Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρώ ότι homeassistant σε vm με haOS είναι η καλύτερη λύση. Πολύ εύκολα γίνεται επαναφορά σε περίπτωση στραβής.

Θα διαφωνήσω για τις αναβαθμίσεις. Να τις εγκαθιστάς μετά από λίγο χρονικό διάστημα, μόλις διαπιστωθεί πως δεν δημιουργούν προβλήματα.

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, teodor_ch είπε

Καταρχάς κράτα backup (γίνεται πλέον αυτόματα) οπότε απλά θα πατούσες 2 κουμπιά και θα έλυνες το πρόβλημα σου. 

Το γιατί άλλαξαν τα ονόματα είναι περίεργο. Μήπως είναι όντως bug?

Σε εμένα με πολύ πράγμα επάνω δεν έχω σπασίματα ή έχω ελάχιστα. Επίσης δεν είναι ανάγκη να περνάς όλες τις αναβαθμίσεις. Κάνε δύο φορές το χρόνο για παράδειγμα.

Φυσικά έχω backups και έτσι το επαναφέρω. Όμως ο τρόπος που το αντιλαμβάνεται κανείς είναι συνήθως γιατί ένας αυτοματισμός δεν δουλεύει. Οπότε κάτι έχει πάει στραβά ήδη και χρειάζεται να αχοληθεί και πάλι κανείς. 

3 ώρες πριν, elio_1 είπε

Θεωρώ ότι homeassistant σε vm με haOS είναι η καλύτερη λύση. Πολύ εύκολα γίνεται επαναφορά σε περίπτωση στραβής.

Θα διαφωνήσω για τις αναβαθμίσεις. Να τις εγκαθιστάς μετά από λίγο χρονικό διάστημα, μόλις διαπιστωθεί πως δεν δημιουργούν προβλήματα.

Ναι οκ αλλά θέλω κάτι περισσότερο plug n play, από το να σηκώνω VMs. 

Και αυτό είναι ο λόγος που σκέπτομαι το Homey.  Είναι περισσότερο plug n play. 

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ και τους δύο για τον χρόνο σας. 

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.

homey δοκίμασα πέρυσι. Δε με ικανοποίησε. Βέβαια, και το HA παρά τις τεράστιες δυνατότητες, ποτέ δεν κατάφερα να το φέρω στα μέτρα που θέλω. (Ίσως έτσι κι αλλιώς ζητάω πολλά. Αλλά αν ήταν να ανοιγοκλείνω λάμπες, θα το έκανα από την alexa).
Προς το παρόν έχω αρχίσει να στήνω πράγματα ξανά στο HA. κάποια τα έχω πετύχει σωστά, κάποια όχι. Έχει όντως μεγαλύτερο learning curve, και υπάρχουν πράγματα που θα σε κρεμάσουν και δε θα δουλέψουν όπως έπρεπε, αλλά τουλάχιστον έχει δυνατότητες. το homey με είχε απογοητεύσει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ναι οκ αλλά θέλω κάτι περισσότερο plug n play, από το να σηκώνω VMs. 

Και αυτό είναι ο λόγος που σκέπτομαι το Homey.  Είναι περισσότερο plug n play. 

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ και τους δύο για τον χρόνο σας. 

Τα VMs χρειάζεται να δημιουργηθούν μία φορά. Μετά η διαχείριση τους είναι πανεύκολη. Μπορεί να μεταφερθούν σε ελάχιστο χρόνο σε διαφορετικό hardware ή να γίνει επαναφορά σε περίπτωση που κάτι δε λειτουργεί.

Με proxmox και αυτόματο backup.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teodor_ch είπε

Docker είναι ακόμα πιο ευκολο νομίζω 

Και με docker γίνεται, αλλά το proxmox είναι super user friendly και τα φτιάχνεις όλα στο πι και φι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Και με docker γίνεται, αλλά το proxmox είναι super user friendly και τα φτιάχνεις όλα στο πι και φι. 

πες λίγο περισσότερα! έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι το Pi δεν είναι αρκετό. (Ειδικά τώρα που έχω αρχίσει να του βάζω πράγματα).
Τι εναλλακτικές προτείνετε;

Σκέφτομαι και αν μπορώ να πάω με τύπου unraid σε ένα παλιό laptop, που δε χρησιμοποιώ εδώ και κάτι χρόνια.. αλλά φοβάμαι το 24/7. δεν είναι φτιαγμένα να δουλεύουν έτσι.
θα έβαζα ένα desktop, αλλά πάλι το 24/7 με προβληματίζει..

Επεξ/σία από bananasplit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, bananasplit είπε

πες λίγο περισσότερα! έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι το Pi δεν είναι αρκετό. (Ειδικά τώρα που έχω αρχίσει να του βάζω πράγματα).

Minipc και proxmox . 

Προσωπικά έχω έναν HP EliteDesk 800 G3 SFF με τον i5-6500 και 16GB ram. Τον πήρα από αγγελία 120€. Τρέχω proxmox με homeassistant σε vm και nextcloud, plex, samba, influxdb και mariadb σε lxc's. Κατανάλωση κάπου 10W, κάπου 30C ο επεξεργαστής. Αυτόματα backup κάθε 6 ώρες οι βάσεις και κάθε δύο ημέρες τα υπόλοιπα. 

image.png.33573c4f1d236b897d216d7ed0bb83f2.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω μέσω tablet να έχω μόνιμα εικόνα συγκεκριμένων καμερών που είναι τοποθετημένες σε χώρο.

Ερωτήσεις:

1) πώς λύνουμε το θέμα της μόνιμης φόρτισης του tablet, χωρίς να προκύψει θέμα ασφάλειας από υπερθέρμανση κτλ;

2) ποιά θεωρείται η καλύτερη android εφαρμογή για απεικόνιση ip καμερών 

3) πώς μπορώ να έχω μόνιμα ανοιχτή την οθόνη του tablet ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Δημοσ.
Στις 9/3/2025 στις 5:52 ΜΜ, Jiakometi είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι με Home Assistant, (Green) ενα χρόνο περίπου. Ολα δουλεύουν σχετικά καλά, αλλά για τα δικά μου πάντα μέτρα ειναι μία πλατφόρμα high maintenance….

Updates συνεχώς, κάτι χαλάει, κάτι αλλάζει, μερικά πράγματα θέλουν ξαναστήσιμο γιατί κόλλησαν - σταμάτησαν να δουλεύουν, συνεχές ψάξιμο για λειτουργικότητες σε συνδεδεμένες συσκευές κλπ. 

Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχολούμαι (σχεδόν) καθημερινά.  Θέλω να στήνω κάτι, να το “ξεχνάω” και να δουλεύει.

Αυτό νομίζω είναι το νόημα του Smart Home.

Έτσι λέω να πάω προς το Homey. Υπήρχε μία συζήτηση σε αυτό το νήμα πριν τρία χρόνια περίπου από άλλους χρήστες που και αυτοί το σκέπτονταν να πάνε σε Homey αλλά από κανέναν που να το είχε.

Από τότε έχουν αλλάξει τα εξής.

• Υπάρχει νέα γενιά του προϊόντος (2023)
  • Η LG εξαγόρασε την μητρική εταιρία του Homey.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος να αναφέρει εμπειρία χρήσης, και ενδεχομένως τα υπέρ και τα κατά που βρήκε ?

Απο οσα λιγα ξερω το OpenHab ειναι απο τις πιο steady πλατφορμες που υπαρχουν.Πλεον πολυ user friendly στο setup ειναι set and forget.

Στις 10/3/2025 στις 3:39 ΜΜ, bananasplit είπε

Σκέφτομαι και αν μπορώ να πάω με τύπου unraid σε ένα παλιό laptop, που δε χρησιμοποιώ εδώ και κάτι χρόνια.. αλλά φοβάμαι το 24/7. δεν είναι φτιαγμένα να δουλεύουν έτσι.
θα έβαζα ένα desktop, αλλά πάλι το 24/7 με προβληματίζει..

Mε ενα Rpi ακομα και 3αρι με 1gb ραμ τρεχει openhabian ανετα ...

4 λεπτά πριν, sts4x4 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω μέσω tablet να έχω μόνιμα εικόνα συγκεκριμένων καμερών που είναι τοποθετημένες σε χώρο.

Ερωτήσεις:

1) πώς λύνουμε το θέμα της μόνιμης φόρτισης του tablet, χωρίς να προκύψει θέμα ασφάλειας από υπερθέρμανση κτλ;

2) ποιά θεωρείται η καλύτερη android εφαρμογή για απεικόνιση ip καμερών 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

1.Υπαρχει setting στα σχετικα νεα android για battery protection.Κραταει την μπαταρια μεταξυ 50 με 80% για καλη συντήρηση.

2.TinyCamPro

3.developer settings/keep screen always on

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostaskontis είπε

1.Υπαρχει setting στα σχετικα νεα android για battery protection.Κραταει την μπαταρια μεταξυ 50 με 80% για καλη συντήρηση.

2.TinyCamPro

3.developer settings/keep screen always on

Ευχαριστώ για την αμεσότητα.

1)Τα δύο διαθέσιμα tablet είναι τουλάχιστον 5ετίας, θα κοιτάξω στο μενού τους για σχετική ρύθμιση και θα επανέλθω.

2) Αρκετές αρνητικές κριτικές για αποσυνδέσεις, εναλλακτική λύση;

3) θα το ελέγξω 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sts4x4 είπε

Έχω διαβάζει ότι με Fully Kiosk Browser στο tablet και home assistant μπορείς να διαβάζεις την στάθμη μπαταρίας και να ανάβεις ή να σβήνεις ένα smart plug που θα φορτίζει το tablet. 

Η οθόνη μπορεί να μένει ανοιχτή αλλά δεν θα το συνιστούσα. Ίσως έχεις κάποιο burn in ή απλά άσκοπη θερμανση.  Πάλι με αυτοματισμό μπορεί η κάμερα όταν βλέπει κάποιον να ανάβει την οθόνη. Εναλλακτικά κάποιος αισθητήρας κίνησης ή παρουσίας να βλέπει κάποιον κοντά στο tablet και να ανάβει την οθόνη. Όλα αυτά με Home assistant τα έχω δει να γίνονται σε οδηγούς στο Youtube από άλλους. Εμένα δεν με εξυπηρετεί το tablet για να το δοκιμάσω

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Έχω διαβάζει ότι με Fully Kiosk Browser στο tablet και home assistant μπορείς να διαβάζεις την στάθμη μπαταρίας και να ανάβεις ή να σβήνεις ένα smart plug που θα φορτίζει το tablet. 

Η οθόνη μπορεί να μένει ανοιχτή αλλά δεν θα το συνιστούσα. Ίσως έχεις κάποιο burn in ή απλά άσκοπη θερμανση.  Πάλι με αυτοματισμό μπορεί η κάμερα όταν βλέπει κάποιον να ανάβει την οθόνη. Εναλλακτικά κάποιος αισθητήρας κίνησης ή παρουσίας να βλέπει κάποιον κοντά στο tablet και να ανάβει την οθόνη. Όλα αυτά με Home assistant τα έχω δει να γίνονται σε οδηγούς στο Youtube από άλλους. Εμένα δεν με εξυπηρετεί το tablet για να το δοκιμάσω

Για στείλε μου σε παρακαλώ αυτά τα βιντεάκια, θα πέσει μελέτη !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...