stagkia Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 7 ώρες πριν, nik187 είπε Για δοκίμασε να αλλάξεις το πρωτόκολλο στο επίπεδο ασφαλείας. Έχω deco όχι αυτό το μοντέλο βέβαια και κάποια στιγμή δεν μπορούσα να συνδέσω μία συσκευή shelly πάνω στο deco, αλλάζοντας το πρωτόκολλο ασφαλείας σε WPA/WPA2 τελικά συνδέθηκε αυτό το έχω στο κυρίως δίκτυο, δλδ έχω: ένα κυρίως δίκτυο με 2,4 κ 5 μαζί σε ασφάλεια wp2,wp3 personal που έχω πάνω σε αυτό κινητά και pc μόνο. ένα δίκτυο που δίνει απευθείας το deco για IoT αλλά μόνο σε 2,4 με σβηστό το 5αρι και ασφάλεια wpa/wpa2,δεν έχει wp3 αυτό το δίκτυο. και ενα δίκτυο guest που το δίνω σε άλλους.
F117 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Υπάρχει τρόπος σε θυροτηλεόραση που υπάρχει στην πολυκατοικία να αλλάξω μόνο την οθόνη που έχω στο δικό μου διαμέρισμα με μία άλλη που να ειναι smart? wifi? δλδ απομακρυσμένο άνοιγμα μέσο ίντερνετ...κάμερα μέσω ίντερνετ κτλπ
nik187 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δεν ξέρω να σου πω κατι παραπάνω. 8 λεπτά πριν, stagkia είπε αυτό το έχω στο κυρίως δίκτυο, δλδ έχω: ένα κυρίως δίκτυο με 2,4 κ 5 μαζί σε ασφάλεια wp2,wp3 personal που έχω πάνω σε αυτό κινητά και pc μόνο. ένα δίκτυο που δίνει απευθείας το deco για IoT αλλά μόνο σε 2,4 με σβηστό το 5αρι και ασφάλεια wpa/wpa2,δεν έχει wp3 αυτό το δίκτυο. και ενα δίκτυο guest που το δίνω σε άλλους. Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω. Μήπως παίζει κάτι με το IOT δίκτυο; Εγώ θα δοκίμαζα να κλείσω τα άλλα δίκτυα και να αφήσω μόνο ένα στα 2.4 και να παίξω με την ασφάλεια. Στην τελική βάλε το ιδιο ονομα δικτύου και password που είχες στο παλιό ρουτερ να δεις αν συνδεθούνε
stagkia Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, nik187 είπε Δεν ξέρω να σου πω κατι παραπάνω. Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω. Μήπως παίζει κάτι με το IOT δίκτυο; Εγώ θα δοκίμαζα να κλείσω τα άλλα δίκτυα και να αφήσω μόνο ένα στα 2.4 και να παίξω με την ασφάλεια. Στην τελική βάλε το ιδιο ονομα δικτύου και password που είχες στο παλιό ρουτερ να δεις αν συνδεθούνε αυτήν την στιγμή παίζω με 3 δίκτυα όπως φαίνονται κ απο τς φωτο. 1ο κυρίως δίκτυο στα 2,4 κ 5 που έχω μόνο κινητά κ pc σε ασφάλεια wp2,wp3 personal, 2ο δίκτυο που δίνει απευθείας το deco για IoT αλλά μόνο σε 2,4 με σβηστό το 5αρι και ασφάλεια wpa/wpa2,δεν έχει wp3 αυτό το δίκτυο. 3ο δίκτυο guest που το δίνω σε άλλους επισκέπτες. μήπως να καταργουσα το 2ο δίκτυο IoT κ να τα έβαζα όλα στο 1ο και να τελείωνα?
nik187 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω εγώ. Αν στο δίκτυο επισκέπτη βάλεις όπως σου είπα παραπάνω όνομα και κωδικό από το παλιό μόντεμ οι λάμπες θα συνδεθούνε; Τις κάμερες κατάφερες να τις συνδέσεις σε κάποιο απο αυτά πάνω στα deco; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από nik187
nemesi54 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Το 2025 εξακολουθεί το Shelly 2PM Gen3 να είναι η go to συσκευή για ηλεκτρικά ρολά? Αν έχω καταλάβει σωστά είναι ο απόγονος του shelly 2.5 ?? Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο, ή πιο αξιόπιστο? Θα πρέπει να χωράει στο κουτί του διακόπτη του ρολού.
flampouras Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Πρόσφατα πήρα ένα Shelly PRO EM-50 για να μετράω την κατανάλωση του νέου κλιματιστικού καθώς δεν ήθελα να το βάλω πάνω σε tapo (24αρι). Το ένα clamp λοιπόν, το έβαλα στην κεντρική παροχή του σπιτιού, και το άλλο στην παροχή του κλιματιστικού. Με κλειστή την ασφάλεια, και χωρίς να έχει εγκατασταθεί καν το κλιματιστικό ακόμα, μου δείχνει κατανάλωση σχεδόν πάντα. Φυσικά μικρή, τύπου 1-1,5w αλλά έχω δει και κάτι spikes μέχρι τα 16w. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται από διπλανά καλώδια; Αν ναι, όταν εγκατασταθεί το κλιματιστικό, και πλέον περνάει ρεύμα από τον αγωγό που περνάει μέσα από το clamp, να έρθει στα ίσια του;
alefgr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δεν είσαι ο μόνος. Πάλι καλά που έχεις 1-1,5. Σε παλιά κλιματιστικά φτάνει τα 3 και κάποια ακόμα παλιότερα μπορούν να φτάνουν και τα 5. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί θέλουν τόση ισχύ απλώς για stand-by λειτουργία. Ακόμα πιο περίεργο το γεγονός, ότι για ανεξήγητο λόγο κάνουν ξαφνικά περίεργα peek και μετά ξαναεπιστρέφουν στο σύνηθές τους.
nkarama Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 hours ago, flampouras said: Πρόσφατα πήρα ένα Shelly PRO EM-50 για να μετράω την κατανάλωση του νέου κλιματιστικού καθώς δεν ήθελα να το βάλω πάνω σε tapo (24αρι). Το ένα clamp λοιπόν, το έβαλα στην κεντρική παροχή του σπιτιού, και το άλλο στην παροχή του κλιματιστικού. Με κλειστή την ασφάλεια, και χωρίς να έχει εγκατασταθεί καν το κλιματιστικό ακόμα, μου δείχνει κατανάλωση σχεδόν πάντα. Φυσικά μικρή, τύπου 1-1,5w αλλά έχω δει και κάτι spikes μέχρι τα 16w. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, έχει παρατηρήσει κανείς κάτι παρόμοιο; Υπάρχει περίπτωση να επηρεάζεται από διπλανά καλώδια; Αν ναι, όταν εγκατασταθεί το κλιματιστικό, και πλέον περνάει ρεύμα από τον αγωγό που περνάει μέσα από το clamp, να έρθει στα ίσια του; Οι τάση που αναπτύσει ο current transformer είναι συνήθως πολύ μικρή, της τάξης των 500-600mV για φουλ ρεύμα (50Α). Οπότε οπως καταλαβαίνεις, είναι πολυ εύκολο να "τσιμπίσει" το καλώδιο κάποια τάση επαγωγικά και να την μεταφράσει σε κατανάλωση. Πειραματίσου λίγο με την όδευση (απέφυγε να περνάει απο "μεγάλες" καταναλώσεις = μεγάλα πεδία). Το τι θα κάνει όταν θα εγκατασταθεί το κλιματιστικό, είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Πιθανά να προστεθεί στην πραγματική κατανάλωση, αλλά εξαρτάται απο πολλούς παράγωντες... 6 hours ago, alefgr said: Δεν είσαι ο μόνος. Πάλι καλά που έχεις 1-1,5. Σε παλιά κλιματιστικά φτάνει τα 3 και κάποια ακόμα παλιότερα μπορούν να φτάνουν και τα 5. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί θέλουν τόση ισχύ απλώς για stand-by λειτουργία. Ακόμα πιο περίεργο το γεγονός, ότι για ανεξήγητο λόγο κάνουν ξαφνικά περίεργα peek και μετά ξαναεπιστρέφουν στο σύνηθές τους. Διάβασε καλύτερα! 🤪 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου από nkarama 1
kwnssk Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου ξέρει κανείς γιατί δεν δείχνουν οι Xiaomi κάμερες εικόνα στο Home Assistant? Τις βγάζει idle
Spira Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Στις 6/1/2025 στις 12:56 ΜΜ, nemesi54 είπε Το 2025 εξακολουθεί το Shelly 2PM Gen3 να είναι η go to συσκευή για ηλεκτρικά ρολά? Αν έχω καταλάβει σωστά είναι ο απόγονος του shelly 2.5 ?? Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο, ή πιο αξιόπιστο? Θα πρέπει να χωράει στο κουτί του διακόπτη του ρολού. Ναι, το gen3 ειναι σχετικα καινούργιο, το gen 2 μπορεις να το βρεις σε χαμηλότερη τιμή. Το gen3 εχει καλύτερο cpu , Στην πραξη εγώ δεν εχω δει καμιά διαφορά. Αν σε παίρνει να περιμένεις, μόλις ανακοίνωσαν το gen4 που θα υποστηρίζει Zigbee, και Matter διασύνδεση επιπλέον. Θα πρεπει να χωράνε στο διακόπτη σωστά και επίσης να έχεις και ουδέτερο στο σημέίο του διακόπτη. Με το μέγεθος δεν νομίζω να έχεις θέμα. Εφόσον έχεις καλό wifi νομίζω είναι από τις καλύτερες λύσεις. 1
kwnssk Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Δημοσ. 8 Ιανουαρίου Έχω ένα ZigBee Gateway της sonoff με κάποιες συσκευές συνδεδεμένο. Αν πάρω ένα δεύτερο και έχω και τα 2 Gateway συνδεδεμένα οι συσκευές θα παραμείνουν στο παλιό αποκλειστικά και θα πρέπει να γίνουν reset?
kostaskontis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου αν καποιος ενδιαφερετε δινω Shelly 3em σχεδον αχρησιμοποιητο ,αριστο 60 ευρω. 1
Justelene235 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Υπάρχει λύση για τα ρολά τα ηλεκτρικά αν ο ηλεκτρολόγος δεν έχει κατεβάσει ουδέτερο στη πρίζα;
stagkia Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Παιδιά έχω ένα deco b65 WiFi 7 συνδεμένο μετά από το μόντεμ ρουτερ τς COSMOTE. Θέλω να επεκτείνω το δίκτυο με κάτι ακόμα στο σπίτι για να μου φτάνει το wlan μέχρι το πίσω δωμάτιο που έχω το γραφείο. Ερώτηση: μπορεί το deco να κάνει mesh σε άλλο ρουτερ άλλης εταιρείας όπως ubiquiti unifi, fritzbox ή να βάλω κάτι μετά το μόντεμ ρουτερ τς COSMOTE και το deco να το συνδέσω mesh και να το βάλω κάπου στην μέση του σπιτιού ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα