john5757 Δημοσ. 12 Απριλίου Δημοσ. 12 Απριλίου σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Το pfsence μου φαίνεται περίπλοκο να το στήσω στο proxmox.Θα δοκιμασω το openwrt σε παλιο access point που το έχω εγκαταστήσει να να δω αν δουλέψει
kwnssk Δημοσ. 14 Απριλίου Δημοσ. 14 Απριλίου έχω βάλει τον μετρητη καταναλωσεις POWCT της Sonoff.. Πως μπορώ να τον ρυθμίσω ώστε να μου υπολογίζει στο HomeAssistant την κατανάλωση αλλά και το κόστος της ενέργειας σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο? Πχ κάθε 19 του μήνα
antonl Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Έχοντας ρίξει αρκετά ψάξιμο, αμφιβάλλω αν υπάρχει ο διακόπτης που θέλω αλλά θα ρωτήσω μήπως έχει βρει λύση κάποιος άλλος που το αντιμετώπισε στο παρελθόν. Υπάρχει smart διακόπτης που να μπορεί να αντικαταστήσει κάποιον "χαζό" διακόπτη τέντας χωρίς όμως να απαιτεί ύπαρξη ουδέτερου; Το σπίτι είναι ενοικιαζόμενο οπότε είναι πολύ δύσκολο να τραβάω καλώδια από ηλεκτρολογικά κουτιά. Ψάχνω κάτι σαν τον Aqara H1 EU(No Neutral) που να υποστηρίζει interlock σε hardware level. Δηλ. να μην επιτρέπει να πατηθούν τα πάνω/κάτω ταυτόχρονα ακόμα κι αν το home assistant είναι offline. Αν βοηθά, τα καλώδια που καταλήγουν στον διακόπτη είναι 3, 1 το live και 2 που πάνε στον μηχανισμό της τέντας (1 για το "πάνω" κι 1 για το "κάτω"). Προφανώς θα πρέπει να υποστηρίζεται απ το home assistant.
kifinas Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Ουδέτερος θα πηγαίνει στο μοτέρ από κάποιο κουτί πάνω από τον διακόπτη. Μετά έχεις πολλές επιλογές. Επεξ/σία 15 Απριλίου από kifinas
antonl Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Το γνωρίζω αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, γι αυτό είπα αν γνωρίζει κανείς παρόμοιο διακόπτη μ αυτόν της Aqara με τη διαφορά που ζητάω ή αν έχει κάποια άλλη δοκιμασμένη πατέντα να προτείνει, σε κάθε περίπτωση όμως χωρίς την απαίτηση ουδέτερου.
sarakats85 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Καλημέρα! Ηθελα να κανω δύο απλους διακοπτες εξωτερικου φωτισμου smart.. Στον ενα υπάρχει ουδετερος.. Στον αλλο δεν υπάρχει.. Τι προτείνετε για τον ενα και τι για τον αλλο και αν γίνεται.. Θελω να συνδεθει στο υπαρχουν ρουτερ ωστε με εφαρμογή να μπορω να τους χειριστώ οταν ειμαι εκτος σπιτιου!! Σας ευχαριστώ!
li@m Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 4 hours ago, sarakats85 said: Καλημέρα! Ηθελα να κανω δύο απλους διακοπτες εξωτερικου φωτισμου smart.. Στον ενα υπάρχει ουδετερος.. Στον αλλο δεν υπάρχει.. Τι προτείνετε για τον ενα και τι για τον αλλο και αν γίνεται.. Θελω να συνδεθει στο υπαρχουν ρουτερ ωστε με εφαρμογή να μπορω να τους χειριστώ οταν ειμαι εκτος σπιτιου!! Σας ευχαριστώ! Γεια χαρα. Δεν μας λες ομως, Wi-FI θες; Απο τα συμφραζομενα αντιλαμβανομαι ναι. Θα ήθελες να είναι ενδιάμεσοι; Δηλαδή να μπουν πίσω απο τον υπαρχον διακοπτη ή θες να αλλάξεις διακόπτη; 1
sarakats85 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 29 λεπτά πριν, li@m είπε Γεια χαρα. Δεν μας λες ομως, Wi-FI θες; Απο τα συμφραζομενα αντιλαμβανομαι ναι. Θα ήθελες να είναι ενδιάμεσοι; Δηλαδή να μπουν πίσω απο τον υπαρχον διακοπτη ή θες να αλλάξεις διακόπτη; Ακριβώς!! Ενδιαμεσος και με wifi!!!
li@m Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου 1 hour ago, sarakats85 said: Ακριβώς!! Ενδιαμεσος και με wifi!!! Shelly 1L ή Shelly dimmer2 1
sarakats85 Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, li@m είπε Shelly 1L ή Shelly dimmer2 Συγνώμη αλλα δεν υπάρχει πουθενά στο σκρουτζ! Γιατι? Μηπως ειναι παλιο και σταμάτησε? Σε sonoff εχει απειρα.. Μπορείτε να μου προτείνετε καποιο μαγαζι να τα προμηθευτω? Μήπως αυτο ειναι καλύτερο σε διακοπτες που εχουν γειωση? https://www.skroutz.gr/s/50877920/Sonoff-MINIR4M-Smart-Endiamesos-Diakoptis-Wi-Fi.html Βασικά τώρα κατάλαβα απο μια αναζήτηση τη χαοτική τους διαφορά.. Αλλα γιατί δεν υπάρχουν σε πολλα καταστηματα απορώ.. Επεξ/σία 23 Απριλίου από sarakats85
pantelikas Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Ο Μεϊδάνης έχει και η επίσημη ιστοσελίδα τους επίσης https://www.meidanis.gr/el/catalogsearch/result/?q=Shelly+1 Αν θέλεις εξήγησέ μας τις χαοτικές διαφορές
sarakats85 Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου Στις 23/4/2025 στις 3:21 ΜΜ, li@m είπε Shelly 1L ή Shelly dimmer2 Καλήμερα στην ομάδα! Το shelly 1L δεν υπάρχει πουθενά ουτε στον μειντανη που έτσι το ανεφερε στην σελίδα. Εχει σταματησει απο την εταιρία. Εχει το shelly dimmer αλλα εχει 42€.Σε ενα διακοπτη με γειωση τοποθετησα το shelly mini gen3 και έχει τρομερή παραμετροποίηση.. Ευχαριστω πολύ για την καθοδήγηση τον @li@mπου μας άνοιξε τα ματια. Αν υπάρχει κατι δοκιμασμενο για διακοπτη χωρίς γειωση ενημερώστε με! Ευχαριστώ κ παλι! 1
kostaskontis Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 5 ώρες πριν, sarakats85 είπε Σε ενα διακοπτη με γειωση ?????
snot Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου (επεξεργασμένο) Μάλλον με ουδέτερο ήθελε να γράψει. Αυτοί της Shelly που παίζουν χωρίς ουδέτερο αν είδα καλά για να λειτουργήσουν θέλουν λάμπα 20w το λιγότερο αλλιώς θέλουν μία γέφυρα που μάλλον είναι δύσκολο να εγκαταστήσεις. Θα πρέπει να την βάλεις στο ντουί κάπως. Το έχει προσέξει κανείς αυτό; Επεξ/σία 26 Απριλίου από snot 1
kostaskontis Δημοσ. 26 Απριλίου Δημοσ. 26 Απριλίου 29 λεπτά πριν, snot είπε Μάλλον με ουδέτερο ήθελε να γράψει. αυτο ειναι το θεμα....αν δεν ξεχωριζει την γειωση απο τον ουδετερο μαλλον δεν θα επρεπε να κανει τετοιες συνδεσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα