Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/1/2019 στις 8:10 ΠΜ, tsakfot είπε

Σε λίγες μέρες πιθανότατα θα σας έχω λύσει και αυτό το πρόβλημα ;)

Σχεδίασα στο CAD έναν αντάπτορα , πλαστικό 3d printed τον οποίο και αυτό το διάστημα τεστάρω. Στον τοίχο κάθεται άψογα, απλά σπρώχνεις και θηλυκώνει στο κυτίο 

Σε πρώτη φάση φαίνεται να λειτουργεί άψογα, αλλά θέλω να δω αντοχή στον χρόνο και να διορθώσω κάποιες μικρολεπτομέρειες στις διαστάσεις.

Αν έχει κάποιος 3d printer και θέλει να δοκιμάσει, ας με ενημερώσει να του στείλω το .stl !

IMG_20190124_080648.thumb.jpg.76d1ebf24d71a47fe1cc9edc6c27d0b4.jpg

Καλημέρα αν  μπορείς στείλε το αρχείο είναι πολύ ενδιαφέρον .

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτόν τον διακόπτη που δεν θέλει ουδέτερο τον έχει δοκιμάσει κάποιος;

Είναι της legrand και είναι και dimming.

https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-diakoptis-dimmer-zigbee-wi-fi-all-loads-led-300w-lefko-195336_195336/

Στο παραπάνω link λέει ότι είναι wifi, αλλά στο pdf εδώ (https://static.kafkas.gr/uploads/Pdf/195336/752584_071752584_01_Z03.PDF) αναφέρει μόνο zigbee.

Με προσεκτική ματιά για να λειτουργήσει αυτός πρέπει να πάρεις το βασικό κιτ (https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-vasiko-kit-master-zigbee-wi-fi-priza-souko-asyrmatos-genikos-diakoptis-anachorisis-afixis-lefko-195310_195310/)

που είναι zigbee/wifi gateway ...

Ακριβό σε σχέση με τα sonoff, πιο ολοκληρωμένη /καταναλωτική λύση βέβαια.

• Moderators
Δημοσ.

Τα dimmer δεν θελουν ουδετερο, αναφερομαι στα smart ones

Εν τω μεταξυ θελουν 156€ για αυτο με τα οποια παίρνεις Rasberry + zigbee + zwave  + rm mini και τα διαχειριζεσαι ολα ανετα!

Δημοσ.

Απλά όταν είναι ο διακόπτης dimmer προϋποθέτει το φωτιστικό να είναι dimmable και επίσης τις πιο πολλές φορές δεν δουλεύει με έξυπνες λάμπες, ακόμη και αν είναι dimmable . Οπότε θέλει λίγη προσοχή σε τι λάμπες υποστηρίζει.

Δημοσ.
3 hours ago, papars said:

Αυτόν τον διακόπτη που δεν θέλει ουδέτερο τον έχει δοκιμάσει κάποιος;

Είναι της legrand και είναι και dimming.

https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-diakoptis-dimmer-zigbee-wi-fi-all-loads-led-300w-lefko-195336_195336/

Στο παραπάνω link λέει ότι είναι wifi, αλλά στο pdf εδώ (https://static.kafkas.gr/uploads/Pdf/195336/752584_071752584_01_Z03.PDF) αναφέρει μόνο zigbee.

Με προσεκτική ματιά για να λειτουργήσει αυτός πρέπει να πάρεις το βασικό κιτ (https://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/exypno-spiti/ylika-kleiston-protokolon/diakoptes-fotismou/michanismoi/legrand-177132-vasiko-kit-master-zigbee-wi-fi-priza-souko-asyrmatos-genikos-diakoptis-anachorisis-afixis-lefko-195310_195310/)

που είναι zigbee/wifi gateway ...

Ακριβό σε σχέση με τα sonoff, πιο ολοκληρωμένη /καταναλωτική λύση βέβαια.

Πάντως βλέπω πολλές εταιρίες κολοσσούς πίσω από αυτό το kit ... netatmo κλπ , και επίσης δουλεύει και με alexa , google κλπ. Δεν είναι άσχημη σαν μία λύση. 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις που να ασχολείται με Home Assistant ξέρει πως μπορώ να εμφανίσω ενα group σε ανεπτυγμένη μορφή ώστε να μην χρειάζεται να πατάω κάθε φορά πανω του για να μου εμφανίσει αυτα που περιέχει το group

Ακυρο το βρηκα

Επεξ/σία από Spect~
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Spect~ είπε

Τα dimmer δεν θελουν ουδετερο, αναφερομαι στα smart ones

Εν τω μεταξυ θελουν 156€ για αυτο με τα οποια παίρνεις Rasberry + zigbee + zwave  + rm mini και τα διαχειριζεσαι ολα ανετα!

Ποια smart dimmer δεν θέλουν ουδέτερο;

Όσο για την τιμή είναι τυπική για νέο προϊόν.  Υπολογίζω ότι σταδιακά θα την ρίξουν.  Όπως όταν ξεκίνησαν να πουλάνε επώνυμες LED που οι τιμές ήταν στο θεό.  Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχουν κάνει καλή δουλειά και είναι και ποιοτικά.  Φυσικά δεν απευθύνονται σε ινσομνιακς αλλά στον κυρ Μήτσο τον ηλεκτρολόγο που θα τα βάζει και θα λειτουργούν με την πρώτη.

Προσωπικά προτιμάω αυτή τη λύση από την τωρινή μου κατάσταση με τα sonoff και τα δεκάδες wifi hotpost γύρω μου - σε κάθε διακόπτη και πρίζα.  Άσε που τα legrand στερεώνονται στα ελληνικά κουτιά άμεσα γιατί έχουν τα αυτάκια.  Αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί είναι αν θέλουν internet για να λειτουργήσουν - στον Καυκά σήμερα τους κάνανε σχετικά σεμινάρια και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις περιγραφές των προϊόντων. π.χ. λένε wifi ενώ είναι zigbee με gateway.

Αν παίζουν και με home assistant / google home τότε είναι μούρλια.

Απορώ πως οι κινέζοι δεν έχουν έτοιμη σχετική λύση για Ευρώπη.  Έχω το πακέτο της Xiaomi και δεν το έχω βγάλει από του κουτί του.  Πέρα από το ότι περιμένω τους αντάπτορες πρίζας, μου φαίνεται βουνό να κάτσω να ασχοληθώ και με αυτό.  Να θέλω να ανάψω ένα φως και η εντολή να έρχεται από κίνα ....

• Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papars είπε

Ποια smart dimmer δεν θέλουν ουδέτερο;

Όσο για την τιμή είναι τυπική για νέο προϊόν.  Υπολογίζω ότι σταδιακά θα την ρίξουν.  Όπως όταν ξεκίνησαν να πουλάνε επώνυμες LED που οι τιμές ήταν στο θεό.  Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχουν κάνει καλή δουλειά και είναι και ποιοτικά.  Φυσικά δεν απευθύνονται σε ινσομνιακς αλλά στον κυρ Μήτσο τον ηλεκτρολόγο που θα τα βάζει και θα λειτουργούν με την πρώτη.

Προσωπικά προτιμάω αυτή τη λύση από την τωρινή μου κατάσταση με τα sonoff και τα δεκάδες wifi hotpost γύρω μου - σε κάθε διακόπτη και πρίζα.  Άσε που τα legrand στερεώνονται στα ελληνικά κουτιά άμεσα γιατί έχουν τα αυτάκια.  Αυτό που πρέπει να διαπιστωθεί είναι αν θέλουν internet για να λειτουργήσουν - στον Καυκά σήμερα τους κάνανε σχετικά σεμινάρια και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις περιγραφές των προϊόντων. π.χ. λένε wifi ενώ είναι zigbee με gateway.

Αν παίζουν και με home assistant / google home τότε είναι μούρλια.

Απορώ πως οι κινέζοι δεν έχουν έτοιμη σχετική λύση για Ευρώπη.  Έχω το πακέτο της Xiaomi και δεν το έχω βγάλει από του κουτί του.  Πέρα από το ότι περιμένω τους αντάπτορες πρίζας, μου φαίνεται βουνό να κάτσω να ασχοληθώ και με αυτό.  Να θέλω να ανάψω ένα φως και η εντολή να έρχεται από κίνα ....

πχ το Fibaro δεν θέλει ουδέτερο και μπαίνει μέσα στο κουτί, αφήνεις δηλαδή τον κανονικό σου διακόπτη.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Spect~ είπε

πχ το Fibaro δεν θέλει ουδέτερο και μπαίνει μέσα στο κουτί, αφήνεις δηλαδή τον κανονικό σου διακόπτη.

Οκ, δεν είναι wifi - θέλει και αυτό gateway (δεν είναι κακό αυτό).  Και δεν είναι και φτηνό. (Βλέπω τις τιμές στην σελίδα του αντιπροσώπου και με πιάνει η καρδιά μου)

Εκεί θα πάμε πάντως.  Σε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης.

• Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, papars είπε

Οκ, δεν είναι wifi - θέλει και αυτό gateway (δεν είναι κακό αυτό).  Και δεν είναι και φτηνό. (Βλέπω τις τιμές στην σελίδα του αντιπροσώπου και με πιάνει η καρδιά μου)

Εκεί θα πάμε πάντως.  Σε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης.

Φτηνό σιγουρα δεν ειναι το fibaro αλλα πιο σταθερο απο το zigbee

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...