jkoukos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Mesh δίκτυο δουλεύει αποκλειστικά με συμβατές συσκευές του ίδιου κατασκευαστή και κανενός άλλου. Επίσης Mesh ασύρματο δίκτυο υφίσταται με τουλάχιστον 2 συμβατές συσκευές. Δεν υπάρχει Mesh μόνον με μία.
kostaskontis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 14 ώρες πριν, Justelene235 είπε Υπάρχει λύση για τα ρολά τα ηλεκτρικά αν ο ηλεκτρολόγος δεν έχει κατεβάσει ουδέτερο στη πρίζα; ναι υπαρχει.
Justelene235 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, kostaskontis είπε ναι υπαρχει. Μπορείς να με βοηθήσεις;
AristidisZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει συζητηθεί άπειρες φορές, αλλά θα μου πάρει αρκετό καιρό να ανατρέξω... Μπορείτε να μου προτείνετε τον πιο οικονομικό τρόπο για να βάλω timer στον θερμοσίφωνα του σπιτιού ; Θέλω π.χ. να ανάβει 7-7:30 το πρωί αυτόματα Επίσης θέλω να μπορώ να τον ανάψω και χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή της ημέρας Wifi κλπ δε με ενδιαφέρουν για τη συγκεκριμένη εφαρμογή
liakjim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε θεωρώ δεδομένο ότι θα έχει συζητηθεί άπειρες φορές, αλλά θα μου πάρει αρκετό καιρό να ανατρέξω... Μπορείτε να μου προτείνετε τον πιο οικονομικό τρόπο για να βάλω timer στον θερμοσίφωνα του σπιτιού ; Θέλω π.χ. να ανάβει 7-7:30 το πρωί αυτόματα Επίσης θέλω να μπορώ να τον ανάψω και χειροκίνητα ανά πάσα στιγμή της ημέρας Wifi κλπ δε με ενδιαφέρουν για τη συγκεκριμένη εφαρμογή Κάτι τέτοιο; https://www.iliosak.gr/xronodiakopths-thermosifona-V-timer-analog (για παράδειγμα το έβαλα, ίσως υπάρχουν και πιο οικονομικές μάρκες, δεν το έψαξα)
AristidisZ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Κάτι τέτοιο; https://www.iliosak.gr/xronodiakopths-thermosifona-V-timer-analog (για παράδειγμα το έβαλα, ίσως υπάρχουν και πιο οικονομικές μάρκες, δεν το έψαξα) αυτό από ότι καταλαβαίνω απλά απενεργοποιεί το θερμοσίφωνα μετά από κάποιο χρόνο, δεν νομίζω ότι έχει δυνατότητα να τον ανάβει σε συγκεκριμένες ώρες...
nickol-us Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε ... https://www.insomnia.gr/forums/topic/835473-wifi-θερμοσιφωνας Έχουν προταθεί κάποιες λύσεις στον παραπάνω σύνδεσμο. Ο geyer που έχω, έχει προγραμματισμό για αυτό που θες. 99% θα έχουν και τα υπόλοιπα απλά δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Ο geyer γενικά δουλεύει κομπλέ αλλά είναι πολύ νωρίς σε χρόνο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Δεν είμαι επίσης σίγουρος, παρόλο που έκανα εγώ την επισήμανση, αν κόβει και τον ουδέτερο όπως πρέπει στο κύκλωμα του θερμοσίφωνα. Πάντα υπάρχει και ο κλασσικός αυτοματισμός στον πίνακα με ρελέ, μπουτόν και χρονικό ράγας αλλά μάλλον θα κοστίσει περισσότερο και παραπάνω θέσεις. 1
liakjim Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε αυτό από ότι καταλαβαίνω απλά απενεργοποιεί το θερμοσίφωνα μετά από κάποιο χρόνο, δεν νομίζω ότι έχει δυνατότητα να τον ανάβει σε συγκεκριμένες ώρες... Α οκ, τώρα το έπιασα, υπάρχουν https://www.skroutz.gr/c/4103/chronodiakoptes-ragas/m/10111_11744_19063/Hager_or_Eurolamp_or_Abb/f/1336091_1505091/psifiakos-me-efedreia.html 1
nickol-us Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Έχω nspanel, μαζί με μια L2 lite και ένα τριπολικό m5 διακόπτη από την sonoff. Τα χειρίζομαι όλα μέσω του nspanel και ewelink όπου θα επιθυμούσα να μη φύγω από αυτό το οικοσύστημα εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά. Επιθυμώ να βάλω μια λευκή ταινία led στα ντουλάπια της κουζίνας μα δεν βρίσκω κανένα σχετικό bundle-module. Θα επιθυμούσα να γίνεται μέσω κάποιου module για να γίνεται έλεγχος μέσω του panel αλλά και για να έχω δυνατότητα dimming. Υπάρχει κάτι; Έχετε κάτι στα υπόψιν; Σκέφτηκα μήπως χρησιμοποιήσω το module της L2 και δουλέψω στο ένα κανάλι της (πχ red) αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν το ένα κανάλι σηκώνει όλο το ονομαστικό wattage ή αν διαιρείται σε 3. Αν έχει κάποιος εμπειρία σχετική ή γνώση και μπορεί να βοηθήσει... Επίσης φαντάζομαι ότι μπορεί με κάποιο διακόπτη να έχω απλά έλεγχο on-off και dimming μέσω άλλου module rf; Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν; Ευχαριστώ.
Justelene235 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Υπάρχει κάποιο εξάρτημα για ρολά για απομακρυσμένο έλεγχο που δεν απαιτεί ουδέτερο; Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Justelene235
lambros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Καλησπέρα σας, Είμαι αρχάριος αν και έχω ΗΑ από εποχή covid . Βούλευα 1 ultra sonic sensor στο ντεπόζιτο πετρελαίου με esp home και αποφάσισα να το κάνω τασμότα γιατί δεν μου συνδαιότανε και γενικά τα χε πάρει στο κρανίο . Φλάσαρα το ίδιο με τασμότα ο αισθητήρας δουλεύει χτυπώντας την ip του και βλέποντας την απόσταση που βγάζει,, αλλά δεν μπορώ να το βάλω στο ΗΑ. Η οδηγοί παλιοί Δεν έχω ξαναπροσθέσει ποτέ άλλη συσκευή με τασμότα ποτέ. Στο ΗΑ με domain και cloud flare Υπάρχει κάποιος νέος οδηγός να το καταφέρω να το βάλω;;; Ευχαριστώ πολύ
leuteris107 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, lambros είπε Καλησπέρα σας, Είμαι αρχάριος αν και έχω ΗΑ από εποχή covid . Βούλευα 1 ultra sonic sensor στο ντεπόζιτο πετρελαίου με esp home και αποφάσισα να το κάνω τασμότα γιατί δεν μου συνδαιότανε και γενικά τα χε πάρει στο κρανίο . Φλάσαρα το ίδιο με τασμότα ο αισθητήρας δουλεύει χτυπώντας την ip του και βλέποντας την απόσταση που βγάζει,, αλλά δεν μπορώ να το βάλω στο ΗΑ. Η οδηγοί παλιοί Δεν έχω ξαναπροσθέσει ποτέ άλλη συσκευή με τασμότα ποτέ. Στο ΗΑ με domain και cloud flare Υπάρχει κάποιος νέος οδηγός να το καταφέρω να το βάλω;;; Ευχαριστώ πολύ Καλησπέρα. Δοκίμασε αυτόν τον οδηγό. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις--> Συσκευές --> Συσκευές & Υπηρεσίες και πρόσθεσε Tasmota. Επανεκκίνηση και θα πρέπει να το δει. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από leuteris107 1
DioNiSis_000 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, lambros είπε Καλησπέρα σας, Είμαι αρχάριος αν και έχω ΗΑ από εποχή covid . Βούλευα 1 ultra sonic sensor στο ντεπόζιτο πετρελαίου με esp home και αποφάσισα να το κάνω τασμότα γιατί δεν μου συνδαιότανε και γενικά τα χε πάρει στο κρανίο . Φλάσαρα το ίδιο με τασμότα ο αισθητήρας δουλεύει χτυπώντας την ip του και βλέποντας την απόσταση που βγάζει,, αλλά δεν μπορώ να το βάλω στο ΗΑ. Η οδηγοί παλιοί Δεν έχω ξαναπροσθέσει ποτέ άλλη συσκευή με τασμότα ποτέ. Στο ΗΑ με domain και cloud flare Υπάρχει κάποιος νέος οδηγός να το καταφέρω να το βάλω;;; Ευχαριστώ πολύ πρώτα στο ha πρέπει να υπάρχει mqtt broker εγκατεστημένος, όπως σου γράφει και στον οδηγό απο πάνω. Αν δεν έχεις βάλε το mosquito mqtt broker addon. μετά στην ip του αισθητήρα πρέπει να πας στο config - mqtt και να βάλεις την ip του broker, δηλαδή του ha. 1
thiva7 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους. Έχω πάρει αυτόματη κλείδωμα aqara u200. Και για να έχω thread border router πήρα το Sonoff USB Dongle Plus-E Zigbee 3.0. Έβαλα τα firmware κλπ που θέλει αλλά όταν πάω στο ha να το προσθέσω ως matter Device ξεκινάει την διαδικασία και κολλάει στην σύνδεση με το wifi. Μου βγάζει μνμ... Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση με την συσκευή, ελέγξτε εάν το τηλ σας είναι συνδεδεμένο στο wifi. Προσπάθησα δεκάδες φορές μια διάφορες αλλαγές αλλά τζίφος. Ξέρει κανείς τι παίζει? Ευχαριστώ
snb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Καλησπέρα, ψάχνω για κιλοβατοωρόμετρο ραγας wifi 1 μονοφασικό και 1 τριφασικο, και να έχει ιστορικο μετρήσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα