Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostaskontis είπε

Απο οσα λιγα ξερω το OpenHab ειναι απο τις πιο steady πλατφορμες που υπαρχουν.Πλεον πολυ user friendly στο setup ειναι set and forget.

Σ ευχαριστώ πολύ. 
Θα του ρίξω μια ματιά 

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 12/10/2023 στις 3:01 ΜΜ, marksk είπε

Παιδιά σήμερα μου αλλάξανε το μετρητή από τη δεδδηε και μου βάλανε λέει καινούριο για τηλεμετρηση. Μπορώ να βλέπω εγώ καταναλώσεις; νά το ρίξω και στο home assistant ή έχω τρομακτική φαντασία

Στις 12/10/2023 στις 6:06 ΜΜ, jkoukos είπε

Δεν το γνώριζα αυτό. Μπήκα τώρα και δεν εμφανίζονται οι 2 μετρητές που έχουμε (σε Αθήνα και επαρχία) εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Στις 12/10/2023 στις 6:09 ΜΜ, nzeppos είπε

Δηλαδή στο https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html σου δείχνει κάτι; Γιατί θεωρητικά τηλεμέτρηση θα μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι μετρητές φαντάζομαι μέχρι το τέλος της δεκαετίας ή κάτι τέτοιο, το θέμα είναι αν και πόσοι από αυτούς το κάνουν αυτή τη στιγμή.

Ενδιαφέρουσα πλατφόρμα πάντως, ούτε εγώ την ήξερα. Λογικά όλο και κάποιο API θα υπάρχει (ή θα φτιάξουν) για να μπορεί κάποιος κάνει auth και να τραβάει τα δεδομένα του αυτόματα.

Στις 13/10/2023 στις 10:37 ΠΜ, mechpanos είπε

Στη Μέση Τάση έχουμε τηλεμέτρηση εδώ και 10 χρόνια. Χρησιμεύει στο να δεις το ενεργειακό σου προφίλ και να κάνεις τυχόν διορθωτικές κινήσεις, πχ αν έχεις πολλά άεργα προς ΔΕΔΔΗΕ τα οποία πληρώνεις (στη χαμηλή δεν χρεώνονται).

Λογικά θα βγει κάποια αντίστοιχη πλατφόρμα για τους μετρητές χαμηλής.
Στο εξωτερικό αλλού επιτρέπεται και αλλού όχι, να συνδεθείς στο interface του μετρητή. Στην Ελλάδα θεωρώ ότι θα απαγορεύεται. Εν πάσει περιπτώσει καλύτερα ένα Shelly να τελειώνουμε :)

Στις 15/10/2023 στις 9:47 ΜΜ, jbolakakis είπε

Δοκίμασε το wmbusmeters. Πρόσφατα διάβασα αντίστοιχο smart μετρητή νερού τις iperl. Σε συνεργασία με ένα SDR διαβάζεις ότι θέλεις.

Καλησπέρα @marksk, @jkoukos, @nzeppos, @mechpanos, @jbolakakisκαι σε όλους. Αν σας ενδιαφέρει, ρίξτε μια ματιά σε κάτι σχετικό με αυτά που παραθέσατε και πείτε γνώμες ή ακόμη καλύτερα βοηθείστε. Ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από mikemarios
  • Thanks 4
Δημοσ.
Στις 11/3/2025 στις 10:30 ΜΜ, pantelikas είπε

Έχω διαβάζει ότι με Fully Kiosk Browser στο tablet και home assistant μπορείς να διαβάζεις την στάθμη μπαταρίας και να ανάβεις ή να σβήνεις ένα smart plug που θα φορτίζει το tablet. 

Η οθόνη μπορεί να μένει ανοιχτή αλλά δεν θα το συνιστούσα. Ίσως έχεις κάποιο burn in ή απλά άσκοπη θερμανση.  Πάλι με αυτοματισμό μπορεί η κάμερα όταν βλέπει κάποιον να ανάβει την οθόνη. Εναλλακτικά κάποιος αισθητήρας κίνησης ή παρουσίας να βλέπει κάποιον κοντά στο tablet και να ανάβει την οθόνη. Όλα αυτά με Home assistant τα έχω δει να γίνονται σε οδηγούς στο Youtube από άλλους. Εμένα δεν με εξυπηρετεί το tablet για να το δοκιμάσω

Το έχω υλοποιήσει εγώ σε παλιό tablet αρκετό καιρό. Η λειτουργία είναι η motion detection και δουλεύει με την μπροστινή κάμερα. Το fully kiosk είναι πολύ παραμετροποιήσιμο.

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα βάλω τέντες και ενδιαφέρομαι να κάνω τη μία τέντα ηλεκτρική.

Με ενδιαφέρει να έχω τόσο φυσικό διακόπτη όσο και διαχείρηση από κινητό/smartthings.
Στο σπίτι για ρολά και φώτα έχω βάλει Shelly Z-Wave με Smartthings.

Για τέντες η μία επιλογή είναι αύρματο μοτέρ Somfy με τηλεχειριστήριο αλλά χρειάζεται και το Tahoma switch για να συνδεθεί με Google Home/Smartthings το οποιο κοστιζει 200 ευρω και δε νομιζω να αξιζει για μία μόνο τέντα. Επειδή όμως υπάρχει και το connectivity kit ας μου πει κάποιος αν συνδεεται με smartthings και μπορω να εχω απομακρυσμενη πρόσβαση.
Επίσης το καλό σε αυτην τη περίπτωση είναι ότι μπαινει κραδασμικός αισθητηρας και η τέντα σηκώνεται μόνη της όταν έχει αέρα.

Η άλλη λύση είναι ενσύρματο μοτέρ με επιτοίχιο διακόπτη και shelly στον διακόπτη σαν τα ρολά. Προτιμώ αυτή τη λύση αλλά χάνω τον κραδασμικό αισθητήρα. Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτήν την περίπτωση ώστε να σηκώνεται μόνη της όταν έχει αέρα;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά καινούριος στον χώρο του Home Assistant.

Αλλά είναι πολύ πολύπλοκο τουλάχιστον για μένα...

παρόλο που έχω στο σπίτι Google Home - Alexa - Xiaomi Gateway και καμιά 20+ συσκευές...
είδε κάποιες συσκευές αυτόματα αλλά στις περισσότερες έχω θέμα ειδικά με τις συσκευές που είναι πάνω στο BroadLink...

Px στις Tapo δεν περνει τους κωδικους μου γραφει 

Unable to authenticate: Device response did not match our challenge on ip 192.168.178.@@, check that your e-mail and password (both case-sensitive) are correct.

ελληνικος οδηγος δεν υπαρχει ;;;

Δημοσ.
1 hour ago, MYLOPOTAMOS said:

Καλησπέρα παιδιά καινούριος στον χώρο του Home Assistant.

Αλλά είναι πολύ πολύπλοκο τουλάχιστον για μένα...

παρόλο που έχω στο σπίτι Google Home - Alexa - Xiaomi Gateway και καμιά 20+ συσκευές...
είδε κάποιες συσκευές αυτόματα αλλά στις περισσότερες έχω θέμα ειδικά με τις συσκευές που είναι πάνω στο BroadLink...

Px στις Tapo δεν περνει τους κωδικους μου γραφει 

Unable to authenticate: Device response did not match our challenge on ip 192.168.178.@@, check that your e-mail and password (both case-sensitive) are correct.

ελληνικος οδηγος δεν υπαρχει ;;;

Τι Tapo συσκευες; 

Αν ειναι καμερες, εδω εισαι: https://github.com/JurajNyiri/HomeAssistant-Tapo-Control

Κατι πριζακια που εχω τα εχω με αυτο: https://www.home-assistant.io/integrations/tplink

Επισης προσεχε καθως οπως σου λεει το error: e-mail and password (both case-sensitive)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, li@m είπε

Τι Tapo συσκευες; 

Αν ειναι καμερες, εδω εισαι: https://github.com/JurajNyiri/HomeAssistant-Tapo-Control

Κατι πριζακια που εχω τα εχω με αυτο: https://www.home-assistant.io/integrations/tplink

Επισης προσεχε καθως οπως σου λεει το error: e-mail and password (both case-sensitive)

τις έχω βάλει ... ο κωδικός σίγουρα είναι οκ...

Δημοσ.
32 minutes ago, MYLOPOTAMOS said:

τις έχω βάλει ... ο κωδικός σίγουρα είναι οκ...

περαν του κωδικου ειναι case-sensitive και το Username/email

Επισης στις καμερες, υπαρχουν εξτρα credentials περαν του γενικου account της tapo. Μηπως εκει εχεις το προβλημα;

Δημοσ.
Στις 18/3/2025 στις 11:49 ΜΜ, furiousboy13 είπε

Καλησπέρα, θα βάλω τέντες και ενδιαφέρομαι να κάνω τη μία τέντα ηλεκτρική.

Με ενδιαφέρει να έχω τόσο φυσικό διακόπτη όσο και διαχείρηση από κινητό/smartthings.
Στο σπίτι για ρολά και φώτα έχω βάλει Shelly Z-Wave με Smartthings.

Για τέντες η μία επιλογή είναι αύρματο μοτέρ Somfy με τηλεχειριστήριο αλλά χρειάζεται και το Tahoma switch για να συνδεθεί με Google Home/Smartthings το οποιο κοστιζει 200 ευρω και δε νομιζω να αξιζει για μία μόνο τέντα. Επειδή όμως υπάρχει και το connectivity kit ας μου πει κάποιος αν συνδεεται με smartthings και μπορω να εχω απομακρυσμενη πρόσβαση.
Επίσης το καλό σε αυτην τη περίπτωση είναι ότι μπαινει κραδασμικός αισθητηρας και η τέντα σηκώνεται μόνη της όταν έχει αέρα.

Η άλλη λύση είναι ενσύρματο μοτέρ με επιτοίχιο διακόπτη και shelly στον διακόπτη σαν τα ρολά. Προτιμώ αυτή τη λύση αλλά χάνω τον κραδασμικό αισθητήρα. Μπορώ να κάνω κάτι σε αυτήν την περίπτωση ώστε να σηκώνεται μόνη της όταν έχει αέρα;

να παρεις απο openweather map τα δεδομένα του αέρα. Real Time και χωρίς αισθητήρια. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχει καποιος HAOS σε VM και εχει αναβαθμισει το OS του Home Assistant σε HAOS (ΧΑΟΣ) 15.0;
Αν, ναι, εχετε προβληματα με την καρτα δικτυου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Theo X είπε

15,1 σε proxmox κανένα πρόβλημα

Ευχαριστω.
Το ελυσα και εγω, γυρισα την NIC του HAOS VM σε E1000e απο VirtIO (σε Proxmox).
Ειχαν αρκετοι το ιδιο προβλημα με εμενα.

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ.
Στις 8/4/2025 στις 10:27 ΠΜ, dbrillis είπε

Εχει καποιος HAOS σε VM και εχει αναβαθμισει το OS του Home Assistant σε HAOS (ΧΑΟΣ) 15.0;
Αν, ναι, εχετε προβληματα με την καρτα δικτυου;

με vmware   κανένα πρόβλημα, σε 15.1 είμαι 

• Thanks 1
Δημοσ.

ρε παιδες κατι ασχετο, εχω σε proxmox, home assistant,docker και άλλα διαφορα. Πως μπορώ να φτιαξω ένα docker σαν το pi hole, στο οποιο θα βάλω το λογαριασμο του nord vpn και αλλάζοντας απλα τους dns στους υπολογιστες να περναει όλο το traffic απο το nordvpn? ΄Ξερει κάποιος καναν οδηγο μπας και βρω άκρη

Δημοσ.
4 ώρες πριν, john5757 είπε

ρε παιδες κατι ασχετο, εχω σε proxmox, home assistant,docker και άλλα διαφορα. Πως μπορώ να φτιαξω ένα docker σαν το pi hole, στο οποιο θα βάλω το λογαριασμο του nord vpn και αλλάζοντας απλα τους dns στους υπολογιστες να περναει όλο το traffic απο το nordvpn? ΄Ξερει κάποιος καναν οδηγο μπας και βρω άκρη

Το pihole είναι DNS resolver/forwarder όχι ρούτερ. Δεν διαχειρίζεται την κίνηση δεδομένων.

Σου μετατρέπει τα ονόματα σε διευθύνσεις κάνοντας ερωτήσεις όπου το έχεις σεταρει και έχει και λίστες για να μπλοκάρει για παράδειγμα domain με διαφημίσεις.

Αυτό που θες το κάνει το pfsense για παράδειγμα.

Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να το κάνεις και στήνοντας ένα nordvpn lxc και μετά με iproute tables. Λογικά θα χρειαστείς και δεύτερο virtual nic.

Άλλη λύση είναι το openwrt.

Θέλει διάβασμα εν ολίγης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...