Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bananasplit είπε

παιδιά, από που αγοράσατε το preview; υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να το έχει; @DrStef @li@m

Από εξωτερικό, Ελλάδα δεν βρίσκεις, υπάρχουν διαθέσιμοι ντίλερς στην επίσημη σελίδα του εδώ. Προσωπικά επέλεξα το SmarterHome από Σλοβακία, απ ότι θυμάμαι έκανε 2 βδομάδες να έρθει.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, snot είπε

Πρόσεξε ποιον θα πάρεις. Ο pro που είχα πάρει εγώ δεν είχε

Έχω πάρει τον απλό και το γνωρίζω.

Η αναφορά έγινε σε συμφορουμίτη που έψαχνε και δεν γνώριζε.

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.Εχετε να προτεινετε καποιον μετρητη ραγας τριφασικο κατα προτιμηση zigbee?Εχω εναν tuya wifi και μου ριχνει το ρευμα χωρις λογο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Καλησπερα σε ολους.Εχετε να προτεινετε καποιον μετρητη ραγας τριφασικο κατα προτιμηση zigbee?Εχω εναν tuya wifi και μου ριχνει το ρευμα χωρις λογο.

Ποιο μετρητή έχεις τώρα και τι εννοείς οτι σου ρίχνει το ρεύμα;

Δημοσ.

https://www.aliexpress.com/item/1005004339484914.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.360.2faa1802cm2SeW

αυτον εδω.

Ξαφνικα πεφτει το ρευμα αλλα ο μετρητης λειτουργει.ετσι αν μπεις στην εφαρμογη και πατησεις το κουμπι on off επιστρεφει το ρευμα στο σπιτι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Ξαφνικα πεφτει το ρευμα αλλα ο μετρητης λειτουργει.ετσι αν μπεις στην εφαρμογη και πατησεις το κουμπι on off επιστρεφει το ρευμα στο σπιτι

Κουλό...

Εγώ έβαλα μετρητή με δακτυλίδια οπότε τέτοια θέματα διακοπής δεν υπάρχουν.

Βλέπω υπάρχει και σε τριφασικό, σε σχετικά νορμάλ τιμή.

3ph clamp meter

Έχετε το σαν ενδεχόμενο αν δεν προταθεί κάτι καλύτερο και δοκιμασμένο

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι με Home Assistant, (Green) ενα χρόνο περίπου. Ολα δουλεύουν σχετικά καλά, αλλά για τα δικά μου πάντα μέτρα ειναι μία πλατφόρμα high maintenance….

Updates συνεχώς, κάτι χαλάει, κάτι αλλάζει, μερικά πράγματα θέλουν ξαναστήσιμο γιατί κόλλησαν - σταμάτησαν να δουλεύουν, συνεχές ψάξιμο για λειτουργικότητες σε συνδεδεμένες συσκευές κλπ. 

Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχολούμαι (σχεδόν) καθημερινά.  Θέλω να στήνω κάτι, να το “ξεχνάω” και να δουλεύει.

Αυτό νομίζω είναι το νόημα του Smart Home.

Έτσι λέω να πάω προς το Homey. Υπήρχε μία συζήτηση σε αυτό το νήμα πριν τρία χρόνια περίπου από άλλους χρήστες που και αυτοί το σκέπτονταν να πάνε σε Homey αλλά από κανέναν που να το είχε.

Από τότε έχουν αλλάξει τα εξής.

• Υπάρχει νέα γενιά του προϊόντος (2023)
  • Η LG εξαγόρασε την μητρική εταιρία του Homey.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος να αναφέρει εμπειρία χρήσης, και ενδεχομένως τα υπέρ και τα κατά που βρήκε ?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Updates συνεχώς, κάτι χαλάει, κάτι αλλάζει, μερικά πράγματα θέλουν ξαναστήσιμο γιατί κόλλησαν - σταμάτησαν να δουλεύουν, συνεχές ψάξιμο για λειτουργικότητες σε συνδεδεμένες συσκευές κλπ. 

Ούτε καν. Θέλει ελάχιστη ενασχόληση. Ζήτημα αν θα είναι μια φορά τον μήνα στα update μήπως περάσει κανένα breaking change στα updates και αν έχεις esphome ίσως μια φορά τον χρόνο που πάλι ίσως να πρέπει να αλλάξεις (φάση 1 λέξη στον κώδικα). 

Αστεία ενασχόληση για το βάθος, την ελευθερία και τις άπειρες δυνατότητες. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ούτε καν. Θέλει ελάχιστη ενασχόληση. Ζήτημα αν θα είναι μια φορά τον μήνα στα update μήπως περάσει κανένα breaking change στα updates και αν έχεις esphome ίσως μια φορά τον χρόνο που πάλι ίσως να πρέπει να αλλάξεις (φάση 1 λέξη στον κώδικα). 

Αστεία ενασχόληση για το βάθος, την ελευθερία και τις άπειρες δυνατότητες. 

Δεν είναι αυτή η εμπειρία μου …

Ισως να μην κάνω κάτι καλά εγώ…

Άπειρες  δυνατότητες ναι αλλά και μεγάλο learning curve. 

Σήμερα το πρωί ανακάλυψα ότι μετά το χθεσινό core update (όχι βέβαια αναγκαστικά από αυτό) γύρισαν σε default τα custom names 17 συσκευών μου. Άντε πάλι από την αρχή. 

Τέλος πάντων .. θα δούμε … θα ξαναρίξει μια ματιά στο HomeKit που τώρα είναι συμβατό με περισσότερες συσκευές, αλλιώς  θα δοκιμάσω Homey ….

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Δεν είναι αυτή η εμπειρία μου …

Ισως να μην κάνω κάτι καλά εγώ…

Άπειρες  δυνατότητες ναι αλλά και μεγάλο learning curve. 

Σήμερα το πρωί ανακάλυψα ότι μετά το χθεσινό core update (όχι βέβαια αναγκαστικά από αυτό) γύρισαν σε default τα custom names 17 συσκευών μου. Άντε πάλι από την αρχή. 

Τέλος πάντων .. θα δούμε … θα ξαναρίξει μια ματιά στο HomeKit που τώρα είναι συμβατό με περισσότερες συσκευές, αλλιώς  θα δοκιμάσω Homey ….

Καταρχάς κράτα backup (γίνεται πλέον αυτόματα) οπότε απλά θα πατούσες 2 κουμπιά και θα έλυνες το πρόβλημα σου. 

Το γιατί άλλαξαν τα ονόματα είναι περίεργο. Μήπως είναι όντως bug?

Σε εμένα με πολύ πράγμα επάνω δεν έχω σπασίματα ή έχω ελάχιστα. Επίσης δεν είναι ανάγκη να περνάς όλες τις αναβαθμίσεις. Κάνε δύο φορές το χρόνο για παράδειγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...