stefanosnik Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Παιδιά υπάρχει κάποιος τρόπος με alexa να ανοίγει την τηλεόραση ( μέχρι να πάρω το harmony ) η tv είναι ue50ku5000...
soulgiannis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα και από εμένα. Έχω και εγω μερικά πραγματάκια σπίτι και έχω και κάποιες ακόμα βλέψεις για κάποια άλλα πράγματα που σκεφτομαι να κάνω, Λοιπόν έχουμε και λέμε 10 λάμπες Philips Hue 1 Hue Go 1 Hue IRIS 1 Led Strip Hue 1 Motion Sensor Philips Hue 3 διακόπτες Philips Hue 1 Hue Bridge V2 3 Netatmo Thermostat 1 Netatmo Weather Station 3 Indoor Module 2 Dahua IPC A35 3 Led Strip με Wifi Controler 1 Sonoff Dual Switch για χειρισμό θερμοσίφωνα και boiler. Τωρα στα επομενα σχέδια ειναι να βάλω σε τρια ρολλα που έχω διακόπτες smart Wifi στα 2 απο τα τρια εχω καλωδιο ουδέτερο αλλα έχω την εντυπωση πως μεσα στα ρολλα υπαρχει ουδετερος αρα μαλλον θα λυθει με διακοπτη μεσα στα ρολα.Τα ρολα ειναι με διακοπτη που χρειαζεται να κρατας συνεχομενα τον διακοπτη και εκει μαλλον η λυση ειναι https://www.itead.cc/smart-home/inching-self-locking-wifi-wireless-switch.html που το ρυθμίζεις ποση ωρα να στελνει παλμο σαν να πατας τον διακόπτη. Κατι αλλο που ειναι στα σχέδια είναι να μετατρέψω τον συναγερμό σε smart ωστε να εχω απο το κινητο πληρη χρηση και μαλλον προσανατολιζομαι προς τα εδω https://konnected.io/products/konnected-alarm-panel-wired-alarm-system-conversion-kit Και κάποια στιγμη μια κλειδαρια για την πορτα. Επισης σκεφτομαι τι θα ήταν το καλυτερο για μια γεφυρα για ολα αυτα μιας και θελω να βαλω ενα tablet και να μπορω να παρακολουθω τα παντα απο εκει σε μια εφαρμογη.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, soulgiannis είπε Καλησπέρα και από εμένα. Έχω και εγω μερικά πραγματάκια σπίτι και έχω και κάποιες ακόμα βλέψεις για κάποια άλλα πράγματα που σκεφτομαι να κάνω, Λοιπόν έχουμε και λέμε 10 λάμπες Philips Hue 1 Hue Go 1 Hue IRIS 1 Led Strip Hue 1 Motion Sensor Philips Hue 3 διακόπτες Philips Hue 1 Hue Bridge V2 3 Netatmo Thermostat 1 Netatmo Weather Station 3 Indoor Module 2 Dahua IPC A35 3 Led Strip με Wifi Controler 1 Sonoff Dual Switch για χειρισμό θερμοσίφωνα και boiler. Τωρα στα επομενα σχέδια ειναι να βάλω σε τρια ρολλα που έχω διακόπτες smart Wifi στα 2 απο τα τρια εχω καλωδιο ουδέτερο αλλα έχω την εντυπωση πως μεσα στα ρολλα υπαρχει ουδετερος αρα μαλλον θα λυθει με διακοπτη μεσα στα ρολα.Τα ρολα ειναι με διακοπτη που χρειαζεται να κρατας συνεχομενα τον διακοπτη και εκει μαλλον η λυση ειναι https://www.itead.cc/smart-home/inching-self-locking-wifi-wireless-switch.html που το ρυθμίζεις ποση ωρα να στελνει παλμο σαν να πατας τον διακόπτη. Κατι αλλο που ειναι στα σχέδια είναι να μετατρέψω τον συναγερμό σε smart ωστε να εχω απο το κινητο πληρη χρηση και μαλλον προσανατολιζομαι προς τα εδω https://konnected.io/products/konnected-alarm-panel-wired-alarm-system-conversion-kit Και κάποια στιγμη μια κλειδαρια για την πορτα. Επισης σκεφτομαι τι θα ήταν το καλυτερο για μια γεφυρα για ολα αυτα μιας και θελω να βαλω ενα tablet και να μπορω να παρακολουθω τα παντα απο εκει σε μια εφαρμογη. Home Assistant, μπορεις να του φτιαξεις και ¨σελιδα" για ταμπλετ οποτε θα εισαι κομπλε 1
papars Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Πρέπει να βρω τρόπο να χειρίζονται οι έξυπνες λάμπες από διακόπτες τοίχου. Οι yeelight που έχω πάνε για το συρτάρι για αυτό το λόγο. Θα προσπαθήσω τη λύση με bt tags και tasker αλλά είναι πολύ μανούβρα για κάτι τοσο απλό.
samniotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 μπορείς με sonoff διακόπτη που να του δίνεις μόνο ρεύμα σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλεις πας ifttt και βάζεις όταν ανοιγει ο sonoff να ανοιγει και η yeelight και το αναποδο
fingolfingr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, soulgiannis είπε Καλησπέρα και από εμένα. Έχω και εγω μερικά πραγματάκια σπίτι και έχω και κάποιες ακόμα βλέψεις για κάποια άλλα πράγματα που σκεφτομαι να κάνω, Λοιπόν έχουμε και λέμε 10 λάμπες Philips Hue 1 Hue Go 1 Hue IRIS 1 Led Strip Hue 1 Motion Sensor Philips Hue 3 διακόπτες Philips Hue 1 Hue Bridge V2 3 Netatmo Thermostat 1 Netatmo Weather Station 3 Indoor Module 2 Dahua IPC A35 3 Led Strip με Wifi Controler 1 Sonoff Dual Switch για χειρισμό θερμοσίφωνα και boiler. Τωρα στα επομενα σχέδια ειναι να βάλω σε τρια ρολλα που έχω διακόπτες smart Wifi στα 2 απο τα τρια εχω καλωδιο ουδέτερο αλλα έχω την εντυπωση πως μεσα στα ρολλα υπαρχει ουδετερος αρα μαλλον θα λυθει με διακοπτη μεσα στα ρολα.Τα ρολα ειναι με διακοπτη που χρειαζεται να κρατας συνεχομενα τον διακοπτη και εκει μαλλον η λυση ειναι https://www.itead.cc/smart-home/inching-self-locking-wifi-wireless-switch.html που το ρυθμίζεις ποση ωρα να στελνει παλμο σαν να πατας τον διακόπτη. Κατι αλλο που ειναι στα σχέδια είναι να μετατρέψω τον συναγερμό σε smart ωστε να εχω απο το κινητο πληρη χρηση και μαλλον προσανατολιζομαι προς τα εδω https://konnected.io/products/konnected-alarm-panel-wired-alarm-system-conversion-kit Και κάποια στιγμη μια κλειδαρια για την πορτα. Επισης σκεφτομαι τι θα ήταν το καλυτερο για μια γεφυρα για ολα αυτα μιας και θελω να βαλω ενα tablet και να μπορω να παρακολουθω τα παντα απο εκει σε μια εφαρμογη. Σχετικά με τον συναγερμό, επειδή δεν το κατέχω καθόλου, η πλακέτα αυτή μπορεί να μπει στους περισσότερους ή ο κάθε συναγερμός θέλει κάτι συγκεκριμενο; Η ρύθμιση είναι ευκολη; Ρωτάω πιο πολύ γιατί για τον δικό μου (5 ετών περιπου) μου είχαν πει για κόστος 250€ για την πλακετα για να συνδέεται μέσω ethernet. Προφανώς στην τιμή ήταν και η τοποθετηση/ρύθμιση αλλά.... υπάρχει διαφορά μεγάλη. Όσο για τον διακοπτη των ρόλων.... φαντάζομαι ότι μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο και στις τέντες μου που τις έχω με διακοπτη που συμπεριφερεται παρομοια. Αφήνεις διακοπτη και σταματάνε δηλαδή. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από fingolfingr
soulgiannis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Σχετικά με τον συναγερμό, επειδή δεν το κατέχω καθόλου, η πλακέτα αυτή μπορεί να μπει στους περισσότερους ή ο κάθε συναγερμός θέλει κάτι συγκεκριμενο; Η ρύθμιση είναι ευκολη; Ρωτάω πιο πολύ γιατί για τον δικό μου (5 ετών περιπου) μου είχαν πει για κόστος 250€ για την πλακετα για να συνδέεται μέσω ethernet. Προφανώς στην τιμή ήταν και η τοποθετηση/ρύθμιση αλλά.... υπάρχει διαφορά μεγάλη. Όσο για τον διακοπτη των ρόλων.... φαντάζομαι ότι μπορώ να βάλω κάτι τέτοιο και στις τέντες μου που τις έχω με διακοπτη που συμπεριφερεται παρομοια. Αφήνεις διακοπτη και σταματάνε δηλαδή. Η πλακέτα αυτή μπαίνει σε όλους τους συναγερμούς τουλάχιστον από όσο λέει!Απλα διαλέγεις πόσες ζώνες είναι ο δικός σου συναγερμός! Τωρα για της Τέντες υποθέτω πως ναι!Ιδια λειτουργία...!!!!
papars Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, samniotis είπε μπορείς με sonoff διακόπτη που να του δίνεις μόνο ρεύμα σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλεις πας ifttt και βάζεις όταν ανοιγει ο sonoff να ανοιγει και η yeelight και το αναποδο Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις. Απλά δεν είναι βολικές ή γρήγορες. Σύμφωνα με αυτό που αναφέρεις πρέπει στην θέση του διακόπτη δωματίου να βάλω έναν rf που θα δίνει εντολή σε ένα sonoff και να φτιάξω ένα ifttt σενάριο να γίνει η δουλειά που θέλω. Θα το δοκιμάσω. Εν το μεταξύ αναφέρθηκε στο φόρουμ της yeelight ότι θα βγάλει κάτι σχετικό σύντομα. 7 λεπτά πριν, soulgiannis είπε Η πλακέτα αυτή μπαίνει σε όλους τους συναγερμούς τουλάχιστον από όσο λέει!Απλα διαλέγεις πόσες ζώνες είναι ο δικός σου συναγερμός! Τωρα για της Τέντες υποθέτω πως ναι!Ιδια λειτουργία...!!!! Εγώ κατάλαβα ότι αλλάζεις ολη την πλακέτα του συναγερμού με αυτή. Δεν αναφέρει πουθενά τι κάνεις τα παλιά πληκτρολόγια.
geofak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εχω ρολα που δουλευουν αποκλειστικα με κοντρολακι. Πατας κουμπι μια φορα κατεβαινει πληρως, πατας ξανα κουμπι σταματαει οπου θες κοκ. Αυτα απεξω εχουν σταμπα somfy, δε θυμομαστε ομως αν οντως εχουν μοτερ της εταιριας ή κατι αλλο. Το θεμα ειναι οτι το kit της somfy , tahoma rts, ειναι πανακριβο, κοντα στα 300€ , οποτε ψαχνω για καποια εναλλακτικη σε rf λογικα, για ελεγχο εξ αποστασεως αν βεβαια μπορει να υποστηριχτει απο αλλο συστημα. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2019 από geofak
jimokak Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καλημέρα σε όλους, Απλή ερώτηση, ήρθε το sonoff basic από Κίνα επιτέλους και θέλω να το βάλω στον θερμοσίφωνα. Η ερώτηση είναι αν χρειάζεται να βάλω extra ρελέ; Στον γενικό μου έχω ήδη ρελέ για όλο το σπίτι. Ευχαριστώ!
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, jimokak είπε Καλημέρα σε όλους, Απλή ερώτηση, ήρθε το sonoff basic από Κίνα επιτέλους και θέλω να το βάλω στον θερμοσίφωνα. Η ερώτηση είναι αν χρειάζεται να βάλω extra ρελέ; Στον γενικό μου έχω ήδη ρελέ για όλο το σπίτι. Ευχαριστώ! Θα μπει sonoff, η έξοδος του θα πήγαινει στο ρελε ισχύος το οποίο με τη σειρά του θα συνδέεται στον διακόπτη του θερμοσίφωνα ο οποίος θα είναι μόνιμα ανεβασμένος Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Spect~ 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, jimokak είπε Άρα να πάρω ένα extra ρελε; Ρελε ισχύος θες, πριν έγραψα κατά λάθος ρελε ασφαλείας
Theo X Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στις 27/1/2019 στις 1:51 ΠΜ, soulgiannis είπε Κατι αλλο που ειναι στα σχέδια είναι να μετατρέψω τον συναγερμό σε smart ωστε να εχω απο το κινητο πληρη χρηση και μαλλον προσανατολιζομαι προς τα εδω https://konnected.io/products/konnected-alarm-panel-wired-alarm-system-conversion-kit Το έχω κάνει το παραπάνω αλλά πλέον υπάρχει και δυνατότητα για παράλληλη λειτουργία υπάρχοντος συναγερμού και konnected, που είναι και πιο δύσκολο project. Εσύ σε ποιά λύση προσανατολίζεσαι;
DIGITHEOS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, jimokak είπε Άρα να πάρω ένα extra ρελε; https://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/iliko-ragas/cheirismos/rele-ragas/rele-ragas-230v/schneider-electric-177250-pele-pagas-acti9-ict-2p-25a-230v-2a_66300/ Αυτο ^^^^
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα