Προς το περιεχόμενο

Smart Home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να στήσω HA για να μην παιδεύομαι με πολλές εφαρμογές.

με raspberry pi δεν θέλω να μπλέξω διότι πρέπει να αγοράσω έξτρα και περιφερειακά.

η επόμενη ενναλακτική είναι να πάρω mini pc ή να πάρω κατευθείαν το Home Assistant Green Smart Hub.

τι να προτιμήσω?

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
6 ώρες πριν, stagkia είπε

θέλω να στήσω HA για να μην παιδεύομαι με πολλές εφαρμογές.

με raspberry pi δεν θέλω να μπλέξω διότι πρέπει να αγοράσω έξτρα και περιφερειακά.

η επόμενη ενναλακτική είναι να πάρω mini pc ή να πάρω κατευθείαν το Home Assistant Green Smart Hub.

τι να προτιμήσω?

mini pc

Δημοσ.

κοιτα μηπως βρεις κανενα nuc μεταχειρισμενο. αυτο που τρέχει τα παντα σε εμενα μου βγήκε 87 ευρώ, αλλά είχα m2 και μνήμες.

Μετά έχεις μερικούς τρόπους να στήσεις ότι θες. διαλέγεις ότι σου αρέσει.

Δημοσ.

Καλημερα :-) να σας ενοχλησω εκ νεου μπας και προλαβω ισως καμια βλακεια που ενδεχομενως να εκανα... σε σχεση με το SHELLY EMpro 50A, αυτο -Shelly PRO 3EM 3-phase Energy Meter 120A Wi-Fi - ειναι για 3φασικη παροχή ή απλα μετραει οπως και το προηγουμενο μονες φασεις απλα αντι για 2, 3?! 

• Moderators
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, djuan1988 είπε

Όχι το δικό της green από άποψη δύναμης;

έχω nuc που δεν φοράει καν intel i3/i5 και τρέχω debian με διαφορά docker και δουλεύει απροβλημάτιστα χρόνια τώρα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Καλημερα :-) να σας ενοχλησω εκ νεου μπας και προλαβω ισως καμια βλακεια που ενδεχομενως να εκανα... σε σχεση με το SHELLY EMpro 50A, αυτο -Shelly PRO 3EM 3-phase Energy Meter 120A Wi-Fi - ειναι για 3φασικη παροχή ή απλα μετραει οπως και το προηγουμενο μονες φασεις απλα αντι για 2, 3?! 

Είναι για 3φασική ναι.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Spect~ είπε

mini pc

ήμουν περίπου 60% green και 40% gia mini pc, πιο πολυ στο green διότι είναι plug&play.

τώρα μου αλλάζεις τα ποσοστά 😁

53 λεπτά πριν, Spect~ είπε

έχω nuc που δεν φοράει καν intel i3/i5 και τρέχω debian με διαφορά docker και δουλεύει απροβλημάτιστα χρόνια τώρα

επειδή δεν ξέρω τι είναι το nuc μπορείς να στείλεις κάποιο link για να πάρω μια ιδέα ?

όπως επίσης και για mini pc τι προδιαγραφές να κοιτάξω? (και εδώ καλοδεχούμενο οποίο Link)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stagkia είπε

ήμουν περίπου 60% green και 40% gia mini pc, πιο πολυ στο green διότι είναι plug&play.

επειδή δεν ξέρω τι είναι το nuc μπορείς να στείλεις κάποιο link για να πάρω μια ιδέα ?

όπως επίσης και για mini pc τι προδιαγραφές να κοιτάξω? (και εδώ καλοδεχούμενο οποίο Link)

Αν θέλεις μόνο ha και τίποτα άλλο , μπορείς να πας στο green. Αλλά με ένα minipc , βάζεις proxmox και μετά χωνεις ότι γουστάρεις. Εγώ τρέχω ha, nextcloud και Plex, ο i5 6500 παίζει στο 5-7% και το σύστημα καίει 9-10W. 

Δημοσ.

Ερώτηση νο. 2 ... το shelly em pro 50A... εκτος απο το να χρησιμοποιηθει για μετρησεις , μπορει να χρησιμοποιηθει κ για ενεργοποιηση θερμοσιφωνα μεσω wifi ?! αν ναι, χρειαζεται τιποτα αλλο για τη συνεργεια ?! 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Ερώτηση νο. 2 ... το shelly em pro 50A... εκτος απο το να χρησιμοποιηθει για μετρησεις , μπορει να χρησιμοποιηθει κ για ενεργοποιηση θερμοσιφωνα μεσω wifi ?! αν ναι, χρειαζεται τιποτα αλλο για τη συνεργεια ?! 

Ναι μπορεί να οπλίζει κάποιο ρελέ για θερμοσίφωνα όπως 

Πχ τον κωδικό Legrand 412558.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Ένα ρελέ ισχύος, και ηλεκτρολόγο.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/11/2024 στις 11:09 ΜΜ, flampouras είπε

Και ποιός ορίζει το ρεύμα που θα περάσει μέσω της ξηράς επαφής;

Το ρελέ που θα βάλεις. Κάτι mA ... Δηλαδή.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, stagkia είπε

Ένας μικρός υπολογιστής είναι τίποτα άλλο.

Μεγεθος παλάμης, αλλάζεις μνήμες και m2 σκληρό, τροφοδοσία και ανεμιστήρα. Αυτά μπορείς να πειράξεις 

Ψάξε intel nuc.

Μεταχειρισμένα με celeron βρίσκεις από κάνα 80αρι, με i3 από 110 και με i5 από τα 160.

Με όλα κανείς και με το παραπάνω την δουλειά σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...