flampouras Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 52 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μπορείς είτε με τον Hager που αναφέρεις (ή παρόμοιο άλλου κατασκευαστή) ή απλά συνδέοντας έναν κοινό ρελέ ισχύος παράλληλα με τον υπάρχοντα διακόπτη του πίνακα και τον όποιο smart switch. Ναι, ο Shelly Pro EM-50 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως smart switch για ενεργοποίηση του Hager, μέσω της ξηράς επαφής που έχει. Αυτός έχει χειροκίνητο έλεγχο; Έχω ήδη μια MCN520. Αρά με τον ETC225S, την MCN520, το shelly Pro EM-50 και μια ασφάλεια για το shelly είμαι οκ; Φυσικά ηλεκτρολόγος θα κάνει την εγκατάσταση, απλά θέλω να αγοράσω εγώ το υλικό.
4saken Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Καλησπερα στην παρεα, σκεφτομαι οτι ηρθε η ωρα να ασχοληθω με το smart home (κακως που δεν ασχοληθηκα οταν χτισαμε το σπιτι πριν 5 χρονια)...Διαβασα τις τελευταιες 3-4 σελιδες, ολα κινεζικα μου φαινονται.😁 Το βασικο που με ενδιαφερει ειναι να μπορω να χειριζομαι τα ρολα (συνολικα 6) που μεχρι τωρα κατεβαινουν με διακοπτη που πρεπει να κρατας πατημενο, τον θερμοσιφωνα την αντλια θερμοτητας και τα 2 a/c.Σε δευτερη μοιρα αισθητηρες για τα φωτα σε καθε δωματιο κτλ. Για αρχη, αν καταλαβα καλα σε καθε διακοπτη πρεπει να μπει ενας μικροδεκτης οπως αυτος εδω? Θα χρειαστει να αλλαχτουν και οι διακοπτες?η να μπει και κατι στον πινακα ελεγχου?
mechpanos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, 4saken είπε Καλησπερα στην παρεα, σκεφτομαι οτι ηρθε η ωρα να ασχοληθω με το smart home (κακως που δεν ασχοληθηκα οταν χτισαμε το σπιτι πριν 5 χρονια)...Διαβασα τις τελευταιες 3-4 σελιδες, ολα κινεζικα μου φαινονται.😁 Το βασικο που με ενδιαφερει ειναι να μπορω να χειριζομαι τα ρολα (συνολικα 6) που μεχρι τωρα κατεβαινουν με διακοπτη που πρεπει να κρατας πατημενο, τον θερμοσιφωνα την αντλια θερμοτητας και τα 2 a/c.Σε δευτερη μοιρα αισθητηρες για τα φωτα σε καθε δωματιο κτλ. Για αρχη, αν καταλαβα καλα σε καθε διακοπτη πρεπει να μπει ενας μικροδεκτης οπως αυτος εδω? Θα χρειαστει να αλλαχτουν και οι διακοπτες?η να μπει και κατι στον πινακα ελεγχου? Για τα ρολά θα πας στο Shelly 2. https://www.skroutz.gr/s/36093428/Shelly-Plus-2PM-Smart-Endiamesos-Diakoptis-me-Wi-Fi-kai-Bluetooth.html Θα χρειαστεί ο ηλεκτρολόγος, να περάσει ουδέτερο μέσα στα κουτιά των διακοπτών, ίσως χρειαστεί και λίγο σκαψιματάκι για να χωρέσει πίσω από τον διακόπτη το Shelly. Κρατάς τους ίδιους διακόπτες. Θα χρειαστείς ένα Shelly 2pm για κάθε ρολό. Για θερμοσίφωνα έχει γραφτεί χίλιες εκατό διακόσιες φορές η λύση. Shelly Plus 1 + ρελέ ισχύος με μπουτόν, συν μία ενδεικτική λυχνία... Για την αντλία, θα ψάξεις την λύση wi fi που προσφέρει ο κατασκευαστής της αντλίας. Για τα a/c, ή την λύση του κατασκευαστή αν υπάρχει ή για πιο φθηνά, ένα Broadlink RM4 mini... https://www.skroutz.gr/s/21599453/Broadlink-RM4-mini-Smart-Hub-Symvato-me-Alexa-Google-Home-Mayro.html Το μόνο που δεν θα ξέρεις σε τί κατάσταση είναι, μπορείς μόνο να στείλεις εντολές (αν το ανάψεις εσύ και το κλείσει κάποιος από το τηλεχειριστήριο, δεν θα ξέρεις ότι είναι κλειστό). Μόνο από την κατανάλωση... Κι έρχομαι να προτείνω λοιπόν να βάλεις κι ένα μετρητή ράγας WiFi (Shelly EM, κ.α.). 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, KonstasK είπε Με εφαρμογή στο apple watch μπορεί αλλά εγώ λέω για Homekey. Απλά περνάς το ρολόι χωρίς να πατήσεις κάτι και το κινητό ακόμα και αν σου κλείσει απο μπαταρία μπορείς να το σκαναρεις για 3 με 4 ώρες μετά ( σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο και δεν μπορείς να το φορτισεις. Γρηγορη ερωτηση αν ξερεις, ολες οι εκδοσεις εχουν matter (wifi) και thread (zigbee) η πρέπει να πάρεις συγκερκιμένη εκδοση για το καθε ένα;
stagkia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, KonstasK είπε Με εφαρμογή στο apple watch μπορεί αλλά εγώ λέω για Homekey. Απλά περνάς το ρολόι χωρίς να πατήσεις κάτι και το κινητό ακόμα και αν σου κλείσει απο μπαταρία μπορείς να το σκαναρεις για 3 με 4 ώρες μετά ( σε περίπτωση που είσαι στον δρόμο και δεν μπορείς να το φορτισεις. θυμάμαι χαρακτηριστικά πως παρκάραμε σπίτι του και είχαμε σακούλες απο σούπερ μαρκετ, καθώς πλησιαζαμε στην πόρτα του, λέω δώσε μου τα πράγματα για να ξεκλειδώσεις και απλά προχωρούσε και ξεκλείδωσε μόνο του. 🤔 τότε μου εξήγησε για την nuki αλλά και για το apple watch. μήπως παίζει η επιλογή του auto unlock που έχει που λαμβάνει την απόσταση για να ξεκλειδώσει? ή να έχει μιλήσει στην siri και να μην το θυμάμαι.. στην u200 για να λειτουργήσει το homekey χρειάζεται apple tv, homepod ή κάτι τέτοιο? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από stagkia
KonstasK Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 34 λεπτά πριν, stagkia είπε μήπως παίζει η επιλογή του auto unlock που έχει που λαμβάνει την απόσταση για να ξεκλειδώσει? Μάλλον αυτό είναι που έχει ενεργοποίηση ο φίλος σου. Αυτό έκανα με την Tedee GO πολύ βολικό μόλις πλησιάσεις στο 1 μέτρο βλέπει το Bluetooth του κινητού και ανοίγει, δυστυχώς η u200 δεν το έχει αυτό 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Γρηγορη ερωτηση αν ξερεις, ολες οι εκδοσεις εχουν matter (wifi) και thread (zigbee) η πρέπει να πάρεις συγκερκιμένη εκδοση για το καθε ένα; What Is Thread? Thread is a mesh networking protocol established by the Thread Group, which is made up of industry leaders such as Google, Apple, Amazon, and others. Contrary to Zigbee, Thread works only on IPv6, thereby providing native internet connectivity to smart devices. This allows seamless integration with the already existing IP-based networks, which makes setup and configuration easy. Όπως βλέπεις το thread δεν είναι zigbee
stagkia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, KonstasK είπε Μάλλον αυτό είναι που έχει ενεργοποίηση ο φίλος σου. Αυτό έκανα με την Tedee GO πολύ βολικό μόλις πλησιάσεις στο 1 μέτρο βλέπει το Bluetooth του κινητού και ανοίγει, δυστυχώς η u200 δεν το έχει αυτό What Is Thread? Thread is a mesh networking protocol established by the Thread Group, which is made up of industry leaders such as Google, Apple, Amazon, and others. Contrary to Zigbee, Thread works only on IPv6, thereby providing native internet connectivity to smart devices. This allows seamless integration with the already existing IP-based networks, which makes setup and configuration easy. Όπως βλέπεις το thread δεν είναι zigbee για τον Spect που ρώτησε, νομίζω όμως ούτε το nuki είναι zigbee. έκανα ενα γρήγορο review για το u200 και να πω πως εντυπωσιάστηκα, βέβαια δεν μπορεί να συνδεθεί με HA, alexa Κλπ αλλά είδα πως το έχουν στα σχέδια σε επόμενες ενημερώσεις. όμως να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζεις? είμαι εκτός σπιτιού, πόλης, τέλος πάντων μακριά, και έρχονται πεθερικά ή αδερφός που δεν έχουν κλειδιά, μπορώ απο την εφαρμογή στο κινητό να δώσω κωδικό μίας χρήσης εκείνη την στιγμή? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από stagkia
KonstasK Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, stagkia είπε είμαι εκτός σπιτιού, πόλης, τέλος πάντων μακριά, και έρχονται πεθερικά ή αδερφός που δεν έχουν κλειδιά, μπορώ απο την εφαρμογή στο κινητό να δώσω κωδικό μίας χρήσης εκείνη την στιγμή? Να που πάσχει η u200. Με την Tedee GO μπορείς να το κάνεις από μακριά καθώς και όλες τις ρυθμίσεις της. Με την U200 μόνο όταν είσαι δίπλα της ή αν έχεις το hub m3 της aqara. Όπως έχω διαβάσει το κάνει σκοπιμα για λόγους ασφαλείας. Μέσω HA μπορείς να ανοίξεις την πόρτα ή μέσω Apple Home. 1
IKARIWTHS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Υπαρχει κατι να βαλω μεσα στις εξωτερικες πριζες ετσι ωστε να λειτουργησει σαν ρουτερ για zigbee δικτυο?
stagkia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, KonstasK είπε Να που πάσχει η u200. Με την Tedee GO μπορείς να το κάνεις από μακριά καθώς και όλες τις ρυθμίσεις της. Με την U200 μόνο όταν είσαι δίπλα της ή αν έχεις το hub m3 της aqara. Όπως έχω διαβάσει το κάνει σκοπιμα για λόγους ασφαλείας. Μέσω HA μπορείς να ανοίξεις την πόρτα ή μέσω Apple Home. εκτιμώ να το φτιάξουν, αλλά έστω και έτσι με το hub σου δίνει την δυνατότητα αν έχεις να δώσεις κωδικό μιας περιορισμένης χρήσης, αν κ επιπλέον κόστος τουλάχιστον υπάρχει δυνατότητα.
KonstasK Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Κοίτα μπορείς από πριν να έχεις έναν κωδικό μιας χρήσης και οπότε χρειαστεί τον δίνεις για να ξεκλειδωσουν. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, KonstasK είπε Μάλλον αυτό είναι που έχει ενεργοποίηση ο φίλος σου. Αυτό έκανα με την Tedee GO πολύ βολικό μόλις πλησιάσεις στο 1 μέτρο βλέπει το Bluetooth του κινητού και ανοίγει, δυστυχώς η u200 δεν το έχει αυτό What Is Thread? Thread is a mesh networking protocol established by the Thread Group, which is made up of industry leaders such as Google, Apple, Amazon, and others. Contrary to Zigbee, Thread works only on IPv6, thereby providing native internet connectivity to smart devices. This allows seamless integration with the already existing IP-based networks, which makes setup and configuration easy. Όπως βλέπεις το thread δεν είναι zigbee Είναι δύο διαφορετικά Πράγματα το thread και το matter η έχω μπερδευτεί τόσο;
IKARIWTHS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 10 hours ago, IKARIWTHS said: Υπαρχει κατι να βαλω μεσα στις εξωτερικες πριζες ετσι ωστε να λειτουργησει σαν ρουτερ για zigbee δικτυο? Ξερει κανεις?Θελω να βγαλω το zigbee δικτυο στον κηπο και δεν βρισκω τροπο.Δεν θελω να το κανω με φωτα γιατι τα αναβοσβήνουν τα παιδια και δε θα δουλεψει σωστα.Ειδα για κατι dimmers που βαζουν μεσα στις πριζες,αν παρω κατι τετοιο και δουλευει παντα στο 100% θα κανω την δουλεια μου?
Theo X Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, Spect~ said: Είναι δύο διαφορετικά Πράγματα το thread και το matter η έχω μπερδευτεί τόσο; To Matter είναι ένα στάνταρ για συσκευές ΙοΤ, το Thread είναι πρωτόκολλο, στο οποίο μπορεί να περάσει το Matter (Matter over Thread). Το Matter μπορεί επίσης να περάσει πάνω από WiFi που είναι και το πιο συνηθισμένο μέχρι τώρα. 26 minutes ago, IKARIWTHS said: Ξερει κανεις?Θελω να βγαλω το zigbee δικτυο στον κηπο και δεν βρισκω τροπο.Δεν θελω να το κανω με φωτα γιατι τα αναβοσβήνουν τα παιδια και δε θα δουλεψει σωστα.Ειδα για κατι dimmers που βαζουν μεσα στις πριζες,αν παρω κατι τετοιο και δουλευει παντα στο 100% θα κανω την δουλεια μου? Εχεις ουδέτερο στις εξωτερικές πρίζες; Αν όχι, βάζεις ένα smart plug κάπου ενδιάμεσα.
mechpanos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 27 λεπτά πριν, Theo X είπε Εχεις ουδέτερο στις εξωτερικές πρίζες; Οι πρίζες έχουν εξορισμού ουδέτερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα