Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Γνωρίζει κάποιος αν μπορει το shelly pro 3em να μπει σε αυτό τον πίνακα χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα; Το 1 din θα βρεθεί, τα clamps ομως θα χωράνε;

ναι χωραει με κάποιες διορθώσεις....

5 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Screenshot 2024-11-26 at 11.17.45.png

4 ώρες πριν, nkarama είπε

Βλέπω καλά? απο τις ασφάλειες φεύγουν "πλεξούδες" καλωδίων?

Οι δύο τριπλοί διακόπτες για ποιόν λόγο υπάρχουν? οκ ο ένας πρέπει να είναι ο γενικός... ο αλλος? μην μου πεις? bypass του ΔΔΕ???? 

Τελικά κυκλοφορούν δολοφόνοι, και πληρώνονται και για αυτό....

δυστυχώς ετσι ειναι το 98% των πινακων στην Ελλαδα με αυτο το δειγμα να θεωρείται αρκετα αποδεκτό....Απο την αλλη οτι πληρωσεις παίρνεις.Στο εξωτερικο δεν ειναι και  πολυ καλυτερη η κατασταση παρολο που ο επαγγελματίας ηλεκτρολογος πληρώνετε πολυ καλύτερα!

• Moderators
Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 5:32 ΜΜ, teodor_ch είπε

Ψάχνω λίγο τις "έξυπνες" κλειδαριές και επειδή δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με matter/thread χάνομαι λίγο.

Κοιτάω τα Switchbot lock pro, aqara u200, nuki lock pro 4 

Προτιμώ την οικονομικότερη λύση και το nuki βγαίνει πολύ ακριβό.

Έχω wifi στον χώρο και μπορώ να προσθέσω ένα shelly με ΒΤ για BLE proxy αν χρειάζεται.

Έχω χαθεί με τα hub τους και δεν έχω καταλάβει εάν είναι όντως απαραίτητα.

επειδη το εψαξα λιγο τελευταια, θες να παιξει στο HA ή οχι; γενικα η Nuki pro παιζει χωρις hub,. Ολες οι αλλες θελουν HUB για να τις διαχειριζεσαι και απο μακρια

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Spect~ είπε

επειδη το εψαξα λιγο τελευταια, θες να παιξει στο HA ή οχι; γενικα η Nuki pro παιζει χωρις hub,. Ολες οι αλλες θελουν HUB για να τις διαχειριζεσαι και απο μακρια

επειδή το έψαξα και εγώ και είχε συζητηθεί κάποιες σελίδες πίσω ήμουν ένα βήμα πριν κάνω κλικ για παραγγελία σε Nuki pro 4gen, όμως είδα πως η aqara τελικά έχει πιο πολλά + σε σύγκριση τιμής κιόλας με Keypad,nfc κλπ.

τώρα για το hub επειδή με προβλημάτιζε κ εμένα τελικά με 45Ε παίρνεις hub m2 ειδάλλως με 55Ε παίρνεις μια aqara camera hub και την έχεις και σαν κάμερα μέσα στον χώρο αλλά την δουλεύεις και σαν hub.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Γνωρίζει κάποιος αν μπορει το shelly pro 3em να μπει σε αυτό τον πίνακα χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα; Το 1 din θα βρεθεί, τα clamps ομως θα χωράνε;

Screenshot 2024-11-26 at 11.17.45.png

Θα αγοράσεις το Shelly Pro3EM 3CT63  το οποίο έχει μικρούς μετασχηματιστές εντάσεως και χωράνε.

8 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Γνωρίζει κάποιος αν το Shelly Pro 3EM Switch Add-on που λειτουργεί μαζί με το pro 3 em, μπορεί να ανοιγοκλείσει θερμοσίφωνα μέσω κινητού; 

Ναι με την χρήση ενός ρελέ θερμοσυσσωρευτών σαν το 412558 της Legrand.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Spect~ είπε

Θέλω να την προσθέσω στο ΗΑ.

Η Switchbot όπως δείχνει στο βίντεο που έβαλα παραπάνω δουλεύει με κάποιο ΒΤ proxy χωρίς HUB.

Τουλάχιστον δούλεψε σε αυτόν. Το λέει ξεκάθαρα γιατί έχει και το HUB αλλά δεν το σύνδεσε στην αρχή που έκανε τη δοκιμή. Την αγόρασα ήδη σκέτη και βλέπουμε. Θα ενημερώσω όταν έρθει τί θα γίνει. 

Για ΒΤ proxy θα αντικαταστήσω ένα παλιό κινέζικο wifi relay που έχω με ένα shelly plus.

Δημοσ.
6 hours ago, adtakhs said:

Θα αγοράσεις το Shelly Pro3EM 3CT63  το οποίο έχει μικρούς μετασχηματιστές εντάσεως και χωράνε.

Ναι με την χρήση ενός ρελέ θερμοσυσσωρευτών σαν το 412558 της Legrand.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το 3CT63 δυστυχώς δεν το έχει το amazon που έχει καλές τιμές αυτή την εβδομάδα...

Δημοσ.
Στις 8/2/2023 στις 3:05 ΜΜ, chfilis είπε

λοιπόν. έκανα μια δοκιμή ρεύμα μια χαρά συνδέθηκε το heatlink. συνέδεσα και τον λέβητα. αλλά μου λειτουργεί ανάποδα. δηλαδή, όταν ειναι on το heat link τ λέβητας είναι κλειστός, όταν κάνω off το heat link ανάβει ο λέβητας. κάποια ιδέα?

καταφερες να τον συνδεσεις? αγορασα και εγω και προσπαθω να βγαλω ακρη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/11/2024 at 03:54, adtakhs said:

Τελικά πήρα το 3CT63 γιατί μέτρησα μέσα στον πίνακα και θα στριμωχνόντουσαν πάρα πολύ τα 3 clamps. Aυτό έχει έναν transformer που περνάνε οι 3 φάσεις. Λέω να το βάλω μετά το γενικό διακόπτη πριν το ρελέ διαφυγής, εκεί που έχω σημειώσει στη φώτο, για να μην ρίχνω το ρεύμα από το ρολόι.

Επίσης πρέπει να συνδεθούν οι 3 φάσεις στην πάνω πλευρά του shelly. Αυτές μπορώ να τις πάρω απο οποιοδήποτε ασφάλεια του πίνακα θέλω αρκεί να αντιστοιχεί στην αναλογη φάση που έχει περάσει στον transformer;

Spoiler

3CT 63 A render - B and R swapped.jpg

Spoiler

pinakas.jpg

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.

Εχει νοημα να αλλαχτουν οι κοινες λαμπες με λαμπες wifi η ειναι προτιμοτερο απλα να αλλαχτουν διακοπτες?

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, 4saken είπε

Εχει νοημα να αλλαχτουν οι κοινες λαμπες με λαμπες wifi η ειναι προτιμοτερο απλα να αλλαχτουν διακοπτες?

Διακοπτες

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/11/2024 στις 4:03 ΜΜ, kostaskontis είπε

δυστυχώς ετσι ειναι το 98% των πινακων στην Ελλαδα με αυτο το δειγμα να θεωρείται αρκετα αποδεκτό....Απο την αλλη οτι πληρωσεις παίρνεις.Στο εξωτερικο δεν ειναι και  πολυ καλυτερη η κατασταση παρολο που ο επαγγελματίας ηλεκτρολογος πληρώνετε πολυ καλύτερα!

Για κοίτα ένα πίνακα του εξωτερικού( Γερμανία)φτιαγμένο από μαθητή..

Ο πίνακας σου θέλει ξήλωμα και ξανά από την αρχή με μεγαλύτερο, φωτιά θα πάρεις..

inbound5301023551055092263.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...