SakisLeft Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 4 λεπτά πριν, jkoukos είπε @nickol-us, σε συνέχεια των σωστών που ανέφερε ο DrStef, κάνε έναν έλεγχο και πες μας ποιον ακριβώς θερμοστάτη έχεις, πόσα καλώδια έρχονται από τον καυστήρα και πως συνδέονται πάνω του. Ο λόγος είναι ότι μας δείχνεις ότι έχεις τον BS-814 που προορίζεται για σύνδεση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης, ενώ για καυστήρα υπάρχει ο αντίστοιχος BS-812 και ο BS-813 που έχει επιπλέον εντολή για boiler. Και οι 3 είναι μπαταρίας που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται φάση και ουδέτερο για την λειτουργία τους (σε αντίθεση με το Sonoff Panel) και έχουν διαφορετική συνδεσμολογία έκαστος. Υπό προϋποθέσεις (γι' αυτό ζητώ να κάνεις τον έλεγχο) μπορεί να παίξει το Sonoff απευθείας, αρκεί να έρχονται 3 καλώδια από τον καυστήρα (φάση, ουδέτερος και εντολή). Υπόψη ότι η μέγιστη ένταση ρεύματος που επιτρέπει το Sonoff Panel να περάσει από τον ρελέ του κάθε διακόπτη είναι 2Α (480W), που λογικά επαρκούν για ατομική μονάδα θέρμανσης. Θα τα τσεκάρω όλα οσα λες και θα απαντήσω το μεσημέρι που θα παω σπίτι. Νομίζω ότι δεν έχει ουδέτερο, αλλά κάτω απο τον θερμοστάτη υπάρχει διακόπτης από φώτα και πρίζα, λογικά από εκεί μπορεί να τραβήξει ο ηλεκτρολόγος ουδέτερο
SakisLeft Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 4 ώρες πριν, jkoukos είπε @nickol-us, σε συνέχεια των σωστών που ανέφερε ο DrStef, κάνε έναν έλεγχο και πες μας ποιον ακριβώς θερμοστάτη έχεις, πόσα καλώδια έρχονται από τον καυστήρα και πως συνδέονται πάνω του. Ο λόγος είναι ότι μας δείχνεις ότι έχεις τον BS-814 που προορίζεται για σύνδεση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης, ενώ για καυστήρα υπάρχει ο αντίστοιχος BS-812 και ο BS-813 που έχει επιπλέον εντολή για boiler. Και οι 3 είναι μπαταρίας που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται φάση και ουδέτερο για την λειτουργία τους (σε αντίθεση με το Sonoff Panel) και έχουν διαφορετική συνδεσμολογία έκαστος. Υπό προϋποθέσεις (γι' αυτό ζητώ να κάνεις τον έλεγχο) μπορεί να παίξει το Sonoff απευθείας, αρκεί να έρχονται 3 καλώδια από τον καυστήρα (φάση, ουδέτερος και εντολή). Υπόψη ότι η μέγιστη ένταση ρεύματος που επιτρέπει το Sonoff Panel να περάσει από τον ρελέ του κάθε διακόπτη είναι 2Α (480W), που λογικά επαρκούν για ατομική μονάδα θέρμανσης.
DrStef Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Θα πρέπει @SakisLeft να σιγουρευτείς πως το ένα από τα δύο (καφέ/μαύρο) είναι η φάση και το άλλο πηγαίνει ως εντολή στον καυστήρα, οπότε αν αναβαθμίσεις και πας σε νέο θερμοστάτη αρκεί ο νέος να έχει έναν διακόπτη, βέβαια και ουδέτερος να απαιτηθεί έχεις δίπλα πρίζα, μπορεί να τραβήξει ο ηλεκτρολόγος απ την πρίζα έναν ουδέτερο, καλύπτεσαι και με τις δύο εκδοχές έτσι όπως το βλέπω. Οι άλλοι δύο αγωγοί γκρι και πρασινοκίτρινο από πίσω συνδέονται πουθενά; 1
SakisLeft Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 34 λεπτά πριν, DrStef είπε Θα πρέπει @SakisLeft να σιγουρευτείς πως το ένα από τα δύο (καφέ/μαύρο) είναι η φάση και το άλλο πηγαίνει ως εντολή στον καυστήρα, οπότε αν αναβαθμίσεις και πας σε νέο θερμοστάτη αρκεί ο νέος να έχει έναν διακόπτη, βέβαια και ουδέτερος να απαιτηθεί έχεις δίπλα πρίζα, μπορεί να τραβήξει ο ηλεκτρολόγος απ την πρίζα έναν ουδέτερο, καλύπτεσαι και με τις δύο εκδοχές έτσι όπως το βλέπω. Οι άλλοι δύο αγωγοί γκρι και πρασινοκίτρινο από πίσω συνδέονται πουθενά; Δεν νομίζω ότι συνδέονται κάπου το γκρι και το πράσινο κίτρινο. Οπότε ποιο Sonoff panel είναι κατάλληλο??
DrStef Δημοσ. πριν από 56 λεπτά Δημοσ. πριν από 56 λεπτά 21 λεπτά πριν, SakisLeft είπε Δεν νομίζω ότι συνδέονται κάπου το γκρι και το πράσινο κίτρινο. Οπότε ποιο Sonoff panel είναι κατάλληλο?? Νομίζω το επισήμανε και ο @nickol-us το συγκεκριμένο πάνελ https://sonoff.tech/product/central-control-panel/nspanel/ και όπως αναφέρεται και στη σελίδα του προιόντος, διαθέτει ενσωματωμένο θερμοστάτη και επιπλέον παρέχει εξόδους από πίσω για έλεγχο συσκευής λαμπτήρα, ανεμιστήρα κτλ, οπότε θεωρητικά μπορεί κάποιος να συνδέσει την εντολή καυστήρα. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν το γνωρίζω, είναι για το αν υπάρχει δυνατότητα μέσω αυτοματισμού (σε περίπτωση που η επαφή από πίσω δεν ελέγχεται από τον θερμοστάτη απευθείας), δλδ προγραμαμτισμού, ο οποίος αυτοματισμός θα λαμβάνει υπόψιν τη θερμοκρασία χώρου και θα δίνει εντολή σε κάποιο από τα ρελέ που ελέγχει τις επαφές αυτές, καλό είναι και οι υπόλοιποι να το επιβεβαιώσουν και να το επαληθεύσουν αυτό.
SakisLeft Δημοσ. πριν από 19 λεπτά Δημοσ. πριν από 19 λεπτά 36 λεπτά πριν, DrStef είπε Νομίζω το επισήμανε και ο @nickol-us το συγκεκριμένο πάνελ https://sonoff.tech/product/central-control-panel/nspanel/ και όπως αναφέρεται και στη σελίδα του προιόντος, διαθέτει ενσωματωμένο θερμοστάτη και επιπλέον παρέχει εξόδους από πίσω για έλεγχο συσκευής λαμπτήρα, ανεμιστήρα κτλ, οπότε θεωρητικά μπορεί κάποιος να συνδέσει την εντολή καυστήρα. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν το γνωρίζω, είναι για το αν υπάρχει δυνατότητα μέσω αυτοματισμού (σε περίπτωση που η επαφή από πίσω δεν ελέγχεται από τον θερμοστάτη απευθείας), δλδ προγραμαμτισμού, ο οποίος αυτοματισμός θα λαμβάνει υπόψιν τη θερμοκρασία χώρου και θα δίνει εντολή σε κάποιο από τα ρελέ που ελέγχει τις επαφές αυτές, καλό είναι και οι υπόλοιποι να το επιβεβαιώσουν και να το επαληθεύσουν αυτό. Δεν με νοιάζει ο αυτοματισμός για σενάρια κλπ. Θέλω μόνο να ανοίγω και να κλείνω εγώ το καλοριφέρ από απόσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα