panoskir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, gdask είπε Καλό είναι να προσέχουμε με τις προτροπές και τα σχεδιαγράμματα. Θα εφαρμοσει κανένας το προηγούμενο σχεδιάγραμμα που δείχνει σύνδεση στη σειρά και θα πάρει καμία φωτιά στον πίνακα. Επιβάλλεται να κάνει εγκατάσταση αδειούχος ηλεκτρολόγος. Μπορεις να μου υποδειξεις σε πιο ακριβως σημειο του σχεδιαγραμματος γινεται συνδεση σε σειρά;
gdask Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 34 λεπτά πριν, panoskir είπε Μπορεις να μου υποδειξεις σε πιο ακριβως σημειο του σχεδιαγραμματος γινεται συνδεση σε σειρά; Βλέπω δύο βελάκια να φεύγουν από το sonoff προς το ρελέ και από εκεί δύο βελάκια να πηγαίνουν στον διακόπτη. Καθαρά σχηματικά και πέρα από τις σκόρπιες περιγραφές, αυτό τι είναι; Καλά κάνει ο φίλος επάνω και κατέβασε το σχήμα.
panoskir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gdask είπε Βλέπω δύο βελάκια να φεύγουν από το sonoff προς το ρελέ και από εκεί δύο βελάκια να πηγαίνουν στον διακόπτη. Καθαρά σχηματικά και πέρα από τις σκόρπιες περιγραφές, αυτό τι είναι; Καλά κάνει ο φίλος επάνω και κατέβασε το σχήμα. Εφόσον είναι σε σειρά το μαύρο βέλος που δείχνει από τα 230v στο ρελέ τι σημαινει.; Εφόσον δεν έχεις καταλάβει το σχεδιάγραμμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ,γιατί δεν γράφεις ότι δεν κατάλαβες πως δουλεύει όλο το σύστημα ,αλλά γράφεις κάτι άκυρο; Το Ρελέ ισχύος έχει ξεχωριστές επαφές για έλεγχο του πηνίου από το sonoff,ξεχωριστή είσοδο φάσης +ουδέτερου ,ξεχωριστή έξοδο φάσης +ουδέτερου . Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από panoskir
karaLRS Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Θα πρότεινα την πληρωμή με 15€ ενός ηλεκτρολόγου να κάνει την δουλειά. είναι πολλά τα ampere
panoskir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, karaLRS είπε Θα πρότεινα την πληρωμή με 15€ ενός ηλεκτρολόγου να κάνει την δουλειά. είναι πολλά τα ampere Προφανώς και την δουλειά πρέπει να την κάνει ηλεκτρολόγος ,το θέμα είναι η θεωρητική και πρακτική σύνδεση των υλικών ώστε να πεις στον ηλεκτρολόγο "θα μου βάλεις αυτά έτσι" και να δουλέψουν σωστά. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από panoskir 1
karaLRS Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, panoskir είπε Προφανώς και την δουλειά πρέπει να την κάνει ηλεκτρολόγος ,το θέμα είναι η θεωρητική και πρακτική σύνδεση των υλικών. σίγουρα την ξέρει ο ηλεκτρολόγος
panoskir Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, karaLRS είπε σίγουρα την ξέρει ο ηλεκτρολόγος Καλά, δεν είναι και αποκρυπτογράφηση Γραμμικής Β' Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2019 από panoskir
jimokak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους, Παρέλαβα χτες τα basic Sonoff switches, τα σέταρα κανονικά και δουλεύουν, αλλά έχει θέμα το router μου. Ανά 15-20 λεπτά όλες οι συσκευές χάνουν το wifi. Έχω το απλό router της Vodafone αλλά χωρίς τα sonoff δεν έχει κανένα θέμα. Τα αφαίρεσα και έπαιζε κανονικά, μόλις τα ξαναβάλω, τα ίδια προβλήματα. Καμιά ιδέα κανείς; Ευχαριστώ
gdask Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, panoskir είπε Εφόσον είναι σε σειρά το μαύρο βέλος που δείχνει από τα 230v στο ρελέ τι σημαινει.; Εφόσον δεν έχεις καταλάβει το σχεδιάγραμμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν ,γιατί δεν γράφεις ότι δεν κατάλαβες πως δουλεύει όλο το σύστημα ,αλλά γράφεις κάτι άκυρο; Το Ρελέ ισχύος έχει ξεχωριστές επαφές για έλεγχο του πηνίου από το sonoff,ξεχωριστή είσοδο φάσης +ουδέτερου ,ξεχωριστή έξοδο φάσης +ουδέτερου . Επέτρεψέ μου να θεωρώ πως μπορώ να καταλάβω αρκετά καλά ηλεκτρολογικά σχεδιαγράμματα, και να ξέρω επίσης καλά πως ένα σχέδιο πρέπει να είναι ακριβές χωρίς πιθανότητες παρερμηνείας. Εσύ να μου πεις τι είναι το μαύρο βέλος, όπως επίσης αν έχεις δει πουθενά σε ηλεκτρολογική μελέτη μεικτή μονογραμμική και πολυγραμμική αποτύπωση στο ίδιο σχέδιο. Επίσης, άλλο διακόπτης, άλλο ασφάλεια, και άλλο αυτόματη ασφάλεια (ή ασφαλειοδιακόπτης ή μικροαυτόματος)
dimitris_sal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Το σχέδιο μου, μου φαίνεται απλό αλλα ισως τελικά, όπως ειπώθηκε, καλέσω ηλεκτρολόγο(πιστευω/ελπίζω οτι δε θα μου ζητήσει κανα 50άρι εργατικά) γιατι μάλλον δεν είναι τόσο απλό και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εχω καταλάβει εγω κάτι λάθος και να έχουμε τρεχάματα! Με τα ρεύματα δεν παίζουμε (πέρα απο κάποια απλά πραγματάκια που δεν επιδόχονται παρερμηνείες και δεν μπορεί να γίνει λάθος συνδεσμολογία τα οποία τα κάνω μόνος μου) Ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση ολους οσους γράψανε την γνώμη τους και διέθεσαν χρόνο για να με βοηθήσουνε! 2
jniki10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Ισως βοηθήσει καπου αυτο το σχεδιαγραμμα.
panoskir Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, jniki10 είπε Ισως βοηθήσει καπου αυτο το σχεδιαγραμμα. Με αυτη τη συνδεσμολογία δεν έχεις ασφαλισμένο το sonoff.
papars Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λάθος είναι το παραπάνω σχέδιο. Θες μία ασφάλεια (μικροαυτόματο) C2 για το Sonoff. Και θες και έναν διακόπτη 2 θέσεων για να κάνεις bypass το sonoff/rele αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτό θα έκανα εγώ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2019 από papars
fingolfingr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Εγώ από την άλλη με βλέπω απλά να φέρνω ηλεκτρολόγο. Μην κάψω το σπίτι. Κρίμα είναι.
cambo99 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Βλέπουμε τόσα διαφορετικά σχέδια για κάτι τόσο απλό, αλλά και τόσο επικίνδυνο! Με το ρεύμα δεν παίζουμε! Καλέστε ηλεκτρολόγο καλύτερα , γιατί άντε να πάθεις ηλεκτροπληξία θα πούνε όλοι ότι ο μακαρίτης έπαιζε ρώσικη ρουλέτα. Αλλά να βάλεις καμιά φωτιά στο σπίτι τι σου φταίνε και οι άλλοι; 😋
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα