nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Ψάχνω να βρω τριπλό χωνευτό διακόπτη wifi. Έχω βάλει στο μάτι τον https://www.skroutz.gr/s/55360435/Sonoff-Diakoptis-Toichou-Leykos-M5-3C-86.html μου αρέσει πολύ αλλά ιδανικά δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 20€ Εναλλακτική αυτού πιο οικονομικός (δείχνει λίγο ψεύτικος σε βίντεο-review που τον είδα) https://www.skroutz.gr/s/38507954/SmartWise-CHoneytos-Diakoptis-Toichou-Wi-Fi-gia-Elegcho-Fotismou-me-Plaisio-kai-Tria-Pliktra-Leykos-SMW-KAP-B3LNW.html Σε σχετικά καλή τιμή έχω βρει https://www.e-shop.gr/sonoff-t0eu3c-tx-3-channel-touch-light-switch-wi-fi-white-p-PER.208160 φοβάμαι όμως λίγο το touch, κάπου πήρε το αυτί μου οτι δεν έχει πολύ καλή απόκριση. Επειδή υπάρχει sonoff nspanel, θα προτιμούσα να βάλω κάτι που να μπορεί να ελέγχεται άμεσα μέσω αυτού. Οποιαδήποτε βοήθεια (από κατόχους ή εναλλακτικές προτάσεις) δεκτή.
pantelikas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Κι εγώ δεν θα πρότεινα διακόπτη αφής, είχα και τους έβγαλα. Δεν μπορείς να τους ψηλαφίσεις, να τους βρεις το βράδυ στο σκοτάδι. Αλλά ακόμη κι αν βλέπεις τον διακόπτη, θέλει σε κάποιους να τον πατήσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Εγώ είχα βάλει αισθητήρα κίνησης για να μην χρειάζεται να τον πατάω. Τώρα έχω βάλει MOES tuya zigbee διακόπτες από aliexpress, banggood και είναι στο budget σου. 2
stagkia Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 έχει βάλει κάποιος από την ομάδα κάποιο wifi doorbell με σύνδεση απευθείας στα ρεύματα/καλώδια απο το παλιό κλασικό κουδούνι πόρτας? Αν ναι, 1. ποιας εταιρείας? 2. το υπάρχον παλιό κουδούνι που έχουμε πως μπορώ να δω τι τάση έχει? ρωτάω γιατί αυτό που κοιτάω να αγοράσω θέλει 12-24V AC 50/60Hz, DC 24V.
pkalaits Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, stagkia είπε έχει βάλει κάποιος από την ομάδα κάποιο wifi doorbell με σύνδεση απευθείας στα ρεύματα/καλώδια απο το παλιό κλασικό κουδούνι πόρτας? Αν ναι, 1. ποιας εταιρείας? 2. το υπάρχον παλιό κουδούνι που έχουμε πως μπορώ να δω τι τάση έχει? ρωτάω γιατί αυτό που κοιτάω να αγοράσω θέλει 12-24V AC 50/60Hz, DC 24V. 1. Ναι έχω συνδέσει τα καλώδια απο το παλιό κουδούνι στο Eufy Video Doorbell S220. Φαντάζομαι αυτό μπορεί να γίνει σε όλα τα μοντέλα doorbell της Eufy και της Aqara. 2. Πολύμετρο ή να δεις στην είσοδο της πολυκατοικίας το μοντέλο του μετασχηματιστή που θα αναφέρει την τάση λειτουργίας. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από pkalaits
bananasplit Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στις 29/11/2024 στις 3:18 ΜΜ, 4saken είπε Εχει νοημα να αλλαχτουν οι κοινες λαμπες με λαμπες wifi η ειναι προτιμοτερο απλα να αλλαχτουν διακοπτες? λάμπες. μόνο. μικρό κόστος, ευκολία στη χρήση και τη σύνδεση (δεν ψάχνεις για ουδέτερο, δεν ασχολείσαι με μπαταρίες, με πόσο ρεύμα θα περνάει -πχ εγώ έχω και πρίζες στους διακόπτες-, δεν δεν δεν). ΕΠΙΣΗΣ, είναι dimmable, αλλάζουν χρώμα.. χρειάζεται να πω κι άλλα, για τα 3-4 ευρώ που έχουν;;;
stagkia Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 53 λεπτά πριν, pkalaits είπε 1. Ναι έχω συνδέσει τα καλώδια απο το παλιό κουδούνι στο Eufy Video Doorbell S220. Φαντάζομαι αυτό μπορεί να γίνει σε όλα τα μοντέλα doorbell της Eufy και της Aqara. 2. Πολύμετρο ή να δεις στην είσοδο της πολυκατοικίας το μοντέλο του μετασχηματιστή που θα αναφέρει την τάση λειτουργίας. Σε μονοκατοικία είμαι, θα παρω το απόγευμα πολυμετρο απο εναν γνωστο να το δω αν μπορέσω. εχω βάλει συγκεκριμένα στο μάτι απο 2 εταιρείες. https://reolink.com/gr/product/reolink-video-doorbell-wifi/#overview και https://www.eufy.com/gr-en/products/t8213381?fliter_category=video-doorbell&variant=41861898371224 ή https://www.eufy.com/gr-en/products/t8214311?fliter_category=video-doorbell&variant=42827666686104 αν και νομίζω το 340 δεν ενδεικνύεται για σύνδεση σε ρεύμα. απλά θα προτιμούσα reolink διότι έχω και κάμερες, μην μπλέξω και με άλλη εφαρμογή.
pkalaits Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 56 λεπτά πριν, stagkia είπε Σε μονοκατοικία είμαι, θα παρω το απόγευμα πολυμετρο απο εναν γνωστο να το δω αν μπορέσω. εχω βάλει συγκεκριμένα στο μάτι απο 2 εταιρείες. https://reolink.com/gr/product/reolink-video-doorbell-wifi/#overview και https://www.eufy.com/gr-en/products/t8213381?fliter_category=video-doorbell&variant=41861898371224 ή https://www.eufy.com/gr-en/products/t8214311?fliter_category=video-doorbell&variant=42827666686104 αν και νομίζω το 340 δεν ενδεικνύεται για σύνδεση σε ρεύμα. απλά θα προτιμούσα reolink διότι έχω και κάμερες, μην μπλέξω και με άλλη εφαρμογή. Αν δεν σε ενδιαφέρει η διπλή κάμερα θα κοιτούσα ίσως το Eufy Video Doorbell C31. Είναι το νεότερο μοντέλο ΧΩΡΙΣ διπλή κάμερα αλλά με κάρτα SD και εγγραφή 24x7 που δεν έχει το Ε340. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0DHS24GWH/
emperor4her Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπερα, αν και μαλλον ηλεκτρολογικο το θεμα, ακουγεται ενας πολυ χαμηλος θορυβος οταν πλησιαζω το αυτι μου στο διακοπτη της λεντοταινιας που αλλαζει εφε χρωματα κλπ. δεν με ενοχλει σαν ηχος, ειναι πολυ χαμηλος. αλλα μην παρει καμια φωτια με νοιαζει! δεν φταει ο μεταχηματιστης που μπαινει στην πριζα, δοκιμασα και αλλον.
nickol-us Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, emperor4her είπε Καλησπερα, αν και μαλλον ηλεκτρολογικο το θεμα, ακουγεται ενας πολυ χαμηλος θορυβος οταν πλησιαζω το αυτι μου στο διακοπτη της λεντοταινιας που αλλαζει εφε χρωματα κλπ. δεν με ενοχλει σαν ηχος, ειναι πολυ χαμηλος. αλλα μην παρει καμια φωτια με νοιαζει! δεν φταει ο μεταχηματιστης που μπαινει στην πριζα, δοκιμασα και αλλον. Μπορει να ειναι κι απλά coil wine όπου δε συντρέχει λόγος ανησυχίας... 1
Spira Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Θέλω να κάνω μία ταινία led dimmable ~5m που ειναι στο σαλόνι. Αυτή την στιγμή υπάρχει εγκατεστημένο ένα μη dimmable τροφοτικό της Cubalux στα 100W. Επειδή έχω οικοσύστημα και αρκετές συσκευές με Shelly θέλω να το κάνω με την χρήση κάποιο κατάλληλου. Οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Shelly Dimmer 2 (triac dimming) Shelly Dimmer 0/1-10V PM Gen3 (0-10V) Shelly DALI Dimmer Gen3 Προσανατολίζομαι μάλλον είτε στο 0-10 είτε στο Dali. Βλέπω ότι το shelly DALI είναι αρκετά ακριβότερο (σχεδόν διπλάσια τιμή) και δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να το επιλέξω. Έχει κανείς επίσης να προτείνει κάποιο σχετικά αξιόπιστο τροφοτικό και ποια μέθοδο να επιλέξω για dimming?
thn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Spira είπε Θέλω να κάνω μία ταινία led dimmable ~5m που ειναι στο σαλόνι. Αυτή την στιγμή υπάρχει εγκατεστημένο ένα μη dimmable τροφοτικό της Cubalux στα 100W. Επειδή έχω οικοσύστημα και αρκετές συσκευές με Shelly θέλω να το κάνω με την χρήση κάποιο κατάλληλου. Οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Shelly Dimmer 2 (triac dimming) Shelly Dimmer 0/1-10V PM Gen3 (0-10V) Shelly DALI Dimmer Gen3 Προσανατολίζομαι μάλλον είτε στο 0-10 είτε στο Dali. Βλέπω ότι το shelly DALI είναι αρκετά ακριβότερο (σχεδόν διπλάσια τιμή) και δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να το επιλέξω. Έχει κανείς επίσης να προτείνει κάποιο σχετικά αξιόπιστο τροφοτικό και ποια μέθοδο να επιλέξω για dimming? Στην περίπτωση του Dali που το είδα τωρα, βλέπω πως ο απομακρυσμένος χειρισμός είναι μέσω button ή wifi. Αυτό τέλος. Μετά θα χρειαστείς κάποιο Dali τροφοδοτικό, βγάζει η osram αν δεν κάνω λάθος για να πάρει το προτοκολο Dali από το Shelly και να ακολουθεί τις οδηγίες του. Έχεις κοιτάξει το κόστος από αυτά; Θα πρέπει το Dali τροφοδοτικό επίσης να είναι σε τάση εξόδου ανάλογο με το τι είναι η τάση λειτουργίας της ταινίας σου και να μπορεί να υποστηρίξει το φορτίο βέβαια. Για τάση και φορτίο κοιτάς το παλιό σου τροφοδοτικό Τα λέω αυτά γιατί σε βλέπω και λες για το κόστος.
Spira Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, thn είπε Στην περίπτωση του Dali που το είδα τωρα, βλέπω πως ο απομακρυσμένος χειρισμός είναι μέσω button ή wifi. Αυτό τέλος. Μετά θα χρειαστείς κάποιο Dali τροφοδοτικό, βγάζει η osram αν δεν κάνω λάθος για να πάρει το προτοκολο Dali από το Shelly και να ακολουθεί τις οδηγίες του. Έχεις κοιτάξει το κόστος από αυτά; Θα πρέπει το Dali τροφοδοτικό επίσης να είναι σε τάση εξόδου ανάλογο με το τι είναι η τάση λειτουργίας της ταινίας σου και να μπορεί να υποστηρίξει το φορτίο βέβαια. Για τάση και φορτίο κοιτάς το παλιό σου τροφοδοτικό Τα λέω αυτά γιατί σε βλέπω και λες για το κόστος. Αυτή την στιγμή υπάρχει διακόπτης. Γενικά θα το κάνω button. Το τροφοδοτικό είναι 24V. Είδα υπάρχει ενα KGP(Cubalux) Dali 100W Dimmable 24V περιπου στα 70Ε Το shelly Dali ομως το βλεπω 45-55Ε Σε ιδια μάρκα το τροφοτικό για 0-10V για 75W (θεωρω πως δεν θα έχω θέμα) το βλεπω στα 80Ε. (σε αλλες μάρκες εδω τα βλέπω και λίγο φτηνότερα ίσως) Το shelly 0-10V ομως κάνει 20Ε. Σε triac το τροφοδοτικά υπάρχουν ακόμα και με 40Ε και το shelly dimmer κανει γυρω στα 30Ε (θελω να το αποφύγω όμως το triac) Οπότε το Dali βγαινει λίγο ακριβότερο αλλά όχι καμιά τρομακτική διαφορά. Απλά υπερτερεί κάπου το Dali? η δεν εχει νόημα? Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από Spira
thn Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, Spira είπε Αυτή την στιγμή υπάρχει διακόπτης. Γενικά θα το κάνω button. Το τροφοδοτικό είναι 24V. Είδα υπάρχει ενα KGP(Cubalux) Dali 100W Dimmable 24V περιπου στα 70Ε Το shelly Dali ομως το βλεπω 45-55Ε Σε ιδια μάρκα το τροφοτικό για 0-10V για 75W (θεωρω πως δεν θα έχω θέμα) το βλεπω στα 80Ε. (σε αλλες μάρκες εδω τα βλέπω και λίγο φτηνότερα ίσως) Το shelly 0-10V ομως κάνει 20Ε. Σε triac το τροφοδοτικά υπάρχουν ακόμα και με 40Ε και το shelly dimmer κανει γυρω στα 30Ε (θελω να το αποφύγω όμως το triac) Οπότε το Dali βγαινει λίγο ακριβότερο αλλά όχι καμιά τρομακτική διαφορά. Απλά υπερτερεί κάπου το Dali? η δεν εχει νόημα? Μακρυά από triac θα έχεις coil θόρυβο από το dimmer. Το παρόν και το μέλλον είναι Dali. Τις διαφορές με το 1-10 θα τις βρεις και online. 3 λεπτά πριν, thn είπε Μακρυά από triac θα έχεις coil θόρυβο από το dimmer. Το παρόν και το μέλλον είναι Dali. Τις διαφορές με το 1-10 θα τις βρεις και online. DALI: Suitable for smart lighting systems, centralized management, and integration with other technologies. 1-10V Dimming: Better suited for simple applications without the need for intelligence or advanced control. 4 λεπτά πριν, thn είπε Μακρυά από triac θα έχεις coil θόρυβο από το dimmer. Το παρόν και το μέλλον είναι Dali. Τις διαφορές με το 1-10 θα τις βρεις και online. DALI: Suitable for smart lighting systems, centralized management, and integration with other technologies. 1-10V Dimming: Better suited for simple applications without the need for intelligence or advanced control. Για την δική σου χρήση βέβαια (την τωρινή του ενός φωτιστικού σημείου) κανείς την δουλειά σου και με 1-10
Spira Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 τελικά επέλεξα 0-10 γιατί βρήκα τροφοτικό και το shelly στα 66Ε. Το αντίστοιχο σε dali θα μου πήγαινε 100+ οπότε δεν μπορούσα να δικαιολογήσω την διαφορά. Πάντως triac εχω βάλει με ενα διακόπτη απλό και δεν έχω παρατηρήσει κάτι από θόρυβο (ειναι το φωτιστικό με ενσωματωμενό led) και έβαλα σε ένα ακόμα χθες το shelly dimmer 2 (triac) και εκεί κανένα θέμα μέχρι στιγμής.
adok13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 επειδη στη καμερα c310 tapo που εχω στην εξωπορτα δεν ακουγεται το ηχειο της καλα , υπαρχει καποιο ασυρματο ηχειο που να μπορψ να μιλαω απο το κινιτο και να ακουγομαι σε αυτο; η καποια αλλη λυση που δεν εχω σκεφτει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα