adtakhs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, teodor_ch είπε Ψάχνω λίγο τις "έξυπνες" κλειδαριές και επειδή δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με matter/thread χάνομαι λίγο. Κοιτάω τα Switchbot lock pro, aqara u200, nuki lock pro 4 Προτιμώ την οικονομικότερη λύση και το nuki βγαίνει πολύ ακριβό. Έχω wifi στον χώρο και μπορώ να προσθέσω ένα shelly με ΒΤ για BLE proxy αν χρειάζεται. Έχω χαθεί με τα hub τους και δεν έχω καταλάβει εάν είναι όντως απαραίτητα. Πάντως η Shelly ετοιμάζει και αυτή έξυπνη κλειδαριά. Εξαγόρασε μια εταιρεία πρόσφατα. 1
arisermpo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, alexx είπε Πόση περιπου αποκλίση έχετε στις μετρήσεις? Εγώ στην τελευταία, 29 μέρες 41Kwh παραπάνω στο shelly. Έχει κάποιο καλιμπράρισμα που πρέπει να κάνω η είναι εντάξει ως έχει? Έχω το Shelly 3EM. Σε μέτρηση με μονοφασικό shelly για περίοδο 29 ημερών: Κατανάλωση λογαριασμού 257kwh - Κατανάλωση βάση shelly 254.76kWh. Σημείωση πως η παροχή δεν είναι (ακόμα) τηλεμετρούμενη, οπότε πρόκειται για μέτρηση που έδωσε κάποιος χειροκίνητα. Μπορούμε στο shelly να περάσουμε κάπως τις ώρες του νυχτερινού ρεύματος, ώστε να έχουμε κ μια εικόνα από εκεί;
_^ThEo^_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα, το shelly pro 3 em μετράει 1 συνολική κατανάλωση όπως μετράει το ρολόι της ΔΕΗ ή και άλλες καταναλώσεις; Εχει καλές τιμες το amazon αλλά αν μετράει μόνο συνολική κατανάλωση αξίζει; Γενικά σε 3φασικό πίνακα τι προτείνετε για να έχουμε εποπτεία των καταναλώσεων αν υποθέσουμε οτι υπάρχουν και 3-4 tapo για κουζίνα, πλυντήριο και κλιματιστικά ήδη;
nkarama Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 13 hours ago, alexx said: Πόση περιπου αποκλίση έχετε στις μετρήσεις? Εγώ στην τελευταία, 29 μέρες 41Kwh παραπάνω στο shelly. Έχει κάποιο καλιμπράρισμα που πρέπει να κάνω η είναι εντάξει ως έχει? Έχω το Shelly 3EM. Εχεις τριφασική παροχή? βεβαιώσου ότι υπάρχει αντιστοιχία στις συνδέσεις των φάσεων με αυτές των μετασχηματιστών ρεύματος. Δηλαδή στο άκρο VA πάει το καλώδιο το οποίο μετράει το clamp που συνδέεται στα άκρα IA+ kai IA- k.o.k. Τι άεργο ισχύ και γωνία σου δείχνει?
alexx Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, nkarama είπε Εχεις τριφασική παροχή? βεβαιώσου ότι υπάρχει αντιστοιχία στις συνδέσεις των φάσεων με αυτές των μετασχηματιστών ρεύματος. Δηλαδή στο άκρο VA πάει το καλώδιο το οποίο μετράει το clamp που συνδέεται στα άκρα IA+ kai IA- k.o.k. Τι άεργο ισχύ και γωνία σου δείχνει? Καλημέρα, που βρίσκω την γωνία και την ισχύ;
nkarama Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 5 minutes ago, alexx said: Καλημέρα, που βρίσκω την γωνία και την ισχύ; ναι, γωνία μάλλον δεν λέει, αλλά λογικά κάπου έχει power factor.. ή PF ή κάτι τέτοιο....
alexx Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, nkarama είπε ναι, γωνία μάλλον δεν λέει, αλλά λογικά κάπου έχει power factor.. ή PF ή κάτι τέτοιο.... 0.76 0.69 0.77 για τις 3 φάσεις Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από alexx
nkarama Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 9 minutes ago, alexx said: 0.76 0.69 0.77 για τις 3 φάσεις Για βεβαιώσου οτι είναι συνδεμένο σωστά.. έτσι όπως σου είπα... είναι πολύ χαμηλό. σχεδόν 150 μοίρες γωνία... μεγάλα μοτέρ έχεις?
_^ThEo^_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Γνωρίζει κάποιος αν μπορει το shelly pro 3em να μπει σε αυτό τον πίνακα χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα; Το 1 din θα βρεθεί, τα clamps ομως θα χωράνε;
alexx Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, nkarama είπε Για βεβαιώσου οτι είναι συνδεμένο σωστά.. έτσι όπως σου είπα... είναι πολύ χαμηλό. σχεδόν 150 μοίρες γωνία... μεγάλα μοτέρ έχεις? Τι εννοείς μοτέρ? Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από alexx
teodor_ch Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Γνωρίζει κάποιος αν μπορει το shelly pro 3em να μπει σε αυτό τον πίνακα χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα; Το 1 din θα βρεθεί, τα clamps ομως θα χωράνε; Στους κύκλους τα CT clamps και στο κουτάκι απο κάτω το shelly. Αλλά θέλει προσοχή και ιδανικά απο ηλεκτρολόγο. Να κάνει και ένα τσεκ στις βίδες. Μπορείς να αφαιρέσεις και τις 3 παλιές λυχνίες στην 1η γραμμή και να βάλεις τέτοιου τύπου για να κερδίσεις έξτρα χώρο. Μάλλον θα τα έσπρωχνα και προς τα αριστερά για να έχω τον ελεύθερο χώρο στα δεξιά. Abb E219-3C Τριπλή Ενδεικτική Λυχνία Πίνακα Κόκκινη LED 47664 | Skroutz.gr 2
nkarama Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, _^ThEo^_ said: Γνωρίζει κάποιος αν μπορει το shelly pro 3em να μπει σε αυτό τον πίνακα χωρίς να χρειάζονται σκαψίματα; Το 1 din θα βρεθεί, τα clamps ομως θα χωράνε; Βλέπω καλά? απο τις ασφάλειες φεύγουν "πλεξούδες" καλωδίων? Οι δύο τριπλοί διακόπτες για ποιόν λόγο υπάρχουν? οκ ο ένας πρέπει να είναι ο γενικός... ο αλλος? μην μου πεις? bypass του ΔΔΕ???? Τελικά κυκλοφορούν δολοφόνοι, και πληρώνονται και για αυτό.... 1
teodor_ch Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nkarama είπε Βλέπω καλά? απο τις ασφάλειες φεύγουν "πλεξούδες" καλωδίων? Οι δύο τριπλοί διακόπτες για ποιόν λόγο υπάρχουν? οκ ο ένας πρέπει να είναι ο γενικός... ο αλλος? μην μου πεις? bypass του ΔΔΕ???? Τελικά κυκλοφορούν δολοφόνοι, και πληρώνονται και για αυτό.... Η παροχή βλέπω και πάει στον πρώτο ΔΙΑΚΟΠΤΗ. Μετά ΔΔΕ και μετά ασφάλειες τήξεως. Απο πάνω είναι άλλη ασφάλεια προφανώς δίνει σε κάποια τριφασική συσκευή. Πέρα απο τις πλεξούδες που είναι κοινό φαινόμενο δεν βλέπω κάτι κακό στον πίνακα. Αλλά δεν είμαι ηλεκτρολόγος. Εσύ? Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από teodor_ch 1
_^ThEo^_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η πράσινη της Schneider πήγαινε σε ταχυθερμοσίφωνα ο οποίος έχει βγει, οπότε θα αφαιρεθεί και αυτή. Αν όντως υπάρχει κάτι κακό στον πίνακα, πείτε μου να το πω στον ηλεκτρολόγο που θα έρθει για το shelly, να το επιδιορθώσει. Ευχαριστώ και πάλι!
teodor_ch Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Η πράσινη της Schneider πήγαινε σε ταχυθερμοσίφωνα ο οποίος έχει βγει, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ?!?!?! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα