Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω στο banggod το sonoff basic στα €4,30 ($4,89).  €4,78 τα είχα πάρει black friday.  Λέω να πάρω μερικά να κάθονται αν και θα ήθελα να βρω μια φτηνή λύση με zigbee/zwave.

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

Σε κανα δίμηνο θα κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και θα περάσω όλα τα ηλεκτρολογικά απο την αρχή. Οπότε σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά τι παίζει με smart συσκευές κτλ.

Θα χρειαστώ κάτι ιδιαίτερο στα ηλεκτρολογικά που καλό είναι να το φροντίσω τώρα που θα τα αλλάξω όλα?

Σχετικός με την τεχνολογία αλλά τελείως άσχετος με το συγκεκριμένο , οπότε ότι πληροφορία , οδηγούς κτλ. έχετε μπορείτε να τους μοιραστείτε να διαβάσω :D

Υ.Γ. ναι ξέρω υπάρχει το google κτλ. αλλά θέλω να μου πείτε λύσεις που έχετε δοκιμάσει εσείς και δουλεύουν και μία εκτίμηση στο κόστος

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tsofras είπε

Καλησπέρα παίδες,

Σε κανα δίμηνο θα κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και θα περάσω όλα τα ηλεκτρολογικά απο την αρχή. Οπότε σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά τι παίζει με smart συσκευές κτλ.

Θα χρειαστώ κάτι ιδιαίτερο στα ηλεκτρολογικά που καλό είναι να το φροντίσω τώρα που θα τα αλλάξω όλα?

Σχετικός με την τεχνολογία αλλά τελείως άσχετος με το συγκεκριμένο , οπότε ότι πληροφορία , οδηγούς κτλ. έχετε μπορείτε να τους μοιραστείτε να διαβάσω :D

Υ.Γ. ναι ξέρω υπάρχει το google κτλ. αλλά θέλω να μου πείτε λύσεις που έχετε δοκιμάσει εσείς και δουλεύουν και μία εκτίμηση στο κόστος

απ οσο βλεπω τοσο καιρο στο θεμα, καλο ειναι να περασεις και ουδετερο σε ολα τα σημεια που προοριζονται για διακοπτες, ωστε μετα να βαλεις ευκολα smart.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spy_vlsi είπε

απ οσο βλεπω τοσο καιρο στο θεμα, καλο ειναι να περασεις και ουδετερο σε ολα τα σημεια που προοριζονται για διακοπτες, ωστε μετα να βαλεις ευκολα smart.

Τι εστί ουδέτερο γιατί δε σκαμπάζω απο ηλεκτρολογικά? ( Καταλαβαίνω την έννοια αλλά όχι σε τι θα βολέψει)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsofras είπε

Τι εστί ουδέτερο γιατί δε σκαμπάζω απο ηλεκτρολογικά? ( Καταλαβαίνω την έννοια αλλά όχι σε τι θα βολέψει)

3 καλωδια. φαση-ουδετερο-γειωση. επειδη οι smart εκπεμπτουν wifi πρεπει το ρευμα να "επιστρεφει" (σαν ενα κυκλωμα) και οχι απλα να διακοπτεται οπως κανει ενας κοινος διακοπτης

• Thanks 1
Δημοσ.

Δύο πράγματα μπορείς / πρέπει να κάνεις.

α. Να περάσεις ουδέτερο σε κάθε διακόπτη

β. Να αλλάξεις τα κουτιά των διακοπτών σε αυτά που έχουν βίδες. πχ κάτι σαν αυτό https://www.caliston.gr/hlektrologika/hlektrologiko-uliko/solhnes-koytia-hlektrikon-egkatastaseon/koutia/koutia-xwneuta-gupsosanidas/koyti-diakoptoy-gipsosanidas-elmark.html.  Οι μη ελληνικοί διακόπτες δεν έχουν αυτάκια για να σφίγγουν στο κουτί αλλά στερεώνονται με βίδες που πιάνουν στο σώμα του κουτιού.

Στην πρώτη γραμμή γράφω "μπορείς / πρέπει" γιατί υπάρχει και η λύση αυτή https://www.legrand.gr/products/smart_home_legrand.html που θα δουλέψει όπως είσαι τώρα.  Έχει βέβαια μεγαλύτερο κόστος αλλά λιγότερο πονοκέφαλο στο θέμα του προγραμματισμού / πειραματισμού / εγκατάστασης και ομορφιάς (στην όψη). Μπορεί να ρυθμιστεί ευκολότερα από τα διάφορα που πειραματιζόμαστε το νήμα αυτό και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για την τοποθέτηση ή άλλες αλλαγές.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Για μένα βάλε ουδέτερο και καλώδια δικτύου 

Άλλο αυτό.

Δίκτυο να περάσει παντού - δεν είναι κανονικότητα να περάσεις δίκτυο μέσα από τα κανάλια ρεύματος.  UTP σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος πρέπει να μπαίνει σε κάθε ανακαίνιση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης αφού ανακαινίζεις θα μπορούσες να τοποθετούσες στο σπίτι κάποια wifi λύση για καλύτερη κάλυψη. Σημαντικό να έχει το σπίτι καλή wifi κάλυψη.

Utp δίκτυο και ρεύμα πάνω από ντουλάπια είναι μια καλη λύση για να κρύψεις smart συσκευές . 😋

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ , utp είναι σίγουρο το έχω σκεφτεί ήδη μπει σε όλα τα δωμάτια , σαλόνι και σε γραφείο που θα φτιάξω με την ανακαίνιση. Αυτό με το ουδέτερο όμως δεν το ήξερα, είδα και το κιτ της legrand ενδιαφέρον δείχνει θα μελετήσω και θα επανέλθω

Δημοσ.
Στις 3/2/2019 στις 1:27 ΜΜ, tsofras είπε

Σας ευχαριστώ , utp είναι σίγουρο το έχω σκεφτεί ήδη μπει σε όλα τα δωμάτια , σαλόνι και σε γραφείο που θα φτιάξω με την ανακαίνιση. Αυτό με το ουδέτερο όμως δεν το ήξερα, είδα και το κιτ της legrand ενδιαφέρον δείχνει θα μελετήσω και θα επανέλθω

Κάνω την ίδια άσκηση με τον κουμπάρο/κολλητό αυτή την περίοδο που γκρεμίζει το σπίτι για ανακαίνιση.

ότι σου είπαν τα παιδιά για κυτία + ουδέτερους αναμονή στους διακόπτες φώτων

Προυπολόγισε την εγκατάσταση ενός μικρού rack, όπου θα καταλήγουν όλα τα ethernet - τηλέφωνα - καλώδια για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα και συμμαζεμένα ;)

Θα κάνεις την ζωή σου αρκετά πιο εύκολη και θα τα έχεις όλα μαζεμένα και περιποιημένα !

+ αν πιθανότατα στο μέλλον θέλεις/χρειαστεί να βάλεις κάμερες ασφαλείας (εξωτερικούς - εσωτερικούς χώρους) να έχεις αναμονή ψηλά για ρεύμα & δίκτυο (εκτός και αν είναι WiFi ) :) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsakfot είπε

Κάνω την ίδια άσκηση με τον κουμπάρο/κολλητό αυτή την περίοδο που γκρεμίζει το σπίτι για ανακαίνιση.

ότι σου είπαν τα παιδιά για κυτία + ουδέτερους αναμονή στους διακόπτες φώτων

Προυπολόγισε την εγκατάσταση ενός μικρού rack, όπου θα καταλήγουν όλα τα ethernet - τηλέφωνα - καλώδια για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα και συμμαζεμένα ;)

Θα κάνεις την ζωή σου αρκετά πιο εύκολη και θα τα έχεις όλα μαζεμένα και περιποιημένα !

+ αν πιθανότατα στο μέλλον θέλεις/χρειαστεί να βάλεις κάμερες ασφαλείας (εξωτερικούς - εσωτερικούς χώρους) να έχεις αναμονή ψηλά για ρεύμα & δίκτυο (εκτός και αν είναι WiFi ) :) 

Έχω υπολογίσει και το rac , ευχαριστώ

Δημοσ.

Κατέβασα ουδέτερο σε όλους τους διακόπτες (ευτυχώς είχα σχεδόν σε όλους μπριζα από κάτω όποτε πέρασε εύκολα) το κουτί των διακοπτών μου είναι σαν αυτο

https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enGR769GR769&hl=el&ei=PHhYXI6APcrRwAL0hq_oDQ&q=κουτι+διακοπτη&oq=κουτι+δι&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.2.0l5.3394.5680..7280...4.0..0.266.1522.0j8j2......0....1.......5..35i39j0i131j46.XObN7oUdw9w#imgrc=96i_aLh3L4LeNM:

ξέρει κανένας τι βίδες(νούμερο;)να παρω ώστε να κάτσει ο sonoff διακόπτης; Επίσης σκέφτομαι ότι βθα τον βιδώσω και θα κλείσω το καπάκι, αν χρειαστεί να τον ανοίξω (πχ για βλάβη) πως θα τον ξανά ανοίξω αφού οι εγκοπές είναι από πίσω;

Τελος, στο σπίτι ακόμα δεν έχω ενεργή adsl γραμμή μιας κι ακόμα δεν μένω. Έχω συνδέσει τους διακόπτες (δεν τους έκλεισα όμως) και λειτουργούν χειροκίνητα. Αν τους συνδέσω σε ένα access point που έχω θα μπορέσω να τους περάσω στο EWeLink ή θέλει οπωσδήποτε Ίντερνετ για να περαστεί στον σέρβερ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...