stagkia Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Να ρωτήσω αν παίζει κάποια λύση. Ψάχνω να αγοράσω δυο φωτιστικά τοίχου για τους δυο διαδρόμους που έχουμε στο σπίτι. Οι διάδρομοι είναι σαν Γ περίπου. Απλά οι διακόπτες για άνοιξε κλείσε στο φως δουλεύουν και για τους δυο διαδρόμους ή φωτιστικά λάμπες να το πω αλλιώς. Σκεφτόμουν να πάρω κάτι με ανιχνευτή κίνησης ούτως ώστε να είναι μόνιμα ανοιχτός ο διακόπτης ή μάλλον οι διακόπτες και απλά να δουλεύει με την κίνηση όταν περνάμε. όμως δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε βρει αξιόλογο και στα γούστα μας. παίζει κάποιο σενάριο να πάρω δυο φωτιστικά τοίχου και σε 2ο χρόνο να μπει κάποιος αισθητήρας κίνησης ή κάτι παρόμοιο?
Titormos86 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω τον tado x wireless με έξοδο για ζεστό νερό. Στην πολυκατοικία έχουμε τον λέβητα φυσικού αερίου θερμις europa steel, ο οποίος είναι 20ετιας περίπου. Ο κατασκευαστής μου είπε ότι είναι απλός αναλογικός. Ο θερμοστάτης που έχω τώρα είναι ο κλασικός siemens raa 30-26, με δύο κουμπιά το ένα για ζεστό νερό. Επειδή στην tado δεν τον ξέρουν τον συγκεκριμένο λέβητα, τους έχω στείλει κ φωτογραφίες, είναι και πολύ αργοί στις απαντήσεις τους, ήθελα να με βοηθήσει κάποιος εδώ αν ξέρει αν είναι συμβατός.
andreas-d Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Στις 13/12/2024 στις 10:38 ΜΜ, stagkia είπε Να ρωτήσω αν παίζει κάποια λύση. Ψάχνω να αγοράσω δυο φωτιστικά τοίχου για τους δυο διαδρόμους που έχουμε στο σπίτι. Οι διάδρομοι είναι σαν Γ περίπου. Απλά οι διακόπτες για άνοιξε κλείσε στο φως δουλεύουν και για τους δυο διαδρόμους ή φωτιστικά λάμπες να το πω αλλιώς. Σκεφτόμουν να πάρω κάτι με ανιχνευτή κίνησης ούτως ώστε να είναι μόνιμα ανοιχτός ο διακόπτης ή μάλλον οι διακόπτες και απλά να δουλεύει με την κίνηση όταν περνάμε. όμως δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε βρει αξιόλογο και στα γούστα μας. παίζει κάποιο σενάριο να πάρω δυο φωτιστικά τοίχου και σε 2ο χρόνο να μπει κάποιος αισθητήρας κίνησης ή κάτι παρόμοιο? Υπάρχουν και αισθητήρες κίνησης που μπαίνουν στην θέση του διακόπτη χωνευτή. Αλλιώς πας σε φωτιστικό και ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης.. Όμως υπάρχουν δύο τύποι σε ενδιαφέρει να μην σβήνει όσο δε ανιχνεύει..
stagkia Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Στις 15/12/2024 στις 10:45 ΠΜ, andreas-d είπε Υπάρχουν και αισθητήρες κίνησης που μπαίνουν στην θέση του διακόπτη χωνευτή. Αλλιώς πας σε φωτιστικό και ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης.. Όμως υπάρχουν δύο τύποι σε ενδιαφέρει να μην σβήνει όσο δε ανιχνεύει.. κάποιο ωραίο φωτιστικό τοίχου που να μας αρέσει με αισθητήρα κίνησης δεν έχουμε βρει. αισθητήρες κίνησης σε διακόπτη είναι χωρίς αλερ ρετουρ, ξέχασα να επισημάνω πως για τους δυο διαδρόμους υπάρχουν 4 διακόπτες που ανοιγοκλείνουν τα 2 φωτιστικά. είδα αυτά: https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakoptes-Toixou/f/1048168_1048177/Aller-Retour-Wi-Fi.html?order_by=reviews&order_dir=desc βέβαια με φοβίζει το wifi, δλδ αν έχω κάποια αποσύνδεση δεν ξέρω αν λειτουργούν και χωρίς
andreas-d Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, stagkia είπε κάποιο ωραίο φωτιστικό τοίχου που να μας αρέσει με αισθητήρα κίνησης δεν έχουμε βρει. αισθητήρες κίνησης σε διακόπτη είναι χωρίς αλερ ρετουρ, ξέχασα να επισημάνω πως για τους δυο διαδρόμους υπάρχουν 4 διακόπτες που ανοιγοκλείνουν τα 2 φωτιστικά. είδα αυτά: https://www.skroutz.gr/c/1193/Diakoptes-Toixou/f/1048168_1048177/Aller-Retour-Wi-Fi.html?order_by=reviews&order_dir=desc βέβαια με φοβίζει το wifi, δλδ αν έχω κάποια αποσύνδεση δεν ξέρω αν λειτουργούν και χωρίς Δεν παίζει ρόλο τη είναι οι διακόπτες, οι αισθητήρες παίρνουν φάση και δίνουν στο φως όταν ενεργοποιηθουν.. Είμαι κάτοικος εξωτερικού και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, πάντως γίνονται.. με μια ματιά στο amazon υπάρχουν πάρα πολλά φωτιστικά με αισθητήρα κίνησης.. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2024 από andreas-d 1
li@m Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Καποιος καπου καποτε ειχε φτιαξει ενα script που εξηγαγε τιμες απο σταθμο στο meteo. Εχω κανει search στο νημα με κλειδια Scrape/meteo αλλα φευ.. Θυμαται/γνωριζει κανεις τπτ;
mordred Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Ερώτηση για τους γνώστες του φόρμουμ όσον αφορά έναν θερμοστάτη μόνο θέρμανσης σπιτιού. Ο τωρινός, που δεν έψαξα και πολύ όταν τον πήρα πριν χρόνια, είναι στο τοίχο του διαδρόμου της εισόδου του σπιτιού, και προφανώς οι ενδείξεις του, αν και ακριβείς, δεν είναι και πολύ χρήσιμες. Υπάρχει κάποιος θερμοστάτης που να συνεργάζεται ή να έχει εξωτερικό αισθητήρα που μπορώ να βάλω όπου θέλω;
bananasplit Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, li@m είπε Καποιος καπου καποτε ειχε φτιαξει ενα script που εξηγαγε τιμες απο σταθμο στο meteo. Εχω κανει search στο νημα με κλειδια Scrape/meteo αλλα φευ.. Θυμαται/γνωριζει κανεις τπτ; στείλε μου σε pm ακριβώς τι χρειάζεσαι. και θα το φτιάξουμε. (χρόνο δεν υπόσχομαι, γιατί τρέχουν διάφορα!)
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, li@m είπε Καποιος καπου καποτε ειχε φτιαξει ενα script που εξηγαγε τιμες απο σταθμο στο meteo. Εχω κανει search στο νημα με κλειδια Scrape/meteo αλλα φευ.. Θυμαται/γνωριζει κανεις τπτ; γραψε εδω τι θες
li@m Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Spect~ said: γραψε εδω τι θες https://penteli.meteo.gr/stations/ampelokipoi/ απο αυτον τον σταθμο θα με ενδιεφερε να φερω διαφορα στο home assistant Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από li@m
userAnon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 18 hours ago, li@m said: Καποιος καπου καποτε ειχε φτιαξει ενα script που εξηγαγε τιμες απο σταθμο στο meteo. Εχω κανει search στο νημα με κλειδια Scrape/meteo αλλα φευ.. Θυμαται/γνωριζει κανεις τπτ; για δοκίμασε αυτά scrape: - resource: https://penteli.meteo.gr/stations/vrilissia/ headers: User-Agent: Mozzila/5.0 scan_interval: 1800 sensor: - unique_id: meteo_temp name: Meteo Temp Vrillisia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(2) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: temperature state_class: measurement unit_of_measurement: °C - unique_id: meteo_humidity name: Meteo Humidity Vrillisia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(3) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: humidity state_class: measurement unit_of_measurement: "%" - unique_id: meteo_wind_speed name: Meteo Wind Speed Vrilissia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(5) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: wind_speed state_class: measurement unit_of_measurement: km/h - resource: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=29 sensor: - name: Live Vrilissa Temp new select: "div.newtemp" value_template: '{{value|regex_findall_index ("(\n[0-9]+)")}}' unit_of_measurement: "°C" - resource: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=29 sensor: - name: Live Vrilissa Humidity select: "div.ygrasia" value_template: '{{value|regex_findall_index ("(\n[0-9]+)")}}' unit_of_measurement: "%" 1
li@m Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, userAnon said: για δοκίμασε αυτά scrape: - resource: https://penteli.meteo.gr/stations/vrilissia/ headers: User-Agent: Mozzila/5.0 scan_interval: 1800 sensor: - unique_id: meteo_temp name: Meteo Temp Vrillisia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(2) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: temperature state_class: measurement unit_of_measurement: °C - unique_id: meteo_humidity name: Meteo Humidity Vrillisia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(3) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: humidity state_class: measurement unit_of_measurement: "%" - unique_id: meteo_wind_speed name: Meteo Wind Speed Vrilissia select: "body > div.content > div.content_values > div.col.left_col > div.col_sub.dist.boxshadow.realtime > div:nth-child(5) > div.lright" value_template: '{{ value.split(" ")[0] }}' device_class: wind_speed state_class: measurement unit_of_measurement: km/h - resource: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=29 sensor: - name: Live Vrilissa Temp new select: "div.newtemp" value_template: '{{value|regex_findall_index ("(\n[0-9]+)")}}' unit_of_measurement: "°C" - resource: https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=29 sensor: - name: Live Vrilissa Humidity select: "div.ygrasia" value_template: '{{value|regex_findall_index ("(\n[0-9]+)")}}' unit_of_measurement: "%" Θα το δοκιμασω το απογευμε που θα ειμαι στο σπιτι. Ερωτηση. Που θα το βαλω αυτο ; Στο configuration?
bananasplit Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 είτε αυτό, είτε θα προσαρμόσουμε το άλλο. στο configuration.yaml το βάζεις. (και κανεις έλεγχο).
userAnon Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 8 hours ago, li@m said: Στο configuration ναι αλλάζεις φυσικά τις ονομασίες λινκ κλπ
kwnssk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Ποια είναι η πιο οικονομική αλλά αξιοπιστιση λύση για να στήσω HAOS ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα