DrStef Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Θέλω βοήθεια σχετικά με το ΗΑ, έχω θερμοσίφωνα στον οποίο έχω προσθέσει έναν αυτοματισμό, κάθε φορά που τον ανάβω να λειτουργεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιείται από μόνος του. Πως θα γίνει να προσθέσω επιπλέον σενάρια, με αντίστοιχα μπουτόν στην κάρτα του dashboard, όπου το ένα μπουτόν θα αφορά λειτουργία 30 λεπτών, ένα άλλο μπουτόν λειτουργία 20 λεπτών, ένα 10 λεπτών κτλ? Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από DrStef
Vagosman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 19/1/2025 στις 3:05 ΠΜ, thiva7 είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω πάρει αυτόματη κλείδωμα aqara u200. Και για να έχω thread border router πήρα το Sonoff USB Dongle Plus-E Zigbee 3.0. Έβαλα τα firmware κλπ που θέλει αλλά όταν πάω στο ha να το προσθέσω ως matter Device ξεκινάει την διαδικασία και κολλάει στην σύνδεση με το wifi. Μου βγάζει μνμ... Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με την συσκευή, ελέγξτε εάν το τηλ σας είναι συνδεδεμένο στο wifi. Προσπάθησα δεκάδες φορές μια διάφορες αλλαγές αλλά τζίφος. Ξέρει κανείς τι παίζει? Ευχαριστώ Επέκταση Είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο dongle υποστηρίζει mater; Άλλο το μάτερ άλλο το zigbee. Εδώ έχω πάρει το χάμπ της ακάρα και δεν έχω καταλάβει πώς μπορώ να βάλω την u200 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Vagosman
lambros Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 5:53 ΜΜ, leuteris107 είπε Καλησπέρα. Δοκίμασε αυτόν τον οδηγό. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις--> Συσκευές --> Συσκευές & Υπηρεσίες και πρόσθεσε Tasmota. Επανεκκίνηση και θα πρέπει να το δει. Στις 17/1/2025 στις 8:07 ΜΜ, DioNiSis_000 είπε πρώτα στο ha πρέπει να υπάρχει mqtt broker εγκατεστημένος, όπως σου γράφει και στον οδηγό απο πάνω. Αν δεν έχεις βάλε το mosquito mqtt broker addon. μετά στην ip του αισθητήρα πρέπει να πας στο config - mqtt και να βάλεις την ip του broker, δηλαδή του ha. Ευχαριστω πολυ , τα καταφερα μου το διχνει στο ΗΑ Αλλα τωρα που το εβαλα στο τεποζιτο με το πετρελαιο παιζει η αποσταση πολυ, βεβαια ειναι στα τελειωματα , αλλα μια δειχνει 102,8 μια 1098 μια 110 μια 113 , μπορω να τρεξω κατι στην consola του τασμοτα η καπωσ να δειχνει μεσω ορο?
thiva7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 5:30 ΠΜ, Vagosman είπε Είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο dongle υποστηρίζει mater; Άλλο το μάτερ άλλο το zigbee. Εδώ έχω πάρει το χάμπ της ακάρα και δεν έχω καταλάβει πώς μπορώ να βάλω την u200 Καλησπέρα... Με πείραγμα του dongle γίνεται ναι. https://darkxst.github.io/silabs-firmware-builder/ Και έχω βρει και με αναζήτηση ένα ποστ ενός σε γκρουπ Home assistant ξένο φβ ότι τα κατάφερε ενώ είχε το ίδιο πρόβλημα με εμανα. Η λύση που έδινε είναι ότι το κινητό του δεν ήταν κάτω από τα ίδιο subnet του home assistant κλπ... Με έκαψε εντελώς και δεν το βρίσκω πάλι να το ανεβάσω εδώ.
Jiakometi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Καλησπέρα Εκ μέρους φίλου που δεν είναι στο forum… (Ακολουθεί σεντόνι) Υπάρχουν κάποιες συσκευές Sonoff που τις χειρίζεται μέσω της εφαρμογής eWeLink για βασικές λειτουργειες. (Φώτα κλπ). Υπάρχει και ένα THR 320 D με το οποίο διαβάζει την θερμοκρασία νερού του ηλιακού θερμοσίφωνα του. Παράλληλα έχει εγκαταστήσει και ένα διακόπτη Dual R3 στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα ρελε ισχύος και μέσω αυτού ανάβει τον θερμοσίφωνα. Ένα χρόνο πριν είχε φτιάξει στην εφαρμογή έναν αυτοματισμό ώστε αν η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλότερη από ΧΧ κάποιες συγκεκριμένες ώρες τότε άναβε ο θερμοσίφωνας και έσβηνε όταν θερμοκρασία έφτανε μια θερμοκρασία ΨΨ. Το καλοκαίρι που ο ηλιακός δεν χρειαζόταν να ανάβει με ρεύμα έκανε Disable αυτόν το αυτοματισμό, μια και δεν τον χρειαζόταν, με τη λογική ότι το φθινόπωρο θα τον έκανε enable και πάλι και θα δούλευε. Από τον Οκτώβριο όμως που ενεργοποίησε και πάλι τον αυτοματισμό μέσω της εφαρμογής, όταν φτάνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο αυτοματισμός δεν ενεργοποιείται. Προσπάθησα κι εγώ για να το βοηθήσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάναμε τα εξής Έσβησα το σενάριο του αυτοματισμού και το ξαναφτιάξαμε. Χωρίς αποτέλεσμα. 2. Έσβησα τις συσκευές από την εφαρμογή και τις ξανα-προσέθεσα. Χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ ο αυτοματισμός φαίνεται κανονικά και σωστός, γίνεται “Save” χωρίς πρόβλημα ή μυνημα, όταν φτάνει το χρονικό διάστημα στο οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί, τότε δεν….. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ? Υπάρχει κάποια ιδέα - πρόταση για να λυθεί ?? Για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα, μπήκε ο διακόπτης σε πρόγραμμα, να ανάβει και να σβήνει συγκεκριμένες ώρες ασχέτως θερμοκρασίας. Που αυτό βέβαια δεν είναι το ζητούμενο.
nickol-us Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 1:24 ΜΜ, Jiakometi είπε Καλησπέρα Εκ μέρους φίλου που δεν είναι στο forum… (Ακολουθεί σεντόνι) Υπάρχουν κάποιες συσκευές Sonoff που τις χειρίζεται μέσω της εφαρμογής eWeLink για βασικές λειτουργειες. (Φώτα κλπ). Υπάρχει και ένα THR 320 D με το οποίο διαβάζει την θερμοκρασία νερού του ηλιακού θερμοσίφωνα του. Παράλληλα έχει εγκαταστήσει και ένα διακόπτη Dual R3 στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα ρελε ισχύος και μέσω αυτού ανάβει τον θερμοσίφωνα. Ένα χρόνο πριν είχε φτιάξει στην εφαρμογή έναν αυτοματισμό ώστε αν η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλότερη από ΧΧ κάποιες συγκεκριμένες ώρες τότε άναβε ο θερμοσίφωνας και έσβηνε όταν θερμοκρασία έφτανε μια θερμοκρασία ΨΨ. Το καλοκαίρι που ο ηλιακός δεν χρειαζόταν να ανάβει με ρεύμα έκανε Disable αυτόν το αυτοματισμό, μια και δεν τον χρειαζόταν, με τη λογική ότι το φθινόπωρο θα τον έκανε enable και πάλι και θα δούλευε. Από τον Οκτώβριο όμως που ενεργοποίησε και πάλι τον αυτοματισμό μέσω της εφαρμογής, όταν φτάνει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο αυτοματισμός δεν ενεργοποιείται. Προσπάθησα κι εγώ για να το βοηθήσω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάναμε τα εξής Έσβησα το σενάριο του αυτοματισμού και το ξαναφτιάξαμε. Χωρίς αποτέλεσμα. 2. Έσβησα τις συσκευές από την εφαρμογή και τις ξανα-προσέθεσα. Χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ ο αυτοματισμός φαίνεται κανονικά και σωστός, γίνεται “Save” χωρίς πρόβλημα ή μυνημα, όταν φτάνει το χρονικό διάστημα στο οποίο πρέπει να ενεργοποιηθεί, τότε δεν….. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ? Υπάρχει κάποια ιδέα - πρόταση για να λυθεί ?? Για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα, μπήκε ο διακόπτης σε πρόγραμμα, να ανάβει και να σβήνει συγκεκριμένες ώρες ασχέτως θερμοκρασίας. Που αυτό βέβαια δεν είναι το ζητούμενο. Επέκταση Power cycle τις κάνετε τις συσκευές; Μια sonoff L2 που σκαλώνει το WiFi της μόνο με επανεκκίνηση και επανασύνδεση επανέρχεται.
Jiakometi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 1:36 ΜΜ, nickol-us είπε Power cycle τις κάνετε τις συσκευές; Μια sonoff L2 που σκαλώνει το WiFi της μόνο με επανεκκίνηση και επανασύνδεση επανέρχεται. Όχι δεν το δοκιμάσαμε. Θα το δοκιμάσουμε και θα επανέλθω . Ευχαριστώ πολύ ....
DioNiSis_000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 9:52 ΠΜ, lambros είπε Ευχαριστω πολυ , τα καταφερα μου το διχνει στο ΗΑ Αλλα τωρα που το εβαλα στο τεποζιτο με το πετρελαιο παιζει η αποσταση πολυ, βεβαια ειναι στα τελειωματα , αλλα μια δειχνει 102,8 μια 1098 μια 110 μια 113 , μπορω να τρεξω κατι στην consola του τασμοτα η καπωσ να δειχνει μεσω ορο? Επέκταση μπορείς να φτιάξεις στο ΗΑ έναν αισθητήρα που να δείχνει το μέσο όρο . δες το average sensor στο hacs https://github.com/Limych/ha-average ή διάβασε και το history stats integration μήπως σκεφτείς κάτι άλλο. αλλά νομίζω το average sensor είναι ότι χρειάζεσαι. 1
popopo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Γειά σας. Ψάχνω έναν τρόπο να έχω ένα smart speaker μόνο για να παίζει internet radio, με την εξής όμως δέσμευση. Θέλω να είναι συνδεδεμένη η παροχή της λάμπας σε ένα δωμάτιο με την αντίστοιχη του speaker, ώστε κάθε φορά που θα ανάβω το φως στο δωμάτιο να ανοίγει το speaker και να παίζει αυτόματα τον σταθμό που έχει οριστεί. Μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με π.x. google nest mini ή xiaomi smart speaker;
nickol-us Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 22/1/2025 στις 8:38 ΠΜ, popopo είπε Γειά σας. Ψάχνω έναν τρόπο να έχω ένα smart speaker μόνο για να παίζει internet radio, με την εξής όμως δέσμευση. Θέλω να είναι συνδεδεμένη η παροχή της λάμπας σε ένα δωμάτιο με την αντίστοιχη του speaker, ώστε κάθε φορά που θα ανάβω το φως στο δωμάτιο να ανοίγει το speaker και να παίζει αυτόματα τον σταθμό που έχει οριστεί. Μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με π.x. google nest mini ή xiaomi smart speaker; Επέκταση Γιατί χρειάζεσαι smart συσκευή; Με ένα απλό smart διακόπτη, ένα απλό ραδιόφωνο που θα κάνει on-off μέσω του διακόπτη και μια σκηνή δε θα ήσουν εντάξει; Θες περισσότερες ή ιδιαίτερες παραμέτρους ρύθμισης;
sagy Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 19/1/2025 στις 5:58 ΜΜ, DrStef είπε Θέλω βοήθεια σχετικά με το ΗΑ, έχω θερμοσίφωνα στον οποίο έχω προσθέσει έναν αυτοματισμό, κάθε φορά που τον ανάβω να λειτουργεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιείται από μόνος του. Πως θα γίνει να προσθέσω επιπλέον σενάρια, με αντίστοιχα μπουτόν στην κάρτα του dashboard, όπου το ένα μπουτόν θα αφορά λειτουργία 30 λεπτών, ένα άλλο μπουτόν λειτουργία 20 λεπτών, ένα 10 λεπτών κτλ? Κανείς άλλους τρεις ίδιους αυτοματισμούς με μόνη διαφορά την διάρκεια 30,20 και 10 λεπτά.Μετα μπορείς να τους προσθέσεις με button στο dashboard σου.Entity και το όνομα του αυτοματισμου. 1
userAnon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 19/1/2025 στις 5:58 ΜΜ, DrStef είπε Θέλω βοήθεια σχετικά με το ΗΑ, έχω θερμοσίφωνα στον οποίο έχω προσθέσει έναν αυτοματισμό, κάθε φορά που τον ανάβω να λειτουργεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιείται από μόνος του. Πως θα γίνει να προσθέσω επιπλέον σενάρια, με αντίστοιχα μπουτόν στην κάρτα του dashboard, όπου το ένα μπουτόν θα αφορά λειτουργία 30 λεπτών, ένα άλλο μπουτόν λειτουργία 20 λεπτών, ένα 10 λεπτών κτλ? To άλλο που μπορείς να κάνεις (έτσι το έχω) είναι να φτιάξεις ένα input_number (helpers) από 01 - 60 πχ για να βάζεις κάθε φορά τα λεπτά που θέλεις να είναι αναμένο όπως παρακάτω για παράδειγμα ``` - id: Hot Water off Time input Number alias: Hot Water off Time input Number trigger: entity_id: switch.sonoff_100099b6de platform: state to: 'on' action: - delay: "{{ states('input_number.water_heater_minutes') | multiply(60) | int }}" - service: switch.turn_off entity_id: switch.sonoff_100099b6de - service: notify.mobile_app_xxxxx data: title: Hot Water is ready message: 'Hot Water is ready' ``` 1
liakjim Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 19/1/2025 στις 5:58 ΜΜ, DrStef είπε Θέλω βοήθεια σχετικά με το ΗΑ, έχω θερμοσίφωνα στον οποίο έχω προσθέσει έναν αυτοματισμό, κάθε φορά που τον ανάβω να λειτουργεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιείται από μόνος του. Πως θα γίνει να προσθέσω επιπλέον σενάρια, με αντίστοιχα μπουτόν στην κάρτα του dashboard, όπου το ένα μπουτόν θα αφορά λειτουργία 30 λεπτών, ένα άλλο μπουτόν λειτουργία 20 λεπτών, ένα 10 λεπτών κτλ? θα χρειαστείς αυτά τα helpers και τους αντίστοιχους αυτοματισμούς. 1
flampouras Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Στις 19/1/2025 στις 5:58 ΜΜ, DrStef είπε Θέλω βοήθεια σχετικά με το ΗΑ, έχω θερμοσίφωνα στον οποίο έχω προσθέσει έναν αυτοματισμό, κάθε φορά που τον ανάβω να λειτουργεί για 20 λεπτά και στη συνέχεια να απενεργοποιείται από μόνος του. Πως θα γίνει να προσθέσω επιπλέον σενάρια, με αντίστοιχα μπουτόν στην κάρτα του dashboard, όπου το ένα μπουτόν θα αφορά λειτουργία 30 λεπτών, ένα άλλο μπουτόν λειτουργία 20 λεπτών, ένα 10 λεπτών κτλ? Ή μπορείς να φτιάξεις ένα αντίστοιχο script για κάθε διάρκεια που θες, όπως αυτό εδώ: Προσοχή, δεν ξέρω με πια συσκευή ανοίγεις τον θερμοσίφωνα, αλλά μην βάλεις σκέτο toggle αν υπάρχει η επιλογή, καθώς αν τον έχει ανοίξει άλλος, και τρέξει το script, θα τον κλείσει, και μετά το delay θα τον ανοίξει. Το καλείς με την button κάρτα με αυτόν τον κώδικα: type: custom:button-card entity: switch.shellyproem50_08f9e0eab0fc_switch_0 name: Toggle Boiler 40m show_name: true size: 20px styles: card: - height: 50px - width: 150px name: - font-size: 10px state: - value: "off" color: blue - value: "on" color: red tap_action: action: call-service service: script.toggle_boiler service_data: entity_id: null confirmation: text: Are you sure you want to toggle boiler for 40m? Όπου "script.toggle_boiler" μετά το "script." βάζεις το όνομα του script σου. Στο τέλος, το "confirmation" (προαιρετικό) είναι για να σου βγάλει ένα pop-up για επιβεβαίωσή για αποφυγή missclick. 1
DrStef Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Σας ευχαριστώ όλους @flampouras @liakjim @userAnon @sagy για τις απαντήσεις σας, των οποίων η κάθε μία είχε διαφορετική προσέγγιση και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, η μέθοδος με το σκριπτάκι του flampouras μου βγήκε γρήγορα, μου φάνηκε σαν παιχνιδάκι. Πέρα από την κυρίως λειτουργία είδα και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως αποστολή ειδοποίησης στο κινητό, εμφάνιση επιβεβαίωσης εντολής κτλ, τα οποία και δοκίμασα και με βόλεψαν κιόλας. Με το confirmation text του flampouras δεν έβγαλα άκρη, φαντάζομαι είναι κάποιο popup παράθυρο στο οποίο ζητάει επιβεβαίωση για την εντολή; δεν μου εμφανίζει τίποτα δεν ξέρω γιατί. Εκεί που θέλω να εστιάσω πιο πολύ είναι στου liakjim τη πρόταση, όπου κάνει χρήση ενός slider για να ορίσει τη τιμή του χρονομέτρου και το οποίο θα με γλιτώσει από τη χρήση 3 ξεχωριστών μπουτόν. Οπότε μιλάμε για 1 μοναδικό μπουτόν που θα τρέχει το σκριπτ και 1 slider που θα ορίζει τη τιμή του χρονομέτρου που έχει οριστεί μέσα στο σκριπτ. Αυτό που με δυσκολεύει και δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα, είναι το, πως γίνεται η ανάθεση της τρέχουσας τιμής του slider στο χρονόμετρο; Επίσης απ` ότι έψαξα στις παραμέτρους του slider μπορείς να εφαρμόσεις βήμα και range, το βήμα σκέφτομαι να το βάλω ανά 5 (λεπτά) και το range της μπάρας 0-30. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα