GoS Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, kama28 είπε και εγω να ξαναπω οτι ρωτησες για γκαραζοπορτα και broadlink και σ απαντησα οτι μπορεις να βαλεις sonoff rf δεν υπαρχει κατι αλλο στην Ελλαδα πιστευω που να συνεργαζεται με rf και να εχει την απαιτουμενη ασφαλεια με ηδη υπαρχων μοτερ οπως ζητας εκτος αν αλλαξεις το μοτερ και βαλεις somfy Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τα οικιακά ρολά με somfy. Πως θα τα συνδέσω με home mini ή με IFTTT? Όλα τα υπόλοιπα που περιμένω είναι sonoff στα να τα λειτουργώ από μια εφαρμογή (αρχικά με κινέζο σέρβερ και βλέπουμε )
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Να ξαναρωτησω εγω, αν βαλω ενα απλο δεκτη rf με το remote θα μπορω να συνδεσω και ενα sonoff πχ και να το ανοιγω ειτε με το rf ειτε μεσω του sonoff? Δηλαδη στη εισοδο του μοτερ θα συνδεθουν 4 καλωδια, 2 απο το rf και 2 απο το sonoff
kama28 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Να ξαναρωτησω εγω, αν βαλω ενα απλο δεκτη rf με το remote θα μπορω να συνδεσω και ενα sonoff πχ και να το ανοιγω ειτε με το rf ειτε μεσω του sonoff? Δηλαδη στη εισοδο του μοτερ θα συνδεθουν 4 καλωδια, 2 απο το rf και 2 απο το sonoff δεν χρειαζεται να παρεις κανεναν δεκτη υπαρχουν τα sonoff rf https://www.e-wireless.gr/Sonoff-RF-WiFi-Wireless-Smart-Switch/ εχουν δικο τους κοντρολ θα παρεις ενα για το ανοιγμα της πορτας απο κατω εχουν τις in επαφες οπου εκει βαζεις την φαση και τον ουδετερο του ρευματος και απο την αλλη εχουν το out οπου εκει βαζεις τον ουδετερο και μια απο τις εντολες (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΕΝΤΟΛΕς , ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ) και επισης θα παρεις και αλλο ενα sonoff για το κλεισιμο της πορτας οπου θα κανεις το ιδιο με την εναπομεινουσα εντολη μολις το κανεις θα πατησεις γρηγορα 2 φορες το κουμπακι που εχουν επανω τους και θα επιλεξεις απο το κοντρολ τους αντιστοιχα για καθε sonoff ενα κουμπι θα κατεβασεις την εφαρμογη θα κανεις εγγραφη και μετα θα κρατησεις πατημενο το κουμπακι επανω τους για 6-7 δευτερα μεχρι να αναβοσβησει γρηγορα τοτε θα πατησεις το + στην εφαρμογη θα βαλεις τα στοιχεια του δικτυου σου θα κανεις pair και θα περιμενεις λιγο μολις γινει αυτο το μετονομαζεις συμφωνα με ανοιγμα η κλεισιμο αλλα στα αγγλικα αν ειναι και τα βαλεις στο google home μετα στο google θα πας να κανεις add και θα ψαξεις να βρεις το ewelink θα κανεις link και τελειωσε 1 ώρα πριν, GoS είπε Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τα οικιακά ρολά με somfy. Πως θα τα συνδέσω με home mini ή με IFTTT? Όλα τα υπόλοιπα που περιμένω είναι sonoff στα να τα λειτουργώ από μια εφαρμογή (αρχικά με κινέζο σέρβερ και βλέπουμε ) πρεπει να εχεις και το tahoma νομιζω για να κανεις pair με ifttt για google assistant Μην το συζητας εκτος κι αν εχεις κανενα Hub που να υποστηριζει τα somfy και το hub να υποστηριζεται απο το google home assistant εκτος αν παρεις τα sonoff και κανεις οτι ειπα στον φιλο πιο πανω με την γκαραζοπορτα ιδια αρχη εχουν τοτε εκει θα εχεις και ifttt και google assistant και stringify να βαλεις επανω του το ifttt και οσες διεργασιες θες (το stringify προς το παρων δεν εχει συνεργασια με sonoff αλλα το ifttt εχει οποτε κανεις οτι κανεις και το γυρνας πανω στο ifttt Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από kama28 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, kama28 είπε δεν χρειαζεται να παρεις κανεναν δεκτη υπαρχουν τα sonoff rf https://www.e-wireless.gr/Sonoff-RF-WiFi-Wireless-Smart-Switch/ εχουν δικο τους κοντρολ θα παρεις ενα για το ανοιγμα της πορτας απο κατω εχουν τις in επαφες οπου εκει βαζεις την φαση και τον ουδετερο του ρευματος και απο την αλλη εχουν το out οπου εκει βαζεις τον ουδετερο και μια απο τις εντολες (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΕΝΤΟΛΕς , ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ) και επισης θα παρεις και αλλο ενα sonoff για το κλεισιμο της πορτας οπου θα κανεις το ιδιο με την εναπομεινουσα εντολη μολις το κανεις θα πατησεις γρηγορα 2 φορες το κουμπακι που εχουν επανω τους και θα επιλεξεις απο το κοντρολ τους αντιστοιχα για καθε sonoff ενα κουμπι θα κατεβασεις την εφαρμογη θα κανεις εγγραφη και μετα θα κρατησεις πατημενο το κουμπακι επανω τους για 6-7 δευτερα μεχρι να αναβοσβησει γρηγορα τοτε θα πατησεις το + στην εφαρμογη θα βαλεις τα στοιχεια του δικτυου σου θα κανεις pair και θα περιμενεις λιγο μολις γινει αυτο το μετονομαζεις συμφωνα με ανοιγμα η κλεισιμο αλλα στα αγγλικα αν ειναι και τα βαλεις στο google home μετα στο google θα πας να κανεις add και θα ψαξεις να βρεις το ewelink θα κανεις link και τελειωσε Ξανα λεω, το Sonoff rf λογικα εχει στατικο κωδικο κατι που δεν το θελω,, ασε που αν πηγαινα μονο σε sonoff θα επαιζα απευθειας με mqtt μεσω ΗΑ. Εγω αυτο που θελω ρωταω αν γινεται να μπορω να το οπλισω και μεσω ενος sonoff για τους αυτοματισμους και μεσω ενος κανονικου RF remote σαν μια κοινη γκαραζοπορτα.
kama28 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Spect~ είπε Ξανα λεω, το Sonoff rf λογικα εχει στατικο κωδικο κατι που δεν το θελω,, ασε που αν πηγαινα μονο σε sonoff θα επαιζα απευθειας με mqtt μεσω ΗΑ. Εγω αυτο που θελω ρωταω αν γινεται να μπορω να το οπλισω και μεσω ενος sonoff για τους αυτοματισμους και μεσω ενος κανονικου RF remote σαν μια κοινη γκαραζοπορτα. δεν νομιζω να μπορει να κανει και τα 2 γιατι σ ξαναλεω οτι την 1 εντολη την πας στο sonoff οποτε πως θα το πας και επανω στο rf remote που θες? λιγο δυσκολο να εχεις και τα 2 ξεχωριστα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το bridge της sonoff που νομιζω πως εχει rolling codes το οποιο με την σειρα του ελεγχει το rf sonoff μεσω 433mhz Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από kama28
papars Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Σύνδεσε ένα original remote με το sonoff και είσαι οκ. Το βάζεις σε momentary (όχι toggle).
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 9 λεπτά πριν, papars είπε Σύνδεσε ένα original remote με το sonoff και είσαι οκ. Το βάζεις σε momentary (όχι toggle). τι εννοεις? 24 λεπτά πριν, kama28 είπε δεν νομιζω να μπορει να κανει και τα 2 γιατι σ ξαναλεω οτι την 1 εντολη την πας στο sonoff οποτε πως θα το πας και επανω στο rf remote που θες? λιγο δυσκολο να εχεις και τα 2 ξεχωριστα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις το bridge της sonoff που νομιζω πως εχει rolling codes το οποιο με την σειρα του ελεγχει το rf sonoff μεσω 433mhz Να σου πω εγω πως το σκεφτομουν γιατι δεν εχω και ιδεα απο το πως δουλευουν. Υποθέτω οτι το μοτερ εχει δυο εισοδους για τις εντολες πανω στις οποιες συνδέονται τα καλωδια απο τον δεκτη rf στον οποιο θα επικοινωνει το rf remote και θα του λεει να ανοιξει κλεισει, σωστα? ΑΝ ναι, εγω αυτο που ελεγα ειναι αν γίνεται σε αυτες τις είσοδους περα απο τις εξοδους του rf δεκτη να συνδεσω και τις εξοδους απο ενα sonoff στις ιδιες εισόδους ετσι ώστε ειτε αν στειλω με το rf ειτε με το sonoff να κλεισει./ανοιξει την γκαραζοπορτα
papars Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Βάλτε ένα sonoff με dry contacts είτε να πατάει το πλήκτρο που έχει η γκαραζόπορτα στον τοίχο ή να πατάει ένα πλήκτρο σε original χειριστήριο. Υπάρχουν και τρόποι να συνδεθεί πάνω στην πλακέτα αλλά μπλέκουν τα πράγματα για κάποιον που δεν ξέρει. Η σχετική επιλογή λέγεται "follow". Δηλαδή η έξοδος είναι ενεργή όσο πατάς το πλήκτρο.
kama28 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 ξερει κανεις απο push2run για συνδεση υπολογιστη με google home ?
Nighthunter Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Στις 12/1/2019 στις 3:53 ΜΜ, tsakfot είπε Κάποιο παλικαράκι πρόσφατα το posta-ρε στο forum του ΗΑ. Προσθέτεις το παρακάτω στο configuration.yaml και με ένα restart στα φέρνει όλα! #Sonoff sonoff: username: [email protected] password: password scan_interval: 60 grace_period: 600 api_region: 'eu' Δεν λειτουργεί σ εμένα, βγάζει: Configuration invalid Component not found: sonoff
tsakfot Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, Nighthunter είπε Δεν λειτουργεί σ εμένα, βγάζει: Configuration invalid Component not found: sonoff Sorry βρήκα το αρχικό thread από το forum. Ρίξε μια ματιά Χρειάζεται να κοπιάρεις και κάποια αρχεία στο root folder του ΗΑ, από το github. custom_components ├── sonoff.py └── switch └── sonoff.py └── sensor └── sonoff.py 1
Nighthunter Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Ναι μόλις το είδα πριν απαντήσεις, τώρα δουλεύει ΟΚ, thanks
tsakfot Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kama28 είπε εχει κανεις γνωσεις για το προγραμμα push2run για windows για ελεγχο του υπολογιστη απο google home ? στην σελιδα του δημιουργου δεν βγαζω και πολυ ακρη δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει όχι αλλά τι θέλεις να φτιάξεις? Εγώ το άνοιξε-σβήσε του υπολογιστή, γιατί αυτό με ενδιέφερε κατά βάση το κάνω με μια απλή smart πρίζα της Dlink. Ενεργοποίησα απο το BIOS την επιλογή για Auto-power on afte power lose (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και παίζει άψογα με Alexa και HA (φαντάζομαι θα λειτουργεί και με google home)! 5 ώρες πριν, Spect~ είπε τι εννοεις? Να σου πω εγω πως το σκεφτομουν γιατι δεν εχω και ιδεα απο το πως δουλευουν. Υποθέτω οτι το μοτερ εχει δυο εισοδους για τις εντολες πανω στις οποιες συνδέονται τα καλωδια απο τον δεκτη rf στον οποιο θα επικοινωνει το rf remote και θα του λεει να ανοιξει κλεισει, σωστα? ΑΝ ναι, εγω αυτο που ελεγα ειναι αν γίνεται σε αυτες τις είσοδους περα απο τις εξοδους του rf δεκτη να συνδεσω και τις εξοδους απο ενα sonoff στις ιδιες εισόδους ετσι ώστε ειτε αν στειλω με το rf ειτε με το sonoff να κλεισει./ανοιξει την γκαραζοπορτα Κρατάς το rolling coded χειριστήριο που έχεις και με ένα Sonoff SV + τροφοδοτικό κάνεις την δουλειά σου όπως ο DDrzs. Για να ξέρεις όμως την κατάσταση της γκαραζόπορτας απομακρυσμένα (δλδ. είναι κλειστή ή ανοιχτή θα χρειαστείς και μια απλή μαγνητική επαφή - reed switch). Συνδεσμολογικά απλά μπαίνεις παράλληλα στα υπάρχοντα καλώδια της γκαραζόπορτας. Δεν χρειάζεται να κοψοράψεις τπτ. Χρειάζεται βέβαια φλασάρισμα tasmota - κολλητήρι και τις γραμμές κώδικα τις έχει δώσει έτοιμες ο φίλος. Max =15 euro πρέπει να πηγαίνουν στο σύνολο τα υλικά Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από tsakfot
fingolfingr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, tsakfot είπε όχι αλλά τι θέλεις να φτιάξεις? Εγώ το άνοιξε-σβήσε του υπολογιστή, γιατί αυτό με ενδιέφερε κατά βάση το κάνω με μια απλή smart πρίζα της Dlink. Ενεργοποίησα απο το BIOS την επιλογή για Auto-power on afte power lose (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και παίζει άψογα με Alexa και HA (φαντάζομαι θα λειτουργεί και με google home)! Κάτι τέτοιο σίγουρα θα δουλεύει αλλά δεν είναι κάπως βαναυσο για το τροφοδοτικό και γενικά για το pc?
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, tsakfot είπε όχι αλλά τι θέλεις να φτιάξεις? Εγώ το άνοιξε-σβήσε του υπολογιστή, γιατί αυτό με ενδιέφερε κατά βάση το κάνω με μια απλή smart πρίζα της Dlink. Ενεργοποίησα απο το BIOS την επιλογή για Auto-power on afte power lose (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και παίζει άψογα με Alexa και HA (φαντάζομαι θα λειτουργεί και με google home)! Κρατάς το rolling coded χειριστήριο που έχεις και με ένα Sonoff SV + τροφοδοτικό κάνεις την δουλειά σου όπως ο DDrzs. Για να ξέρεις όμως την κατάσταση της γκαραζόπορτας απομακρυσμένα (δλδ. είναι κλειστή ή ανοιχτή θα χρειαστείς και μια απλή μαγνητική επαφή - reed switch). Συνδεσμολογικά απλά μπαίνεις παράλληλα στα υπάρχοντα καλώδια της γκαραζόπορτας. Δεν χρειάζεται να κοψοράψεις τπτ. Χρειάζεται βέβαια φλασάρισμα tasmota - κολλητήρι και τις γραμμές κώδικα τις έχει δώσει έτοιμες ο φίλος. Max =15 euro πρέπει να πηγαίνουν στο σύνολο τα υλικά Γιατί δεν το κάνεις με wake on Lan γιατο άνοιγμα και με κάποιο πρόγραμματακι για shutdown, sleep κλπ ;πες μου να σου πω λεπτομέρειες τι έχω κάνει αν θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα