τουλάχιστον) είναι ο τελευταίος διπλός διακόπτης που ελέγχει τα εξωτερικά φώτα να γίνει smart. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2019 από icsd08063
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, icsd08063 είπε Ευχαριστώ για το feedback! Με τα home assistant δεν τα πάω τόσο καλά ακόμη, στο μέλλον ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις. Μέτρησα διαστάσεις στο wall socket (4 εκ βάθος Χ 5 εκ πλάτος Χ 6 εκ ύψος). Με παίρνει οριακά για το shelly 2.5 (1.7 εκ Χ 3.9 εκ x 3.6 εκ) όσο αφορά το βάθος καθώς έχω 1,7 εκατοστά το πάχος του shelly + 2,3 εκατοστά το πάχος του legrand διακόπτη που έχω τώρα = 4 εκ, όσο και το βάθος. Αν δείτε από τις παραπάνω εικόνες τα καλώδια, μπορείτε να με βοηθήσετε με τη συνδεσμολόγια για το shelly 2.5? Σκέφτομαι πολύ να το τσιμπήσω μόλις γίνει διαθέσιμο καθώς φαίνεται πως πληρεί όλα τα κριτήρια (κρυμμένο, οικονομικό και δεν αλλάζω τους διακόπτες μου). Από όσο βλέπετε, χρησιμοποιούνται τα κόκκινα, τα καφέ και τα μαύρα καλώδια ενώ τελείως αχρησιμοποίητα παραμένουν ένα κίτρινο και ένα μπλε. Εδώ και η συνολική εικόνα των διακοπτών. Υπενθυμίζω ότι ο τελικός μου στόχος (για αρχή τουλάχιστον) είναι ο τελευταίος διπλός διακόπτης που ελέγχει τα εξωτερικά φώτα να γίνει smart. Μην σε φοβίζει το Home assistant. Θα το φτιάξεις μια φορά και μετα καθάρισες και εννοειται οτι ειμαστε εδω για support. Ο λόγος που σου λεω για το HA ειναι οτι περα απο το οτι μπορεις να τα ελεγχείς είναι και το οτι μπορεις να φτιάξεις αυτοματισμούς που θα σου κανουν την ζωη πιο εύκολη! Εννοειται οτι τα εχεις και ολα μαζεμένα σε ενα μερος! 2
icsd08063 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Spect~ είπε Μην σε φοβίζει το Home assistant. Θα το φτιάξεις μια φορά και μετα καθάρισες και εννοειται οτι ειμαστε εδω για support. Ο λόγος που σου λεω για το HA ειναι οτι περα απο το οτι μπορεις να τα ελεγχείς είναι και το οτι μπορεις να φτιάξεις αυτοματισμούς που θα σου κανουν την ζωη πιο εύκολη! Εννοειται οτι τα εχεις και ολα μαζεμένα σε ενα μερος! To shelly 2.5 από όσο βλέπω υποστηρίζει Amazon Alexa και Google Home οπότε με ένα home mini για αρχή πχ θα είμαι ok. Το θέμα είναι στη συνδεσμολογία και κατά πόσο το ηλεκτρολογικό δίκτυο που φαίνεται στις φωτογραφίες μπορεί να υποστηρίξει το shelly 2.5 . Αν μπορεί και αν μπορώ να το κάνω και εγώ, το έχω πάρει αμέσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα